Engasjert veileder med verden som arbeidssted

Engasjert veileder med verden som arbeidssted

Alva er bosatt i Paris sammen med sin franske ektemann og katten Watson. Fra byen som huser rundt ti millioner innbyggere, administrerer hun to spålinjer og hjelper mennesker i hele verden.

Egentlig heter hun Jotta Hautanen og er oppkalt etter farmor. Hun er datter av en finsk mor og en gresk far. Livet startet hun i Stockholm, i et hjem som var preget av et høyt konfliktnivå og mye krangling. − Jeg brukte mye tid på å roe ned sitasjoner og avlede konflikter. På en måte har disse erfaringene gitt meg det jeg trenger for å kunne forstå andre mennesker og hjelpe dem når de har det vanskelig, sier hun. Dette sammen med at hun tidlig ble introdusert for det alternative har gitt grunnlag for den mediumsvirksomheten hun driver i dag.

Inspirasjon fra barndommen
− Både min ni år eldre søster og mor var interessert i det alternative, forteller Alva. Familien hennes hadde flere bøker om astrologi hjemme. Allerede tidlig i tenårene fikk hun sin første bok om tarot. Den første bergkrystallen kjøpte hun som 13-åring. Hun hadde den rundt halsen i mange år. − Jeg har den fortsatt med meg når jeg skal ut å fly, eller i andre situasjoner hvor jeg kjenner at jeg har behov for å beskytte meg.
På sommerferie i Hellas ble hun spådd i kaffegruten av farens søster.
− Jeg var utrolig fasinert av henne. Særlig av at hun kunne vite så mye om mennesker, tilsynelatende bare ved å se på dem. Hun var full av temperament, men hadde et varmt og godt hjerte. Av utseende hadde farens søster svart, langt hår og så ut som en indianerkvinne.
− Dessverre gikk hun bort for noen år tilbake, sier Alva.

Inspirasjonskilde
I tillegg hadde hun farmoren som inspirasjonskilde. Det er farmoren hun er oppkalt etter, Jotta. Dessverre rakk hun aldri å møte henne, men hun har hørt farmoren omtalt som medial og som en ekte dyrevenn.
− Jeg har hørt at hun hadde hunder, at hun spådde mennesker, men også at hun var en svært forfengelig kvinne. Der har vi et likhetstrekk. Hun var veldig opptatt av huden sin, spesielt det å ta vare på den med ulike ansiktsmasker. Når jeg tenker på det må jeg le, fordi jeg kjenner igjen meg selv der jeg holder på med ulike ansiktskremer hjemme, sier Alva. Andre ting som gir en god latter er å tenke tilbake på kontakten hun hadde med dyr i barndommen.
− Jeg ga barnevakten min en god latter da jeg snakket til hunden hennes, som om den var et menneske. Jeg sa at den måtte være forsiktig med hva den forteller. Blant annet hadde jeg brukt formuleringen «Pass på ordene dine Rex».
For Alva var det naturlig å ha denne kommunikasjonen med hunden, men for barnevakten som utenforstående, så og hørtes det selvfølgelig morsomt ut.

På tvers av landegrensene
Alva har en stor kundekrets både i Norge, Sverige og internasjonalt.
− Det er alle mulige mennesker som ringer. Alt fra foretaksledere til sykehusansatte, psykologer og kollegaer fra den alternative bransjen. Hovedvekten av dem som ringer meg er svenske og norske.
− Jeg har aldri tenkt på landegrenser som et hinder for å utøve mitt virke. Tvert i mot er verden en arena som gir muligheter for vekst, sier Jotta.
Noen ganger følger hun mannen sin på hans reiser. Han er nemlig en kjent DJ og produsent som reiser rundt i hele verden. De gangene hun følger ektemannen på reiser kan hun jobbe fra hotellrom i alle verdenshjørner. Alva er også selv sanger og låtskriver. Hun har utgitt en rekke singler på ulike selskap, blant annet på Universal Music i Sverige. Faktisk var det gjennom musikken hun traff ektemannen for mange år tilbake.
− Jeg kan jobbe fra USA, Australia, Kina, Sverige eller Strasbourg. Det er imidlertid ingen grunn til å bekymre seg over ringetaksten. Den er den samme uansett hvor jeg er, smiler hun

.

Finner en løsning
Du kan spørre Jotta, alias Alva på teletorget, om alt mulig. Hun kan finne ting du har mistet, eller hun kan veilede deg på veien mot et mål du har satt deg.
Det hun imidlertid får flest spørsmål om er kjærligheten. For eksempel: «Når kommer jeg til å finne kjærligheten? Kan jeg stole på ham, eller henne? Har hun/han en partner på si?» Da svarer Alva helt ærlig om vedkommende er til å stole på, eller om han eller hun skjuler noe.
Ved siden av området kjærlighet mottar Alva mange spørsmål om det som har kommet bort. − Når jeg finner dyr blir jeg spesielt varm om hjertet. Jeg er en stor dyrevenn og jeg kan merke at jeg fortsatt har den kommunikasjonen med dyr som jeg hadde i barndommen. Jeg snakker med katten min daglig og kan stille spørsmål som: «Har ikke Watson vært veldig stille i dag. Hvorfor det?»
Alva kan finne mistede ting. Blant annet forteller hun om en tenåring som hadde mistet 2000 kroner og ble lykkelig da hun kunne fortelle at de lå i skittentøyskurven.
− Jeg er glad for at jeg kan være så spesifikk, sier hun.
Alva har stamkunder som har ringt henne i årevis, noen på daglig basis. I tillegg til å hjelpe mennesker som profesjon, opplever hun ofte å kunne hjelpe på et privat plan også.
− Venner forteller at de setter pris på at jeg er der for dem gjennom både skilsmisser og dødsfall. Det er en fantastisk følelse å kunne være til hjelp for andre. Det å kunne både gråte og le sammen.

