Fremtidens energimedisin

Fremtidens energimedisin

Urtemedisin er i skuddet.

Urtemedisin for dyr og mennesker er i ferd med å ta et slags kvantesprang. Fra urteekstrakter basert på døde planter i vann, går man over til å skape foredlede dråper med levende energi fra naturens spiskammer. En del denne utviklingen i Norge begynte med syke kyr.

Får ei melkeku jurbetennelse, mastitt, er det slett ingen spøk for bonden. Homeopat og akupunktør Anne Lise Sørensen vet alt om dette. Hun vokste opp på en melkegård i Lierne i Nord-Trøndelag. Midt på 1980-tallet fikk de store problemer med mastitt, og da ble det vanskelig å holde drifta gående.

– Det er mange penger på spill i bransjen, og vi hadde ikke råd til å miste noen av kyrne, sier Anne Lise. Den eneste behandlingen som kunne redde kyrne den gang, var antibiotika. Til sammen koster det rundt 3000 kroner å ha ei ku med mastitt, inkludert veterinær, antibiotika og melketap. Med 30 syke kyr sier det seg selv at det blir kostbart. En antibiotikakur på ei ku tar opptil en uke. I løpet av den tiden kan ikke bonden avlevere melka. Den er infisert av antibiotikaen og må helles ut, og bonden går dermed glipp av inntekt fra 2-300 liter melk. Antibiotika fører til at tusenvis av melk slippes ut i naturen hvert år.

– Selv om det kan hjelpe ei ku og bonden på kort sikt, er det både tapte ressurser og ødeleggende for miljøet, mener Anne Lise. Dette er hun ikke alene om å mene, for hvert år taper norske melkeprodusenter over 250 millioner kroner totalt på grunn mastitt.

 

Overlykkelige av urteeffekt

På tiden da mastittproblemene slo til på gården, hadde Anne Lise begynt å studere holistisk naturmedisin. Gjennom denne filosofien kom hun på tanken om at hun ville prøve ut ulike urter på dyrene, både fordi det var rimeligere og mer naturlig. Faren hennes var åpen for å prøve nesten alt, og ville i desperasjon gjøre det han kunne for å få friske kyr. Melkeproduksjonen var tross alt levebrødet hans.

– Vi prøvde mange ulike ting på kyrne. Etter flere års eksperimentering fant vi til slutt fram til en sammensetning med urter hvor vi oppnådde rundt 80 prosent virkning, forteller Anne Lise. Til sammenligning har antibiotika bare rundt 40 prosent effekt, så kyrne ble mye friskere med urtebehandling enn med antibiotika. Behandlingen var både billigere og mer effektiv, i tillegg til at den var 100 prosent naturlig.

– Vi var overlykkelige over effekten. Vi så at kyrne ble friske, at det fungerte. Kyrne reiste seg opp igjen etter én dag. Kostnadene ble redusert fra 3000 kroner til 200 kroner per behandling, sier Anne Lise takknemlig.

 

Populær blant bønder  

Ryktene om den gode effekten som urtene hadde på kyrne, spredde seg til flere andre bønder i distriktet. De begynte å spørre etter middelet. Dermed bestemte Anne Lise og faren seg for å produsere mer, kalle det Spenmax, og la andre få muligheten til å prøve det.

– Spenmax er ikke farlig og har ingen ødeleggende reststoffer som antibiotika har. Det setter bare i gang en impuls i dyrenes immunapparat. Bøndene slipper å tilbakeholde melk, og kan levere den med en gang, forteller hun. Bøndene i distriktet opplevde stadig at kyrne deres ble friske fra jurbetennelse. Det var både effektivt og kostnadsbesparende. Dermed begynte de å prøve urteblandingen på andre dyr, både sauer, griser, geiter, hester og kjæledyr. Mange av dem ble friske fra infeksjoner og betennelser.

