Spirituell healer på heltid

Spirituell healer på heltid

Jennifer MacKenzie har hjulpet hundrevis av mennesker.

Alle mennesker er healere og medium, påstår Jennifer MacKenzie. Hun er selv et kjent og ettertraktet medium som reiser verden rundt for å minne oss på hvordan vi kommuniserer med helbredende energier fra det spirituelle universet.

Engelske Jennifer MacKenzie har over 20 års erfaring som spirituell healer, transemedium, klinisk hypnoterapist, foredragsholder og lærer. Nå reiser hun verden rundt for å holde kurs og utøve spirituell healing. Målet er å hjelpe folk å huske den visdommen vi har brakt med oss fra vi ble født, men som vi har glemt og dekket til da vi vokste opp i den fysiske verden.

– Vi er ikke her for å lære. Vi er her for å huske hva vi har lært. Jeg er ingen lærer. Jeg tror alle har den viten som skal til, sier hun. På kursene vil hun minne folk på kunnskapen om åndeverden de har glemt. Siden hun hele tiden blir guidet av sine hjelpere på en trygg og positiv måte, vet hun alltid hva slags budskap hun skal formidle.   

 

Kjent healer

I Spania er Jennifer en kjent healer som har hatt programmer både i TV og på radio. Hun har også sitt eget senter på solkysten av Spania, hvor hun praktiserer og underviser spirituell healing og mediumutvikling. Den sisten tiden har hun vært mye i USA og Norge for å ha private samtaler, utføre healing, og holde foredrag og kurs.

Medium møtte henne mens hun holdt et helgekurs i Oslo i februar. Dette var første del av et healingkurs under The Spiritualist Association of Great Britain (SAGB), som er verdens største uavhengige organisasjon for spiritualistiske healere og medium. Jennifer har vært tilknyttet denne organisasjonen i mange år.

Det er alltid mange områder man kan utvikle seg på som healer. I praksisen kombinerer Jennifer spirituell healing, meditasjon, regresjon, Kriya yoga, Auroasoma, farger, krystaller, refleksologi og reiki.

På Jennifers kurs i spirituell healing får nybegynnere en innføring, mens viderekomne og profesjonelle healere får videreutvikle seg. De fleste kursdeltakerne er ulike typer alternative behandlere og healere som søker mer åndelig hjelp i healingen. Kurset er åpent for alle, både for de som aldri har prøvd healing før og for de som har praktisert en stund.

– Alle mennesker er healere. Alle som er healere kan bli gode healere ved å trene seg opp spirituelt. Man trenger ikke være født med spesielle evner. Når man først tilegner seg kunnskap om hvordan chakrasystemet fungerer og får mye praktisk trening i healing, vil man være i stand til å helbrede mennesker fra sykdommer, lidelser og problemer, sier Jennifer.

 

Rene intensjoner

Spirituell healing er en naturlig gave og en kraft som kommer fra den guddommelige livskilden og blir kanalisert av Ånden og gjennom healeren til pasienten. Healeren er altså en kanal eller et medium, og et instrument som livskraften skal strømme gjennom. Kunsten er å åpne seg opp og ha den riktige innstillingen under behandlingen.

– En healer må ha helt rene intensjoner, og kun ha som formål å helbrede personen på benken. Alle mennesker er healere i sitt daglige liv. Å synge en vakker sang er healing. Å lese en fin bok eller se en vakker film som gjør deg godt, er healing. Men det å utvikle evnen til å bli en god spirituell healer for andre kan ta et helt liv, sier Jennifer. På kursene hun holder, foregår undervisningen både i gruppe og individuelt. Kursdeltakerne er med på å bestemme temaer som tas opp. Jennifer underviser i healing, mediumutvikling, auralesning, chakrabevissthet, klarsyn, klarhørsel, intuisjon, regresjon og meditasjon. Målet er å åpne opp for folks åndelige og psykiske evner, og gi svar på hva man sanser. Perspektivene skal utvides og alle skal hjelpes videre på veien mot større forståelse av den ikke-fysiske verden.   

 

Medium som telefon

En viktig del av spirituell healing er å utvikle seg selv som et godt medium. Et medium ser visjoner og tanker, og gir budskap fra den spirituelle verdenen til vår verden. Da gjelder det å formidle spontant hva slags budskap du får, og sørge for å fjerne kritiske og analyserende brilleglass fra sinnet.

