Hendene dine avslører deg!

Hendene dine avslører deg!

Slik finner du deg selv og kjærligheten.

Håndanalyse har vært en spennende og respektert form for spådomskunst i mange tusen år. Kundan Rockstad (47) lærte å tolke håndens hemmeligheter i 1988. Ifølge Kundan er hånden et fysisk kart vi kan lese, men også en bekreftelse på den magefølelsen vi mennesker har. Livet har kanskje mange svaralternativer, men stort sett er svaret på det vi spør om enten ja eller nei. 

Kroppsspråket kan avsløre oss. Vi bruker hver del av kroppen til å kommunisere, og ansiktet er kanskje det mest uttrykksfulle midlet vi har. Likevel kan handlinger som involverer hendene være like avslørende som ansiktsuttrykket.

Mennesker som holder hendene nært inntil kroppen, tolkes ofte som innadvendte. De kan være tilbakeholdne og utrykker ikke sine behov så høyt. Motsetningen er når hendene kastes ut i brede åpenhjertige gester. Denne personen er mer utadvendt og krever mer plass for sin utadvendte personlighet.

Historisk er åpne håndflater et tegn på at en person er til å stole på. Det er ingen våpen skjult i håndflaten. På samme måte kan vi få en følelse av hemmelighold dersom håndflatene holdes skjult, ved for eksempel å ha hendene i lomma.

Hånden er alltid brukt til kommunikasjon, og for noen er dette den eneste måten de kan gjøre seg forstått på. Gester som å klø seg i hodet for å vise rådvillhet eller å ta seg til munnen for å vise uttrykk for forbauselse eller sjokk, er noe vi alle forstår betydningen av – uansett språk. Vi bruker disse gestene ofte ubevisst, og som regel er reaksjonene også ubevisst. 

 

Håndanalyse

Det er mange ting ved hånden som legges til grunn ved en håndanalyse. Formen på hånden, linjene, lengden på fingre og ledd, fingerfestet, neglene og avstanden mellom fingrene er bare noen eksempler på hva som analyseres og settes i forhold til hverandre ved en håndanalyse.Noe av det viktigste innen håndlesning er å definere håndens form og finne hvilken kategori hånden hører til. Håndens form avslører individets karakter. De fleste hender vil passe inn i en av de fire kategoriene som kalles jord/teknisk, luft/mental, ild/handling eller vann/følelser. Disse beskriver kjennetegn som er karakteristisk for hver enkelt gruppe.

Jordhånden: En kvadratisk håndflate og korte fingrer. Karaktertrekkene forbindes med solide og følsomme mennesker med en jordnær holdning til livet. De er ikke redd for fysisk arbeid, er konvensjonelle og setter pris på tradisjoner. Som venner og kjærester er de ansett som svært pålitelige og følelsesmessig stabile.

Lufthånden: En kvadratisk håndflate med lange fingrer. Karaktertrekkene forbindes med aktive mennesker som er rastløse med et skarpt, nysgjerrig sinn. De har behov for intellektuell stimuli, som igjen gjør at de avskyr rutiner og gjentakelser. De har et stort behov for variasjon og forandring.

Ildhånden: En rund håndflate med relativt korte fingrer. Karaktertrekkene er en livlig og sorgløs natur med vitalitet. Disse vil ikke trives med et rolig liv, for de liker utfordringer og spenning. Tempoet er høyt, de er sterke, positive og karismatiske. De har stor lidenskap og glød i alt de foretar seg.

Vannhånden: Lange håndflater med lange fingrer. Det ser ut som hånden har ligget i vann, og har derfor mange smålinjer. Karaktertrekkene er følsomhet. Vi finner mange med vannhånd innenfor kunst- og musikkmiljøet, og ofte er det «drømmere» uten begge bena plantet godt på jorden.  

 

Forventninger og tilpassning

Kundan fikk først interesse for håndanalyse i 1986 da han fikk høre om James W. Holiman, som har et formidabelt rykte i kunsten å lese i hendene.  

