Finn ut hva du vil - OG GJØR DET!

Finn ut hva du vil - OG GJØR DET!

Marie Beathe oppfordrer deg til å følge din magefølelse.

Marie Beathe Fjærli (56) betegner seg selv som en ensom ulv, men dette hindrer henne ikke å vise stor omsorg overfor andre mennesker i sin virksomhet som spåkone. Hun er også engasjert innen temaet selvutvikling, og kan by på noen velvalgte råd til de som sliter med å finne sin egen vei her i livet. Ikke minst råder hun oss til ikke å undervurdere magefølelsen.

Marie Beathe har alltid hatt en sans for det vi ikke kan ta og føle på, og med årene har denne sansen utviklet seg til hennes yrke. På spørsmål om hun er synsk, er hun usikker på hva hun skal svare.

– Evnene mine handler om følelsen av at det er noe eller noen til stede som vi ikke kan se eller helt sette fingeren på. Denne tilstedeværelsen formidler budskap eller beskjeder gjennom meg og ut til mine klienter. Egentlig vil jeg ikke kalle meg synsk. Jeg liker å kalle meg for en formidler – det er jo det jeg er. Etter mange års erfaring kjenner jeg tilstedeværelsen veldig godt, og er hundre prosent sikker på at jeg får informasjonen fra et annet sted.

Marie Beathe kikker ut i luften og leter etter ord for å forklare hvordan det er å forutsi hendelser eller se løsninger på problemstillinger som for andre anses å være overnaturlige eller mystiske. Marie Beathe er en jordnær dame som ikke gjør så mye ut av seg. Hun har ikke behov for å hevde seg – eller sagt med andre ord – brife med det hun kan.

– Jeg får jo svarene, derfor velger jeg å kalle meg selv for en formidler. Det er ikke jeg som har svarene, men de kommer gjennom meg. Likevel er det er ikke alltid at jeg ser med mitt indre øye hva jeg blir bedt om å formidle. Jeg får ofte opp bilder når jeg snakker med kunden, men sterkest hører jeg stemmer og føler på meg hva som er riktig. Jeg er overbevisst om at nøkkelen ligger i at jeg stoler på det jeg får fra den usynlige verden. Når telefonen ringer, kan Marie Beathe vite hvordan samtalen vil bli før hun har rukket så mye som å løfte av røret.

– Det er mange mennesker der ute, og mange forskjellige problemstillinger. Jeg kan selvsagt ikke fortelle hvem som ringer, men jeg vet hvordan samtalen vil utarte seg. Når det er noen som virkelig føler at de har store og alvorlige problemer, kan det av og til være tungt å skulle ta telefonen. Men så er det jo en grunn for at jeg er her, og det er for å hjelpe andre og for å gi dem en mulighet til å finne en vei ut av håpløsheten.

 

Individuell tolkning

På 1980-tallet startet Marie Beathe med astrologi, og i 1986 stilte hun sitt første horoskop. Etter hvert har det blitt så mange horoskop at hun helt har mistet tellingen.

– Jeg gikk på kurs hos Thomas Beck, men jeg studerte også mye privat. Dermed la jeg meg til min egen måte å tolke på. Noen trenger bøker og kurs til å komme i gang, men etter hvert må man stole på seg selv og den kunnskapen man har. Det mener i alle fall jeg. For å kunne lære seg å tolke inntrykk, både som synsk og ikke, må man stole på seg selv og de signalene man får. Det første man tenker, eller som slår inn i tankene, er som oftest det som er riktig! sier Marie Beathe. Hun forteller også at kortstokken etter hvert ble tatt i bruk, men det var i enden av en lang prosess for henne.

– Jeg kom inn i en periode i livet mitt hvor jeg trengte noen å snakke med. Jeg begynte å gå kurs, blant annet fargeterapi- og tarotkurs. Jeg ringte selv spåtelefoner, og kjente mange som la bordkort, men jeg følte ikke at kortene var noe for meg. Jeg måtte ned i kjelleren før kortene kom på bordet, sier hun. De første kortene hun tok i bruk var vikingkort med symboler fra norrøn mytologi. I begynnelsen spådde hun venner og seg selv, noe som dannet grunnlaget for det hun kan i dag.

