Er dette fremtidens medisin?

Er dette fremtidens medisin?

Kvantemedisin behandler fysisk og psykisk ubalanse i kroppen.

Kvantemedisinere bruker datastyrte apparater til å finne og behandle nesten alt som er i fysisk og psykisk ubalanse i kroppen. Ved hjelp av elektromagnetiske frekvenser kan disse apparatene kommunisere på cellenivå med alle systemer og organer i kroppen. Er dette fremtidens medisin?

Det høres kanskje ut som om det er tatt rett ut fra en science fiction film. Er det mulig at supermoderne og høyteknologiske maskiner ikke bare lytter og snakker til kroppen, men også til følelsene og våre ulike lag av bevissthet? Kvantemedisin er læren om kroppens kommunikasjon med celler. Det er en fellesbetegnelse for metoder som bruker kroppens informasjonssystem til å lese av og gjøre korreksjoner ved hjelp av datastyrte apparater. Andre navn som blir brukt, er blant annet informasjonsmedisin, energetisk medisin, bioenergetisk medisin, kvantebiologi og moderne bioresonans.

Kvantemedisin innebærer at kroppen blir skannet ved hjelp av apparater som er koblet til kroppen på ulike måter. Kommunikasjonen går direkte til de ulike organene og ned på cellenivå. På datamaskinen fremkommer det hvilke ubalanser og plager kroppen har, enten det er virus, bakterier, hormonelle ubalanser, organproblem, forgiftninger, betennelser eller psykiske problem.

 

Gammel forskning

Forskningen som ligger til grunn for kvantemedisinens utredning og behandling startet allerede på 1920-tallet. Men det er først nå vi har apparater som klarer å sette disse teoriene ut i live.

Professor William (Bill) Nelson, som tidligere jobbet med kvantefysikk i NASA, har ledet an forskningen på behandlingsapparatet SCIO. Tidlig på 1980-tallet fant han en metode å kommunisere med kroppen ved hjelp av frekvenser. Da samlet han et team vitenskapsmenn, medisinere og programmerere, og etter rundt 20 års intens forskning, utviklet de behandlingsapparatet QXCI.

Etter mer enn tre års testing utført av rundt 9000 behandlere, har apparatet blitt perfeksjonert. Høsten 2003 ble det videreutviklede apparatet SCIO lansert på verdensbasis.

 

Hjelper hjernens frekvenser

Teorien i kvantemedisin grunnes på at alt liv i og rundt oss består av elektromagnetiske svingninger. Hver eneste celle i kroppen sies å ha en unik resonansfrekvens. Kroppens organer skal ha ulike frekvensspektre som endres når det oppstår ubalanser eller sykdom.

- Normalt skal da hjernen sende frekvenser tilbake til området som setter i gang prosesser som løser problemet. Men i dagens samfunn blir man utsatt for så mye påkjenninger at vårt selvkorrigerende system ikke klarer å gjøre dette tilfredsstillende, sier Thomas Aksnes, som er frontfigur på området i Norge og importør av kvantemedisinsk utstyr.

- Vi lærer på barneskolen at det er hjernen som styrer kroppen og alle funksjonene, men det er kun kvantemedisinen som forklarer hvordan hjernen klarer å overvåke hver celle i kroppen, hevder Aksnes. Han mener at all elektromagnetisk stråling fra elektriske apparater, TV (ikke flatskjerm), mikrobølgeovner, mobiltelefoner, amalgam og rotfyllinger i tennene, kjemiske tilsetningsstoffer og redusert næringsverdi i mat og drikke, er påkjenninger som kroppen ikke er skapt for å tåle.

- Påkjenningene kan bli så store at man må hjelpe hjernen med å trigge de ulike funksjonene kroppen har for å løse problemer. Dette kan man gjøre med kvantemedisinske behandlingsapparater, sier han. Apparatene sender inn elektromagnetiske frekvenser i samme frekvensspekter som hjernen burde sendt for å korrigere problemet.