Klarsyn, tarot og astrologi
Alva benytter seg hovedsakelig av eget klarsyn, men støtter seg til både astrologi og tarotkort når hun «leser» kundene. − De første tarotkortene jeg eide var fra 70-tallet og var en anelse psykedeliske. Det var en hotellgjest som hadde glemt kortstokken på et hotell, som min stefar eide i Norrmalm i Stockholm.
Alva forteller at hun tok den med hjem etter at den hadde ligget på hotellet noen måneder. Det var ingen som hadde etterlyst den og heller ingen av de ansatte som hadde vist interesse for den gjenglemte stokken.
− Kortstokken er ingen fryd for øyet, men jeg har den fortsatt. Den har en helt spesiell plass i hjertet i mitt.
Astrologi er også et viktig verktøy. Spesielt gjelder det når hun skal danne seg et bilde av menneskene som er involvert i lesingen.

− Astrologi gir en svært sannferdig fremstilling av menneskers ulike væremåter og grunnegenskaper. Hun forteller at hun alltid har horoskopet tilgjengelig når hun snakker i telefonen.

− Det er helt opp til kunden om han, eller hun vil benytte seg av det. Mange setter stor pris på astrologi, men det er også noen som ikke liker det. Da avstår jeg selvfølgelig fra å benytte meg av det.

De gangene kundene benytter seg av astrologitilbudet får hun fantastiske tilbakemeldinger.

− Jeg får høre at beskrivelsen av personligheten stemmer svært godt. Astrologi gir tilgang til å analysere dynamikken mellom to personer basert på deres astrologiske aspekter i forholdet.

Alva fremhever de astrologiske analysene som et av sine sterkeste verktøy for å kunne forstå og forutse dynamikken og den enkelte parts væremåte i relasjoner.

− Spesielt gjelder det i spørsmål som gjelder kjærligheten, sier hun.

I hennes readinger kan kundene få svar på spørsmålene sine, uansett om det gjelder kjærlighet, helse, karriere eller annet de lurer på. Hun gir også råd om hvordan de kan gå frem for å forandre situasjonen, eller nå et spesielt mål.

Samarbeidspartnere fra Sverige og Island
− Jeg er nok en utpreget entreprenør. Jeg liker å se at ting vokse, sier hun.
Som et resultat av det har hun tre ansatte som alle jobber på linjen «Alvas Egne Favoritter». Her kan kundene også treffe de mediale rådgivere Ariel fra Island og Rauni og Erik fra Sverige. Både Ariel og Erik er bosatt i Berlin, mens Rauni bor i Sverige.

− For å se hvem som er innlogget og lese på bloggen, kan kundene gå inn på hjemmesiden min www.medium-alva.com. Alva forteller at Ariel, som opprinnelig er fra Island, men som har vært bosatt i Norge er en flink spå-dame. Hun er veldig synsk og god til å kjenne på situasjonene. Som verktøy benytter hun tarotkort og orakelkort. Ariel kan nås på telefonnummer 829 954 66 (26 kr/min). Alva omtaler Rauni som en seriøs veileder med mange års erfaring. Hun benytter tarotkort som verktøy og har sterk intuisjon. Alva har kjent Rauni fra hun var 10 år gammel.

− Erik er en klok, fremgangsrik og intuitiv person. Han er en trygg veileder. Jeg syntes det var en god idé å jobbe med Erik, fordi han representerer det mannlige. Erik er en fantastisk motivator og hjelper innringere med å ta det første skrittet mot målet, sier Alva.

Hun avslører at Erik er den hun selv benytter som personlig rådgiver, men at alle er like gode og at vi mennesker føler oss trukket mot ulike mennesketyper. Erik og Rauni nås på Alvas Egne Favoritter med nummer 820 959 59.

− Alle kunder er forskjellige. Noen vil snakke med menn, andre med kvinner.

Til sammen dekker Alva og hennes utvalgte et stort område. Det er i dag rundt 20 år siden Alva startet som klarsynt og medial veileder.

− Jeg er så takknemlig over å kunne jobbe som medial veileder. Det er et oppriktig følt engasjement som kommer fra hjertet. Det tror jeg skinner i gjennom, avslutter Alva.

Hun kan nås på Alva-linjen med telefonnummer 829 95 484 (26 Kr/min) og følges på facebook: www.facebook.com/alva.medium.