Ekspert på kjærlighet og forhold

Ekspert på kjærlighet og forhold

Elmira Dolmatova flyttet fra Russland til Norge som 14-åring, og kommer fra en familie som i generasjoner har vært spådamer og healere. Hun er en av veldig få som bruker kortene Erotisk Tarot Manara, som er basert på erotiske tegninger av den italienske kunstneren Milo Manara. 

Tekst og foto: Leif B. Kristiansen Freyvoll, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Elmira Dolmatova er født og oppvokst i Murmansk i Russland, ikke langt fra Kirkenes. Da hun var 14 år, flyttet hun til Oslo sammen med moren. Familien til Elmira kommer opprinnelig fra Stavropol-regionen i Nord-Kaukasus i Russland. Her har kvinnene i familien tradisjonelt hatt spirituelle evner som de brukte til å hjelpe andre i landsbyen med alt fra helse og kjærlighet til spådommer om fremtiden. 

Elmiras bestemor fortalte henne mange lange historier om familien, og en av disse historiene husker Elmira spesielt godt. For mange år siden da familien fortsatt bodde i Nord-Kaukasus, fikk bestemoren vondt i øret og ble sendt til sin bestemor, som var healer i landsbyen. Hun gjennomførte et lite ritual, hvisket noen ord til henne, og bestemoren ble frisk. Etter hvert glemte hun hendelsen. Noen år senere, da bestemoren flyttet til byen for å jobbe som konditor, ble hun nødt til å foreta en legeundersøkelse. Legen spurte om hun hadde blitt operert i øret, men det nektet hun for. Legen ble sint og anklaget henne for å lyve, for inni øret var det et tydelig arr som måtte komme fra en operasjon. Bestemoren fortalte Elmira at dette måtte være fra da hennes tippoldemor healet henne.
– Da min tippoldemor skjønte at hun kom til å dø, ville hun gi sine evner til å spå og heale videre til min bestemor. Hun sa nei, hun var redd. Hun hadde evner, men valgte å ikke bruke dem, forteller Elmira, som opplevde at mange generasjoner med evner var i ferd med å bli glemt av familien. Heller ikke moren hennes ønsket å ta vare på de gamle tradisjonene.
– Hun er en veldig «praktisk» person og kan spå litt, men hun er ingeniør og autorisert regnskapsfører og trives langt bedre med tall. Når evner som skal gis videre til neste generasjon stopper opp, blir de på en måte liggende der, noe som gjør at energien ikke blir transformert og utviklet. Det er i hvert fall slik jeg oppfatter det. Det blir en gammel energi som ligger inni deg og som ikke gjør noe godt for deg eller andre. Det var det som skjedde med min bestemor, forteller Elmira, som nå har tatt familiens evner i bruk igjen og vekket energiene til live.

Ingen oppvåkning
Elmira har ikke opplevd noen spesiell oppvåkning, men som barn hadde hun drømmer som hun tolket for familien. Hun pleide også å se på mens bestemoren spådde, og lærte litt av henne. I tillegg pleide hun å spå venninnene sine.
– Jeg begynte å spå veldig tidlig. Jeg visste ikke så mye om hvordan man spår, jeg brukte kun min intuisjon. Det var faktisk noe av det som stemte, men jeg var jo bare et barn. Jeg har alltid drømt om å bli spådame så lenge jeg kan huske. Jeg hadde en god oppvekst, men å vokse opp i Murmansk var tøft på den tiden etter Sovjetunionens fall. Da jeg flyttet til Norge sammen med min mor, måtte jeg lære et nytt språk og nye tradisjoner, så jeg søkte ikke etter det spirituelle i denne perioden.
I dag ser Elmira på seg selv som en som har utdannet seg til å tolke kortene. Hun bruker logiske modeller i større grad enn intuisjonen. Kunnskap teller mest for henne, for det slår sjelden feil. Intuitive visjoner kan tolkes på mange måter, og ofte forteller de mer om den som spår enn den som blir spådd, mener hun.
– Jeg har bare lært det som mange andre også kan lære, sier Elmira.IMG 1746 NETT

Elmiras interesse for det spirituelle gjenoppsto «tilfeldig» da hun skulle kjøpe en bursdagsgave til en venninne som ønsket å lære tarot.


Hjalp alle andre
Helt siden Elmira var liten, har hun vært omringet og oppsøkt av mennesker med problemer. Da hun flyttet inn i en liten studentleilighet, tok det ikke lang tid før den ble fylt opp av mennesker med problemer.


