Fikk kanalisert Star of 13

Fikk kanalisert Star of 13

Nytt og unikt selvutviklings- verktøy

Silja Winther har de siste åtte årene kanalisert, studert og jobbet med et helt nytt og unikt selvutviklingsverktøy som kan brukes både som et psykologisk verktøy eller på en spirituell måte. Dette verktøyet kan hjelpe deg til å komme i kontakt med ditt fulle potensial og fullbyrde dine muligheter som er uendelig mange for alle, ifølge Silja. Selvutviklingsverktøyet har fått navnet «Star of 13.»

Silja Winther ble født i Oslo i 1967. Allerede som baby var det tydelig at hun var syk, og da hun bare var ett år gammel, fikk hun diagnosen leddgikt.

– Det ble noen vanskelige år både for meg og min familie, men jeg er velsignet med en familie som har utrolig tilgang til kjærlighetskraften, forteller Silja, som har en mor som er usedvanlig spirituell og veldig åpen, og en far som har vist veldig stor respekt for Siljas veivalg, selv om han ikke tror på det samme som Silja tror på.

– Det blir feil for meg å si at jeg har hatt en vanskelig barndom, forklarer Silja. – Jeg har hatt en kjærlighetsfylt og veldig lykkelig barndom, men med veldig mange utfordringer, spesielt på det fysiske planet, utdyper hun. Under hele barndommen trodde Silja at livet hennes ikke var virkelig, men en drøm. Og siden hun nærmest bodde på sykehus, var det som et mareritt.

– Jeg ventet hele tiden på å våkne fra drømmen. For jeg visste at dette ikke var det virkelige livet, forteller Silja. Hun tok en viktig beslutning da hun var rundt 12 år gammel. Da bestemte hun seg for å late som om livet hennes ikke var en drøm, men at dette var hennes virkelige liv. Dette gjorde at Silja lettere kunne leve sitt liv og forstå andre menneskers perspektiver om at den virkeligheten vi ser rundt oss, den 3-dimensjonelle, er den eneste virkelighet. Men for Silja har det aldri føltes riktig å begrense virkeligheten til bare å være 3-dimensjonell og å ha et kort liv.

– For meg er det akkurat som om dette bitte lille livet som personen Silja bare er et lite liv i en større sammenheng, og den sammenhengen vil jeg ikke engang forsøke å prøve å forstå, for den er så mye større enn meg, sier Silja.

– Søsteren min kalte det engang «Siljas livsløgn,» og det synes jeg er helt kurant. Kall det hva du vil, men det får mitt liv til å fungere, og jeg blir ikke noe mindre lykkeligere av denne «løgnen,» ler Silja. Silja var veldig syk frem til hun var 11 år. Da tok foreldrene henne med til en naturopat.

– Han ga meg en utrolig hjelp fordi han ga meg en klar melding: «Du er sterkAlt det andre som det ser ut som du er avhengig av, alle problemene dine, det er bare utenpå. Inni er du sterk!» Så sa han at det er mitt ansvar. Ingen andre kommer til å reparere helsen min. Legene kommer aldri til å klare det.Silja ble dårligere og dårligere. Hun måtte gjennom flere opperasjoner og medisinene ødela indre organer. Naturopaten ga Silja muligheten til å gjøre noe med livet. Han forklarte henne at hun måtte legge om kostholdet. Hun fikk klar beskjed om hva hun kunne spise, men all annen mat måtte hun holde seg langt borte fra. I tillegg trengte hun hjelp til å styrke immunforsvaret og til å rense ut giftstoffer fra kroppen.

– Hadde det ikke vært for dette øyeblikket ville det gått rett vest. Det klang i meg, at her er det faktisk jeg som må ta styringen. Jeg må være med på en total forvandling av min egen virkelighet, sier hun. Silja har vært sta som et esel og hele tiden gått sine egne veier i ett og alt uten respekt for autoriteter, regler og rammer. Samtidig er Silja bevisst på at det er viktig å være ydmyk overfor andres ideer og forslag. Hun har en utrolig kraft som har gitt henne muligheten til å komme seg videre fra en fremtid hvor hun trodde at hun ikke kunne få barn og at hun måtte leve et liv i rullestol, til at hun nå har bodd på landet i lange perioder der hun har måttet hente vann i elva, og føde sine egne barn på naturlig vis.

