Lys deg frisk!

Lys deg frisk!

Chakra og kroppslysbehandling balanserer kropp og sjel.

Det er definitivt noe som skjer når jeg kommer med hodet fullt av stress og en anelse ”brainfog”, og terapeut Torild hos Dui Clinique i Tønsberg plasserer et hvitt honninglys midt i pannen min og lar det brenne nesten ned. Etter hvert klarner tankene og jeg opplever at en indre ro tar over plassen til alt stresset. Jeg får chakra og kroppslysbehandling, en ny metode her i landet, for å balansere kropp og sjel.

Lys- og fargebehandling har flere tusen års tradisjoner i terapeutisk øyemed, og ble tatt i bruk allerede i oldtidens Hellas og Egypt. I 1903 fikk den danske forskeren Nils Ryberg Nobelprisen i medisin for sin epokegjørende behandling av tuberkulose hudlidelser ved hjelp av lys. På 1920- og 30 tallet behandlet og forsket den engelske legen Harry Riley Spitler på lys og farger, og i dag har forskningen gitt oss belegg for at lys evner å gripe inn og styre en mengde fysiologisk prosesser. Mange anser faktisk lysbehandling som framtidens medisin!

 

Ny kombinasjon

Den ungarske kvinnen og naturterapeuten, Borbala Levai, har jobbet med øre og kroppslys i 12 år. Denne metoden leste Audrey Wong Mortensen ved Dui Clinique om, og hun var snar til å dra til Budapest for å lære mer. Få måneder senere kom Borbala til Tønsberg og lærte opp terapeutene ved klinikken. Jeg vet hva chakra er, og jeg vet hva lysbehandling er. Kombinasjonen av disse to, har jeg derimot ingen idé om hva går ut på da jeg legger meg ned på behandlingsbenken en dag i januar.

- Lysbehandlingen kan hjelpe til ved både fysiske og psykiske problemer, og fordelen er at denne behandlingen virker meget raskt. Allerede etter første gang kan du merke at noe skjer eller har skjedd, forklarer naturterapeut Torild Henriksen mens hun ”fyrer opp” et hvitt lys som hun har plassert midt i pannen min. Jeg har et slags ”belte” med vondt, og vil gjerne bli kvitt dette som har plaget meg i halve dagen.

- Det er altfor mye energi samlet i hodet ditt, og denne må vi fordele til andre steder i kroppen som vil ha mer nytte av den. Energien må rett og slett trekkes nedover i kroppen din. Lyset brenner, ”hode-beltet” mitt slipper litt etter litt, jeg føler meg mer klar i hodet. Det har gått kun 10 – 12 minutter! En Ibux har ikke sjanse i virkningstid på ”skallebank” i forhold til å sette riktig lys på riktig chakra!

- Poenget med denne behandlingen er at du kan lære deg den slik at du kan behandle deg selv, dine nærmeste eller venner. Det eneste du må lære er hvilke chakraer som befinner seg hvor på kroppen, og hvilke farger som harmonerer med hvilke chakraer. Lysene er imidlertid spesiallagde, så de må kjøpes. Du kan ikke tenne stearinlys, sier Torild med et smil.

 

”Guggemeie i lyset”!

Chakra-lysene kan minne om en blanding av moxalys, vakuum/kopping. På grunn av lysenes urtebaserte blanding gir de deg også aromaterapi på kjøpet. Prosessen er veldig enkel. Ved å tenne på den tykkeste delen av lyset og sette den andre enden på området som skal behandles, vil det oppstå en vakuumeffekt som setter i gang med å løse opp avleiringer i vevet (huden).

