Healer med Guds toner

Healer med Guds toner

Vibeke Mykkeltveit fant sin livsvei.

Som seksåring opplevde Vibeke Mykkeltveit at hun fikk kontakt med en større virkelighet. I tillegg fikk hun en visjon om at sangen skulle bli hennes livsvei. Men det var først som voksen at hun skjønte at drømmen kunne bli en virkelig. Nå bruker hun stemmen til å helbrede andre mennesker.

Tenk på hva som skjer når du hører vakker musikk. Du kan få frysninger, begynne å gråte av glede eller dagdrømme, danse vilt eller hoppe i taket av glede. Når lydvibrasjonene treffer hjertet ditt, tuner tonene dine organer, ifølge lydhealer Vibeke Mykkeltveit. Cellene og energivibrasjonene i kroppen bringes tilbake i harmoni. Liker du musikken og lydene du hører, kan de virke helbredende på deg som en gave fra oven.  

Vibeke har lært seg å bruke sin egen stemme til å kanalisere guddommelig lyd gjennom healing. Etter mange år med trening har hun fått kraft nok til å klare det. I dag er hun både tonemester, lydhealer og inkasjamanhealer.

Så lenge hun kan huske har hun hatt kontakt med en indre stemme. Denne stemmen kaller hun Gud eller Skaperen av alt som er. Det begynte da hun bare var fire år gammel da hun laget en liten hytte med dyna si og satte seg med beina i kors for å tenke.

– Nattlampa skinte gjennom dynetrekket slik at det ble som et tempel. Det føltes veldig spesielt og koselig inni «hytta.». I ettertid har jeg forstått at jeg mediterte og fikk kontakt med noe utenfor meg selv. Plutselig fikk jeg se en «film» for øyene som viste at jeg hadde levd før. Jeg så meg selv i et annet liv, sier Vibeke, og legger til at hun var våken og ved full bevissthet. Som godt voksen dame husker hun opplevelsen som om den skjedde i går.  

 

«Dør» uten sang

Vibeke ble født inn i en sangglad familie som elsket musikk. Moren lærte henne å synge som barn, og livet på scenen fristet selv om hun var av den beskjedne typen. Under en sangkonkurranse som Kirsten Langbo arrangerte, tok sjuåringen mot til seg og spratt opp på scenen for å synge «Jeg vil ha en blå ballong». Da skjedde det noe spesielt inni henne igjen, akkurat som det hadde gjort da hun var fire år.

– Jeg hørte den samme stemmen si; «Dette er ditt liv.» Ja, det stemmer, tenkte jeg inni meg. Siden har Vibeke brukt stemmen som verktøy. At sangen ble en viktig del av hennes liv, var noe hun tok på alvor tidlig, og hun begynte å øve sang minst en time hver dag. Etter hvert begynte hun å gå dypere inn i sangene, slik at hun ikke bare fikk tak i tonenes vibrasjoner, men også ordenes vibrasjoner. Hun fant ut at hun måtte lære seg begge deler. Samtidig begynte Vibeke å se på hvilke problemer folk hadde, slik at hun fikk informasjon om hvordan hun kunne koble seg til dem for å løse opp følelsene deres.

– Jeg kunne sette meg inn i «fokus» – som er en slags meditasjonstilstand – for å få informasjon. Jeg måtte finne ut hvilken informasjon jeg skulle koble meg på, forteller Vibeke, som brukte mye tid fra hun var 7 til 12 år for å finne ut av dette. Denne intuitive utdannelsen holdt hun for seg selv. 

– Jeg sa ikke til en levende sjel hva jeg holdt på med. Det var ikke naturlig for meg å fortelle det til noen. Fokuset var å finne ut hvordan varmen og vibrasjonen i stemmen kunne ledes inn i andre mennesker, forteller Vibeke. Hun ville lede stemmen sin inn i andre slik at den vibrerte og løste opp blokkeringer i dem.

