Synsk healer med mange talenter

Synsk healer med mange talenter

Hun kanaliserer, healer, holder kurs og seanser. Få mennesker kan sies å være så allsidige som Naomi Sol. Medium besøkte henne for å høre hennes tanker om 2007, og om hva som skjer etter døden. I tillegg fikk vi vite hva Nidarosdomen kan brukes til – og at prester slett ikke har enerett på verken Fader Vår eller håndspåleggelser.  

– Jeg må gjøre ulike alternative ting, for da blir livet mitt aldri kjedelig. Jeg er som en potet! Ordene tilhører Naomi Sol. Hun er synsk healer, medium, har kontakt med åndelige vesener og kommuniserer med dyr, mennesker og naturen. Hun er født i Oslo og har bodd på Nesbru, i Asker og i Trondheim. I dag finner Medium henne i Svelvik i Vestfold, i et hus med utsikt over fjorden. Det første hun gjør er å vise oss ut på terrassen hvor himmel og hav åpenbarer seg i praktfullt sollys. Som en kaptein på en skute står hun smilende ved gelenderet og skuer utover det imponerende landskapet.

 – Dette er mitt kongerike, sier hun, og slår ut med hendene mens hun smiler fornøyd. I dette kongeriket, godt plassert i en behagelig stol, vil hun fortelle oss hvorfor 2007 er et år som bringer spesielle opplevelser til mange mennesker. 

 

Store endringer

– Det skjer mange og store endringer i 2007, sier hun. – Dette er et år med store brytninger. Flere og flere mennesker tør å gå sine egne veier. De skiller lag fra partnere, skaper noe nytt, tar uvanlige sjanser og utforsker nye muligheter i livene sine. Men det stopper ikke her, ifølge Naomi. Ikke bare skal mange mennesker oppleve store forandringer i livene sine, men selve karmabegrepet står for fall, mener hun.

– Derfor skjer det så mange brytninger. Grunnen er at vi mennesker skal bli frie sjeler, vi skal fri oss fra alle bånd til det som er vondt og vanskelig. Vi skal få en frihet og mulighet til å skape oss et bedre liv i den nye energien som skal komme. Karmabegrepet forteller oss at vi skal leve om og om igjen. Nå skal vi endelig få innhente helt nye ting, og det er utrolig spennende! For Naomi er det like naturlig å være sammen med de åndelige som de fysisk levende. Hun har alltid visst at hun har hatt spesielle evner, selv da hun var barn. Men hun sa ikke fra til noen om dette før hun ble voksen.

 – Jeg har alltid vært «seende,» men jeg ville det skulle kunne bevises.Da hun var liten var det flere som ikke ville tro på henne.

– De sa at jeg fantaserte, sier hun. I dag er det ikke rom for mye fantasering. Hun er nemlig altfor opptatt av å gå inn i kanaliseringer med sine hjelpere om historie, religion og fremmede kulturer. Og så holder hun en lang rekke kurs, konsultasjoner og seanser innen alternative disipliner. 

 

Finner savnete personer

Men før alt dette skal vi bli avbrutt av en henvendelse utenfra, nærmere bestemt en av Naomis kontakter i Røde Kors. Han er på tråden med en forespørsel. En eldre mann er savnet, og letemannskapene trenger hjelp til å finne ham. De har ringt Naomis telefonlinje hvor hun hjelper mennesker som leter etter personer og gjenstander. Naomi kjenner at hun blir litt bekymret, hun får rett og slett «litt vondt,» som hun sier. Når hun kommer tilbake etter telefonsamtalen forteller hun om andre, lignende oppdrag.

– Jeg har tidligere hatt kommunikasjon med savnete personer. Men jeg forteller letemannskapene at jeg er usikker på om jeg «ser» den savnete personen fra nord, sør, øst eller vest. Jeg vet heller ikke alltid om personen er i live. Men ofte kan jeg lede dem til riktig sted. På spørsmål om hun synes denne type henvendelser er belastende, svarer hun avkreftende.

– Men av og til kan jeg bli litt lei av å finne døde gjenstander, sier hun og ler. – Hvis tingene har forsvunnet fra sin eier på grunn av tyveri, kan jeg se en mørk, hårete hånd over gjenstanden. Jeg kan også se personen som står bak tyveriet, forteller hun. Men hun understreker at hun setter ned foten når eierne har funnet frem til den stjålne gjenstanden.