 

Dansker bekreftet funn

Et robotfjøs med datautskrifter i Danmark underbygger Anne Lises påstand om effekten Spenmax har på kyr med mastitt. I slike fjøs kan kvaliteten av melka fra hver eneste ku måles med datautstyr, og man kan se hvor høyt bakterienivået i melka er.

En bonde i Danmark hørte rykter om Spenmax, og prøvde det på sine 250 kyr i et stort robotfjøs, som foreløpig er vanligere i Danmark enn i Norge. Denne melkeprodusenten var i en nødstilstand. Det var like før han slaktet alle kyrne sine på grunn av kronisk mastitt. Kvaliteten på melka ble målt før bonden begynte å gi kyrne Spenmax. Datautskriftene viste et høyt bakterienivå hos nesten alle kyrne. Deretter gav han dem Spenmax i syv dager, og målte melkekvaliteten hver dag. Bakterienivået hos kuene sank dag for dag, og etter en ukes tid var bakteriene helt borte.

– Jeg visste ikke om denne undersøkelsen før det ble gjort. Jeg fikk høre om det etterpå, og tenkte: Wow, det bekrefter jo det vi vet fra før! Det var veldig spennende, sier Anne Lise, som har erfart at danske bønder og økologiske bønder er mest åpne for å prøve Spenmax. 

 

Motstand fra veterinærer

Veterinærene i området var derimot skeptiske til urtemedisinen. Kanskje var de redde for å miste kunder? I dette distriktet i Nord-Trøndelag er det nemlig mange melkeprodusenter, og mange av dem er plaget av mastitt.

I tillegg viste det seg at for å kunne selge urtemedisinen, måtte man jobbe seg gjennom et virvar av lover, dokumentarbeid og regelverk. Byråkratiets mange armer ble for komplisert, så Anne Lise la salget på hylla ei stund. Ryktene om Spenmax levde likevel videre i lang tid fremover. Bøndene i distriktet spurte ofte hvor det ble av urtemiddelet, men likevel gikk det en del år før Anne Lise startet opp virksomheten igjen. I mellomtiden skulle hun igjennom noen prosesser med seg selv.

 

Intelligente urter

Spiren til urteblandingen ble sådd da Anne Lise hadde et lengre opphold på Findhorn Foundation, nord i Skottland. Dette er et alternativt og spirituelt samfunn, en stor økolandsby og et internasjonalt senter for holistisk utdanning.

– Jeg fikk inspirasjon til å hente krefter i naturen. Den gang var det nytt for meg å trene seg opp til å ta inn informasjon fra naturen, forteller Anne Lise, som på den tiden var veldig søkende og nysgjerrig. Her ble hun introdusert for ideen om at planter har en slags intelligens, energi eller frekvens, kalt devaer, som er naturånder. Hver art har sin særegen deva, som sier hvilken funksjon og oppbygning den har. Plantenes celler er avhengig av devaene for å leve. Folk hun møtte på Findhorn var opptatt av sin egen utviklingsprosess, og dannet et åndelig miljø hvor man mediterte og drev med kanalisering. Anne Lise ble fascinert av den alternative måten å leve på og at de drev med økologisk matdyrking og vindmøller.

– Det var et sterkt sted å være for å se på seg selv og bli bevisstgjort. Det satte i gang ganske mye i meg, minnes hun om oppholdet på Findhorn, som den gang var langt forut sin tid.

 

Krise gav ny kraft

Da Anne Lise kom tilbake til Norge, var hun ved god tro og fortsatte som før med sin praksis som homeopat og akupunktør i Oslo. Ved siden av jobbet hun med å utvikle ulike urtekombinasjoner, som hun testet ut videre på dyrene. 

Men en dag sa det stopp. Hun møtte veggen. Dette skjedde midt oppi alle problemene med kyrne og regelverket rundt salget av Spenmax. Jo mer hun prøvde å stå på for å finne løsninger, desto mer utmattet ble hun. Til slutt måtte hun gi seg.