– Jeg stod ved et veiskille i livet mitt og funderte på hva jeg skulle gjøre videre. Jeg var så heldig å få gå i lære hos Holiman. Det aller viktigste jeg har lært, er at vi mennesker må lære å stole mer på oss selv. Vi skal jo ikke leve vårt eget liv etter hvordan andre forventer vi skal gjøre det, forteller Kundan, som etter hvert startet sin egen praksis og har drevet med dette over store deler av verden, blant annet i Italia, India, Japan, Australia, USA og New Zealand, foruten Sverige og Norge. Det er ikke de store forskjellene som møter ham når han reiser rundt omkring i verden. De fleste søker det samme – nemlig finne seg selv og kjærligheten!

– Når noen kommer for å få lest hånden hos meg, svarer jeg ikke på spørsmål om hvor lenge vedkommende kommer til å leve. Jeg har alt for stor påvirkningsgrad og for stort ansvar til å kunne fortelle det. Når en kunde kommer til meg, har de tillit til meg. Derfor framhever jeg det som er i hånden som kan hjelpe vedkommende, den styrken og potensialet som er i akkurat det mennesket. Jeg forteller ikke bare for å fortelle. Poenget er jo å kunne hjelpe vedkommende til et mer meningsfylt liv. Jeg har ikke et behov for å vise hvor mye jeg kan, eller overbevise meg selv på noen som helst måte. Livet dreier seg mer om å leve enn å bekymre seg for når du skal dø, sier Kundan og trekker på skuldrene. Til tross for at han kan se tilbake på en tid der han nesten slet seg helt ut for å hjelpe andre, er han ikke i tvil om hva som er hans oppgave.

– Det er å inspirere andre mennesker til å leve livet sitt som de selv ønsker. Ikke slik det forventes at det skal leves av alle andre.

– Vi er ikke lært opp til å høre på oss selv. Først må vi høre på våre foreldre, deretter lærere og arbeidsgivere, og slik fortsetter det hele livet. Feilen, som stammer fra denne måten å tilpasse oss livet på, blir jo at vi spør alle andre om hva de vil og hva vi skal gjøre. Vi spør ikke oss selv. Jeg lyver ikke når jeg sier at jeg har sett lykkeligere tiggere i India enn det jeg ser av lykkelige og vellykkede mennesker på Aker Brygge her i Norge. 

 

Djevelen lurer rundt hjørnet

Kundan måtte på et tidspunkt rekke en pekefinger til seg selv. Han måtte stoppe seg selv fra den han velger å kalle «Mor Theresa-syndromet.» Som mennesker blir vi formelig banket inn i oss læren om omsorg og nestekjærlighet helt fra vi er små. Vi blir lært opp til at «noen» ser oss hele tiden, og at vi ikke slipper unna synden. Kundan måtte anerkjenne at han ikke kunne redde verden. Det er ikke få som er blitt utbrent etter å ha prøvd å «frelse» verden.

– Gud i himmelen følger jo med oss, og djevelen lurer rundt hjørnet dersom vi ikke gjør det som er riktig. Det er jo det vi er lært opp til, sukker Kundan, som ikke synes det er merkelig at denne tankegangen sitter hardt hos folk når vi får inn mentaliteten med morsmelken. Det er også mye av grunnen til at vi søker etter svar og kjærlighet «der ute» – vi er jo blitt helt ute av stand til å gå inn i oss selv og spørre hva vi egentlig vil. Det kan jo hende det strir i mot det som forventes av oss – der ute – av andre. Vi løper rundt og spør andre om det som angår vårt eget liv. Vi kan prøve å huske på at livet stort sett er ja eller nei. Kjenn på din egen magefølelse på hva svaret på spørsmålet ditt er. Dersom svaret er ja, vokser vi og blir fylt med glede over det vi gjør. Er svaret nei, stopper vi opp. Vi føler oss mindre og vi føler at vi får motstand. Er du i tvil, så er svaret enten vent eller nei! Derfor er det så utrolig viktig å lytte til magefølelsen. Bare husk på å ikke lure deg selv med ting du ikke vil, men skal, sier Kundan, som råder folk til alltid å stole på den første impulsen de får. Det er som regel det som er riktig for de fleste. 

 

Nervetråder

Hendene er et fysisk kart, nærmest som en GPS. Det finnes masse nervetråder som går fra hendene og opp til hodet. Et godt eksempel på dette er hvordan blinde kan lære å lese gjennom å bruke blindeskrift.