– Jeg lærte meg kortene selv, deres mening og symboler – derfor er jeg sikker på at jeg tolker kortene som det er meningen jeg skal gjøre. Alle er vi forskjelllige, og jeg kan kun formidle på min måte, ingen annens. Med rynkede bryn understreker Marie Beathe at hun er hundre prosent ærlig i jobben sin.

– Jeg er ikke en av dem som maler verdenen rosa dersom den ikke er det. Men alle skal huske på at uansett hvor mørkt det kan se ut, så finnes det en utgang – og det er der jeg kan hjelpe til. Glem aldri at det alltid finnes en mulighet, også gjerne flere muligheter!

 

Stol på magefølelsen

Marie Beathe slår et slag for magefølelsen. De aller fleste av oss er lett påvirkelige, noe som ikke alltid er like heldig.

– Jeg tror mange ville ha godt av å trekke seg tilbake, gå inn i seg selv og se hva som egentlig rører seg der inne. De fleste vet egentlig hva de bør gjøre og ikke gjøre, men valg kan være vanskelige fordi de skaper den konsekvensen at vi også må velge noe bort. Det kan være hva som helst: ny jobb, husbytte, partnervalg eller karrierevei. Dersom man er midt i en utdannelse, og innerst inne vet at valget er galt, kan det være vanskelig å måtte starte på nytt, ikke minst økonomisk. Det er ikke mange som kommer seg gjennom en utdannelse uten å måtte låne penger i dag. Likevel, hva er verst? Å leve med at man valgte feil yrke resten av livet, eller å starte på nytt? Det er ikke lett å vite hva man skal gjøre når det gjelder hele fremtiden, særlig ikke når det kan få store økonomiske konsekvenser. Det er da jeg sier: Stol på deg selv! Gjør det som er riktig for deg! Vær modig nok til å velge ut fra det som for deg er sannheten!

 

En ensom ulv

Det hender at man må være modig i sine valg i løpet av livet. Marie Beathe trives best med å jobbe alene, siden det er færre forstyrrende elementer og mindre støy når man ikke har noen å forholde seg til hele tiden. Mange vil nok se på det å velge å være alene som et modig valg, men ikke Marie Beathe. Hun har vært vant til å vandre sine egne veier helt fra hun var ei lita jente. Hun vokste opp på landsbygda på Nordmøre hvor hun var mye alene. Det var rett og slett ikke så mange å leke med der hun bodde.

– Jeg gikk mye for meg selv og observerte de voksne. Det var veldig forvirrende, kan jeg fortelle. De voksne sa én ting mens de gjorde det motsatte, i tillegg til at kroppsspråket deres formidlet en tredje ting! Jeg lærte meg fort at jeg måtte forholde meg til det de gjorde! Men selv om det på mange måter var trist å være mye alene, utviklet jeg meg veldig mye på den tiden, sier Marie Beathe. Hun forteller at hun som liten så mye som hun ikke forsto, også i drømmer. Hun husker blant annet at hun så mange ansikter som svevde i luften rundt sengen. Den gangen hadde hun ikke så mange å snakke med, og når hun prøvde å fortelle hva hun opplevde, ble hun avfeid med en forklaring om at det bare var fantasi. Den dag i dag kan hun ikke forklare betydningen av disse ansiktene.

– Ellers brydde ikke de voksne seg så mye med hva jeg gjorde. Jeg fikk stort sett gå i fred. Det bidro nok til at jeg fant veien inn i min egen verden. Da jeg ble litt eldre begynte jeg å skrive fantasifortellinger. For meg var det ren underholdning. Det hadde vært moro å lese de fortellingene nå, men jeg har dessverre ikke tatt vare på dem, sukker Marie Beathe drømmende med et lite smil. Etter at hun ble voksen har hun søkt tilværelsen med å være alene.