- Grunnen til at lysrøret er traktformet, er for å skape et vakuum, noe som fører til at aktive betennelser du måtte ha, blir ”sugd ut” av kroppen. Lysene er håndlagde og består av lin, krystaller, urter og impregnert i bivoks. Bivoks brukes fordi det har lindrende effekt, øker lysets brennetid og øker temperaturen, noe som også da vil gi en bedre effekt. Ved betennelse og inflammasjon i kroppen dannes det blokkeringer som vil skape ubalanse i våre naturlige energibaner. Ved å tenne et lys på det aktuelle området vil balansen igjen gjenskapes. Det er også mulig å flytte på lyset underveis i behandlingen, dersom du føler at det er nødvendig å ”flytte” rundt på energien, forteller Torild mens hun ”møblerer” et oransje lys rundt om i mageregionen min. Det knitrer og spraker inni lyset. Og hvilken overraskelse jeg får da hun slukker lyset. For da Torild ”ruller ut restene av lyset”, tyter det fram en passe mengde ”guggemeie”. Det er både et slags gulaktig pulver og litt våt masse. Noe er rester fra lyset, men den våte massen er gjerne tegn på en aktiv betennelsestilstand.

- I mageregionen ligger 80 prosent av immunforsvaret (lymfeknuter) som hos de fleste er belastet om ikke totalt overbelastet. Og man vet at i lymfeknuter passerer overbelastningene. I mange tilfeller kan stagnert lymfevæske skyldes bakterier, virus og toksiner. Det er dette som altså blir ”sugd opp” gjennom huden av chakra-lyset. Et trenet øye kan raskt analysere hva slags innhold som kommer ut. Hos deg er det meste av avfallet pulverisert. Det vil si at det er mye oppsamlet stress, og derfor råder jeg deg til at vi tenner på et lys til for å få ut mest mulig, sier Torild. Lys nummer to på magen, ble på langt nær så ”pakket” som det første. Jeg hadde fått tømt stress, slagg og annet ruskrask ut gjennom et oransje lys plassert midt på magen.

 

Virker slankende

Fra siderommet hører jeg en lystig latter. Den kommer fra en mann som samme kveld skal inn i en dress som nok kunne ha vært et halvt nummer større. Mannen får lys!

- Ved å drenere ut lymfevæske vil denne behandlingen virke slankende. Det må gjerne et par lys til for å få bukselinningen til å bli slakkere rundt midjen. Noen klienter er veldig oppblåste i tillegg til at de har endel underhudsfett, forklarer terapeuten og setter et lys rett over navlen og lar det brenne til hun hører det begynner å ”jobbe” – det vil si ”knitre”.

- Når jeg merker at energien har ”kommet opp”, flytter jeg lyset til neste punkt, litt til venstre for navlen – og gjør det samme der. Deretter flyttes lyset lengre ned helt til jeg har jobbet rundt hele navleområdet. Det er viktig å holde lyset helt loddrett og at det som er brent på lyset hele tiden står oppreist, slik at røyken og ”trekken” jobber effektivt. Tenn heller et nytt lys hvis ”energien” faller før behandlingen er over. Dette gjelder spesielt på de behandlingene som man flytter ett og samme lys. Ved å stimulere og jobbe mage og tarm på denne måten, kan det hjelpe til med å redusere luft i tillegg til å få løst opp i stagnert lymfevæske i magens hulrom. Ved å drenere lymfevæsken, vil metoden ha en slankende effekt. Dette er en behandling du godt kan gjøre på deg selv, sier Torild og viser meg mannens ”slankeskjema”. Sånn og slik antall centimeter rundt magen før behandling og etter behandling. Etter centimeterne å dømme, får mannen god plass i dressen sin. Dessuten har han blitt kvitt slagg og andre ”ubehøvelige elementer” fra kroppen, samt at han har fått satt fart på immunsystemet sitt. Det viser nemlig restene i lysene hans som vi med stor iver sammenligner. Det er forskjell på mengde og innhold hos han og meg.

- Jeg har mange ganger opplevd at det som kommer opp i lyset, nesten er vandig. Andre ganger er det vått, kompakt og mørkt. Disse ”funnene” er vanlige å se ved betennelser og plager forbundet med øre, nese og hals.