– Jeg har danset meg gjennom to fødsler, smiler Silja. De 15 siste årene har hun flakset frem og tilbake mellom Spania og Norge. Hun har vært i Spania når hun har trengt ro og har hatt behov for å trekke seg tilbake, og når hun har kanalisert og jobbet med Star of 13. Når hun har vært i Norge har hun holdt kurs og foredrag.

– Det åpner seg andre muligheter i Norge hvor jeg har alle vennene mine og hvor ting skjer hele tiden. I Spania bor jeg på bondelandet atskilt fra det meste. Mitt arbeid dreier seg om å forstå og formidle Star of 13.

 

Begynnelsen på Star of 13

Første gangen Silja kom i forbindelse med Star of 13, var i 1991 på en restaurant i Oslo sammen med Lilli Bendriss og Ellen Sten Hansen.

– Vi spiste en bedre lunsj da vi fikk et spirituelt besøk av en som kalte seg Arak Ra Amon. Han fortalte at han kom med «gullenergien,» forklarer Silja. Hun er usikker på om det var Lilli som satt i transe og kanaliserte informasjon mens hun skrev, eller om det var omvendt. Men de fikk beskjed om at universet består av 12 grunnleggende energier eller bevegelser, og disse energiene er byggesteiner for alt fra fysiske ting til esoteriske tanker. Alt består av disse 12 grunnenergiene.

– Vi fikk beskjed om at dette måtte vi sette oss grundig inn i. Han sa også at det var en 13. energi. Dette er en pauseenergi som er det øyeblikket hvor alle de andre energiene trekker seg vekk. Det er en del av rytmen, forklarte han oss. Etter denne episoden havnet beskjeden i en skuff uten at noen av dem tenkte noe mer på det.

– Etter dette begynte ting å skje. Da vi holdt kurs eller grupper sammen, skjedde det spesielle ting. Vi fikk kanaliseringer hvor de for eksempel sa: «nå aktiverer vi neonenergien!» Verken Silja eller Lilli visste hva som skjedde, men det førte til usedvanlige reaksjoner blant deltakerne som var veldig positive.

– Det kunne være litt voldsomt til å begynne med, men det var akkurat som om det skjedde forandringer blant deltakerne. Noen fikk kontakt med ting de ikke hadde hatt kontakt med tidligere. Det trengte ikke å være esoterisk, det kunne være veldig fysisk, som allergier for eksempel, som kom og gikk i løpet av to minutter. Det var akkurat som om kroppen tilpasset seg og de ble mer bevisste og fornøyde. Vi tenkte at her er det noen verktøy som frigjør potensialer, men vi visste ikke og så ikke sammenhengen til kanaliseringen som vi hadde opplevd i 1991, sier Silja. Hun og Lilli Bendriss følte de manglet noe på kursene de holdt. I 1999 «oppdaget» plutselig Silja sammenhengen med kanaliseringen fra 1991.

– Jeg så at det var et system i alt det vi har drevet med. Jeg så at det vi hadde gitt kurs i gikk inn i denne stjernen, som en del av dette 12-systemet. Etter dette begynte jeg å studere Star of 13 intenst. Jeg skjønte at dette må jeg faktisk studere og jobbe mye mer med. Jeg måtte finne ut mer om hver enkelt energi. Dette var starten på Star of 13, og jeg har holdt på med det siden

 

Moderne redskap

Star of 13 er et moderne redskap som er tilpasset vår kultur og vår tid. Redskapene som mayaindianerne og andre urbefolkninger brukte for tusenvis av år siden, er tilpasset en annen tid og kultur som det er vanskelig å forstå detaljen av i språkbruken, tankesett og hvordan det egentlig fungerte. Star of 13 er en mulighet som er tilpasset vår kultur og vår tid.

