Angelologi: Kapret av englenes budskap

Angelologi: Kapret av englenes budskap

Engelske Angela McGerr lever av å skrive bøker om engler og englekommunikasjon. Hennes «Harmony of Angels», «Harmony Angel Cards», «Angelic Abundance» og «Heart and Soul Angel Cards» har akkurat bikket over 600.000 solgte eksemplarer over hele verden.

- Ingen er mer overrasket enn meg over at alt dette skjer med meg. Hadde jeg snakket om engler og healing for 10 år siden, ville jeg blitt flau og lattermild, sier Angela.

Før hun gjorde en totalomvendingen i karrieren i 1999, jobbet hun som forretningskonsulent i over 25 år. De siste 12 årene drev hun sitt eget konsulentfirma som gikk veldig bra. Men da tusenårsskiftet nærmet seg, begynte kundene å svikte. Englene ville tydeligvis noe helt annet med livet hennes…

 

Englehilsen med Reiki

I den tunge perioden da det gikk dårlig med firmaet, fikk Angela tips fra lillesøsteren Joanna om å prøve Reiki healing. Joanna var en stresset forretningskvinne som gjorde det veldig bra. Men like etter at hun holdt tale på en konferanse, kom en mann bort til henne og sa at hun trengte healing. Før hun rakk å reagere, gikk han bak henne og plasserte fingrene over skuldrene hennes.

- Hun følte at vekten forsvant. Det var som en albatross løftet skuldrene hennes opp. Dette var bare en fem minutters healing, men hun ble så forbauset at hun bestemte seg for å gå til healer, og senere utdannet hun seg til Seichem Reiki healer, forteller Angela. En dag ble Angela invitert til en healingdag hjemme hos Joanna. Hun ble overtalt til å prøve en times healing, selv om hun var veldig skeptisk.

- Jeg fikk en dyp opplevelse. Det føltes som en total oppløsning av spenning. Jeg ble så imponert over hva søsteren min kunne, at jeg begynte å lure på om jeg også skulle ta utdannelsen, sier Angela. De neste to månedene gikk det rett nedover med konsulentfirmaet hennes. Alt gikk dårlig. Da bestemte hun seg for å kontakte en kvinnelig Reiki-lærer. De dro på kafé for å snakke om utdannelsen. Men da læreren begynte å prate om engler, ble Angela urolig.

- Jeg kunne knapt ta inn det om healing, men da hun begynte å snakke om engler, ble det nesten flaut. Er du ikke flau, spurte jeg. Nei, når jeg trenger dem, kommer de, sa hun bare.

 

En liten hvit fjær i tide

Angela bestemte seg for å begynne å holde kurs i coaching og ta healingutdannelse. Et av Reiki-kursene hun meldte seg på skjedde under solformørkelsen i august 1999.

- Læreren på kurset sa at englene er rundt oss, og at de ikke kan forstyrre livet vårt. Men hvis vi tilkaller dem, vil de komme. Hvis de prøver å nå deg, finner du ofte en hvit fjær, sa hun. På veien hjem fra kurset samme dag, dukket en hvit fjær opp rett foran Angela.

- Fra den dagen var jeg kapret av engler. Jeg fortsatte med både coaching og healing, og fikk mye tid til overs. Det var slik jeg kom over mange bøker om engler, sier Angela. Søsteren Joanna jobbet i bokbransjen og lånte henne mange bøker. Angela leste alle, men anså at de moderne bøkene var for «søte.» Etter hvert ble hun mer nysgjerrig og fascinert over de originale kildene. Hvor kom all denne informasjonen om engler fra og hvor gammel var den? Hun begynte en iherdig søken i eldre skrifter.

 

Budbringere med vinger

Jo lenger tilbake i tid bøkene stammet fra, jo mer fant hun skrevet om budbringere med vinger. Hun leste i religiøse skrifter fra hebreerne og eseerne som levde for rundt 2000 år siden. Både persiske, kristne, jødiske og muslimske, eldre skrifter har en del englebudskap.

- Det finnes bevingede budbringere i skrifter fra så langt tilbake i tid vi kan gå. Studerer vi egypternes eldgamle tekster, finnes det budbringere med vinger, forteller Angela. Enda lenger tilbake i tid levde sumeerne. Denne folkegruppen har de tidligste skrevne ord som vi kjenner til, hvis vi ser bort fra hieroglyfer. Leirtavlene deres er over 7000 år gamle, og har ulike innrissede figurer med vinger. I hieroglyfer, som kan være over 25.000 år gamle, finner man også bevingede vesener.