– Når jeg ser tilbake på livet mitt, forstår jeg at jeg hadde dårlig selvtillit. Jeg våget ikke å satse på drømmen. I stedet giftet jeg meg og fikk barn, og livet gikk sin gang. Sangen ble en fritidssyssel, ikke en livsvei.

 

Lydhealing som livsoppgave

Vendepunktet kom da hun ble med på et healingkurs med den samiske sjamanen Eirik Myrhaug i 1999. Vibeke kom liggende inn på kurset med en prolaps i ryggen. Hun følte at prolapsen var et signal om at hun hadde gått glipp av noe viktig. På kurset fikk Vibeke en klar melding fra sjamanen – livsoppgaven hennes var å bli lydhealer.

– Da ble det plutselig en mening med alt. Først etter kurset med Eirik forstod jeg meningen med det jeg hadde opplevd tidligere i livet mitt. Jeg skjønte ikke hva lydhealing var da jeg var liten, sier Vibeke og smiler. Siden har hun jobbet intenst med seg selv for å få kraft nok til å kunne lykkes i arbeidet sitt. Flere alternative kurs har gitt henne mye glede og kunnskap. Nå er hun ferdig utdannet NLP Practioner, healer ved Nordisk Healerinstitutt og lydhealer ved Chris James. Vibeke har også tatt kurs i Chi Gong og er utdannet avansert Thetahealer ved Inkamedisinsk Sjamanhealingskole.

– Jeg har jobbet aktivt med å tilegne meg kunnskap om både lydhealing og healing. Men det viktigste av alt er min indre visdom som jeg har samlet opp gjennom årene. Jeg har flere liv bak meg som healer hvor jeg har jobbet med lyd. Min største drøm er å berøre andre mennesker med mine toner og å oppleve å helbrede andre, sier hun. Og drømmen har blitt virkelig. I dag er Vibeke en ekte tonemester som lever av å hjelpe andre med tonene sine. Hjelpen får hun fra kraften hun kaller Skaperen Av Alt.

– Jeg tar ned det guddommelige lys når jeg lager lyd. For meg er lyden kanalisert fra det syvende nivå, som er Gud, forklarer hun. Når hun helbreder med sang har hun ingen plan, bare en intensjon og et fokus i stemmen som er hennes verktøy for å helbrede.

 

Åpen inkasjamanisme  

På veien som lydhealer har Vibeke utdannet seg til å bli inkasjamanhealer. Dette har hun gjort for å få nok kraft til å kunne helbrede andre. Alle som tar utdanning innen inkasjamanisme lærer seg også å innvie andre til sjamanismen med seremonier. Inkasjamanismen er åpen, slik at du får med deg seremonier.

– Åpenheten rundt seremoniene er nok grunnen til at inkasjamanismen har blitt så populær i Norge. Det føles som en ære å være en del av disse seremoniene, sier hun. I inkasystemet kan healere utføre det de selv vil og integrere dette i behandlingen. Inkamedisin handler om å bruke steiner i healing. Steinene kommer ofte fra Peru, men de kan også tas fra foten av høye fjell i Norge. Inkahealere aktiverer steinene ved å legge dem inn i en mesa, som er et hellig teppe. Det finnes 10 millioner mesaer i verden i dag. En viktig del av utdanningen for å bli inkasjamanhealer, er å lære seg å komme i thetatilstand. Når man er i en thetatilstand, vil det si at man går over i en annen bevissthetstilstand. Man er på samme frekvens som når man sover eller er hypnotisert. Hensikten med dette er å få bedre tilgang til vår egen biologiske intelligens og atferdsmønster. I denne kraftfulle, mentale tilstanden, er det enklere å endre på fastlåste tankemønstre. Når healere jobber er målet å komme inn i denne tilstanden. Den er spesielt nyttig når healeren trenger å endre negative tankemønstre. Meditasjon kan hjelpe sinnet med å komme inn i thetabølger.

– Du jobber med Gud når du gjør dette. Hvis noen sier til seg selv at de hater seg selv, er målet å endre det til at de elsker seg selv, sier healeren, som opplever at jo mer hun jobber i theta, jo dypere kan hun gå inn healingen.