– Det er i hendene det finnes mest elektriske tråder i hele kroppen. Det finnes utrolig mye sensitivitet i hendene våre, og de er et følsomt redskap, forklarer Kundan.I hendene kan Kundan se det mentale, emosjonelle, sjela i det åndelige og det fysiske i kroppen. Når noe endres i vårt indre, gjenspeiler dette seg i hendene. Faktisk kan man se i hendene hva du har med deg fra tidligere liv.

– Det er ikke noe fornuft for meg at vi lever ett liv. I hendene kan jeg se hva du har med deg fra tidligere liv. Det er det vi kaller karma. I tillegg har vi skjebnen. Vi har alle et potensial som vi kan utvikle og bruke. Da er det viktig å huske på uttrykket «som du sår, skal du høste.» Vi er alle nødt til å ta ansvar for de problemene vi havner opp i.

I stedet for venstre og høyre hånd, tar Kundan utgangspunkt i den aktive og passive hånden. Dette fordi det som kjent er en del av befolkningen som er venstrehendte. Den aktive hånden viser hva vi gjør i det livet vi lever nå. Det er lett og forstå og få bekreftet. Den passive hånden viser hva vi har med oss fra tidligere liv, med andre ord vår karma. 

 

Om hånden

Alle er vi unike, og det finnes ikke to like hender. Hele hånden skal sees i en sammenheng. Hver finger har sin mening. Ved en analyse, leses «kartet» fra håndbaken mot fingertuppene. Tommelen viser til karakteren vilje. Du er en fleksibel person dersom tommelen kan legges til lillefingeren. Pekefingeren viser til egoet. Vi bruker ofte pekefingeren når vi kjefter for å understreke betydningen av det vi vil ha fram. Kundan trekker litt på smilebåndet.

– Margareth Tacher har en lang pekefinger! Superegoet ligger i langfingeren. Den kalles for roret og forteller om hva som er drivkraften hos en person. Ringfingeren viser til følelser og er en del av den feminine kraften. I denne fingeren finner du også kreativitet. Lillefingeren forteller blant annet om sex og kommunikasjon. Fingeravtrykkene (rillene) vil aldri endre seg, uansett hvor gamle vi blir. Skjærer vi av huden på fingertuppen, vokser rillene ut igjen. Men fingeravtrykk finnes også inne i selve håndflaten. Linjene kan forandre seg i forhold til bevisste valg vi gjør i livet, mens enkelte ting ikke kan forandres.  

For å få fram alle linjer og fingeravtrykk tydelig, sverter Kundan hendene med en rulle. Han bruker vannbasert maling som er lett å vaske bort etterpå. Allerede der begynner Kundan å kikke. Det kan være en spenstig, kraftfull, myk eller robust hånd. Ganske fort har han et bilde av hvem han har å gjøre med. Hånden plasseres deretter på et hvitt ark, hvorpå han tegner opp håndens form med en blyant, mens hånden ennå ligger på arket. Neste steg er forsiktig å legge hånden ned i arket slik at alle linjer og avtrykk kommer tydelig frem. Metoden bruker han for at det skal bli lettere å vise mens han forklarer det han ser. Kundan peker på et fingeravtrykk i min venstre hånd, som er min passive og som henspeiler på mitt mot.

– Du har motet som skal til for å gjøre tingene på din egen måte. Hvis du ikke gjør det, vil du ikke føle deg hel. Jeg studerer hånden min på arket inngående, mens jeg samtidig smugkikker inn i min virkelige håndflate, for å se om det virkelig står der eller om Kundan «ser» rett gjennom meg. Han har helt rett i det han sier. Jeg ønsker virkelig å gjøre tingene på «min måte,» og gjør det stort sett også! Kundan gjør en lett bevegelse mot meg og forteller at lillefingeren min forteller at jeg skal prate for store forsamlinger. Jeg kjenner skrekken bre seg bare ved tanken og studerer lillefingeren min inngående.

– Lengden på det ytterste leddet og måten den bøyer seg mot ringfingeren din, forteller meg at skrivingen din er bare en oppvarming. Du skal i fronten og være synlig. Du skal snakke, konkluderer Kundan alvorlig. Det gjenstår å se om han får rett. 

 

Ikke diskuter med deg selv

– Det er ingen vits å diskutere med deg selv. Det står skrevet i hendene dine, smiler Kundan, for å legge krutt bak forklaringen om at du kan få mange bekreftelser gjennom en håndanalyse.