– Alle healere er medium. Medium jobber som en telefon. Den ringer når den ringer, og da er det opp til healeren å svare og gi beskjeden videre til den som skal ha den. Du kan ikke selv bestemme deg for når telefonen vil ringe og hva slags beskjed du får. Det samme prinsippet gjelder med medium. Den første beskjeden du får må du derfor lytte til, forklarer Jennifer. Det å trene opp evnen til å ta imot slike beskjeder fra den spirituelle verdenen, krever mange års trening. Et kort kurs i healing med Jennifer er ikke noe annet enn en drahjelp til å komme i gang, få inspirasjon og ny erkjenning av viten.

– Som healer må man være ydmyk og tålmodig, og vite at man trenger spirituell og praktisk trening hele livet. Healere må passe seg så de ikke blir innbilske og tror at de alltid vet best. Har man en slik innstillingen vil ikke healingen fungere, sier Jennifer. Ifølge SAGB skal healere ha bevissthet om at healingenergien er universell og er en del av sammensetningen til menneskeheten. Evnen til å utføre healing tilhører ingen spesiell organisasjon, religion eller livsstil. Healing er en del av det å være menneske. Poenget er at jo mer man bruker healingenergien, jo bedre virkning får den.

 

Ser hjelpere og guider

Hundrevis av mennesker har fått hjelp av at Jennifer kan se dem og kjenne dem uten å vite noe på forhånd. Med et klart åndelig blikk kan hun både lese personligheten vår, og hun ser det vi ikke ser av våre guider, vår åndelige vei og våre muligheter. Det fikk Mediums utsendte erfare.

– Jeg ser auraen din nå, og den er fin. Den gir meg informasjon om ditt nåværende liv, fortiden din og tidligere liv. Den sier alt om deg, sier Jennifer. Idet hun sa dette, sendte hun et intenst blikk mot min venstre side.

– Du har en tydelig guide som elsker deg og vil deg godt. Jeg ser også at kontakten til din far er sterk, og jeg ser at han er død. Han er en hjelper som står deg nær og vil deg godt. Jeg kan garantere deg at dere vil møtes igjen. Din far døde på grunn av problemer med noe i brystregionen. Det er mye kjærlighet mellom dere, sier hun. Det gjorde at jeg fikk frysninger kaldt nedover ryggen, og begynte å gråte. Det Jennifer sa om min far er sant. Hun visste absolutt ingenting om livet mitt på forhånd. Min far døde for tre år siden, og nå fikk jeg bekreftet følelsen jeg har hatt om at han fremdeles er nær meg og at han stadig hjelper meg. Det stemmer også at han døde på grunn av problemer i brystet, for han døde av et hjerteinfarkt. Jennifer forteller ikke mer om dette, og vi fortsetter intervjuet.

– Mange vil vite hvem guidene deres er, for det gir en slags trygghet i begynnelsen av sin spirituelle reise. Det gir en god og sikker start å vite at man har en tydelig forbindelse med det spirituelle, forteller mediumet. Likevel sier Jennifer at det ikke er absolutt nødvendig å ha en guide eller en engel. Så lenge man kontakter den riktige spirituelle energien, spiller det ingen rolle om man har en guide eller ikke.

– Dersom du prøver å tvinge en guide til å komme inn i livet ditt, vil det ikke fungere. Prøver du å la være å se en guide, er heller ikke det mulig. Gå med strømmen og ta i mot det som kommer. Dette har fungert for meg i 20 år, så det vil fungere for deg også. Bare lytt til deg selv, og den første impulsen som kommer. Ikke la tankene komme i veien for det du aller først ser og føler, sier hun.

 

Auralesning

Deltakerne på Jennifers kurs får også opplæring i å lese menneskers aura. Jobber man med spirituell healing, må man også kunne tolke auraen og forstå hvordan chakrasystemet fungerer. Mye av kroppens lidelser er skapt av emosjonelle problemer enten fra vårt nåværende liv eller fra våre tidligere liv. Ifølge Jennifer inneholder auraen informasjon om både personligheten, livssituasjonen nå og fortiden. 

– Auraen holder på alle minnene våre. Vi jobber med den emosjonelle auraen, som inneholder alle våre følelsesmessige minner. Denne kan inneholde problemer som manifesterer seg som sykdom senere hvis det ikke behandles, forklarer Jennifer. Følelsesmessige problemer som ikke blir løst, kan altså vokse opp i auraen og manifestere seg som fysiske problemer i kroppen senere. Det har Jennifer et tydelig eksempel på. En kvinne hun behandlet hadde kreft, og ble helt kvitt svulsten ved healing. Men fem år etter at hun ble frisk, fikk hun en ny svulst.