– Jeg husker jeg kom hjem etter å ha vært på skolen. Det var ganske vanskelig for meg, det var barn som gråt på toalettet, flyktninger som sov på sofaen, og alenemødre som gråt fordi de ikke klarte seg. Det føltes som om alle med problemer kom til meg for å få hjelp. Jeg så det ikke som at jeg hjalp dem, men som en situasjon som jeg investerte i. Jeg så at jeg klarte å hjelpe mange av disse menneskene, og det varmet meg i hjertet, forklarer hun.

Dette ble vanskelig for Elmira, som ikke fikk mulighet til å slappe av siden det hele tiden var mennesker som trengte hjelp. Hun begynte å gå inn i en slags depresjon, og tenkte at enten måtte hun dempe den siden av seg selv som vil hjelpe alle andre, eller så måtte hun gjøre dette til sin profesjon. Mange av dem hun hjalp, hadde ikke mulighet til å betale.

– Det var egentlig min samboer som fikk meg til å innse mitt kall. Han sa at «nå må du gjøre noe med dette, det fungerer ikke». Jeg tenkte: «Hva skal jeg gjøre med det?» Svaret kom til meg etter noen år da jeg fikk mitt første tarotkort. Når jeg jobber som spådame, er jeg lykkelig. Jeg føler at jeg vet hva jeg gir til mennesker, og jeg vet hva jeg får tilbake.

 

Spirituell interesse
Elmiras interesse for det spirituelle gjenoppsto «tilfeldig» da hun skulle kjøpe en bursdagsgave til en venninne som ønsket å lære tarot. Hun hadde valgt Gilded Tarot av Barbara Moore til henne, en vakker stokk for nybegynnere.

– Da jeg skulle dra hjem, mistet jeg vesken på bussen. Der lå bursdagsgaven hennes sammen med bankkortet. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, men jeg hadde akkurat nok kontanter på meg til å kjøpe nye kort til henne. Dagen etter ringte en person som hadde funnet vesken med tarotkortene. Slik fikk jeg mine første tarotkort, og etter å ha lest en bok begynte jeg å spå, forteller Elmira, som ble overrasket over at hun traff så godt på spådommene sine bare ved hjelp av en bok og tarotkort. I begynnelsen spådde hun kun venninner, men det ble etter hvert mange som ville bli spådd.

Noen år seinere fikk hun tak i Erotisk Tarot Manara, og en ny historie begynte.

– Disse kortene ble jeg rett og slett forelsket i. Erotisk Tarot Manara er basert på tegninger til den italienske kunstneren Milo Manara. Det er relativt nye kort som ble utgitt i år 2000, og derfor finnes det veldig lite litteratur om dem. Jeg tok et kurs i Erotisk Tarot Manara hos Natalia Lesnaya, som oppmuntret meg til å begynne å jobbe som spådame allerede da. Kurset varte i et år, og jeg fikk god innføring i sexologi og psykologi med utgangspunkt i disse kortene.

 

Et unikt system
Samtidig som hun lærte seg Erotisk Tarot Manara, ble hun kjent med arbeidet til russiske Yurij Khan. Han har utviklet et helt unikt system for tolkning av tarot i et astrologisk lys. Sammen med kona driver han en skole med base i St. Petersburg, som også har online-kurs. Dette systemet forklarer seksualiteten med utgangspunkt i instinkter, sosiale spill og bevisste valg.

– Dette er utrolig interessant, men problemet var at skolen ikke hadde online-kurs akkurat da, så jeg hadde ingen mulighet til å lære meg dette, bortsett fra enkle videoer som de postet online. Frem til da hadde jeg funnet småbiter av informasjon flere steder og gjort mine egne observasjoner. Jeg spådde venninner gratis, og de begynte å fortelle om meg til andre. Da skolen til Yurij Khan begynte med online-kurs, tok jeg det som et tegn på at det var spådame jeg skulle bli.

Året etter lærte hun seg mer kjente kort, som Rider Waites Tarot. Hun tok et omfattende kurs der hun lærte å se tarot i lys av astrologi, kabbala, psykologi og intuisjon. På kurset lærte hun også sitt spesielle legg på 52 kort, som gjør at hun kan lage nøyaktige prognoser for fremtiden ved å se på spørsmål eller problemer fra 12 forskjellige vinkler. Høsten 2017 begynte hun på et kurs i astrologi og nok et videregående kurs i Erotisk Tarot Manara, som kommer til å vare i ett år.


