Diane tok kurs i drømmetydning: Fikk tilbake troen på seg selv!

Diane tok kurs i drømmetydning: Fikk tilbake troen på seg selv!

Etter at Diane Snemyr deltok på et kurs i drømmetydning ved ArunA-akademiet i Oslo, har hun blitt både modigere og tryggere på seg selv.

Våren 2006 deltok Diane på et drømmekurs på Veveriet i Oslo, ledet av Kerste Sophie Nitter ved ArunA-Akademiet. Diane har lenge ment at drømmer er fantastiske, så det var ingen tvil om at hun skulle delta.

- Det er herlig å gå på kurs for å komme sammen med likesinnede. Man får møte mennesker som er interessert i akkurat det samme som meg, og som er åpne nok til å lytte til drømmene mine og ta dem seriøst, sier Diane. Hun er spesielt fornøyd med drømmekurset på ArunA.

- Jeg har vært på mange kurs i selvutvikling. Av alle kursene jeg har gått, er drømmekurset på ArunA et av dem som har gitt meg flest åpenbaringer og a-ha-opplevelser.

 

Våger mer

Alternative metoder og ideer har lenge ligget nær Dianes hjerte, men det har vært vanskelig å snakke høyt om disse interessene til andre.

- Det er først det siste året at jeg har begynt å fortelle åpent til andre om mine interesser for alternative metoder. Nå har jeg begynt å snakke om det, og oppdager at det ikke er så skummelt som jeg trodde. Jeg tør å være mer åpen om disse interessene nå, sier Diane. Bare for et år siden ville Diane sagt nei dersom hun ble spurt om å stille opp til et intervju for Medium. Nå våger hun å vise mer av seg selv, og drømmene har hjulpet henne å komme dit.

- Drømmer har lært meg å stole mer på meg selv. Nå tør jeg å være den jeg er og jeg står for den jeg er. Drømmetydning har hjulpet meg til å tørre å åpne meg mer for andre, få troen på meg selv og handle ut fra det, forteller Diane med et glødende varmt smil.

 

Kjenner seg selv bedre

På drømmekurset lærte hun hvordan den indre stemmen taler til oss i drømmetilstand. Nå har hun lært seg å gjenkjenne denne stemmen, og hun bruker den aktivt i livet sitt hver eneste dag.

Tidligere synes Diane at det var vanskelig å skille mellom fornuftens og hjertets stemme. Dette er et klassisk dilemma for de fleste mennesker, og alle må lære seg å leve med disse motstridende stemmene. Kunsten er å vite hvilken stemme som er riktig. Mange har lett for å stagnere i gamle ideer og reaksjonsmåter, slik at det er vanskelig å komme seg videre.

- Før jeg begynte på kurset var det flere ting jeg trodde på som hadde en gitt løsning, slik at det bare var en vei å gå. Jeg hadde et fastlåst tankemønster om hva slags avgjørelser jeg skulle ta. På den tiden stod jeg foran flere viktige valg i livet mitt, forteller Diane. Hun har bakgrunn som helsesekretær, men kom til et punkt hvor hun hadde fått nok av å skrive journaler. Drømmene hennes ga henne budskap om hvilke avgjørelser som var viktige, og hvordan hun skulle prioritere. De lærte henne å se at «det er mange veier til Rom».

- Jeg følte jeg hadde stagnert litt i gamle vaner, og drømmene hjalp meg med å komme videre. Jeg følte jeg hadde mer å gi. Dermed tok jeg kurs i healing og skiftet jobb, sier Diane. Nå har hun en deltidsjobb på en barneskole, og jobber som healer ved siden av. Metoden i drømmearbeid hun lærte på ArunA hjalp henne også til å ta tak i, føle på og bli kjent med utfordringene hun hadde i livet.

- Drømmearbeid har gitt meg tro på at det jeg opplever og føler er viktig. Drømmene hjelper meg til å ta tak i problemstillinger som jeg ikke ser tydelig i mitt våkne liv, forklarer Diane. Hvis et problem som dukker opp i en drøm ikke oppfattes med bevisstheten og ikke bearbeides i våken tilstand, vil det samme drømmetemaet gjenta seg i ulike former. Bearbeider du problemet i våken tilstand, vil dette temaet forsvinne fra drømmene.

 

Kan bestille svar

Jo mer du jobber med drømmene, skriver dem ned og involverer dem i livet ditt, jo flere svar vil du få fra drømmene. Tenker du at drømmer er viktige før du sovner og har en notatbok og penn klart ved sengekanten, øker sannsynligheten for at du husker dem. Stiller du et konkret spørsmål før du sovner, kan du også oppleve at du vet svaret neste morgen.

- Jeg kan tenke på et problem før jeg sovner og be om at drømmene skal gi meg løsningen. Morgenen etter har jeg som oftest fått svaret i gave. Dette kan alle lære seg å gjøre, sier Diane. En drøm ga henne et helt klart svar om at hun skulle begynne å holde kurs i Reiki healing. Hun hadde tatt hele utdanningen i Reiki, og hadde luftet tanken om å holde kurs selv.

- Jeg drømte at kurspapirene lå foran meg, og det ga meg et klart svar om at det var riktig vei å gå. Samme morgen fikk jeg også telefon fra ei venninne som sa at hun var interessert i å ta et kurs med meg. Før dette skjedde hadde vi aldri snakket om at jeg skulle holde kurs. Da fikk jeg klar beskjed fra to steder samme dag, sier hun. I dag bruker Diane drømmemetoden hun lærte på ArunA aktivt både på seg selv og sine klienter. Teknikken om å gå inn i høydepunktet og sammenligne det med drømmejeg’ets reaksjon, har vært spesielt nyttig for henne. Drømmearbeidet åpner ofte opp for en ny innstilling til problemer og livssituasjoner, og du får nye svar på hvordan du kan takle utfordringer. Et annet tips for å huske flere drømmer er å ligge fem minutter i senga etter at du har våknet og tenke på hvordan du føler deg og hva du har drømt. Fortell om drømmene til andre – uansett hvor lite du husker. I løpet av dagen dukker det ofte opp noe som minner deg om det du drømte og dermed gir deg ny innsikt. Det er ofte nok til å ta de første skrittene i en ny og bedre livsretning.