– Den nye svulsten kom fordi hun hadde uløste emosjonelle problemer med familien. Hun hadde ikke tilgitt moren sin for et problem de hadde hatt i mange år. Dermed fikk hun kreft på nytt, som igjen måtte helbredes, forteller healeren. Først etter at det følelsesmessige problemet ble tatt på alvor, ble hun helt frisk. Dersom man under healingen ikke kan helbrede en person ved å snakke om hendelser i dette livet, må man gå tilbake til tidligere liv for å ordne problemet. Dette er noe en healer vil lære etter en del erfaring, for det er nokså komplisert. Før man går over på å lære regresjon under healing, må man lære seg grunnleggende healing.

 

Åpne opp

Når mennesket lever på jorda, vibrerer sjelen i kroppen på et lavere nivå enn sjelene som befinner seg høyere opp i bevissthetsnivået. Når vi dør, blir sjelens vibrasjon mye høyere. Ser vi på propellen til et helikopter når de roterer sakte eller stille, kan vi se propellene. Når rotasjonen går raskere og høyere, kan vi ikke se dem. Likevel vet vi at propellene er der. Vi har alle fem sanser, som er syn, hørsel, smakssans, luktesans og berøring. Spirituelle healere bruker flere enn disse sansene, og forbinder seg med helbredende energier på et høyere bevissthetsnivå. For å gjøre dette, må man innstille seg på å ta imot disse hurtiggående og åndelige vibrasjonene. Jennifer kaller denne innstillingen for «attuning», som direkte oversatt betyr harmonisering.

Attuning (harmonisering) handler om å åpne opp for spirituell energi som vil inn i deg. Spør energien om å finne veien inn til deg. Denne energien kan kalles både universell energi, energi fra Gud eller energi fra engler og guider, forklarer Jennifer.

For å innstille seg på spirituell energi, må man trekke seg litt tilbake fra den jordiske tilværelsen for å strekke seg ut til et høyere spirituelt nivå. For at dette skal skje, må healingenergien og healeren være på samme vibrasjonsnivå.

– Det er tre måter man kan gjøre attuning (harmonisering) på. En metode er å be en bønn eller meditere, en annen er å spørre om hjelp, mens en tredje måte er å åpne opp chakrasystemet, sier Jennifer, og legger til at hver healer finner sin egen metode for å åpne opp.

Den som helbreder er en kanal, og må ikke tvinge pasienten til å bli friskere. Healeren må heller ikke bli stresset eller fortvilet over pasientens tilstand. Skjer dette, forsvinner den helbredende kraften, og healeren tappes for sin egen energi i stedet for at healingenergien får komme gjennom.

 

Forskjellige typer healing

Det finnes mange typer healing å velge i: fargehealing, åndelig og eterisk healing, psykisk operasjon, kontakthealing, fjernhealing, magnetisk healing og batteri- eller gruppehealing. På kurs i spirituell healing blir det fokusert mest på de fire sistnevnte healingformene.

Ved kontakthealing må healer og pasient være i samme rom. Noen plasserer hendene lett på pasientens hender eller bakre del av halsen. Andre beveger hendene forsiktig rundt og stanser der det føles riktig. Enkelte holder hendene på kort avstand fra kroppen uten å ha direkte kroppskontakt.

Fjernhealing kan utføres på lang avstand, hvor healer og pasient ikke trenger å være sammen. Noen healere arrangerer en spesifikk dato for å utføre fjernhealing. Mange har bilder eller en liste med navn, adresse og type sykdom som skal helbredes. Ved hvert navn eller bilde stanser da healeren en liten stund, og spør om hjelp slik at healingen blir kanalisert til pasienten.

– Vi healer med farger, det tredje øyet og tankene våre. Vi trenger ikke fysisk nærvær med personen, og derfor kan vi helbrede folk på avstand. Det viktigste er å ha den riktige intensjonen med healingen, forklarer Jennifer.

En gruppe mennesker kan sammen utføre batteri- eller gruppehealing. Prinsippet er at man har en pasient og en healer sammen med flere personer i samme rom. Pasienten sitter i midten av menneskene som sitter i en sirkel rundt. Healeren sender helbredende energi, mens menneskene rundt kanaliserer tankene sine til denne energien slik at den kan forsterkes. Denne typen healing blir ofte utført i store forsamlinger med mennesker. Tankene og energien fra publikum hjelper dermed healeren.

Under magnetisk healing jobber man med menneskets individuelle energifelt. Dette er elektrisk energi av magnetisk energi. Ut fra dette feltet strømmer det farger som er synlige for enkelte sensitive mennesker. Et medium kan tolke de forskjellige fargenyansene for å hjelpe personen med å få vite hva som skjer i personens liv. Fargene i energifeltet er det som kalles Auraen.

