Kjærlighetsråd via telefon: Klara Klok med summetone

Hvem har vel ikke en og annen gang ønsket å være synsk? Spesielt når det er kjærligheten som er spørsmålet. Siden de fleste av oss ikke er klarsynte søker vi hjelp hos andre – vi vil jo gjerne ha svar på alle spørsmålene – og en del bruker telefonen og ringer en synsk. Kan vi stole på rådene vi får? Er de som svarer oppriktige i sin geskjeft eller er de bare pengegriske teletroll?

Kjærlighet er noe som angår oss alle, i en eller annen form. Når det kommer til kjærligheten mellom to mennesker, kan den til tider være svært så komplisert. Om man trenger hjelp til klarere å se det følelser og forhold i perspektiv. Man lurer på hva kjærligheten har på gang, og da er det stadig flere bruker spåkoner på teletorg som rådgivere. Like mange rister oppgitt på hodet over denne måten å søke svar på. De anser spådom som det reneste humbug. Det er ikke få som forbanner de forskjellige teletorgnumrene og mystiske spålinjer. Motstanderne hevder at disse ”såkalte” synske kun er et kynisk virkemiddel for å dra ut penger av dumme og intetanende folk. Noen påstår til og med at man kan bli avhengig av å ringe en spåkone eller spåmann på telefon. Motstanderne av teletorg påstår at de som besvarer telefonene oppnevner seg selv til synske, og at de egentlig bare har godt utviklede sosiale antenner, og dermed kan snakke folk rundt. Med andre ord, de forteller deg det du aller helst vil høre. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at svært mange benytter seg av disse tjenestene, og mange bruker tjeneste både helt bevist og med overlegg. Det ville derfor være svært dristig å kalle alle disse for dumme og naive. Mange vet også entusiastisk hva de er på jakt etter.

- De (spåkonene) gir oss håp, de gir oss det nødvendige "drivstoffet" som tålmodighet og selvtillit. Det paradoksale er at vi har dette i oss fra før, men vi lytter ikke til oss selv. En annen innringer kunne fortvilet fortelle at hun har gjennom mange år brukt over 200.000 kroner på spålinjer, og karakteriserer seg som ”steike dum”. Hun begrunner det med at hun har latt seg lure når hun har vært på søk etter svar – likevel innrømmer hun samtidig at innerst inne har hun hatt et håp om at spåkonene kunne hjelpe henne med å få eks’en tilbake.

- Hvordan kan noen påstå at de kan se framtiden, spør mange seg. Redaksjonen har vært i kontakt med flere synske som har egen spålinje. Samtlige reagerer på påstandene om at de driver med humbug. De mener at årsaken til den negative innstillingen hos enkelte skyldes at de som kommer med påstandene enten ikke har prøvd tjenestene og dermed ikke vet hvordan det fungerer, eller at de har møtt på ”ugress” i bransjen.

 

Ensom jobb

De synske som vi har snakket med kan selv ikke forklare hvordan eller hvorfor bilder og beskjeder kommer til dem. De vet bare at det kommer, noen ganger helt uforberedt, men helt klart oftest når de ber om svar. De har kontakt med den ”andre siden”, som er usynlig og abstrakt. I dag er det etter hvert blitt en god del synske å velge mellom. Noen er superflinke med det de holder på med, mens andre igjen kanskje ikke engang ville fått ståkarakter. Dette er et kjent fenomen innenfor et hvert arbeidsområde – det er alltid en eller to som burde gjort noe helt annet. Både for sitt eget og sine kollegers beste.

De synske forteller at det å være klarsynt er en veldig ensom jobb. De fleste er veldig alene innen sitt spesialfelt. De har ingen som kan dekke over dersom de har en dårlig dag og gjør en mindre bra jobb. Det er heller ingen som klapper deg på skulderen om du gjør det fremragende.

 

Ikke tryllekunstnere

Kjærlighet er helt klart det temaet som innringerne i størst grad bruker synske rådgivere til. Innenfor kjærligheten er det igjen mange temaer – utroskap, elsker han meg, bør jeg gå fra min partner, er hun den riktige for meg, og så videre Jorunn, en av de klarsynte vi snakket med, bruker tarotkort som hjelpemiddel i sitt arbeide. Hun slår et slag for seriøsiteten i bransjen.

