Ut med de dårlige energiene - inn med husfreden!

Ut med de dårlige energiene - inn med husfreden!

Dette ekteparet kan redde boligen din.

Hva skjer med et ekteskap når mannen plutselig skjønner at han er healer? Hvorfor forsvinner fukt og råte fra bolighus på Vestlandet? Og hva i all verden får en forsker og en tidligere frisør til å skjerme boliger fra fuktskader – helt uten andre hjelpemidler enn søkepinner og varme hender? Les hva som skjedde da Medium møtte et ektepar utenom det vanlige. 

Drammen, 11. mai: Toget fra Oslo ankommer Drammen presis klokken 14. På utsiden av stasjonen, som er badet i varmende solskinn, blir jeg møtt av Geir og Torbjørg Veland. Jeg tar plass i bilen deres, og er straks på vei mot en bolig i utkanten av Drammen, en bolig som Geir og Torbjørg skal gjøre noe helt spesielt med.

– Det hele begynte i 1992 da Torbjørg ble syk, forklarer Geir mens vi kjører. – Det var liten hjelp å få fra det offentlige helsevesenet. Det var slik vi gradvis beveget oss mot det alternative. Vi fant ut at Torbjørg var overfølsom for jordstråler og vannårer, og at dette kunne være en medvirkende årsak til hennes plager. Torbjørg supplerer fra baksetet:

– Jeg fikk jo aldri sove skikkelig. Jeg vandret fra rom til rom i huset mens jeg slepte på madrassen min. Jeg måtte stadig lete etter et sted hvor jeg kunne få sove skikkelig. Jeg var som en nomade med den madrassen. Familien min visste aldri hvor de kom til å finne meg neste morgen, ler hun!

 

Ritual

Og dermed nærmer vi oss kjernen til vårt besøk i Drammen; nemlig helseplager med årsaker som det er vanskelig å bli kvitt. Torbjørg forteller om de ulike metodene som ble prøvd ut for å lindre hennes symptomer. Metodene har resultert i at hun og Geir har utviklet et helt spesielt ritual som er – om mulig – enda mer alternativt enn alt det andre til sammen. Dette ritualet skal vi snart skal få være vitne til.

– Noen skjermet huset vårt og ba meg flytte sengen min, andre brukte søkevinkler for å lokalisere vannårer under huset, mens atter andre benyttet apparater for å undersøke ulike typer frekvenser. Listen er ganske lang, forklarer Torbjørg, som blir både oppgitt og lattermild av alle minnene. Hun vil særlig trekke frem episoden hvor det ble slått ned staver av jern rundt huset deres. Og som om dette ikke var nok, ble hun en gang rådet til å plassere spesialtilpassede plater under huset og legge søppelsekker under sengen. 

– En gang var det noen som ga meg en spiralformet magnet av aluminium som hadde materialer inne i seg som jeg ikke husker hva var. Men hvorfor? Jeg blir veldig nysgjerrig på hva i all verden som kan forårsake alle symptomene som Torbjørg beskriver, og som kan avstedkomme et slikt arsenal av alternative metoder. Jeg kikker bort på Geir for å se om han vil bekrefte mine mistanker, men han lar Torbjørg selv fortelle.

– Stråling! Negativ stråling fra jorden, sier hun. – Det var fageksperter på jordstråling og jordmagnetisme som hjalp oss å finne ut av dette. I dag kan vi hjelpe andre som leter, forteller Torbjørg fornøyd.

 

Helsefarlig jordstråling

Vi skal snart få se det i praksis. For like etter svinger Geir Veland bilen inn på tunet til Bente Husborn Osa. Bente er fra Osa i Hardanger, men har bodd i Drammen i sju år. Nå tar hun imot oss med kaffe og kaker under trærne på gårdsplassen, og snart går praten livlig om jordstråling, helseplager og det som verre er.

– Vannet i seg selv er ufarlig, men i kombinasjon med stråling fra jorden og atmosfæren kan energiene være farlige. Tenk for eksempel på radiobølgene som fyller luften rundt oss. Moderne gjenstander som parabolantenner, PC-er, varmekabler og liknende, forsterker den negative strålingen fra vannårene i jorden, sier Geir. Kombinasjoner av ulike faktorer kan fremme soppvekst og fuktskader i hus, og dermed fremtvinge helseplager som astma og allergier.