 

Eseernes angelologi

Boken «Dictionary of Angels: Including the Fallen Angels» av Gustav Davidson, ledet Angela til å undersøke originale kilder. Her er det mange sider med referanser. Tekstene som gjorde spesielt inntrykk var fra eseernes angelologi, som er studiet av skapte, åndelige vesen.

Eseerne var en religiøs gruppe som florerte i år 100 og 200 etter Kristus. De skal ha bodd i Qumran, som er stedet hvor Dødehavsrullene ble funnet. Enkelte kilder tror at Eseerne skrev mesteparten av teksten i Dødehavsrullene, men dette vet man ikke med sikkerhet. Angela har hentet en del informasjonen om engler fra Dødehavsrullene, som hun tror stammer fra Eseerne. Hun tror at Eseerne var gode healere og at de praktiserte angelologi.

- Eseerne snakket mye om harmoni og balanse, og at vi må finne helheten for å komme i balanse. De trodde at kommunikasjon med engler kunne hjelpe oss å finne denne harmonien. De kommuniserte med engler både morgen og kveld, forteller hun. I papyrusrullene fra Dødehavet står det også at det er en rådende engel for hver ukedag. Angela tror at alt i universet har en voktende engel.

- Absolutt alt i universet har en skytsengel med et spesifikt ansvar. Det finnes navngitte engler for hver eneste lille ting i verden, sier hun.

 

Englekort

Etter å ha brukt et helt år på å søke i eldre skrifter, begynte Angela å få taket på hvordan man kunne kontakte engler for å få hjelp i hverdagen. Snart begynte hun å holde kurs om ukedagenes syv engler. Stadig flere ble interessert i Angelas englekurs, og alle hadde ulike behov. Angela fikk lyst til å utvide repertoaret, slik at hun kunne kontakte flere engler med spesifikke oppgaver. Hun begynte å meditere enda mer for å få svar.

Under en av meditasjonene ble hun fortalt at en av hennes livsoppgaver var å lage englekort. Dette rådet valgte hun å følge. Ved hjelp av tillært kunnskap og englenes hjelp, skapte hun en haug av englekort. Disse gir kloke svar på alle livets områder, uansett hvilke spørsmål vi har.

Men Angelas mann var skeptisk, spesielt fordi hun ikke tjente nok penger. Igjen søkte Angela svar under meditasjon. Like etterpå gikk hun inn i en bokhandel og kom over en bok fra Quadrille Publishing. Uten å si et ord til mannen skrev hun et brev til forlaget og spurte om de var interessert i englekortene.

Responsen var positiv, og forlaget lurte på om Angela kunne skrive en bok for å introdusere folk til englene. For å illustrere boka, fant Angela den dyktige illustratøren Richard Rockwood. Kort tid etter hadde Angela fulltidsjobb som forfatter av både englebøker og englekort.

 

Harmonier i det femte element

Angela tror ikke at engler er mennesker med vinger eller at de ser ut som renessansefigurene vi bruker til julepynt. Hvis jeg var mørkhudet, hvorfor skulle min engel være hvit med gullhår, spør Angela. Selv om hun ikke kan se dem selv, har hun intuisjon og følelser for engleenergier.

- Engler ser ut som vi ønsker de skal se ut. For meg er de en veldig høy energivibrasjon, sier hun. Ingen vet sikkert hva engler er og hvordan de ser ut. Men mange av englenavnene som er tatt fra ulike trossystemer og kulturer har navn som betyr «av Gud» eller «av Skaperen». I boken «Harmony of Angels» skriver hun at engler er rene ånder som aldri har vært mennesker. De bor i det femte element, eteren, som styrer kommunikasjon og lyd. Hos oss mennesker er dette elementet manifestert i halsen. Enkelte religiøse skrifter omtaler lyd som en hellig vibrasjon. Via meditasjon fikk Angela svar på hvordan hun kunne lære folk om engler når hun ikke kunne se dem selv. Englene svarte: «Tilkall oss, og vi vil komme.»

 

Alle kan kontakte engler

For Angela er det ikke vanskelig å komme i kontakt med engler så lenge hun har riktig intensjon. Det viktigste er å spørre om veiledning og støtte med kjærlighet til andre, og ikke bare for sitt eget beste.

- Hvis du tilkaller en høyere vibrasjon, må du gjøre det med hjertet og med det riktige formålet. Du må gjøre det av kjærlighet og ikke av egoisme. Du kan ikke spørre om noe som bare er til din egen fordel, du må ha vilje til å hjelpe jorden og andre mennesker, forklarer Angela. Kanskje ønsker du å helbrede noen eller å hjelpe andre til et bedre liv? Da kan du med fordel kontakte engler. Du kan også tilkalle engler for å få hjelp selv, men da må du også ha et dypt ønske om å hjelpe andre mennesker.