 

Radikal tenkning

I det medisinske miljøet er det svært kontroversielt å se på tilværelsen gjennom den kvantefysiske måten. At alt i og rundt oss har sitt elektromagnetiske program og at det er disse frekvensene, og ikke kjemien som styrer kroppen, er radikale tanker. Et forum har kritisert kvantemedisinere for manglende kliniske studier og feilaktig markedsføring. Likevel får stadig flere øyene opp for den nye teknologien. Hvorfor?

- Fordi det er så mange som har opplevd å bli friske av det. Dessuten finnes det dokumentasjon på at teoriene er riktig og at metodene fungerer, ifølge kvantemedisinere. Aksnes forteller at da programmene ble testet av 9000 behandlere over en treårs periode, ble det ikke rapportert noen bivirkninger. I løpet av denne tiden skal mange plager og sykdommer blitt behandlet; alt fra elektrisk ømfintlighet til blodtrykksproblemer og virussykdommer. Skal vi tro det, behandles tusenvis av klienter med kvantemedisin hver dag, og mange opplever å bli friske fra nesten alle slags sykdommer.

 

Ivrig jungeltelegraf

Faktum er at det gjøres svært lite eller ingen markedsføring av behandlingstilbudet, men likevel har de aller fleste klinikkene rundt om i landet stor pågang.

I dag finnes det over 140 kvantemedisinere i Norge. En av dem er Jorun Sundt Sedlacek ved Norsk Kvantemedisinsk Senter i Kongsberg. Her står folk i kø for å få behandling, og hun er i ferd med å utvide virksomheten både med flere terapeuter og apparat.

- Klientene mine snakker om det til alle de kjenner. Vi får klienter kun på anbefaling fra andre, og pågangen er stor. Jeg er overbevist om at dette er veldig effektivt, sier Jorun. Hun har selv følt det på kroppen og kjent at det virket etter en whiplash-skade. At de fleste har godt av kvantemedisin, er hun hundre prosent sikker på.

 

Vi testet kvantemedisin: 

Kommuniserer med cellene

Flere kjendiser står på venteliste for å få kvantemedisinsk behandling. Selv enkelte leger har begynt å bruke det. Likevel er mange fortsatt redde for å snakke åpent om det. Mediums utsendte har testet det – og har ingenting å skjule.

Jorun Sundt Sedlacek møter meg med et varmt smil på Norsk Kvantemedisinsk Senter, et rent og idyllisk hvitt trehus i Kongsberg. Kvantemedisin er det nyeste og mest radikale innen komplementær medisin, så jeg gleder meg.

Samtidig har jeg en liten skeptiker i hodet som lurer på veldig mye. Hvordan er det mulig at elektromagnetiske impulser fra og til en maskin kommuniserer med kroppen på cellenivå? Maskinen skal finne ut hva som feiler meg og behandle det raskt og smertefritt. Det høres nesten for godt og lett ut til å være sant, men hva vet jeg om det som kanskje er fremtidens medisinteknologi?

 

Ingen diagnosemaskin

Under hele testingen og behandlingen sitter jeg i en massasjestol med et bånd rundt hodet og elektroder rundt håndledd og ankler. Båndene har kobberledninger som er koblet til apparatet SCIO og en datamaskin.

Jorunn begynner med å stille enkle helsespørsmål om stressnivå, sukker- og kaffekonsum, trening, daglig væskeinntak, infeksjoner og bruk av antibiotika. Da forteller jeg også om eventuelle diagnoser, medisinbruk eller spesielle plager. Deretter tester hun meg med noen enkle tastetrykk, og vi venter i fem minutter slik at apparatet leser av målingene.

- Dette er ingen diagnosemaskin. Vi som naturterapeuter har ikke lov å stille noen diagnose. Vi ser ubalanser i kroppen, og benytter kroppens egen mekanisme for selvhelbredelse. Vi behandler de underliggende årsakene til at man blir syk, forklarer Jorun.