– Husk for eksempel at auraen vår er magnetisme, fortsetter han. – De som har en sårbar aura er mer sårbare for negativ stråling. På den annen side er det også slik at man kan få en sårbar aura hvis man utsettes for negative energier, så dette blir jo også en årsak/virkning-debatt. Bente forteller hvordan hun kom i kontakt med ekteparet Veland.

– De skulle skjerme et hus i nabolaget her i Drammen. Da jeg hørte at de skulle komme, dro jeg bort dit av ren nysgjerrighet.

– Jeg fant fukt i huset, forteller Torbjørg. Men det er ikke det mest interessante med akkurat denne historien, skal det vise seg. For Torbjørg hadde på forhånd «sett» at huset hun og Geir skulle skjerme var gult. Men da de kom frem var huset slett ikke gult. Det var derimot huset til Bente Husborn Osa. Torbjørg smiler.

– Jeg har visse evner til å «se» slikt. Derfor sitter vi her i dag. Huset til Bente er skadet av fukt, og jeg skal bruke søkepinner til å lokalisere vannårene under bakken. Etterpå vil Geir bruke sine helt spesielle evner til å fjerne de negative energiene og dermed skjerme Bentes hus fra fremtidige skader.

 

Samfunnsforsker

Geir er samfunnsforsker og jobber til daglig i Oslo. Han forteller at hans strukturerte arbeid med sine faktapregede rutiner lenge hindret ham i å tro at han kunne besitte alternative evner. At han hadde spesielle evner, oppdaget han ved en tilfeldighet i 1997.

– Torbjørg hadde vært hos en healer. Da hun kom hjem var det kaldt i huset. Hun var så kald på bena at hun måtte plassere dem inntil peisen for å prøve å få varmen i dem. Jeg har alltid visst at jeg har varme hender, så jeg ville varme bena hennes, sier han og ler. Torbjørg fortsetter:

– Da Geir berørte bena mine kjente jeg plutselig noen svært sterke energistrømmer. Det var akkurat som energiene jeg opplevde hos healeren. Jeg reiste meg opp i full fart og utbrøt.

– Tenk om du blir kristelig! Frem til den dagen hadde jeg nemlig forbundet healing med noe som kristelige personer holder på med. Snart skulle Geir og Torbjørg bli enda mer overrasket. En dag satt Geir i en stol og leste avisen da merkelige ting begynte å skje.

– Plutselig reiste jeg meg brått opp. Med hendene utstrakt over gulvet begynte jeg å bevege meg gjennom rommet. Jeg skjønte først ingenting. Så forsto jeg det. Det jeg fanget opp var ståling, forteller han. Den uventede hendelsen førte straks til en rekke eksperimenter hjemme hos ekteparet Veland.

– Jeg stengte Torbjørg ute, sier Geir og ler. – Så forsøkte jeg å fjerne de negative energiene fra rommene. Når jeg har håndflatene åpne ned mot gulvet, kan jeg føle energiene som om noen retter en hårtørker opp mot håndflatene mine. Jeg føler også kribling i hendene når jeg kommer over energier. Etter hvert fikk Torbjørg lov å komme inn igjen.

– Hun merket straks at noe var forandret. Hun reagerte ikke lenger slik hun hadde gjort tidligere, nemlig med ulike symptomer. Vi skjønte at tiden med Torbjørgs hvileløse vandring med madrassen kunne være over. De negative energiene var borte, jeg hadde klart å fjerne dem med hendene mine.

 

Det alternative landskapet

Det hadde vært mye hvorfor og hvordan før, og det ble ikke mindre etter dette, tenkte Geir og Torbjørg. Kunne det gå an å skjerme hele huset med denne metoden, i stedet for bare å skjerme en stol eller en sengeplass?

– Vi eksperimenterte med vårt eget hus, sier Geir.