 

Lyse lyder og latter

Som mange andre nordmenn, fikk Vibeke lære at Jesus gikk på vannet. Da hun fikk høre dette, tenkte hun at vi kan jo også gjøre det hvis vi har den riktige intensjonen og riktig fokus. Men Vibeke skjulte disse tankene for andre, for det føltes ikke naturlig å si det høyt.  

– Det er tung energi på jorda. Vi healere jobber med å få høyere vibrasjoner. Hvis en person kommer bort og kjefter på deg og du blir lei deg, så er det noe i deg selv som må repareres. Det er fordi likt tiltrekker likt, sier Vibeke. For å komme opp på et høyere vibrasjonsnivå, er det viktig å hele tiden jobbe med seg selv. Det gjelder alle mennesker – og det gjelder hele tiden. Da jobber man seg gjennom alle sine følelser, slik at man kan stå utenfor og observere de negative følelsene i stedet for å handle på grunn av dem.

– Hvis jeg er sint, vil jeg ofte treffe en person som trigger sinnet i meg, og så blir det en kamp. Det er det som skjer i verden i dag. Kampen som skjer inni deg avspiller seg også utvendig. De fleste har sinne, hat og misunnelse i seg. Jo mer man frigjør seg fra dette, jo mindre vil man bli fanget av følelsene. Lyden som kommer fra et sint menneske, er gjerne mørk og grov. Glede gir lysere lyder. Latter er som kjent svært helbredende i seg selv.

– De som ler mye er flinke til å helbrede seg selv. En god latter forlenger livet. Det er skikkelig lydhealing. Latteren går ut i alle cellene og vibrerer nesten så man ser smilefjes i hver eneste celle i hele kroppen. Den får alle cellene til å vibrere, forklarer healeren.

– Dalai Lama kan gå uskadd gjennom en krigssone. Det er derfor vi i den alternative bransjen jobber med oss selv for å bli som ham. Dalai Lama ser at det foregår, men han går likevel trygt gjennom livet. Han er en hellig mann, mener healeren.

 

Skapelsens lyd

Når du har jobbet deg gjennom alle følelser, og når du kan se på følelsene dine utenfra, vil de ikke ha en gjenklang i deg lenger. En hjelper på veien kan være lyden fra skapelsens begynnelse, som Vibeke jobber med.

– For å finne denne lyden må du jobbe deg gjennom følelsene. Du må også hente det guddommelige lyset. Det blir som å krabbe oppover en stige. Kommer det noen negative følelser, se på dem og kjenn og lær av dem i stedet for å få sende dem ut til andre mennesker. Bekymring er å miste energi, så det gjelder å holde tankene høyt oppe slik at man ikke mister energi, råder hun. Oppfordringen er å ha fokus og tenke positivt. Bekymrer du deg for regningene, er du inne i negativ energi, og da kommer det lite guddommelige toner. Tenker du i stedet at du klarer å betale regningene, tilfører du energi.

– Spør hele tiden om tankene dine er høye eller lave vibrasjoner. Tenk aldri stygt om noen. Tenk positivt og si positive ting. Det kalles fokus, og det må jobbes med hele tiden. Det er en del av det å være menneske. Første skritt er å ta ansvar for seg selv. Du kan aldri skylde på andre, for da blir du selv et offer, mener lydhealeren. Se på deg selv og observer når du blir bitter og misunnelig. Går du inn i følelsen, suges du inn i mørket til følelsenes vold.

– Å iaktta seg selv utenfra er hele poenget. Klarer du å se på følelsene utenfra uten å bli dradd ned, jobber du mot det guddommelige lyset. Det handler om å ta ansvar for dine negative følelser og bestemme seg for å gjøre noe med dem. Løs opp den onde følelsesspiralen, for da vil det bli lettere å høre «den guddommelige lyden» som gir kraft, sier Vibeke.