 

Åpner meridianene

Den første behandlingen alle får med kvantemedisin går på meridianene, som er de samme energibanene det jobbes med i kinesisk akupunktur. Teorien går ut på at alle elektromagnetiske signaler i kroppen går gjennom disse energibanene.

- Vi tar først meridianene for å åpne opp for kommunikasjonen med kroppen. Frekvenser fra SCIO går gjennom meridianene og ut til indre organer. Derfor er det viktig at meridianene er i balanse og ikke har noen blokkeringer. Da får vi en åpen kommunikasjon med indre organer, alle celler og alle sentre i hjernen, hypofysen, hypotalamus og pinealkjertelen, forklarer kvanteterapeuten. Videre settes det i gang en rensing av de aktuelle organene.

 

Energiboost til cellene

- Har du litt lite energi og er litt tung og trøtt om ettermiddagen, spør Jorun. Apparatet antar at cellene mine har et lavt stoffskifte. Det er ikke det samme som lavt stoffskifte i vanlig forstand, som er at skjoldbruskkjertelen produserer for lite tyroksin. Det betyr bare at cellene har litt lav energiproduksjon.
Tja, det stemmer kanskje, sier jeg. Men jeg er jo ikke pur ung lenger, og det ville vært rart å ha like mye energi som en tiåring, eller? Egentlig hadde det jo vært fint å føle seg enda kvikkere.

- Hver celle er som et lite kraftverk. Hvis de ikke fungerer helt optimalt, kan du få et lite underskudd. Det går an å gjøre noe med det, lover Jorun, som har mye erfaring med folk som har lite energi. Hun setter på et program som styrker energien på cellenivå.

- Det foregår et stoffskifte i alle celler. Hver celle produserer energi basert på hva de får inn. Stoffskifteprosessen i cellene produserer mange ting og bruker mange ulike typer brennstoff for å danne energi, forklarer hun. 
Årsaken til lavt cellestoffskifte kan være langvarig fysisk eller psykisk stress. Mye å gjøre, mye stress på jobb eller en infeksjon er noe av det som kan gi energiproblemer. Mange som kommer for å få kvantemedisinsk behandling er litt oppgitt over helsevesenet. De har ikke funnet medisiner eller behandlinger som hjelper dem, og de har ofte prøvd mye forskjellig. Spesielt mange er stresset, utbrente og slitne, og har fått beskjed fra leger og helsevesen at de ikke kan gjøre mer. 

- Det finnes ikke mye medisin mot nettopp det å være litt trøtt og sliten. Mange er veldig utmattet og lider av kronisk tretthetssyndrom (ME). De får ofte beskjed om at det må gå over av seg selv eller at de må leve med det. Det er mange av dem som kommer hit, sier Jorun.

 

Sporer årsakene

I kinesisk medisin lærer man at symptomer som tretthet og hodepine er beskjed om at noe er galt et annet sted i kroppen. Jorun bruker sin kjennskap til kinesisk medisin for å kunne spore årsakene til slike symptomer.

- Vi har forskjellige typer hodepiner som kan spores tilbake til forskjellige organer. En av typene går på galleblæremeridianen. Føler du det som en klo rundt øret, er det ofte galleblæra som har overenergi. Kjenner du et trykk på og over øyet eller stivhet langs begge sider av ryggraden og i leddene, er det ofte ubalanser i blæremeridianen, sier Jorun. Slike symptomer gjør at hun vil behandle blære- og nyreelementet i kroppen, som er vannelementet. Ofte opplever hun at de som har en blærehodepine har hatt gjentakende nyre- og bekkenbetennelser eller urinveisinfeksjoner. Ifølge Jorun lagres livsenergien i nyrer, binyrer og blære. Når man bare forbruker energi og ikke tar seg tid til å slappe av, brukes energien opp. Kjører man på, går over egne grenser og glemmer å gi seg selv påfyll av energi, går det altså først ut over nyrer, binyrer og blære. Da får man underenergi i disse organene.