- Over 99 prosent av befolkningen kan lære seg å føle vibrasjonene, men veldig få kan se eller høre dem. Folk som virkelig og oppriktig begynner å føle englene, endrer hele perspektivet sitt, sier hun. Nesten alle som er med på kursene hennes i englekommunikasjon har følt englenes vibrasjoner. Men du må være forsiktig, for du kan bare stole på vibrasjonene når du virkelig er i kontakt med «hjertet» ditt, råder Angela. Veiledningen du mottar under meditasjon og mens du er i hjertesenteret, vil være sann veiledning. Men hvis du er opptatt med andre ting og ute av fokus utenfor hjertesenteret, skal du ikke høre på veiledning som du synes å motta.

 

Si navnet høyt tre ganger og takk

Når Angela kontakter en engel, sier hun engelens navn høyt tre ganger. Lyden skaper en hellig vibrasjon, og tallet tre gir maksimal manifestasjon siden det er et hellig tall.

- Den beste måten å påkalle engler på, er å si navnet høyt tre ganger og spørre engelen om å være med deg. Si det i kjærlighet og lys tre ganger med en ærlig intensjon og vilje. Hvis du ikke vet navnet, er det lurt å finne et, for navn gir deg et klarere fokus. Trenger du for eksempel en ny ambisjon eller et nytt mål, er engelen Gabriel fin å kontakte. Mandag er Gabriels dag, så hvis du fokuserer på Gabriel da, kan du virkelig «tune» inn for å motta hjelp. Effekten blir ikke like stor hvis du er veldig flyktig eller stresset når du kontakter engler. Dersom du spør i forbifarten om det tilfeldigvis finnes noen engler der ute som kan hjelpe deg, er nok ikke det til så stor nytte.

- Jeg er sikker på at det ville hjulpet litt uansett, men jeg snakker om å gi folk et fokus som de virkelig kan tilføre positiv energi og intensjon. Jo mer du klarer å fokusere, jo mer vil du få tilbake, råder hun. Til slutt er det kjempeviktig at du husker å takke engelen for dens nærvær og hjelp. Føler du ekte takknemlighet i hjertet blir det lettere å få hjelp senere.

 

Falne engler

Gjennom tidene har menneskeheten og jorden hatt mange fall i vibrasjoner, slik at jordenergien er blitt lav. Mange healere, lysarbeidere og andre som er opptatt av å hjelpe andre mennesker, er med på å heve vibrasjonene tilbake til der de bør være. Hver gang noen jobber slik, stiger jordenergien igjen.

Vibrasjonene senkes når mennesker er egoistiske, leker med energi og jobber for å oppnå personlig makt. Her ligger forskjellen på lysarbeidere og svarte magikere. Lysarbeidere jobber med høye vibrasjoner for å hjelpe andre mennesker, mens svarte magikere gjør det for å styrke seg selv.

I gamle skrifter står det at da englene ble skapt, ble de gitt to valg. Det ene var å jobbe for å hjelpe menneskene, det andre var for å få personlig makt. De som valgte personlig makt ble til falne engler. Satan eller Djevelen er en slik engel. Englene som valgte å hjelpe, er lysets engler. For å unngå å komme i kontakt med falne engler, må alle som bruker høye energier være overbevist om at intensjonen deres er hvit, ren og kjærlighetsfylt. Intensjonen er det eneste som gjør energien svart eller hvit.

- Det du sender er magnetisert og kommer tilbake til deg. Hvis du sender ut noe dårlig uten å beskytte deg, vil det komme tilbake og «slå» deg. Sender du ut kjærlighet og lys, får du det tilbake i form av belønning, forklarer Angela. Hun har ikke nevnt noen av de falne englene i bøkene sine, og advarer mot å kontakte disse fordi de har rotet seg bort fra lyset, som er Gud.

 

Spøkelser, skytsånder, mestere og engler

Hinsides vår virkelighet er det mange ulike dimensjoner og energinivåer. Dette er skjulte energivibrasjoner vi sjelden ser, men de fleste kan lære seg å føle dem.

Noen mennesker har problemer med å føle de høye energivibrasjonene som engler er på. Det forklarer Angela med at mennesker er på et mye lavere vibrasjonsnivå i utgangspunktet.