 

Klokkeklar stemme

Lydhealeren tar en trall for Mediums journalist. Jeg lukker øynene og lytter. «Ooo ooo aj ii ooo, you are the light, you are the light, you are the light», synger hun sakte og meditativt med en klokkeklar og ren stemme. Frysningene sitrer i kroppen, og cellene mine vibrerer vilt rundt. Samtidig går jeg inn i en fredelig og trygg tilstand.

– Det er som å hvile i Guds hånd. Frysninger kan komme fra vibrasjonene som er inni deg. Etter hvert som man blir vant til å kjenne følelsen, får lydhealingen en ennå sterkere virkning. Man øver seg opp til å kjenne på energier, forklarer Vibeke. Den som lytter ligger gjerne på en benk mens Vibeke synger. I tillegg til sang bruker hun også hendene, steiner fra det hellige teppet og ekte kronblader fra blomster som hun masserer inn på spesielle energipunkter på kroppen. Klienten selv kan også få synge.

– Operasangere har kommet til meg for å lære hvordan de finner spesielle toner. Jeg kan holde sangtimer om å finne den guddommelige lyden, sier tonemesteren, som gir konserter og holder sangtimer til både private og til grupper.

 

Holistisk sang

Med sine toner kan Vibeke formidle velsignelse til overgangsritualer som dåp, bryllup, konfirmasjon og begravelse, og på åpningsseremonier, utstillinger og innvielser av nye bygninger. Da synger hun holistisk, som betyr å gå inn med intensjon om healing på høyeste og beste måte. Vibrasjonene i sangen kommuniseres da fra hjerte til hjerte og skaper en forbindelse mellom himmel og jord.

– I forkant har jeg jobbet for at hele begravelsesfølget skal få healing, slik at de kan åpne tankene og hjertet sitt, og gå gjennom sorgen. Slik kan de bli hele og få all energien selv, slik at de blir sterke. Under et sommerselskap fortalte Vibeke en gang at hun forsker i toner. Vennene hennes ble nysgjerrige og ville høre mer. Da hørte Vibeke en tone inni seg som fløy rett inn i venninnen hennes.

– Plutselig ble øynene hennes fulle av tårer. Hun gråt en stille gråt, og det rant som bekker i strie strømmer. Det rant og rant, forteller lydhealeren. Venninnen gråt i to og en halv time i strekk. Før det hadde hun ikke grått på 36 år. I løpet av den tiden hadde hun opplevd at alle hennes kjære døde som fluer rundt henne. Ved de første dødsfallene gråt hun, men etter hvert ble sorgen så tung at hun stengte tårene inne i seg for å beskytte seg selv. Vibekes toner, enten hun synger eller overfører dem i sinnet sitt, kan hjelpe til med å forløse innestengte følelser. Og det er sterkt helbredende i seg selv.

 

Beroliger også dyr

I fjor laget Vibeke musikk-cd-en «Pachamama» i løpet av en time. Denne kan brukes til å skape et hellig rom i sitt indre. Den kan brukes i meditasjon og under healingritualer. Musikken kan åpne for mirakler og skape et klima der alt er mulig. Da blir tunge energier frigjort, mens lette og gode energier tilføres.

– Det vil skje ting mens man hører på cd-en. Vi blir harmonisert av toner, forklarer Vibeke. Den første sangen på cd-en åpner for et hellig rom, og i siste sang lukkes rommet og man vender tilbake til dagliglivet. Deretter skal man ikke tenke mer på hva som foregår. Kroppens intelligens vil ta seg av resten og sørge for virkningene. En god healing vil alltid virke i overensstemmelse med kroppens egen intelligens og selvhelbredende egenskaper. Den kan også hjelpe deg til å finne en ny kurs i livet, meningen med ditt liv på jorden, skriver Vibeke på nettsiden Soundhealing.no. Her kan du også laste ned sangen «Sound Healing» og lytte til alle sangene fra cd-en.

 

En dyp spirituell opplevelse

Flere mennesker har opplevd at Vibekes toner har gått rett inn i hjertet deres. Vibrasjonene hennes gir næring til hele mennesket og fjerner unødig støy fra sinnet.  