- Jeg ser at du har underenergi i vannelementet, og det er mye av grunnen til at du føler deg utmattet. Du trenger å fylle på nyreenergien din, råder terapeuten.

 

Jo lengre syk, jo mer tid

Hvor mange behandlinger folk trenger varierer veldig i forhold til både sykdomstid, kropps- og sykdomstype.

- Jo lengre tid man har brukt på å bli syk, jo lengre tid bruker kroppen på å komme tilbake der den skal være. Noen tar lettere til seg behandling enn andre, slik at kroppen regenereres raskere. Spesielt barn og unge har rask respons på kvantemedisinsk behandling, sier Jorun. Tempoet for bedringen avhenger av hvor nedkjørt kroppen er. Har man hatt lite energi over mange år eller en langvarig sykdom, er kroppen på sparebluss og har mange ubalanser. Da trenger kroppen lenger tid til å bli frisk.

- Dette er ingen av- og påbryter. Kroppen må selv sette i gang prosessene sine gjennom signalene som de elektromagnetiske frekvensene avgir. Det er også veldig viktig å bruke riktige vitaminer, mineraler, fettsyrer og urter, understreker Jorun. Når hun behandler folk gir hun alltid en urt som passer til plagen for å rense og styrke det organet plagen kommer fra. I tillegg er hun svært nøye med at klienten tar de nødvendige kosttilskuddene kroppen trenger for å komme raskere i balanse. Man kan bli syk av å spise feil, spesielt dersom man spiser veldig mye av én ting. Spiser og drikker man for mye av én ting, gir Jorun råd om å kutte ned på dette hvis det skader kroppen. Ved siden av kunnskap om kvantemedisin, har hun mange års erfaring med hårmineralanalyser og kostholdsveiledning.

- Har man for lite vitaminer og mineraler, har ikke kroppen byggestoffene den trenger for å kunne lege seg. Det er noe man trenger i en fase hvor man har vært lenge syk. Spesielt de som har hatt plager over lengre tid, tipser hun. Ved akutte ting som kneskader og prolaps kan det være nok med én behandling. Men dersom en nerve er helt død uten signaler, kan den ikke repareres.

- Alt som har en viss frekvens, kan vi få i gang igjen, hevder kvantemedisineren. Hun mener at jevnlige behandlinger med kvantemedisin, kanskje en gang i halvåret, kan forebygge mange plager og sykdommer.

 

Vitamin- og mineralbalanse

Under kvantemedisinsk testing får man også vite hvordan det står til med vitamin- og mineralbalansen. Forskjellen fra vanlig hårmineralanalyse er at dette forteller om situasjonen her og nå, i stedet for situasjonen for et par måneder siden.

- Du har en bra mineralbalanse. Det eneste du har litt lite av er natrium. Spiser du lite salt, spør hun. Jeg spiser ikke så mye salt, men mest søtt.

- Natrium er det som øker cellestoffskiftet i kroppen. Hvis du har for lite natrium, kan det gi en tretthetsfølelse og litt dårlig fordøyelse. Du har ikke vondt av å salte maten, tipser Jorun. Rådene vi så langt har hørt om å kutte ned på saltet gjelder slett ikke alle. Mer enn halvparten av klientene hos Jorun har for lite salt i kroppen. Jeg takker for verdifull informasjon, og får en behandling som gir meg litt natrium og øker oppmerksomheten i kroppen om at den skal ha mer salt. Neste gang jeg spiser salt, vil kroppen lettere ta til seg natrium. Testen viser at vitaminbalansen også er grei, men at jeg har litt for lite av enkelte b-vitaminer.

- Det kan være lurt å ta litt b-vitaminer og magnesium på kvelden. Det handler om å roe ned kroppen og er bra hvis du har vanskelig for å sovne. Det er lurt å ta multivitamin daglig, tipser Jorun.

