Direkte, ærlig og åpen veileder

Direkte, ærlig og åpen veileder

Klarsynt veileder, healer og fembarnsmor Sigrunn Sele har vært psykisk, fysisk og seksuelt misbrukt mange ganger. I forbindelse med alvorlig sykdom har hun hatt fire nær-døden-opplevelser. Men hun har reist seg opp igjen med stor styrke, og hun føler at klarsynet virkelig har åpnet seg opp for henne.

Tekst og foto: Elisabeth Hægeland Reynolds, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sigrunn Sele (50) og underskrevne hadde et svært hyggelig møte i kafeen på Munchmuseet i Oslo. Hun har kjørt hele veien fra sitt hjem i Sandnes. Etter intervjuet med noe leskende å drikke ruslet vi en tur i den vakre botaniske hagen på Tøyen. Sele fremstår som en imøtekommende, varm og empatisk dame – med sterk vilje og bein i nesa! Hun ser ut til å være en klok og sprek dame med rik livserfaring.

Allerede etter fem minutters prating begynner Sigrunn å åpne seg helt opp og stå frem med mye av det tøffe hun har vært igjennom i løpet av livet. Det er nesten uvanlig å møte en person som er så ærlig og uredd for å vise sitt sanne jeg. Hun ser ut til å være en klok veileder med rik livserfaring.

Mistrodd av moren
Det seksuelle misbruket har satt dype spor i Sigrunns liv. Misbruket pågikk i flere år fra hun var barn og langt inn i voksen alder, med flere menn. Den ene var hennes eks.
I ettertid har hun brukt mye tid og krefter på å reise seg opp igjen. Men Sigrunn er en av dem som virkelig har klart det. I dag hjelper hun andre som har opplevd misbruk, samlivsbrudd, alvorlig sykdom, spisevegring og andre tøffe tak i livet.
− Veldig mange har blitt misbrukt, og så går de med skyldfølelse selv. Slik skal det ikke være, sier hun. 
Da Sigrunn var 19 år, prøvde hun å kjøre seg i hjel på grunn av alt det vonde hun hadde opplevd. Heldigvis mislyktes hun med det!
Sigrunn er sikker på at hun kan få gjerningsmannen dømt hvis hun vil, men hun ser ikke hensikten med det. Det eneste poenget hun ser med en dom, er at hun ville fått en økonomisk oppreisning. I ettertid har hun nemlig brukt mye penger på alternativ behandling for å styrke seg selv. Og det har hun klart, men det har vært en lang vei å gå.

Spisevegring og bulimi
Sigrunn er et levende eksempel på forskningen som viser at veldig mange av dem som har vært seksuelt misbrukt som barn, utvikler en eller annen form for spiseforstyrrelse. De føler at kroppen ikke er fin nok.
− Misbruket førte rett og slett til spisevegring. Jeg hadde bulimi i en fem års tid og kastet opp maten jeg spiste, men jeg kom ut av det selv, forteller hun.
Under misbruket husker hun at det var akkurat som om hun reiste ut av sin egen kropp. Det var slik hun klarte å overleve. Dermed lot hun det ikke gå så dypt inn på henne psykisk. Men misbruket førte i mange år til en blokkering av hennes seksuelle nytelse. Enda den dag i dag reagerer hun veldig sterkt hvis noen blir tatt med makt.

Krybbedød

Da Sigrunn var 25 år, døde mormoren hennes. I begravelsen sto hun sammen med tantene sine og de lurte på hvem som går bort neste gang. «Håper ikke det er hu mi!» tenkte Sigrunn.
Dessverre ble det slik. Hennes egen tre måneder gamle datter døde i krybbedød bare noen uker etter begravelsen.
− Jeg fikk enorm skyldfølelse. På den tiden røykte jeg, og jeg røyker enda. Så jeg følte rett og slett at jeg hadde gjort det slik at datteren min skulle dø … Jeg turte ikke å si det til noen før for ti år siden at jeg hadde forutsett dødsfallet, forteller Sigrunn.
Før hun var 25 år, hadde Sigrunn opplevd tre fødsler og en begravelse i egen familie.