Når lyd kommer som vakre toner, er det som om alle cellene i kroppen danser. Kommer lyden fra en tonemester, kan det i tillegg bli en ekstatisk opplevelse. Det erfarte healer og inkasjaman Dag R. Linnerud.

– Mitt første møte med Vibekes spontane lydhealing, ble en dyp spirituell opplevelse. Den høye og balanserte tonen i Vibekes sang, gikk rett i hjertet mitt og ga meg en følelse av samhørighet med alt som er. Det er vanskelig å beskrive lydhealingen til Vibeke uten å bruke himmelske metaforer. Hvis jeg likevel skulle forsøke meg, ville jeg sammenliknet den med barns latter på en solfylt dag, sier han.

 

Påminnelse om hvem du er

Polaritetsterapeut og healer Liv Wassum i Oslo har opplevd Vibekes sang i samlinger og meditasjonssirkler. Hun synes tonene renser og fjerner uvesentligheter.

– Den fjerner støyen fra dagsbevisstheten og setter den til side. Den drar deg ned i dypere lag, og setter deg på plass i det som er mer spesielt. Stemmen setter i gang hukommelsen om den du er, hvor du er i livet og de store tingene som betyr noe. Du opplever å få noe; det er en styrke og en kraft. Den fyller deg med levende næring og setter deg i bevegelse. Den henter frem evner i deg, forteller Liv.  

 

Forløste blokkeringer

– Vibeke har en stemme som spiller over et stort register, mener Bjørg Jeppersen. Hun er selv homøopat, akupunktør og Body Alignment utøver. Likevel synes hun det mest fantastiske med stemmen hennes er fokuset og intensjonen hun legger til stemmen, som gjør den til et godt healingredskap.

– Jeg har ved flere anledninger personlig opplevd hvordan stemmen henne kan forløse blokkeringer. Hun er en utrolig kraftfull healer, sier Bjørg.

 

Forstod kjærligheten

May-Britt Jonholt i Skien beskriver det som en fantastisk opplevelse av glede, kjærlighet og harmoni å høre Vibeke synge og lage lyd for første gang. Både hennes fysiske og psykiske kropp vibrerte.

– Tonene sildret ned i kroppen, de danset og lo. Jeg kjente at blokkeringer løsnet, og hjertet mitt ble så varmt at jeg gråt av glede, sier May Britt. Det var som en ubeskrivelig følelse av vemod kom over henne. Lydene «svingte» henne oppover, og hun ønsket seg hjem til seg selv og kjærligheten.

– Jeg fant det jeg alltid hadde lett etter, sier May-Britt, som jobber med healing og inkamedisin til vanlig. Hun er svært takknemmelig for gaven Vibeke har fått og delt med henne.

Finn din helbredende tone  

  1. Sitt i et stille rom og lukk øyene.
  2. Finn en tone inni deg helt spontant. Det skal være den første tonen som faller deg inn helt naturlig. 
  3. Sett lyd på tonen. Dette er tonen som vibrerer i kroppen din på en frekvens som du vanligvis ikke kan høre. Synger du tonen din høyt, har den en helbredende virkning på deg.
  4. Gjenta tonen din høyt så ofte du kan. 

Jo mer man har jobbet med seg selv og sine følelser, jo sterkere blir din tones helbredende kraft. Synger du tonen ofte og lenge nok, vil det kunne hjelpe deg å åpne opp hjerte- og halschakraet ditt. Ifølge Vibeke Mykkeltveit sitter de lyse og glade følelsene i disse områdene av kroppen, og det er herfra vi har fine gaver å dele med andre mennesker.

 

Tonekurs

Vibeke Mykkeltveit holder kurs i å bruke toner til å helbrede seg selv og andre. For mer informasjon, se www.soundhealingfarm.no.

På nettsiden kan du lytte til Vibekes sang. Spor seks, «Sound healing», kan nedlastes gratis. Til og med dyr kan beroliges med denne musikken.