– Jeg ble tvunget til å trekke meg tilbake fra Oslo til roligere omgivelser ute i naturen. Da klarte jeg nesten ikke å bevege meg, sier hun. Samtidig er hun glad for at det skjedde, fordi det økte hennes tilknytning til naturen, og det gav henne etter hvert mer energi.

I en periode oppholdt hun seg på hjemgården i Nord-Trøndelag. Lierne kommune er et eldorado for de som elsker store områder med uberørt natur. Her vandret Anne Lise mange småturer ute i skogen, men ofte la hun seg bare rett ned på bakken. Da funderte hun blant annet på ideene om plantenes energifrekvenser, som hun hadde fått på Findhorn.

I flere timer kunne hun ligge og bare se på himmelen, kjenne på jorda, og lukte på gresset. Så sliten var hun. Den eneste behandlingen hun fikk var å være ute i naturen. Etter noen måneder begynte hun gradvis å komme seg til hektene igjen.

– Livskrisen satte meg i kontakt med naturens helbredende spiskammer. Jeg begynte å få mer energi av kraften fra plantene, gresset og trærne, forteller hun. Nærkontakten med naturen gav henne også informasjon om hvilke urter og planter som er gunstig å kombinere.

 

Kanalisert urteblanding

Et par år senere utviklet hun urtemedisin ut fra informasjonen hun tok inn mens hun var ute i naturen. Da hadde hun brukt en del tid på å lære seg å skille intuitiv og sjelelig viten fra rasjonelle og logiske tanker. Gjennom meditasjon, drømmer og kanaliseringer skapte hun en spesiell kombinasjon av urter. På samme måte fikk hun kunnskap om hvordan hun skulle utvinne urtene og blande dem.

– Tiden ute i naturen, «min» natur og min urtemedisinske erfaring, ble viktige kilder til å knekke koden. Da tok jeg et kvantesprang når det gjaldt å effektivisere virkningen og hurtigheten av urtenes helbredende evner. Jeg tok et sjumilssteg fra vanlig urtemedisin, sier hun, og synes det nesten var som å bli styrt av universet. 

I urteproduksjon har man visse regler. Når man setter sammen flere typer urter, vil kraften fra urtene forsterke hverandre dersom de er riktig kombinert. Gal kombinasjon og gal mengde urter kan ødelegge kraften fra alle urtene. Anne Lise kom fram til den riktige kombinasjonen av urter gjennom kanalisering.

Likevel var hun litt usikker på hvordan det var mulig, siden dette med frekvenser og kanalisering var helt nytt for henne. Derfor sjekket hun ut sammensetningen hos en med mer erfaring på dette området – mediet Lilli Bendriss, kjent fra «Åndenes Makt» på TVNorge. Gjennom kanalisering bekreftet Lilli at urtemiksturen Anne Lise hadde skapt, var sannferdig ifølge informasjonen hun fikk fra åndeverden. Dermed ble urteblandingen skapt på en helt ny måte.

 

Fra dyr til mennesker

Etter en del års pause fra produksjonen av Spenmax begynte Anne Lise på nytt for tre år siden. Et helsefirma kontaktet henne fordi de var interessert i å få det i gang igjen. Mange bønder savnet det, og var nærmest desperate etter å få kyrne sine friske igjen.

Etter hvert stilte hun seg også spørsmålet om de foredlede urtedråpene kunne virke like effektivt på menneskers immunapparat. Siden dyr ble friske fra betennelser, kunne kanskje mennesker også bli det? Dermed satte hun i gang med justeringer og utprøvninger av nye sammensetninger.

Resultatet ble Urtemax, som ble laget for å styrke immunapparatet til mennesker. Forskjellen fra vanlig homeopatisk medisin og andre naturpreparater er at de ikke bare er fremstilt av urteekstrakter, men også med levende energifrekvenser fra plantene.

– Etter flere år med forskning i egen naturmedisinsk praksis er resultatet ikke mindre enn fantastisk. Dette virker spesielt bra mot forkjølelse, influensa, bronkitt, øre-nese-hals-problemer og bihulebetennelse. Urtemax kan også senke feber, sier homeopaten. 

