Arr laget store problemer etter en operasjon: Ble frisk av smertehelvete

Ble kvitt plager med kinesisk arrbehandling.

Oddrun Elis Elmer (59) fra Tønsberg strevde i flere år med å bli kvitt smertene i et arr hun hadde fått etter en stor lungeoperasjon i 1994. «Det brant, klødde, verket, prikket og strammet i arret. Jeg hadde aldri trodd at et arr kunne lage så mye trøbbel,» forteller Tønsberg-kvinnen til Medium. Plagene til Oddrun forsvant da hun begynte med kinesisk arrbehandling.

Oddruns smertehelvete startet da hun måtte fjerne venstre lunge på grunn av bulløst emfysem. 
For Oddrun som er hjelpepleier, var det et stort sjokk å få en slik alvorlig diagnose til tross for at legene forsikret henne om at hun ville fungere godt med en lunge.

- Legene sa at jeg ville bli helt bra så snart jeg hadde lært en ny pusteteknikk. Det tok litt tid å lære seg dette. Verre var det med smertene som satt i operasjonsarret. I starten fikk jeg masse smertestillende som hjalp der og da, men det var en dårlig løsning på sikt. Jeg ville tilbake i jobb, men kunne selvsagt ikke utføre forsvarlig arbeid som hjelpepleier med så mye medisiner innabords, sier Oddrun, som etter hvert fikk byttet ut pillene med ulike typer smertebehandling på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg. Det ble blant annet forsøkt muskelstimulator, akupunktur og TNS i arrområdet.

- Legene gjorde sikkert alt de kunne for meg på smerteklinikken, men jeg kom dessverre ikke i mål. Smertene fulgte meg dag og natt. Jeg følte det var ganske håpløst, forteller Oddrun.
Nå har hun vært smertefri og i full jobb i syv år, og det kan hun takke naturterapeut Audrey Wong ved Dui Qlinique i Tønsberg for.

Historien startet i 2000 i forbindelse med et huskjøp. Ved en tilfeldighet kom Oddrun i kontakt med Audrey og mannen Nils som var på husjakt. De endte opp hos Oddrun som skulle selge huset. På spørsmål om hvorfor i all verden hun ville selge den praktfulle eiendommen, sa hun at hun ikke greide alt vedlikeholdet som fulgte med hus og hage på grunn av smertene. I ettertid kan man saktens fundere på om Oddrun fortsatt hadde bodd i huset dersom hun hadde fått snusen i kinesisk arrbehandling på et tidligere tidspunkt. For det gikk litt tid før Audrey ringte Oddrun og spurte om hun ville forsøke arrbehandling, noe Oddrun umiddelbart takket ja til. Fem år med smerter var mer enn nok, og var det noe nytt og revolusjonerende som kunne hjelpe henne, så var det bare å sette i gang!


Fikk tilbake energien

- Etter to behandlinger merket jeg at noe «glapp» i arret. Den intense kløen og strammende følelsen i operasjonsarret forsvant. Etter ytterligere tre behandlinger merket jeg vesentlig reduksjon i smertene. Etter ti behandlinger var jeg rett og slett smertefri og har vært det siden. Det er syv år siden. Arret er også langt mindre synlig. Før- og etter-bilder viser at det skjedde enorme forandringer. Fra å ha et blyanttykt, hissig og rødt arr som strakte seg fra brystet og helt opp til skulderbladene, er det nå bare en smal strek igjen. Arret føles helt glatt. Oddrun forteller at det skjedde mange andre positive ting etter at hun fikk «rettet ut» arret.

- Mens jeg gikk ut og inn av smerteklinikken, sa fysioterapeuten ofte til meg at batteriene mine var utladet. Jeg hadde ingen energi, og det skulle ikke mye anstrengelser til før jeg flatet ut. Også dette ble «fikset» samtidig med arrbehandlingen. Mens arret forsvant, kom energien tilbake. Jeg kan ikke få fullrost nok metoden som Audrey har utviklet. Arr kan lage mange problemer som man ikke relaterer til andre typer problemer. For mitt vedkommende laget arret en effektiv stopper i energibanene, forteller Oddrun, og smiler når hun tenker tilbake på hvordan legene prøvde å løse problemet.

- Da «smerteterskelen» holdt på å ryke tvers av, ble jeg tilbudt en ny operasjon. Det ville ha skapt nye arr og kanskje like mye trøbbel. Å reparere et arr med å skjære enda mer i kroppen virker ikke på meg som særlig klokt etter de erfaringene jeg sitter tilbake med. Kinesisk arrbehandling er smertefritt og effektivt. At jeg fortsatt er smertefri og i full jobb som hjelpepleier er vel et bevis på det, sprudler Oddrun Elis Elmer, idet hun svever ut av døren. Gran Canaria er neste stopp.

- Livet er herlig dere!