 

Fant ryggsmerter

SCIO-apparatet oppfatter også at jeg har noen problemområder i korsryggen. Jo visst, det er sant at jeg har litt vondt i korsryggen i blant.

- Jeg tror det ene beinet er litt for kort, og jeg ser at du har ubalanser på nakkevirvelen og mellom skulderbladene. Når du har et problem i korsryggen, vil du kompensere smerten ved å gjøre noe med skuldre og nakke slik at du får vondt også der, forklarer Jorun, og lover at hun kan behandle det. Kjør på, tenker jeg, i håp om bedring av stive journalistskuldre. Maskinen merket av spesifikke problemområder i ryggvirvlene.

- Vi kan sjekke virvel for virvel og behandle dem. Selv små belastninger kan gjøre vondt, sier Jorun. Jeg er en smule forbauset over alt apparatet vet om meg uten at jeg sier noe. Nå oppfatter den skiveprolapsen jeg hadde i korsryggen for fire år siden.

- Det ligger informasjon i dette området om prolapsen. Du vil ha litt plager med det, men ved hjelp av maskinen sender vi informasjon til nervebanene, musklene, senen og selve virvelen om å justere seg tilbake til normalt, sier Jorun. Det ville jo vært helt fantastisk, tenker jeg, mens jeg får tre-fire skikkelige omganger med kvantebehandling på ryggen. Da får jeg korrigert det som er mulig på bare en dag.

- Ofte når man har kroniske ryggplager, er det en kronisk, latent betennelse. På slike steder har det lett for å hope seg opp med avfallsstoffer, og da får du smerte der.

- Kan det være årsak til at cellene mine har lav energiproduksjon?

- Ja, kan være en årsak. Kroppen jobber med betennelsen. Men det er alltid flere årsaker til at man blir sliten og har lite energi. Som regel er det ikke bare én årsak, sier Jorun.

 

Avgiftning og utrensing

Kvantemedisinen setter få grenser for hva som kan testes og behandles. Ett av de 270 behandlingsprogrammene går på om det er forgiftning i kroppen. Mange av de som kommer for å få behandling, er amalgamforgiftet.

- Vi kan se hvor amalgamet sitter og avgifte alle organer. Siden du har litt lav nyreenergi, vil jeg sjekke dem og rense dem først, sier Jorun. Selv om man aldri har hatt amalgam i tennene, kan kroppen likevel være amalgamforgiftet. Tungmetall kan nemlig overføres fra moren til barnet mens det ligger i magen. Kvanteapparatet sjekker også alle organenes innhold av bakterier, sopp, virus, vaksiner og medisinrester. Siden jeg har lav nyreenergi, vil Jorun se om det er noe av dette som belaster nyrer og urinveier.

- Du har en del stress i nyrene. Det kan jeg behandle ved å rense nyrene og binyrene slik at de får mer energi. På sikt gjør det at du får bedre energiproduksjon i cellene, lover Jorun. 

 

Mikroorganismer 

Mange av Joruns klienter, både barn og voksne, er plaget med parasitter og tarmfloraproblemer. Dette kan være årsaken til blant annet matintoleranse og allergier. Jorun jobber mye med å spore ubalanser i kroppens mikroorganismer, som er et fellesbegrep for sopp, virus, bakterier og parasitter.

- Vi har frekvensspekteret til alle de vanlige mikroorganismene, og kan drepe dem direkte ved hjelp av motfrekvenser. I tillegg bruker vi midler som man tar jevnlig hjemme for å være sikker på å få tatt knekken på dem raskest mulig. Mange sliter med candidasoppen, som kan gi både slapphet og matintoleranse. 

- Du har ikke noe plager med mikroorganismer, for alt ligger på en helt normal verdi, som er under 100, beroliger Jorun. Det er deilig å tenke på, for jeg har hatt mistanke om det motsatte. I stedet påpeker Jorun at jeg kan ha lite enzymer i kosten, for hun ser at systemet mitt har problemer med å spalte maten skikkelig.