 – Da blir det en politisak, sier hun bestemt, – og jeg trekker meg tilbake. 

 

Ser energier

Vi lar de døde gjenstandene ligge, vi vil nemlig tilbake til de fysisk levende, de som blir meldt savnet. Naomi forteller at hun kan se deres siste timer.

– Noen ganger går det dessverre voldsomt for seg, sier hun og blir alvorlig. – Noen er nesten som gale i denne stunden i livet. Andre vil derimot ta farvel på en rolig måte, og atter andre vil jo helst ikke bli funnet i det hele tatt. Naomi forteller at hun har mest kommunikasjon med avdøde etter at de har vært døde i cirka to måneder. Dette skyldes at sjelen forlater kroppen, stiger opp – og møter tidligere avdøde slektninger.

– Disse slektningene skal mykne overgangen fra liv til død, forteller hun. – Jordisk smerte blir fjernet, dette gjelder både smerte fra kroppslige og mentale sår. Deretter blir vi forklart de feilene vi har gjort på jorden og får svar på våre spørsmål rundt dette. Noen mennesker er utslitte etter å ha vært på jorden. Da trenger de fred, ro og harmoni, forklarer hun. Men hva med dem som dør uten å få gjort seg ferdige med livet på jorden? Ifølge Naomi er dette relativt uproblematisk for dem det gjelder. Når det gjelder den avdødes slektninger derimot, kan historien være en annen.

– Enkelte gjenlevende henger seg opp i hva den avdøde holdt på med da han eller hun døde. De er rett og slett opptatte av om avdøde forlot livet med uoppgjorte gjøremål. Noen ganger spør de meg om avdøde hadde vært enig eller uenig i hva de gjenlevende foretar seg. Da pleier jeg å si til dem; «Den avdøde ønsker nå at dere skal ordne opp selv. Avdøde er der oppe nå, og dere skal leve livet selv. Den avdøde har nå en annerledes tankemåte. Den sitter inne med større kunnskaper enn hva vi her nede gjør.»

Hvordan Naomi greier å «se» savnete eller døde personer, forklarer hun slik:

 – De har gått over i en annen dimensjon. Likevel finnes det energier som jeg er så heldig å kunne se. Å miste noen er derfor ikke det samme for meg som for andre mennesker, sier hun. 

 

Gjør våpen til blomster!

Men Naomi er også opptatt av andre verdier, nærmere bestemt dem som har kommet menneskene til gode siden i fjor. De er nemlig forløperne for de store endringene som finner sted i år.

– Siden 2006 har vi mottatt en ny energi som har kommet inn til jorda, forteller hun mens hun lyser opp. Det er tydelig at dette temaet opptar henne.

– Energiene kommer hit for å gjøre det bedre for oss, og det er jammen på tide, ler hun.

– Når slikt skjer, er det viktig at alle hjernene jobber sammen. Også dyrene må være med. For denne energien skal hjelpe oss. Det kan nesten beskrives som et gullnett som skal løfte oss opp til dimensjon nummer fem. Nå er det femte gang disse energiene forsøker på dette, og mye avhenger altså av å bevisstgjøre hjernene. Verden vil kunne bli et mer åndelig sted og det vil bli lettere å forstå hva det vil si å være et menneske. Dette kan skje fordi blokkeringer blir borte.

 – Hjernens skaperkraft er enorm, fortsetter hun.

– Noen menigheter har skjønt dette, de greier jo å gjøre folk friske. Hvorfor kan vi ikke gå sammen om dette, spør hun, og begynner å fortelle om sitt siste prosjekt.

– Jeg vil at vi skal gjøre våpen om til blomster. Den åttende august planlegger jeg å sende ut en bestemt setning som mange mennesker kan samle seg om. Meldingen sender jeg ut via sms og e-post, jeg er nemlig glad for at vi har moderne teknologi! Aller helst vil jeg samle folk rundt Nidarosdomen i Trondheim for å utføre healing i fellesskap. Naomi har valgt Nidarosdomen på grunn av dens rolle i tidligere kriger i Trønderlag og rett og slett fordi den har en viktig funksjon for landet vårt. Hun har valgt den åttende fordi tallet åtte vises som foreningen av to sirkler.