– Det vil være lite lønnsomt å fortelle en innringer vås, eller bare det de ønsker å høre. Jeg velger å tro at de som velger å kontakte en sannsigerske, er oppegående nok til å gjennomskue de som er useriøse. Jeg tror ikke det er mange kunder som ville kontakte meg igjen dersom jeg ikke kan jobben min. Jorunn har daglig kunder som ringer inn og har spørsmål om kjærligheten, og veldig ofte kommer det spørsmål om elskeren kommer til å bryte ut av ekteskapet med sin kone eller mann for å komme løpende inn i kundens ventende armer.

- Det er leit, for som oftest gir svaret seg selv, en gift elsker eller elskerinne er ikke verdt å vente på. Ikke alltid, selvfølgelig, men i de aller fleste tilfeller. Andre ganger får Jorunn henvendelser fra innringere som spør om hun kan ”heale” en bestemt person til å bli forelsket i seg.

- Det er selvfølgelig ikke mulig, ler Jorunn. Vi ser muligheter og valg som kommer i framtiden, vi kan da ikke trylle!

 

Klare svar

En annen klarsynt, Hope, som kanaliserer og bruker tarotkort, forteller at det er mange kunder som henvender seg til henne for å få et klart og utvedydig svar.

- Tenk deg en situasjon der du har lyst og forlate partneren din. Hvem snakker du med for å utrede følelsene dine, uten å skape splid og fiendskap? Venninner snakker deg etter munnen, og familien har man vel aller helst lyst å holde utenfor. Da er det for mange bedre å snakke med en utenforstående, som ved hjelp av sine evner, kan guide deg til å se mulighetene som ligger der. Hope opplever at de fleste tar kontakt med henne for å få bekreftet sin egen mistanke, eller intuisjon. Ofte ligger det en mistanke bak om at noe er galt i forholdet, og mange ønsker svar på om de har rett. Heldigvis er det få som tar kontakt og åpner samtalen med ”du, jeg traff en mann/kvinne på byen i går. Er han noe for meg?”, ler Hope.

- Dersom du kontakter meg kan du forvente at jeg er dønn ærlig. Tid er vanskelig, men dersom jeg ser at kjærligheten ikke kommer til deg i løpet av et år, så sier jeg selvfølgelig det. Jeg ønsker ikke å skape falske forhåpninger hos noen. Hopes erfaringer er at det stadig er flere menn som kontakter henne.

- En ting vi kvinner er nødt til å forstå, er at menn føler på nøyaktig samme måte som oss. Brent barn skyr ilden, er et kjent ordtak, noe som gjelder like mye for menn som for kvinner. En annen ting som er verdt å få med seg er at alle mennesker har forskjellig utgangspunkt om samme tema, det gjelder også kjærlighet. Tenk heller at det er så enkelt at dersom to mennesker passer sammen, så går det meste av seg selv. Ikke stress med tanker som at man ”burde” bli samboere, fordi man har vært lenge sammen. Gjør akkurat det som er naturlig for dere to.

 

Kvinner og menn

Kent er synsk og bruker intuisjonen. Han er av den mening at menns følelsesliv er mer komplisert enn kvinners. Dette begrunner han med at når kvinner sier at de ikke leter etter en partner, så gjør de det konstant likevel – veldig ofte ubevisst. En mann er motsatt, han leter etter sex og nærhet, og dukker drømmedama opp er det bare en bonus. Han blir lett forvirret av at samfunnet rundt han forventer at han skal lete etter den rette, når instinktet forteller han å jakte. Menn og kvinner er vidt forskjellige.

- I en manns øyne klarer ikke kvinner å skille mellom forelskelse og begjær, mener Kent.

- Følelsesmessig er vi like, vi bare resonerer annerledes. Det er ikke underlig at kjærlighetslivet kan bli komplisert når menn og kvinner i utgangspunktet har så forskjellig tankegang, mener Kent.

- Ha klart for deg før du går inn i et forhold, hvilke egenskaper du kan leve med i en partner, og samtidig noter ned de sidene ved en partner du ikke kan leve med, råder Hope.

- Når du da treffer en, og søt musikk oppstår, vil du fort kunne luke ut de absolutt ikke passer sammen med deg. Om du likevel går over dine egne grenser, kan du takke deg selv når forholdet sprekker. Hver og en av oss må selv velge hvilken måte vi ønsker å søke rådgivning på. Veldig mange får hjelp ved å kontakte en klarsynt, andre igjen føler at dette slett ikke er deres greie. Moralen blir uansett at ingen kan forevente at noen utenforstående skal rydde opp i ens eget kjærlighetsliv. Valgene må du ta selv, og dermed også konsekvensene.