– Torbjørg gikk først rundt huset med søkevinklene sine for å lete etter skadelig stråling. Hun fikk utrolig mange utslag på vinklene, noen ganger så sterke at hun fikk problemer med balansen. Etterpå gikk jeg og viftet med hendene mine og skulle forsøke å heale bort de negative energiene som gikk gjennom huset. Torbjørg sjekket med vinklene da jeg var ferdig – og energiene var borte! På denne måten havnet vi plutselig i det alternative landskapet begge to, sier Geir og smiler. Mens vi sitter i solen på tunet til Bente må Geir medgi at hans yrke som forsker har hindret ham i å legge for stor vekt på evnene sine. Det å kunne «heale» «syke» hus er neppe noe samfunnet forventer av en forsker med akademisk bakgrunn, sier han og humrer.

– Jeg skal medgi at jeg foreslo for Torbjørg at vi måtte «heale» hus mens det var mørkt. Jeg kunne liksom ikke gå rundt og «vifte» med hendene mine på høylys dag, sier han og kikker bort på Torbjørg, som ler og nikker bekreftende.

– Det ble healet en del hus etter mørkets frembrudd den første tiden, medgir han. Likevel har ikke hans bakgrunn og jobb som forsker, eller Torbjørgs tidligere yrke som frisør, hindret dem i å skjerme hus på en lang rekke steder. Listen er lang: Gamle og nye boliger i Odda, Oslo, Stavanger, Bergen, Haugesund og på Karmøy har blitt skjermet for både fukt og negative energier. I mange hus har fukt og sopp forsvunnet og menneskene som bor der forteller om forbedret livskvalitet. I enkelte boliger som ikke hadde store fuktskader har beboerne fortalt at de har fått bedre søvnkvalitet etter at ekteparet Veland har utført sine ritualer.

 

Kan hjelpe de fleste

– Selv mennesker som vanligvis sover lenge og godt om natten har fortalt oss at de sover bedre etter at vi har skjermet boligene deres, forteller Torbjørg. Geir forteller om et stort, gammelt hus i Odda. Det tok aldri slutt på fuktigheten til tross for at entreprenøren brukte tørkemaskiner og det ble luftet i det uendelige.

– Beboeren i huset oppsøkte en synsk dame som kjenner oss, forteller Geir. – Hun «så» vannåren under huset. «Jeg har noen jeg tror kan hjelpe deg,» sa hun til beboeren i huset, og slik kom vi i kontakt med hverandre. Han forteller at huset i Odda ble helt tørt etter at han og Torbjørg hadde utført sin skjerming av huset.

– Nå kan du gå i gang å tapetsere, hadde entreprenøren sagt til henne. Kjellerlukt, sopp og mugg forsvant. Entreprenøren kunne nesten ikke tro sine egne øyne. I dag har Geir og Torbjørg skjermet over femti boliger med lignende resultater. Det er gode nyheter for Bente. Hun tar oss med ned i kjelleren hvor hun viser oss et soppangrep på en vegg i boden.

– Nå skal det bli spennende å se om Torbjørg og Geir klarer å fjerne fuktigheten og de negative energiene, sier hun. Ute i hagen gjør ekteparet Veland seg klare til aksjon. Bente bor i en vertikaltdelt tomannsbolig. Siden Geir og Torbjørg må bevege seg rundt hele bygningen, får kanskje Bentes nabo litt skjerming med «på kjøpet?»

 

Usedvanlig sterk stråling

– Han gjør nok det, ler Torbjørg. Så konsentrerer hun seg og legger ut på en langsom vandring rundt huset til Bente. Hun kommer ikke mange meterne før søkepinnene hennes legger seg i kors og markerer en vannåre under jorden. Når hun nærmer seg den delen av huset hvor Bentes soverom befinner seg, kommer Torbjørg kun få skritt fremover mellom hver gang søkepinnene markerer. På hjørnet av huset kan vi se at Torbjørg plutselig rykker til og nesten mister balansen.

– Her var det usedvanlig sterk stråling, sier hun. – Jeg holdt nesten på å falle overende! 20 minutter senere har Torbjørg kommet seg rundt hele bygningen. Verken gjerder eller blomsterbed kan stoppe henne. Vi samler oss ved hovedinngangen for å høre hennes konklusjon. Og den er ikke overraskende. Huset til Bente er omringet av negativ jordstråling og så mange negative vannårer at de ga til sammen rundt femti treff. Dette er midt på treet i forhold til andre hus, ifølge Torbjørg.

– Ja, Geir, nå har du litt å ta fatt på, ler hun.