 – Dersom jeg skulle bli alene ved Nidarosdomen denne dagen, så skal jeg klare det jeg har satt meg fore! Men jeg håper og tror at det vil komme mange andre, sier hun begeistret. 

 

Flere Fadervår enn presten

Naomi ser på seg selv som en kristen dame og legger ikke skjul på at religion fascinerer henne.

– Vi mennesker har et stort behov for å tro på noe, sier hun, – og religion er et spennende felt. Men jeg liker ikke knivingen som foregår mellom verdensreligionene, for jeg vil ikke ha alle pengene og all politikken blandet inn i religionen. Som kristen, synsk healer har hun heller ingen problemer med å sammenligne healing med den kristne håndspåleggelsen.

– Når vi slår oss, pleier vi jo å føre hånden mot det stedet på kroppen som er skadet for å lindre smerten. Jeg kaller dette for en slags håndspåleggelse, jeg. En gang havnet jeg i en diskusjon med en prest om akkurat dette, og den endte med at jeg sa til ham, «Jeg gjør flere Fader Vår i løpet av en uke enn deg!» Det hører med til Naomis historie at hun ble kvitt både leddsmerter og andre plager da hun begynte å ta i bruk sine spesielle evner. Likevel er hun mer opptatt av andre menneskers behov for åndelig pleie.

 – Folk i dag trenger omsorg, samtale og berøring, sier hun. Og det får de virkelig. Medium har snakket med en dame som fortalte at hun tidligere har hatt begrenset utbytte av healing. Hun beskrev det som om det fantes sperrer som gjorde at healingen ikke hadde effekt. Men så kom Naomi på banen, og healingen hennes gjorde uventede utslag.

 – Jeg ble kvitt migreneanfallet som var på vei, forteller hun. –En slik effekt har jeg ikke opplevd før. Nå har jeg til og med meldt min interesse for å bli med på et av kursene hennes! 

 

Kurs, CD og seanser

Og da har hun sannelig mye å velge mellom. Naomi holder nemlig kurs i healing, både kirurgisk healing og Universell hvit tids healing, som hun også er lærer i. I tillegg gir hun kurs i kanalisering, samt et regresjonskurs som varer i ett år og som består av fem moduler som forutsetter at elevene arbeider mellom de ulike fasene. Elevene kommer fra store deler av landet, helt til Trønderlag.

– Kristiansand og Stavanger er nye områder som har åpnet seg opp for meg i det siste, forteller Naomi. Akkurat nå reiser hun mye til disse byene, for hun vil gjerne nå mennesker som bor andre steder i landet enn i Vestfold. I tillegg har hun laget en CD som gir det rette grunnlaget for en god og dyp meditasjon, og hun holder «naturvesen»-kurs hvor man lærer å snakke med trærne og å se etter spesielle tegn i skogen. Av og til renser hun hus og områder for negative energier. Hun vil gjerne fortsette samarbeidet med bedrifter og har allerede vært på tur med Coop. Der ga hun de ansatte healing og mulighet for å komme i kontakt med mennesker på den andre siden. Og så er det selvsagt seansene som Naomi holder hjemme hos seg selv. De starter med en lysseremoni og går gjerne over flere kvelder.

– Folk kommer igjen og igjen for å få kontakt med dem på den andre siden, forteller hun.

– Der får de svar på spørsmål de har lurt på og gode råd som de arbeider med til neste gang. Naomi ser i bilder og film og kommuniserer med alle former for hjelpere og ånder. Alle som er til stede får beskjed fra den andre siden, og seansene avsluttes med en dyp meditasjon for å roe ned energiene. På sin nettside (http://home.no.net/naomisol) råder Naomi de besøkende til å ta med seg et pledd til seansene da energiene kan gjøre det kaldt i rommet. Men det finnes noe som ikke er kaldt, og det er Naomi Sols engasjement for det alternative. Hvordan greier hun å være så allsidig?

 – Jeg er jo som en potet, sier hun og ler. – Så lenge jeg kan hjelpe andre mennesker kommer jeg til å fortsette min spennende reise inn i det alternative!  

Har du lyst til å spørre Naomi om råd?Du treffer henne personlig på telefon 829 95 308 (Kr. 26,- per minutt)