 

Aura- og chakraene

Det er ikke bare den fysiske kroppen som kan være i ubalanse. Også auraen og chakraene kan ha ubalanser, og det prøver kvantemedisinen å fikse.

- Å jobbe med det energetiske tror jeg er veldig viktig for mange. Mange har problemer med å ha chakraene, energien, auraen og meridianene i balanse, mener terapeuten. Ifølge SCIO har jeg for øyeblikket litt grums i auraen, spesielt på høyre side og ved halsen, som jeg trenger å rense.

- De fleste har hull og ubalanser i auraen, som betyr at man tar litt for mye direkte inn. Det gjelder å ha en aura som er hel, slik at du holder litt avstand fra alle energiene du har rundt deg fra andre mennesker. Det går mye på det å sette grenser, forklarer Jorun. Aurarensen tar bare et par minutter. Deretter skanner hun chakraene for å se om det er blokkeringer i dem. Hos meg vises det noen røde ringer i hjerteregionen og oppå skuldrene, som står for følelsesliv og rotchakra.

- Bærer jeg mye følelser på skuldrene, spør jeg, og vi ler sammen.

- Dette går på det følelsesmessige og har mye med hjertet, så jeg vil gi hjertechakraet ditt mer energi. Rotchakra er rødt, men det går veldig mye på følelser. Det har noe med jordingen din å gjøre. Du kan gå med røde sokker, så jorder du deg, tipser Jorun. Etter noen få minutter bekrefter hun at alle chakraene er på plass. Det er jo betryggende!

 

Psykisk og emosjonell terapi

Et viktig program i kvantemedisin går på nevro lingvistisk programmering (NLP). Dette er en egen terapiform som jobber med det emosjonelle og mentale. I kvantemedisin er det et stort program Jorun bruker mye tid på.

- Vi kan behandle med NLP via frekvenser. Jeg har jobbet mye med folk som er deprimerte, har angst, fobier, uro og nervøsitet, og det virker utrolig bra. Jeg har også jobbet med folk som har psykoser. De får en lettere hverdag, tør mer og får et mer avslappet forhold til sin egen sykdom, sier Jorun. Men ingen av dem har blitt så friske at de har sluttet med medisin. Hver kvantemedisinsk behandling tar to timer, og det er alltid god tid til å prate. Bare det å snakke ut og åpne seg om sine problemer er jo terapi i seg selv, og Jorun vektlegger dette.

- Man kan sette ting i andre perspektiver, stille de rette spørsmålene og motivere dem, sier hun. Jorun har mye erfaring med psykiske og mentale lidelser. Fysisk sykdom begynner ofte med psykiske ting, og hun mener derfor det er viktig å bruke NLP i behandlingen.

 

Behandler traumer

Alle som får kvantemedisinsk behandling får bearbeide traumer på elektromagnetisk nivå. Da skriver man inn alder, og SCIO-apparatet utfører testen. Programmet viser hvilke aldrer det har skjedd ting som er traumatisk for kroppen, og i hvilket organ eller system det har lagt seg i. Veldig ofte husker man ikke hva som har skjedd. Visse aldrer er overgangsfaser for mange, som 13- til 15-årsalderen. Da skal det lite til av kommentarer før det blir et traume. Det trenger ikke å være de store traumene, for ofte er det små ting som bygger seg opp. Traumer setter seg i kroppen og stjeler energi.

- Her kommer det opp et traume da du var fem år, for da skjedde det noe som du synes var traumatisk eller urettferdig. Vi kan behandle dette, sier Jorun, og forklarer at traumer kan påvirke hormonbalansen. Hormonene styrer svært mange ting i kroppen, for eksempel stoffskiftet og tyroksin i skjoldbruskkjertelen. Dette kan ha sammenheng med ubalansen i auraens halsområde.

