Steinar er sjaman og healer

Steinar er sjaman og healer

Hjelper deg å finne potensialet.

Steinar Ellingsen (37) møter meg med et klart blikk idet vi hilser. Han viker ikke en tomme, men studerer meg med interessere. De klarer øynene får nakkehårene til å reise seg, og jeg tar meg selv i å lure på om han ser rett gjennom meg og alle mine godt bevarte hemmeligheter. Det gjør ikke Steinar. Han ser etter potensialet mitt.

Steinar Ellingsen er sjaman og ser ting ikke alle andre gjør. En sjaman tar åndeverdenen på alvor, på lik linje med den fysiske verden. Som hjelpemiddel bruker han tarotkort eller sjamankort. Han har hatt sin egen telefonlinje siden 2003, men det hele startet i 20-årsalderen da han gjennom sin daværende kjæreste ble introdusert for astrologi. Steinar kunne kjenne igjen seg selv i beskrivelsen av sitt eget stjernetegn Væren, og han fant ut at han kunne lære mye om seg selv gjennom astrologien. Siden har interessen utviklet seg. I dag holder han kurs i healing og selvutvikling, bruker trommer, har spåtjeneste og jobber som coach og healer. Han tar foreløpig imot klienter hjemme på Skjetten, men han jobber aktivt med å få nye lokaler der han bor.

 

Ut i naturen

Da vi avtaler møte for intervju, vil Steinar – sjaman som han er – helst ut i naturen.

– Kan vi gå opp i lavvoen min, for der trives jeg best, spør naturmannen pent. En stakkars journalist er ikke vant til slike sprell, og etter en utspørringsrunde om «hvor langt, bratt og ulendt lavvoen ligger til», godkjenner jeg de 10 minuttene med lett gange som Steinar forklarer at turen tar.

– Alt er hva du gjør det til, begynner Steinar. Jeg tenker meg om, og må si meg enig i påstanden.

– Men det er ikke alltid vi kan kontrollere det som skjer med oss. Skjebnen kan ramme hardt noen ganger, innvender jeg. Steinar smiler lurt og strekker bena nærmere ilden han har fyrt opp i lavvoen.

– Det er en hensikt med alt, akkurat som det er en hensikt med at du sitter her i dag. Kunsten er hele tiden å se verden fra en annen vinkel. Alle svarene vi søker finnes et sted der ute. Du trenger ikke å lete høyt og lavt etter svarene, for de finnes i deg allerede, forklarer Steinar.

– Hvordan finner jeg svarene da? Hva skal jeg lete etter, spør jeg lettere forhåpningsfullt.

– Du må endre måten du ser ting på. Prøv å se etter potensialet som allerede ligger der, for det er der. Forsøk alltid å se samme sak fra to sider. Det eneste som hindrer deg i å være den du er, er frykten. Synliggjør du frykten i deg selv, vil du finne svaret.

 

Kjærligheten

Det var ikke akkurat det svaret jeg hadde håpet på. Hvorfor må det være så vanskelig å finne svar?

– Frykten er jo skummel. Den er ikke behagelig å tvinge fram i lyset.

– Er det ikke en enklere måte å gjøre det på, spør jeg litt slukøret. Det vi frykter mest er å «miste» og å ikke «få,» forklarer Steinar mens han mater ilden med mer ved. Røyken legger seg oppunder taket, og det svir litt i øynene. Det gjør ingenting. Vi har det varmt og godt der vi sitter. Kaffe blir tilbudt hobbyskogsfareren fra en termos. Jeg tenker over dette med å miste og å ikke få. Det kan nok stemme.

– Men hvordan kan du hjelpe en som ringer deg med et spørsmål om kjærlighet, spør jeg spent.

– Kjærligheten ja. Det er helt klart det spørsmålet som går igjen hos de fleste som ringer til meg. Jeg kan hjelpe mange, men likevel er det noen som ikke vil høre på det jeg har å si dem. Før du kan finne kjærligheten med stor «K,»  du elske deg selv. Det er faktisk ikke noe som andre kan gi deg.

– Det er ingen selvfølge å være glad i seg selv. Du trenger pleie, akkurat som kjærligheten til et annet menneske. Du må hele tiden huske på å pleie deg selv. Ha tro på deg selv, for troen er den sterkeste kraften, forklarer Steinar, mens mørket senker seg over skogen utenfor lavvoen der vi sitter lunt i lyset fra bålet.

– Så hvis jeg tror at jeg kan finne kjærligheten, så vil jeg finne den, spør jeg tynt.

– Du har det i deg. Det er bare for deg å finne kjærligheten i deg selv først.

 

Bevisstgjør potensialet

Det høres så enkelt ut, men jeg kjenner at det ikke er lett. Å elske seg selv. Jeg funderer litt og finner ut at jeg kan jo prøve. Hvorfor ikke prøve å se meg selv fra en annen vinkel? Jeg har jo ikke noe å tape.

– Min jobb er å bevisstgjøre potensialet i folk, og det kan jeg klare. Mange ønsker kanskje et ja- eller nei-svar, men da berøver jeg kundens egen kraft. Folk må selv bli klar over hva de kan utrette og få til. Jeg kan ikke fortelle dem det. Da frarøver jeg dem valgene. Jeg tar øyeblikket, finner mulighetene som ligger der, og forteller om dem. Jeg spør pent om Steinar ser potensialet mitt på kjærlighetsfronten. Jeg er jo singel – og håpefull.

– Han smiler bredt og spør meg hva jeg beundrer hos ham jeg tenker på. Lett rødmende forklarer jeg at det er «driven» og viljestyrken.

– Hvem minner han deg om, er neste spørsmål. Jeg blir sittende og tenke lenge. Lett forbauset må jeg innrømme at han minner om meg selv.

– Da kan jeg si at her er det grunnlag for noe mer. Du har et potensial her. Et tips til deg når du leter etter en mann der ute: Gå inn i deg selv og finn ut hva dine positive maskuline sider er – og let etter dem i en potensiell partner. Jeg stusser. Men da må hans positive feminine sider passe med mine, om vi skal passe sammen, innvender jeg.

– Det stemmer. En sak har alltid to sider, men det gjør bare saken bedre, spør du meg.Mørket har senket seg når vi pakker sammen og rusler hjemover. Diskusjonen om livet og dets mysterier fortsetter, og det blir mange stopp langs stien der diskusjonen går livlig. Steinar er åpen for nye vinklinger, samtidig som han er fast i det han tror på. Målet er å få fram gleden og skaperkraften i alle. Størst av alt er kjærlighetskraften.