Inspirasjonskilde for selvutvikling

Inspirasjonskilde for selvutvikling

Unity Senter for helse og livskvalitet.

Unity Senteret i Oslo kan tilby de fleste behandlingsformer innenfor alternativ medisin. Einar Sørby (54) driver i dag senteret som til sammen har rundt 70 personer som arbeider innenfor 30 forskjellige terapiformer. Terapeutene jobber på omgang og her kan du selv være med og velge den alternative behandling som passer deg best – på ett og samme sted.

Einar Sørby som driver Unity Senter i Oslo, har hele seks etasjer med terapeuter, klienter, kursholdere, deltakere og andre tilbud. Han har ansvaret for logistikken til terapeutene som benytter seg av senteret. I tillegg kommer lettere vaktmesteroppgaver – så langt det forsvarlig lar seg gjøre uten fagarbeidere. Ikke minst må han holde oversikt over hva som foregår i huset, det være seg alt fra møter, kurs og til sosiale kvelder. Dagene er fullspekket, men utrolig givende for mannen som brenner for mennesker.

– Jeg jobber her hver dag hele året! Jeg er sen potet som kan brukes til alt, og senteret er nærmest helt avhengig av meg, så jeg har ikke tid til å bli syk. Dersom jeg reiser på ferie, har jeg nesten dårlig samvittighet, smiler Einar med et lett skuldertrekk. Det alternative har ikke alltid vært like naturlig for poteten på Unity Senteret.

– Jeg var tidligere ateist. Jeg syntes den kristendommen jeg hadde lært bare var dum. Tilfeldigvis kom jeg over et par bøker om parapsykologi. De fanget interessen min. Parapsykologien beviste for meg at det finnes noe spirituelt, og jeg vokste derifra. Jeg begynte å undersøke og lære om forskjellige religioner. I dag ser jeg at alle religioner har noe for seg. Alle ønsker å finne sentrum i seg selv, og alle må finne sin egen vei. Einar synes at bladet Medium er et flott tilbud for leserne der ute i så måte.

– Medium kan være en innfallsport for mange fordi bladet legger vekt på å fange manges interesse, og det er der det alltid begynner!

 

Inspirasjonskilde

Hovedmålet er at Unity Senteret skal være en inspirasjonskilde for selvutvikling. Her finnes tilbud om alle metoder innenfor alternativ medisin. Det fører med seg både fordeler og ulemper.

– Vi på huset må jo bli kjent med hverandre og hva vi driver med. Det er helt klart at det er en fordel å kjenne til hverandres fagfelt for å kunne utnytte ressursene som er tilgjengelige på huset. Vi benytter oss av hverandre og henviser til rette vedkommende og rette fagområde for den enkelte klient. For å bli bedre kjent arrangeres husmøter, fagmøter og fester. I tillegg er det en felles kantine som alle er velkommen til å benytte seg av.

– Det er utrolig mange spennende mennesker her! Det kan jeg garantere. Jeg ville ikke byttet med noen. Dette er et magisk sted, skjønner du. Hver gang jeg trenger noe, så kommer det. Men så er også målet vårt at dette er et sted hvor folk skal finne fred med seg selv. Det er der vi må begynne dersom det skal bli fred i verden. Derfor har vi et stort tilbud til de som jobber med selvutvikling og leter etter meningen med livet. Kanskje de finner det her hos oss, smiler Einar.

 

Færre uføretrygdede

Senteret ble startet av 2 gründere.

– De var de vågale som satte det hele i gang. De var ikke like gode til å drive senteret som de var vågale til å starte det, og det endte med konkurs. Der kom jeg inn. Vi begynte med seks kursrom og hadde 3-4 arrangementer hver kveld. Når vi hadde kurs i helgene dro vi fulle hus, forteller Einar, og husker tilbake til senterets spede begynnelse. Etter hvert ble senteret utvidet og fyller nå seks etasjer, 38 rom til terapeutene som teller hele 70 og som jobber der i varierende grad.

– Vi prøver på ingen måte å erstatte skolemedisinen, forklarer Einar. Vi utfyller den! Enkelt forklart kan vi si det sånn at leger er bra på akuttmedisin – alternativ medisin er mer vedlikehold og fri for kjemiske midler. Drømmen min – og mange med meg – er at skolemedisinen og alternativ behandling skal samarbeide. Min mening er at resultatet vil vise seg i færre uføretrygdede og dermed flere som kommer ut i arbeidslivet. Innenfor naturmedisin finnes det ikke statistikk over feilbehandlinger eller dødsfall. Likevel mener jeg at når folk skal kunne velge fritt den behandlingsformen som de ønsker, så må det også innbefatte det alternative. Slik fungerer det dessverre ikke i dag.

 

Familiehus

Unity Senteret er lagt opp til at det skal være hjemmekoselig, nærmest som et familiehus. Det finnes ingen resepsjon. Kontaktpersonen er Einar, noe som resulterer i enkelte svært hektiske dager.

– Terapeutene som jobber her er selvstendige og annonserer selv. Det er veldig dyrt å leie midt i Oslo sentrum, så det finnes ingen penger til annonsering. Men målet vårt er å nå ut til flest mulig, derfor har vi valgt lokaler midt i byen, smiler Einar.

Senteret er blitt en livsstil for Einar. Selv føler han seg ikke som den som kan arbeide som terapeut, men ønsker å være den jordnære.

– Å være terapeut er ikke noe for meg. Jeg er ikke den rette til det, for det er så mange som er flinke til å drive med behandling. Einar trekker på smilebåndet: Mange i den alternative verden er litt flagrende. Jeg er den jordnære. Et eller annet dro meg hit, og her blir jeg. Det føles nærmest som et kall!

 

Mer enn det materielle

– Vi mennesker skaper vår egen virkelighet. Det vi ønsker oss prøver universet å skaffe oss. Derfor er bønn så viktig. Det fungerer virkelig. Livet er så utrolig morsomt når du skjønner at livet er mer enn det materielle. Jo mer spirituell du er, jo mindre viktig er bil og hus, sier Einar og tenker seg litt og kommer med en liten pekefinger.

– Som jeg sa, bønn virker. Bønn kan brukes og misbrukes. Husk alltid å bruke bønnens kraft i kjærlighet! Du kan faktisk bestemme deg for hvordan du vil ha det, og få det slik – alltid i kjærlighetens navn. Og én ting til. Når du gjør noe som du synes er gøy, får du gratis energi. Finn ut hva du ønsker å gjøre, hva du brenner for – og gjør det! Så skal du se at energinivået stiger, avslutter altmuligmannen engasjert.

Unity Senter for helse og livskvalitet finner du i Møllergata 23 i Oslo. For mer informasjon kan du lese på www.unity.no eller ringe 22 20 30 99 eller 932 81 353. E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.