 

Fjerner energier

Og dermed er det Geir sin tur. Men han bruker kun sine egne hender. Og det kan nesten se ut som om han healer blomsterbedene til Bente når han jevnlig stopper opp og holder håndflatene mot jorden. Av og til må han gå litt tilbake for å «få med seg» alle energiene han ønsker å fjerne. Og nettopp denne fjerningen er kanskje det rareste for utenforstående å være vitne til. Når Geir har samlet opp energiene, går han nemlig bort til et gjerde i utkanten av eiendommen og gjør en liten håndbevegelse – det er som om han «kaster» energiene bort fra huset.

Etterpå er det klart for siste runde. Torbjørg plukker opp søkepinnene. Nå skal hun kontrollere om Geir har lyktes med å fjerne de negative energiene rundt huset. Mens vi følger med, begir hun seg ut på sin tidligere rute. Det blir straks klart for oss at Geir har gjort jobben skikkelig. Det skjer ingen utslag på søkepinnene. De negative energiene er borte.

Bente følger med i andakt. Er det virkelig mulig? Til slutt går Torbjørg lenger bort fra huset, til de stedene hvor Geir har «kastet» fra seg energiene. Da gjør søkepinnene utslag. De markerer at de negative energiene er flyttet bort fra huset til Bente og ligger nå som en beskyttende sirkel rundt eiendommen hennes, langt nok borte fra huset til at de ikke utgjør noen helsefare.

– Selv om resultatene ser veldig gode ut her, er det viktig for oss å si at vi aldri kan garantere noe, sier Geir. Men Bente ser ut til å være overbevist, og kan knapt vente med å følge med på soppangrepet i kjelleren de neste dagene og ukene. Men har det alltid gått rolig for seg når uønskede energier fjernes fra bolighus?

– Slett ikke, svarer Torbjørg. – På en jobb vi gjorde ble hunden i huset aldeles rabiat. Den ville ut mens vi holdt på, men utenfor klarte den å roe seg. Dette og lignende eksempler er kanskje de tydeligste tegnene på at Geir og Torbjørg Veland faktisk fjerner negative og skadelige energier fra andre menneskers hus.

– En gang Geir holdt på med å dra de negative energiene ut av et hus, var alle vinduer og dører lukket, forteller Torbjørg. – Likevel begynte en uro som hang i et vindu å dirre når Geir passerte den for å kaste ut energiene. Til slutt hang den faktisk og dirret, det var nesten skummelt! Om ikke uroene dirret i Drammen denne sommerdagen, tyder Torbjørg sin kontroll med søkepinnene på at noe positivt kan ha skjedd også her. Det er i alle fall en lettet Bente Husborn Osa som vinker farvel til oss da vi kjører ut fra gårdsplassen. Dersom det går med henne som det har gjort med de andre, vil hun snart bo i et hus fri for mugg, sopp og skadelige energier.

 

Forandret livet

– Husk at man i vikingtiden pleide å bygge husene sine på steder som sauene la seg ned for å hvile, sier Torbjørg mens vi sitter i bilen på vei tilbake til togstasjonen i Drammen. – Og særlig var de nøye på at soverommene ble plassert over akkurat disse stedene. Dersom vikingene hadde rett, og ekteparet Veland har greid å benytte seg av noen lignende prinsipper, ja da kan nok mange boligeiere i Norge gå fremtiden litt lysere i møte. Men det er ikke bare dem som kan få livet sitt forandret. Ekteparet Veland har nemlig møtt en helt ny hverdag etter at de oppdaget sine spesielle evner – ved en ren tilfeldighet, som de sier.

– Livene våre har blitt forandret, sier de med et smil. – Vi har blitt kjent med hverandre på en helt ny måte etter at vi skjønte at… Dagen er på hell og solen kaster sine aller siste stråler over Drammen. Geir tenker seg om et øyeblikk før han fullfører setningen. Kanskje er det hans yrke som forsker som gjør at han veier sine ord? Men så virker han tilfreds med sin konklusjon:

– Det skjer så mangt mellom himmel og jord, sier han og kikker bort på kona.

– Mye av det vil vi mennesker aldri kunne forklare, supplerer hun med et smil. Og med det går solen ned. Og dag blir til kveld atter en gang. Enkelte ting forandrer seg aldri.