– Etter hvert har livet formet meg til å være en litt ensom ulv, smiler hun med et lett skuldertrekk. – Som barn var det kanskje ikke frivillig å være så mye alene, men det er det i dag. Men ikke misforstå meg! Jeg elsker oppmerksomhet også, spesielt når det gjelder det jeg holder på med. Får jeg en sjanse til å fortelle hvor praktfull jeg er, så gjør jeg det gjerne! Marie Beathe ler høyt og slår ut med armene. Det er tydelig at hun trives med å fortelle om hvem hun er og hva hun gjør.

– Jeg er en festbrems, det vet jeg. Hører jeg «Nå har vi det gøy, dere!» tar jeg staven min og flyr! Jeg foretrekker å jobbe med å utvikle meg selv ved å lese, studere eller male fremfor å prøve å passe inn. Det har jeg gitt opp for lenge siden. Jeg er meg, og det holder lenge!

 

Ber om seriøsitet

Teletorg ble en virkelighet for Marie Beathe i 2000, men da hadde hun allerede jobbet som spåkone noen år. Etter hvert har hun supplert sin virksomhet med flere hjelpemidler, blant annet runer.

– Jeg har lært mye opp gjennom årene, blant annet tarot, fargeterapi, runer og mange andre ting, men jeg bruker fortsatt vikingkortene mine. Av og til utfyller jeg med runer eller noe av det andre jeg har lært opp gjennom årene. Det som er fascinerende, men likevel lite overraskende, er at uansett hvilket hjelpemiddel jeg bruker, korresponderer svarene med hverandre. Det har jeg testet mange ganger.

– Hender det noen ganger at du ikke får kontakt, eller ikke får svar fra din kilde når noen ringer til deg?

– Det hender at jeg ikke får svar på alt, men jeg tror at dersom noen ringer til meg, så er det en mening med det. Da er det jeg som er blitt plukket ut til å hjelpe vedkommende. Dersom jeg skulle stå bom fast, bruker jeg å trekke et englekort som hjelp. Da kommer jeg alltid videre, svarer Marie Beathe. Den problemstillingen som i flest tilfeller får noen til å ringe teletorget, er kjærligheten. Den er årsaken til mange søvnløse netter, savn og bitterhet. Dette mener Marie Beathe det alltid finnes en løsning på. Men enkelte spørsmål velger hun på sin side ikke å svare på.

– Jeg snakker ikke om sykdom eller død. Jeg spår heller ikke barn! Og én ting vil jeg be om dersom du velger å kontakte meg: Vær seriøs! Vil du ringe tullball, så vær så god, men husk at man får svar ettersom man spør.

 

Finn din egen vei

– Etter hvert har jeg fått god kontakt med hunder og katter. Jeg er absolutt ingen ekspert på området, men det hender at jeg har rett i at et dyr er borte eller dødt, eller om det kommer tilbake til eieren. Jeg har fått en katt selv også som jeg kaller Marcus Villkatt. Han er en gulbrun, skjønn liten fyr som ligger i stolen sin bak meg når jeg jobber. Det er fint med selskap som ikke krever så mye av deg, smiler hun. Marie Beathe prater mye om selvutvikling, om å stole på seg selv og stå for sine valg. Dette er noe hun har jobbet med lenge og som hun brenner for å få formidlet ut til alle som vil høre på. Engasjementet hennes har resultert i en bok om temaet som heter Du har rett til å gå her.

– Vi er alle likeverdige. Det finnes ingen som er mer verdt enn andre. Det er viktig å huske på. Vi har alle våre oppturer og nedturer, og slik er livet. Det viktigste vi kan gjøre for å kunne leve et lykkelig liv, er å være ærlige med oss selv om hva vi vil – og så gjøre det! Uansett hvor vanskelig eller håpløst det ser ut, er det en vei ut. Tør å sette deg ned og finn ut hva som er deg, hva du vil gjøre med livet ditt – og gå så ut og gjør det! Glem alt du ikke har og hva eller hvem du ikke har fått. Har du det ikke, var det ikke ment for deg uansett. Da er det din oppgave å finne ut hva eller hvem som er ment for deg! Dersom du ønsker å snakke med Marie Beathe personlig når du henne på:

829 95 119 (kr. 26,00/min).