 

Kan brukes til alt

Det finnes ingen bivirkninger med å bruke chakra-lys, men er du riktig uheldig kan du brenne deg om du gjør behandlingen selv og ikke er helt stø på hånden eller om du plasserer lyset på et området det er vanskelig å holde selv, slik som ryggen, da bør du ha hjelp.

På såkalte ørebarn er metoden fenomenal. Har småen intens øreverk, og du er så heldig å ha chakra-lys i hus, har du et problem mindre etter en halvtimes tid! Et lys tar om lag 10-15 minutter å brenne ned. På ørebarn trengs oftest to lys fortløpende.

Psyken får virkelig et ”blaff” om du bruker kroppslys. Det viser seg gang på gang. Er du utafor, litt smådeppa, føler at hjernen er på fjorden og er lei og kei, så ”fyr opp” et lys og plasser det på pannen, og du vil merke en radikal forandring på bare noen minutter.

- Ved å skaffe deg kunnskap om chakraenes betydning, kan du lindre og lege mye. Legene er ikke overflødige, men det er enkelte ting du med fordel kan ”reparere” selv. La i hvert fall ikke chakralys være en uprøvd behandling. Det er enkelt, effektivt og rimelig, sier naturterapeut Torild Henriksen. Ytterligere opplysninger om behandling/bestilling av chakralys, får du ved henvendelse til:

Dui Clinique as

Tlf: 33 33 48 90

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: wwww.duiclinique.com

 

Hva er et chakra?
Chakra er opprinnelig et uttrykk fra et gammelt yogasystem og er et sanskritord som betyr hjul eller plate – et energihjul. Ordet hjul henspeiler på at et chakra sett forfra ligner et roterende hjul med et antall eiker/oppdelinger. Dersom du ser et chakra fra siden, minner det om en roterende skypumpe.

På kroppen din finnes syv chakraer (energisentra) plassert i et energi-system beliggende midt i kroppen. De er knyttet til nervegangene i ryggraden, men også til kjertler og det endokrine systemet i tillegg til de ulike kroppsprosesser som det å puste, fordøye mat og så videre.

Arketypisk representerer chakraene de fire elementene; jord, ild, vann og luft, men også lyd, lys og tanke. Farger er også en opplagt del av chakraene som er inndelt i fargene rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo og fiolett. Du kan knytte flere typer energi til chakraene: Steiner, farger, mat, mineraler, urter, planter, oljer og musikk for å nevne noe..

Auraen omkring kroppen vår har samme farger som regnbuen, og hver farge er knyttet til et bestemt chakra – et område av kroppen. Oransje er for eksempel underlivets farge, gul tilhører mellomgulvet og blå har sin bestemte plass i halsområdet. Mange healere ser disse fargene omkring kroppen, og kan ut fra deres sammensetning se hvor et menneskes ubalanser befinner seg. Er auraen overveiende gul, kan det tyde på at personen er dominert av følelser som sitter i Solar Plexus.

Et chakra er en akkumulasjon; oppsamling, av energi fra forskjellige bevissthetsnivå i mennesket. Denne energien har hos hvert enkelt individ formet seg til et individuelt mønster på grunn av de forskjellige påvirkninger vi har fått (latt oss motta) i løpet av livet vårt. Disse mønstrene gjør at vi er forskjellige og reagerer forskjellig på situasjoner, som ellers er like.

For at kroppen skal være og føles i balanse, må hvert enkelt chakra avbalanseres slik at helheten blir harmoni. Hvert chakra rommer en masse dype og intense følelser og energier som kanskje har vært undertrykt lenge. Når så chakraet aktiveres, frigjøres den oppsamlede energien og bevisstheten fylles med bilder og drømmer. Å arbeide med chakraer, er et skritt på veien til å oppnå en indre harmoni..

 

Opplevelser lagres.

Livet er en reise med en rekke opplevelser. Alt som du og jeg opplever, lagrer vi som erfaringer i våre chakra og andre deler av energifeltet for senere å kunne bruke denne lærdommen og erfaringene ved behov.