Kontakthealing, fjernhealing og gruppehealing er alle spirituell healing fordi grunnprinsippet er det samme. Healeren åpner seg opp som en ren kanal for å la den spirituelle energien strømme gjennom til pasienten. Ved magnetisk healing gir healeren av sin egen energi, noe som gjør at healeren kan bli helt utmattet.

Spirituell healing handler om å åpne opp for den spirituelle kraften, og om å være en ren kanal og et medium som energien strømmer gjennom. Denne formen for healing varer lenger enn andre typer av healing fordi den har som mål å bringe både hodet, kroppen og sjelen i balanse.

Kunsten for alle som vil lære seg healing er å åpne seg opp for den gode, åndelige kraften uten å føle at man blir helt tappet for energi ved slutten av healing. Som Jennifer MacKenzie sier; vi er alle født med healingevner. Jo mer vi bruker dem, jo bedre blir vi. Det de fleste av oss mennesker har å lære, er nettopp det å huske å bruke det helbredende potensialet vi alle har.

 

Slik kan du komme i kontakt med din guide/hjelper

  1. Lukk øynene, pust og slapp av i hele kroppen.
  2. Forestill deg at du går i en vakker skog med blomster. En bekk sildrer like ved, og du ser fine gullfisker i det glitrende vannet. Du går litt bortover i skogen til du kommer til en åpen plass. Over deg er himmelen klar.
  3. En gjennomsiktig stige kommer ned fra himmelen på den åpne plassen. Stigen er uendelig og fører rett til værs. Så føler du en trang til å gå opp i stigen, og kjenner at noen dytter deg opp i den.
  4. I første steg på stigen får du kontakt med det røde rotchakraet. Neste steg ser du det oransje i magen, så gult på solar plexus, grønt ved hjertet og blått på halsen. På det tredje øyet ser du lilla, og på det siste steget opp i stigen ser du hvitt lys i kronechakraet.
  5. På toppen av stigen går du og setter deg på et lyst og fint sted. Ved siden av deg hører du en mild og fin latter. Der ved din side sitter det en person som har det snilleste og klokeste uttrykket du kan tenke deg. Se hvilke bilder som kommer opp, og ikke døm, avvis eller kritiser. Ta i mot alt som kommer av syner og følelser.
  6. Hvordan forestiller du deg din guide eller hjelper? Hva slags budskap har han eller hun til deg?

 

Slik kan du øve din egen energibevissthet

  1. Plasser håndflatene dine inntil hverandre. Beveg dem fra hverandre mens du kjenner på varmen. Lek deg frem og tilbake med håndflatene for å føle på hvor stor avstand du kan ha mellom dem før det blir kaldt.
  2. Forestill deg så at du holder en ball i hendene, som kan føles som en magnetisk varmeball. Størrelsen på den usynlige ballen du holder, er avhengig av hvor langt varmen mellom hendene dine rekker. Snurr ballen litt rundt og kjenn på varmen.
  3. Kast så den usynlige ballen fra hånd til hånd, og kjenn på hvordan energien flytter seg mellom hendene. Kaster du ballen til venstre hånd, vil du kunne kjenne varme i venstre hånd. Kaster du den til høyre, vil varmen bevege seg til høyre hånd. Kan du kjenne den varme ballen?

 

Verdens største spiritualistorganisasjon

The Spiritual Association of Great Britain (SAGB), er verdens største spiritualistorganisasjon. Hovedformålet er å bruke medium til å skaffe bevis på at personligheten fortsetter å leve etter den fysiske døden, og redusere lidelse ved spirituell healing. Organisasjonen ble etablert i 1872 og hører nå til i Belgrave Square i London. Foreningen tilbyr tjenester og kurs i spirituell healing, hypnose og regresjon.  

Utdanningen i healing ved Jennifer MacKenzie er et toårig deltidsstudium som til sammen går over fire helger. Denne kan man ta både i Norge og Spania. Det koster rundt 3000 kroner for hver helg. Etter hver kurshelg får deltakerne kurssertifikat. Det kreves at alle studentene praktiserer healing regelmessig mellom hver helg. På det siste kurset har man en eksamen der man blir vurdert som healer. For å bestå utdanningen, må man også levere seks brev fra personer som har gått til behandling hos deg og forteller om sitt utbytte av healingen.

Kontaktperson for Jennifer MacKenzie i Norge er Tove Stavem Reite, som du kan nå på telefon 92 64 33 27.

Les mer om Jennifer MacKenzie her: www.jennifermackenzie.com