Nær døden fire ganger
Da Sigrunns far døde i slutten av 2011, ble hun selv syk og fikk blodforgiftning. Det viste seg senere at hun også hadde amalgamforgiftning, men legene fant ikke ut noe om hva blodforgiftningen kom av. Sigrunn mener selv at legene ble redde for å hjelpe på grunn av en professor.
‒ Jeg var nær døden fire ganger. Jeg måtte lære å gå og reise meg opp igjen. En professor mente at jeg hadde en del autoimmune sykdommer, som Sjøgrens, lupus, SLE og så videre. Jeg spurte om det var ME, men de sa at det var verre enn som så. Legene gav opp og sa: «Klar deg selv! Der er ingenting vi kan hjelpe deg med.» De turte ikke, sier Sigrunn.
Dette godtok ikke Sigrunn og kom i kontakt med Heiko Santelmann, en pensjonert, helhetstenkende lege i Oslo. Det var han som sa at hun hadde amalgamforgiftning.
Behandlingen for dette var blant annet «Natural Cellular Defence» fra Waiora, kalt NCD1 og NCD2. Dette er noen dråper med det vulkanske mineralet zeolitt, som skal virke svært avgiftende. Sigrunn gikk på dette i noen år og går nå på det til vanlig. Produktet produseres i USA og er ikke å få kjøpt i Norge nå, for reglene ble justert i 2015. Men det kan importeres for privat bruk fra Nederland, og må da tas inn via Sverige.
‒ Når noe virker, da kan vi ikke ta det inn, sier Sigrunn.
Hun tok kontakt med Helse- og sosialdepartementet og politikere for å fortelle dem om amalgamforgiftning og denne avgiftningsmetoden.
‒ De sier at de har ikke tid og ser det ikke som nødvendig. Jeg venter enda på svar fra utallige politikere. Bivirkningen er at man kan bli frisk, men det tar tid.

NDO styrket klarsyn
Alle de fire gangene Sigrunn var døden nær, hadde hun sterke nær-døden-opplevelser (NDO).
− Etter nær-døden-opplevelsene har jeg blitt mer og mer klarsynt. Det var akkurat som å åpne hele klarsynet, men stedsansen er borte, sier hun.
En gang skjedde det mens hun hadde 42 i feber og ikke klarte å reise seg. Lignende nær-døden-opplevelser fikk hun da hun kollapset under en biopsi i munnhulen, men dette står det ingenting om i journalen hennes. En blodåret sprakk i pannen og hun holdt på å blø i hjel.
NDO fikk hun også da komplikasjoner oppstod da hun fikk satt inn stent i urinlederen etter at hun fikk nyrestein. Alle gangene fikk hun lignende nær-døden-opplevelser.
‒ Jeg ble trukket opp mot lyset, og jeg fikk oversikten over alt som er og hva som foregikk. Tiden min var der ikke, den forsvant. På den andre siden sprang den ene datteren min over blomsterengen, forteller hun. Dette følte hun som en sterk kontakt med datteren hun hadde mistet i krybbedød.
I en periode i livet hun var veldig sliten og hadde en NDO, bad hun om å få slippe å komme tilbake til livet.
‒ Akkurat i den perioden blir du litt ego. Du tenker ikke på at du har barn hjemme. Det er akkurat som om du ikke eksisterer. Du glemmer alt på jorda, akkurat som om du er i en tunell. Jeg husket ikke på ungene mine hjemme. Men jeg traff på datteren min på den andre siden, hun som døde.

IMG 5887 NETTÅpnet opp som medium
Savnet etter datteren som døde, har vært enormt i Sigrunns liv. Dette vekket hennes interesse for mediumskap, fordi hun så inderlig ønsket å få kontakt med henne.
‒ Jeg har mange ganger sagt at jeg vil ringe opp til himmelen. Jeg hadde lyst til å åpne opp.
Men nå kommer informasjonen ned til meg uansett hva som skjer. Det er ikke noe jeg gjør i forveien heller, alt bare strømmer ned, sier Sigrunn.
‒ Har du kontakt med henne nå?
‒ Å ja, ja! Av og til kommer hun ned og stryker meg på kinnet. Det er bare en helt vanlig del av meg, smiler hun.