I sin utfoldelse er chakraene ikke adskilt, slik at vi noen ganger kun bruker ett chakra, andre ganger utelukkende et annet. I enhver situasjon bruker vi alt hva vi har i oss, men energiene fra hvert chakra spiller så å si hvert sitt ”instrument” i vårt indre ”orkester”. Det er som toner, som til sammen blir til et musikkstykke og enten skaper harmoni eller disharmoni i melodien. Alle våre chakra påvirker hverandre innbyrdes.

 

Energien i chakraene

Et chakra inneholder to forskjellige former for energi:

* Livsenergi fra solens atomkjerneprosesser som skal brukes til å holde den fysiske kroppen i live. Når vi etter fødselen tar det aller første åndedrag, åpner vi for denne energien, og den begynner å pulsere i chakraene.

* Den åndelige energi som er den energien som hjelper oss til å utvikle oss åndelig. Det er en kjærlighetsenergi, som gjør oss i stand til både å elske oss selv og å elske andre.Et chakra har to hovedfunksjoner:

* Å trekke livsenergi inn fra det eteriske.

* Og videre å fordele denne energien.

Hvert chakra har sin meget spesielle vibrasjonshastighet og avspeiler ulike bevissthetsnivåer og følelser i mennesket. Hvert chakra forsyner sitt område i kroppen. Det vil si at hvert chakra både har et psykologisk og et fysisk tilsvar, og at de er tett forbundet med hverandre.

Energien som trekkes inn er den samme i alle chakraene, men når den sendes videre til energistrømmene, er det som et speilbilde av det enkelte chakras tilstand, oppgave og bevissthetsnivå. Energien er blitt «farget» av chakraets erfaringer og oppgaver.

 

Blokkeringer

Ved fødselen er våre chakra i balanse, og i løpet av barndommen lærer vi hvordan det best kan lønne seg å være for å få det godt. Da blir det nødvendig å hemme noen av de mange impulsene som kommer fra chakraene våre for å oppnå den aksept fra omgivelsene, som vi hungrer etter. Dermed legger vi en «blokkering» inn i det chakra som skal dempes. I noen familier er det for eksempel ikke god «overlevelse» å stille spørsmål eller å være nysgjerrig. Her lærer barnet hurtig at det er best å lukke av for denne energien. Holder du på stadig opp gjennom livet å ”overleve” ved å gå mot deg selv, går du til slutt i vranglås, og får masse blokkeringer som kan føles både fysisk og psykisk.

En blokkering er energi som ikke er i bevegelse. Det er en del av bevisstheten som er fastholdt, for eksempel i et chakra. Det fungerer på samme måte som et sort hull i universet. Deler av bevisstheten som er blokkert, kan ikke brukes. De må først ”forløses”.

 

Løse opp blokkeringer

Der det tilføres energi, oppstår det mer energi. Desto mer energi som sendes ut til chakraene, desto bedre vil de rotere. Når vi kan få et chakra til å rotere kraftigere, er det mulighet for å løse opp i de blokkeringene, som ikke lenger har noen funksjon. Du kan sammenlikne det med en sentrifuge; når den kommer opp i hastighet, så slynges det som er i midten ut til sidene. I et chakra betyr dette at blokkeringen «slynges» fri og igjen kan komme i sirkulasjon. Chakraet er nå bedre i stand til å oppta og sende videre energi. Når vi løser opp blokkeringer vil tankestrukturen vår endre seg, noe som gir oss mer klarhet. Man kan imidlertid også arbeide den andre veien: Når vi endrer tankestrukturer, kan vi løse opp i blokkeringer.

Når du føler kontakt med et chakras farge, vil energien i chakraet øke. Når du rører ved et chakra, vil dette også fremme vibrasjonen, og ved å sirkulere langsomt over et chakra med hånden mot klokka, forsterkes energien og muligheten for å løse opp blokkeringer.