- Hvis vi fokuserer på fem år, kan du få leget halschakraet slik at «trykket» på skjoldbrukskjertelen blir mindre. Vi kan behandle traumet slik at det balanserer seg. Traumet vil fortsatt være der, men det vil ikke forstyrre deg lenger, sier hun. Å bearbeide dype traumer ved å sitte i en stol uten å si noe, virker nesten for enkelt og behagelig til å være sant. Man fokuserer bare på alderen sin mens frekvensene jobber. På den måten kan traumet bearbeides i langtidshukommelsen.

- Det fine er at vi unngår de store reaksjonene. Her går vi direkte inn på den frekvensen traumet ligger på, hevder Jorun. Uansett hvor gammel man er, gir traumer en liten knekk i selvbildet. Kvantemedisin har også programmer som jobber med å styrke selvtillit og selvbilde.

 

Virkninger

Selv om det er mulig å kjøre tre programmer samtidig med SCIO, er det ikke mulig å gå gjennom alle de 270 programmene i løpet av en to timers behandling. Vi fikk likevel kjørt mange programmer på meg, og det var spennende å kjenne etter virkninger. Rett etter behandlingen følte jeg meg faktisk klarere i tankene, mer fokusert, lett og våken til sinns. Da jeg kom hjem kjentes kroppen litt slapp, men jeg følte meg rolig på en god måte. En annen ting jeg la merke til var at jeg pustet mer åpent og fritt. Jeg følte også at jeg fikk mer guts, viljestyrke, mot og handlekraft. Jeg tror virkelig den energiboosten hjalp meg litt!

- Mange kan oppleve å bli litt trøtte noen timer etter behandlingen. Det er fordi kroppen har fått mange signaler og nye beskjeder den skal forholde seg til. At det ikke er så mye energi i armer og bein, skyldes at det er mye energi som foregår innvendig i signalsystemet i kroppen, forklarer Jorun.
Dette synes jeg selv kan være verdt å prøve igjen, og kan anbefale det til alle som sliter med å bli frisk eller har lite energi. Det er i alle fall verdt et forsøk, enten du tror på det eller ikke.

Kilder: 
Sundtklinikken.no, Kvantemedisin.no, Quantumcentre.com, Bedre Helse nr 3/06, Hjemmet nr.4/06, Forskning.no, Quantumsourceforlife.com, Wikipedia.no

Les mer om kvantemedisin her: 
- Norsk Kvantemedisinsk Senter: www.sundtklinikken.no
- SCIO Norge as, selskapet bak oppbygging av kvantemedisin i Norge:    www.kvantemedisin.no 
- The Quantum Centre basert i Australia og New Zealand: www.quantumcentre.com  
- Quantum Source 4 Life, en internasjonal side for kvantemedisin:   www.quantumsourceforlife.com
   

Dette har kvantemedisin vist seg å hjelpe mot, ifølge Norsk Kvantemedisinsk Senter, Sundklinikken A/S:
Allergier
Angst
Depresjon
Fobier
Fordøyelsesproblemer
Matintoleranser
ME og kronisk tretthetssyndrom
Multippel Sklerose (MS)
Nervøsitet
Psykoser
Ryggproblemer
Tretthet
Uro
Utbrenthet


Dette er elektromagnetisk stråling:
- Bølger som forplanter seg i rommet med en elektrisk og en magnetisk komponent. Disse  forplanter seg i rommet med samme fart som lyset. 
- Påvist av Heinrich Hertz i 1888.
- Har forskjellige egenskaper og bruksområder avhengig av frekvensen, som er  bølgebevegelsen.
- Energien i elektromagnetisk stråling ligger i frekvensen, ikke hastigheten.
- Alt lys er elektromagnetisk stråling. 
- Andre typer er radiostråling, mikrobølger, infrarød- og varmestråling, uv-lys,  røntgenstråling og gammastråling.