DSC04664 NETTKjærlighet og forhold
– Det som er litt spesielt når jeg spår, er at jeg ikke pleier å se ting «generelt» hvis kunden ikke har noen konkrete spørsmål eller områder som vedkommende er interessert i. Jeg ønsker at kunden skal få mest mulig ut av en konsultasjon og ikke bruke tid på ting som vedkommende allerede vet, eller ting som kunden ikke er interessert i. Når jeg spår, fokuserer jeg på muligheten som er der ut fra slik situasjonen er nå. Min oppgave som spådame er å se om kunden har tatt de riktige valgene, og hvilke konsekvenser disse får, sier hun.

Elmira svarer på alle mulige spørsmål, men hennes spesialitet er kjærlighet og forhold.

– Min viktigste prioritering er å fortelle sannheten slik at kunden kan få en mulighet til å jobbe med situasjonen som den er. Det er ikke alltid man klarer å forstå seg selv eller partneren, og det er ikke alltid mulig å få gode råd fra venner, fordi ingen kan garantere at de nærmeste ser situasjonen klart, særlig ikke når personlige interesser er involvert, mener hun.

For Elmira er familieverdier det aller viktigste hun jobber med, og hun ønsker å hjelpe alle som vil skape en familie.

– Jeg er også interessert i jobbspørsmål, kjærlighet og ulike avhengigheter, også avhengighet av kjærlighet. Det er viktig for meg å oppmuntre kunden til å ta ansvar for sitt eget liv, til å forstå at fremtiden kan påvirkes av en selv. Det finnes mange mennesker som lider fordi de tror at deres «skjebne» ikke kan påvirkes av dem, og da velger de å gå inn i feil illusjoner. Da er min jobb å stoppe disse illusjonene og hjelpe dem til å få mer hensiktsmessige forventninger. Jeg tror det er viktig å ha en person som kan fortelle sannheten, for det er ikke alltid vi mennesker klarer å være helt realistiske, avslutter hun.


Tarot og astrologi
Spåsystemet Elmira bruker, er utviklet av Yurij Khan og Natalia Lesnaya. Det er basert på tarot og astrologi. For å illustrere dette kan vi forestille oss en sirkel som deles inn i tolv deler, én del for hvert av de astrologiske tegnene. Hvert tegn har sitt spesielle «ansvarsområde». Det kan være ideer, former, handlinger eller resultater. 

Et eksempel: Væren beskriver ditt medfødte energinivå. Tyren beskriver dine primære behov og i hvilken grad du aksepterer din kropp. Tvillingene beskriver handlinger som du gjør for å tilfredsstille dine behov i Tyren, og Krepsen beskriver om du har klart å oppnå det du trengte eller ikke. Sirkelen fortsetter videre mot Fiskene og gjennom alle de astrologiske tegnene. Fiskene beskriver din karma og «vurderer» om du er klar til å gå over på et høyere nivå, eller om du er nødt til å gå den samme sirkelen igjen.

En annen måte å se den astrologiske sirkelen på er å dele den i tre soner: biologisk program (fortiden fra Væren til Krepsen), sosialt program (fremtiden fra Skytten til Fiskene) og bevisste valg (nåtiden fra Løven til Skorpionen). Vårt biologiske program beskriver kroppen og instinkter og hvordan de påvirker våre valg. Sosialt program beskriver hvordan vi blir påvirket av samfunnet rundt oss, om vi styrer eller følger det. Våre bevisste valg beskriver oss som tenkende mennesker, om vi lever et fullt liv eller ikke.

– Denne teorien bruker jeg både i sexologi, personlighetsanalyser og situasjonsanalyser. Den hjelper meg å forstå hvorfor et problem oppstår i livet. Ofte er det egentlige problemet noe helt annet enn det man selv oppfatter. En åpenbar fordel med dette systemet er at man får mulighet til å få innblikk i seg selv, sine motiver og handlinger, og hvilke konsekvenser det kommer til å ha, forklarer Elmira.

 

Vil du snakke med Elmira? Du treffer henne på tlf. 820 95 041. 
Pris kr. 26 pr. minutt.

 

Denne artikkelen stod første gang på trykk i Medium nr. 3 2018.
Se www.mittmedium.no