– Jeg kan hjelpe til med å gi deg et spark bak. I hendene kan jeg lese hva du må gjøre for å kunne gjøre livet ditt enklere. Du kan rett og slett få et mer gledesfylt liv. Mange forteller meg at det jeg forteller, er noe de har tenkt på selv, men ikke har turt å si eller gjøre noe med. Jeg husker en ung gutt som ønsket å få lest hånden sin for noen år tilbake. Han lurte på hvilken utdannelse han skulle velge. Planen hans var å begynne på et IT-studie. De fleste i kameratgjengen skulle gå den veien, men selv var han i tvil. I hånden hans så jeg klare tegn som fortalte at han burde velge politiyrket, og det fortalte jeg til ham. Han nikket, og sa han hadde tenkt den samme tanken. I ettertid har jeg hørt at han valgte utdannelse både etter hva som hendene fortalte og hva som han selv hadde tenkt, forteller Kundan. De fleste av oss ser oss selv slik vi ønsker vi skal være. Derfor kan et spark bak fra en som Kundan hjelpe til med å komme videre i livet. Vi får påpekt det vi rett og slett ønsker å gjøre, men ikke har turt.

– Ofte kan jeg se at gnisten tennes i øynene hos den jeg har foran meg, og det er alltid en glede å oppleve dette. Jeg lager nemlig ingen rosa drøm for noen. Jeg forteller hvilket potensial de har – og det blir for mange et spark i baken til å gjøre det de innerst inne ønsker å gjøre. Derfor kommer mange ofte til meg for å få en håndanalyse når de er midt i et veiskille i livet, akkurat som da jeg selv startet med dette. Målet må jo være at vi ikke sitter på gamlehjemmet og tenker «det skulle jeg gjort mer av, eller det skulle jeg gjort annerledes!» 

 

Ikke spådom

– Livet har vi bare nå! Likevel kan det noen ganger være hensiktsmessig å koble inn fortiden i et menneskets liv for å få perspektiv på tingene og gi det en forløsning. Håndanalyse er på ingen måte en terapiform, behandling eller spådom. Kundan mener det er viktig å ikke ta fra folk det uforutsigbare.

– Vi har alle inngrodde vaner. Ut fra linjene i hendene til en person, kan jeg fortelle om vedkommende fortsetter i den retningen som de er inne i, så havner de et bestemt sted i livet. Om vedkommende velger å foreta noen endringer, vil også linjene i hendene endre seg. Dessuten vil det alltid være slik at svar på spørsmålene, vil tolkes, formuleres og analyseres ut fra hvem du er hos.

– Jeg har min måte å formulere og tolke på, og sånn er det med alle, smiler Kundan. – Men så kommer som regel ikke folk til meg for å få en håndanalyse. De kommer fordi de mangler noe i livet. Alle kan jo begynne med å spørre seg selv hva de savner i livet sitt. Nøkkelen er å spørre seg selv, ingen andre. Det som gir et menneske varig glede i livet, er å finne seg selv, sier Kundan, som mener at de som kommer til ham har et behov for å bli sett som den de er. Stikkordet er hvem er du, og vær tilgjengelig for ditt eget liv! 

 

Spesifikt

Det er mange ting som kan leses i en hånd. Det er mulig å finne ut blodtypen og hvor mange søsken du har, når du ble født og døde i hvert liv. I det norske og vestlige helsevesen er det akseptert at over 50 prosent av de som er født med Down Syndrom har en egen linje i hånden. Narkotikamissbruk og bruk av p-piller kan også vises. Det kan også sitte igjen i et år, selv om du har sluttet.

Fra tidligere liv tar Kundan fram det som kan hjelpe deg til å komme videre i dette livet. Når du ble født og døde i tidligere liv, bør være ubetydelig for de fleste. Kundan setter seg tilbake og tenker litt før han kommer med en advarsel til slutt.– Ikke bruk håndanalyse som en selskapslek! Jeg har hatt en del oppryddinger – som jeg velger å kalle det – etter slike useriøse leker. Det kan være skjebnesvangert!  

 

Vil du komme i kontakt med Kundan?

Dersom du ønsker å vite mer om Kundan Rockstad kan du lese mer på hans hjemmeside www.palmreading.no, eller sende en e-post til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Har du ikke tilgang til internett, kan du treffe ham på telefon 913 58 873.

Kilde: Den store boken om håndlesing. Lori Reid  .