 

Akutt styrkespray

Urtemax har ingen kjente bivirkninger og er helt ufarlig, i motsetning til tradisjonell behandling med antibiotika. Sprayen dreper ikke gunstige bakterier i kroppen, og er 100 prosent naturlig fremstilt av norske urter og rent vann.

– Naturens egne krefter hjelper oss når den er i harmoni. I vår moderne tid har dette prinsippet blitt glemt. I stedet tyr vi til overdreven bruk av antibiotika, desinfeksjonsmidler og tilsetningsstoffer som motarbeider naturen. Da kan naturen slå tilbake i form av resistente bakterier, forklarer Anne Lise. Urtemax inneholder blant annet kamille, solhatt, hvitløk, rosenrot, brennesle, marikåpe, korallalger, skjell og ingefær. Det er et urteekstrakt, samtidig som det er fremstilt og foredlet som et energipreparat. Middelet virker best på akutte ting, og virker best i startfasen av forkjølelse og influensa. Det er ikke ment å virke forebyggende.

– Et godt tips er å ha den lett tilgjengelig, for eksempel i veska. Så kan du spraye noen ganger når du begynner å føle deg dårlig. Jeg har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på virkningen mot forkjølelse. Det virker enormt fort – på timer, ja selv i løpet av minutter, sier Anne Lise. Hun har også opplevd gode resultater på halsbetennelse og omgangssyke.

– Rundt juletider fant jeg ut at det var effektivt mot mageinfluensa, som er en akutt invasjon av immunsystemet. Egentlig virker det mot mange ting, men vi har ennå ikke fått testet ut alt systematisk, sier hun. Hos enkelte har det hjulpet mot hoste som aldri ser ut til å gi seg, men dette reklamerer hun ikke for. Da må man i så fall ta det over lengre tid. I dag kan hun si at Urtemax virker mot akutte problemer i luftveiene. Til sammen har hun brukt 20 år på å finne ut dette.

 

Vann med plantefrekvenser

Selv om oppskriftene bak Spenmax og Urtemax er en stor hemmelighet, kan vi si litt om metoden bak. Den bygger på teorien bak Edward Bachs blomstermedisin, som sier at solen styrker plantens høyere energier og vibrasjoner.

Anne Lise spant videre på Bachs ide, som var forut for sin tid når det gjaldt urtemedisin. I stedet for å utvinne urtemedisin på tradisjonelt vis ved å tenke kjemi og virkestoffer, tenker man energi. Da trekker man ut plantenes energifrekvenser ved å legge dem i vannbad like før blomstring, og deretter sette dem i sollys. Siden vannmolekyler har hukommelse, som vist gjennom forskning, skal plantenes energifrekvenser fortsatt sitte i vannet.

– Vann brukes til å feste frekvensene, slik at kraften og energien trekkes ut fra plantene. Disse frekvensene kan vi ikke måle med dagens instrumenter, og vi kan ikke se dem. Men kanskje kan det måles med kvantefysiske metoder om 10-15 år, sier hun. Siden vannet har så forfinet energi, får man ikke problemer med allergier og forgiftninger, noe som kan skje med urteekstrakter laget på tradisjonell måte. Kroppen tar bare det den trenger, ikke mer. Tanken bak er å styrke kroppen til å helbrede seg selv. 

– Dette ser ut til å utvikle seg til det som i moderne språk kalles frekvensmedisin. Effekten av vanlig urtemedisin mangedobles, for vann er også en kilde til gunstige vibrasjoner, sier Anne Lise. Hvem vet – dette kan kanskje være starten på fremtidens energimedisin fra det grønne?

Her får du mer informasjon: 
Urtemax for mennesker: www.urtemax.no
Spenmax for dyr: www.spenmax.no og www.spenmax.dk 
Ring Anne Lise Sørensen på telefon 37 04 49 44 eller mobil 918 62 895 
Enkelte helsekostforretninger fører Urtemax.