Arvet evner fra bestefar
Sigrunn forteller at der er en del med evner i familien, og hun mener at hennes egne evner er fra bestefaren på morssiden.
‒ Bestefaren min kunne si hva som skulle skje rundt på gårdene. Jeg har nok fått litt evner etter han. Faren min hadde varme hender, men det var aldri snakk om at han hadde noen evner. Da jeg begynte å bruke kortstokk, sa moren min at det var «vondemannen».
For mange kristne på den tiden var det forbudt å bruke kort. Det var helt klart «synd».
Sigrunn hadde en kristen bakgrunn, og barnetroen satte seg i hennes bedehusoppvekst, men hun opplevde mye falskhet. Utad så folk ut til å være greie, men på innsiden av familier skjedde det mye vondt.
‒ Vi hadde noen lærere som fortalte oss at alt var synd, men senere ble de buret inne. Da hadde de forgrepet seg på sine egne unger … Veldig mange misbrukte sin status, hvis de hadde en ledende stilling og var respektert, forteller Sigrunn.

Et klarsynt barn
Da Sigrunn var 12 år, måtte faren på sykehuset, men hun var overbevist om at alt kom til å gå bra med ham. Dermed beroliget hun sin far.
‒ Han var redd for døden og der guidet jeg ham. Jeg husker han sa at om jeg ikke hadde sagt dette til han, så hadde han ikke klart å holde motet oppe, sier hun.
Et par andre ganger bestilte Sigrunn ambulanse for faren hjemme, fordi hun visste at noe var galt. Det var kritisk de gangene.
‒ Jeg var ikke klar over at det var klarsynte evner jeg hadde – jeg bare gjorde det jeg følte var riktig, forteller hun. Men det var først i voksen alder hun begynte å bli bevisst på evnene og jobbe aktivt med dem.

Begynte som veileder
Da det ble slutt med Sigrunns samboer og hun ble alene, så begynte hun å jobbe som klarsynt veileder. Hun var da godt voksen og fikk fritt spillerom. Først bygde hun opp en telefonlinje, med navn og logo etter sin avdøde datter, men hun sluttet siden linjen ikke var hennes. Deretter begynte hun helt for seg selv med egen linje i mai 2008, og siden har hun styrt alt selv. Regnskapet tar en revisor seg av.
‒ Vil jeg møte noen privat hjemme, så kan de komme hjem til meg eller jeg kan treffe dem, sier hun.
I begynnelsen brukte hun all inntekten på å bygge seg opp og annonsere. Det har gitt henne mye tilbake på lang sikt. Flere prøver å ringe henne under det hyggelige intervjuet vi har.

Sjaman transformerte livet
I tillegg til å meditere og jobbe mye med seg selv har Sigrunn fått en del healing og gått en del kurs for å styrke seg selv og åpne opp for sine klarsynte og mediale evner.
‒ En læremester transformerte livet mitt. Han har healet meg, forteller Sigrunn. Dette er sjaman og åndelig læremester Dag R. Linnerud. Hun er en god venn av hans partner Bonnie Rungarunga, som også er sjaman og healer.
Det er ikke hvem som helst som får koble seg på Sigrunn, for hun er veldig kresen i sitt valg av healere. Hun har også gått noen kurs hos dem, kalt «Sjamanens reise».
‒ Det som de står for, går jeg god for – det er bare godhet, det har aldri vært noe vondt i dem.
Nå hjelper hun selv andre mennesker ut av mørket, ved viktige avgjørelser og veiskiller i livet og for å styrke selvfølelsen og viljekraften. Hun trenger ingen hjelpemidler, men hun bruker ofte astrologi og pendel. Under samtaler sender hun healing til den hun snakker med, så det er ikke uvanlig å bli tørst. Underskrevne ble i alle fall veldig tørst etter samtalen med Sigrunn, det er det ingen tvil om!


Sigrunn Sele er ofte å se på Alternativmessene.
Du treffer Sigrunn Sele også på Facebook – søk på «Sigrunn Seles Selvhjelp».


Vil du snakke med Sigrun Sele? Ring tlf. 829 95 292 (kr 26,00/min).
Nyhet!
Du når meg også på 21 05 86 29 (26,90/min, kjøp ringeminutter via veiledertjenesten.no).
Dersom linjen er stengt, kan du sende en SMS til 975 61 484 for å avtale en tid.

Denne artikkelen stod første gang på trykk i Medium nr. 6 2017.
Se www.mittmedium.no

2017 08 mittmedium lang bli abonnent Toppbanner 1