- Menneskene som ikke interesserer seg for det åndelige er på det laveste nivået. Mange av dem er fanget i den fysiske verden, sier hun. De aller laveste energivibrasjonene er jordbundne ånder eller spøkelser. Mange av dem vet ikke at de er døde og er fanget i et fysisk ingenmannsland; kanskje fordi de hadde en voldelig følelsesmessig opplevelse. Det finnes lykkelige spøkelser, men de er likevel fanget i det fysiske. Angela tror det finnes mange ulykkelige ånder og spøkelser på universets laveste energinivå. På den andre siden ligger skytsånder på nivået over spøkelser. Dette er avdøde mennesker som har valgt å komme tilbake og bli veiledere for levende mennesker.

- Sjelen vår jobber mot enhet med lyset, så vi har karmiske utfordringer i hver inkarnasjon for å perfeksjonere oss. Sjelen har mange levetider, og i noen av dem velger mennesker å komme tilbake for å hjelpe de levende, sier Angela. Skytsåndene er gjerne avdøde familiemedlemmer, men vi kan også ha fremmede. Nonner eller innfødte mennesker som avdøde indianere, er ofte veiledere, for de var veldig spirituelle. På nivået over skytsåndene befinner de oppstegne mesterne seg. Dette er perfeksjonerte sjeler som velger å komme ned for å hjelpe de levende. Aller høyest oppe svever englene, som er det høyeste vibrasjonsnivået i universet.

 

Oppstigning til englenes nivå

Siden menneskene ligger på et veldig lavt vibrasjonsnivå i forhold til englene, er det som en slags oppstigningsprosess når man begynner å tilkalle dem.

- Etter hvert som man jobber med engler, får kontakt og et forhold til dem og fortsetter å tilkalle og spørre dem, da hever du din egen energivibrasjon, sier Angela. Det er to ting som skjer under tilkalling av engler. Først kommer du nærmere englene, slik at du sanser eller føler dem. Kanskje du ser et blinkende lys eller lyssirkler, eller du ser et tåkete hvitt lysblink i sidesynet. Kanskje du også føler en energiforandring i rommet eller i kroppen din. Når du hever din egen vibrasjon mot englene, vil de lavere energinivåene ikke se deg. Du vil være skjermet for spøkelser og onde ånder, fordi du overstiger deres nivå. Som lysarbeider jobber Angela med å sende ulykkelige sjeler over til lyset og gjenforene dem med helheten.

- Noen ganger er det bare deler av en sjel, som når man har mistet en nær og holder personen i minnet. Da holder du på en del av sjelen deres. Du kan også ha mistet en del av sjelen din i et annet liv. Min jobb er å gjenforene sjelenes partikler, sier Angela. Det er ikke bare døde og levende mennesker som skal hjelpes til lyset. Lysarbeidere jobber med å heve frekvensene – eller dimensjonene – til alt som finnes på jorden. Angela holder flere kurs i England og i Mellom-Europa. På disse kursene lærer hun bort hvordan man kan kommunisere med engler for å hjelpe både seg selv, andre og jorden. I arbeidet bruker hun blant annet englekortene hun har skapt sammen med illustratøren Richard Rockwood.

 

Intuitivt om englenes visdom

Angelologien er absolutt ingen vitenskap eller religion. Det finnes ikke noe riktig eller galt. Angela McGerr lærer bare bort visdom som har virket for henne, leserne og kursdeltakerne hennes.

- Folk med psykiske evner kan fortelle hva slags engler du har rundt deg. En venninne av meg kan se ting skje utenfor folks hode som i en film. Men jeg jobber intuitivt. Jeg kan lese kortene og gi veiledning, sier Angela. Vi bestemmer oss for å prøve. Jeg trekker fire kort, som er Salathiel, Golden Shadow Hound of Heaven, Roshel og Temple of the Emerald Sea.

- Wow! Du har fått opp hjertet av alle hjerter! Dette forteller meg at du har brukt lang tid på å oppnå det du har søkt, men det ser ut som om du akkurat har begynt å finne den riktige veien din, sier Angela uten å gruble et sekund. Det stemmer faktisk, tenker jeg og studerer det røde hjertet som representerer Salathiel. Resten av lesningen hennes strømmet ut så elegant og vakkert at jeg knapt husker det. Men alt hun sa stemmer med mine egne tanker om livet. Her var det ingen skummel spådom om fremtid eller indirekte kritikk. Det var bare en ren strøm av veiledning og svar på ubesvarte spørsmål om mitt liv. Denne rene strømmen kan faktisk alle lære å bruke, hvis vi gjør som Angela. Tilkall englene med ektefølt kjærlighet, og de vil komme til deg.

Kilder: «Harmony of Angels» (2001), «Harmony Angel Cards» (2002), «Heart and Soul Angel Cards» (2006) av Angela McGerr og Richard Rockwood utgitt av Quadrille Publishing, Angelamcgerr.com, Wikipedia.