– Dette verktøyet kan også brukes som et rent psykologisk verktøy. Du trenger ikke engang å innlemme det spirituelle hvis du ikke vil eller ønsker. Du kan bruke det som et verktøy i forhold til selvrealisering, lederskap, kreativ utfoldelse, i jobbsammenheng, og samtidig er det også dypt spirituelt. Jeg har fått det som en gave, ikke fra andre mennesker eller professorer på universitetet, men fra spirituelle guider. Forskjellige energier fra forskjellige guider eller «kilder» som jeg kaller det, forklarer Silja De 12 energiene i Star of 13, er det noen konkrete navn på dem?

– Ja, jeg har forsøkt å sette ord på hver energi, men det er begrensende å bruke ord. Det som best beskriver energiene, er de geometriske formene. Hver energi har en geometrisk form. Disse formene er brukt i alle kulturer, som fra mayaene og inkaene, til norsk håndverk – ja, over alt vil du finne disse geometriske formene. Dette er symbolene jeg tror er veldig essensielle. Jeg har skrevet en hel bok om dette fordi jeg føler at jeg når folk lettere med ord. Folk trenger ord og forklaringer for å begynne å nærme seg noe, men når du faktisk nærmer deg det, kan disse symbolene brukes som nøkler til din mer intuitive side og det som er lagret i din bevissthet, det du egentlig vet, men som du ikke har tilgang til. Symbolene åpner og fremkaller denne bevisstheten. Det som er spesielt med Star of 13, er at det er veldig konkret hvilke byggeklosser (energier) du trenger til din selvutvikling. Hvordan du bruker dem er helt opp til deg. Det er ikke om å gjøre å ha ballanse i alle de 12 energiene ved at du må bruke alle like mye. Hver personlighet vil, som den personligheten de spiller i livets teater, bruke disse ulike energiene mer eller mindre, og det er helt opp til hver enkelt. Men poenget er at hvis du kjenner til disse energiene, eller enkeltbevegelsene, så kan du rette på ting som ikke fungerer for deg.

– Jeg har hatt leddgikt fra jeg ble født. Jeg har hatt en barndom med mye sykdom som har ført til at jeg hele tiden leter etter ting som er funksjonelt for meg. Jeg leter etter løsninger som fungerer. Hvordan en bil ser ut spiller liten rolle for meg, det som er viktig er at jeg kan kjøre den. Jeg har hele tiden vært på leting etter det som gjør livet mitt funksjonelt. Sånn er det også i forhold til det esoteriske og det spirituelle. En teori eller filosofi er i seg selv ikke noe stort poeng med mindre teorien eller filosofien gir meg noen redskaper i mitt daglige liv. Det spirituelle for meg er noe som handler om hvordan jeg håndterer mitt daglige liv. Og der føler jeg at Star of 13 har gitt meg enorme muligheter. Det er et direkte verktøy, akkurat som når du skal bygge et hus, så trenger du sag og hammer. Du trenger helt konkrete verktøy, og jeg føler at Star of 13 har gitt meg nye verktøy til bedre å håndtere livet, forteller Silja.

 

Det 13. punktet

Star of 13 er en 12-takket stjerne der det 13. punktet er hvilepunktet i midten eller sentrum av stjernen.

– Dette sentrumspunktet er et veldig viktig punkt for rytmen. Du kan ikke bare gå videre og videre, du må også hvile. Dette er det øyeblikket hvor energiene trekker seg bort og hvor det er lurt ikke å gjøre noe. Det er det vi leter etter i meditasjon. Det er noe som vi kulturelt sett mangler bevissthet på. Mange former for meditasjon har heller ikke rom for stillheten. Om du er i en guidet påvirket meditasjon hele tiden, så vil du heller ikke få tak i kjernen. Mange mennesker når ikke dette punktet, selv om de mediterer i timevis. Dette er et senterpunkt som har mye kraft og som er veldig viktig å lære seg å bruke. Derfra kan du velge retning og hvilken energi du vil ta i bruk. Da får du mer indre kontroll på de verktøyene du vil bruke. Om du ikke har pausepunktet, er det mye vanskeligere å se hva du trenger. Dette bruker vi mye tid på når vi jobber med Star of 13.

 

Kurs på Teveltunet

Hvert år holder Silja og Lilli Bendriss kurs på Teveltunet utenfor Trondheim. Det er en intensiv retreat der deltakerne bor og kurses ute og inne til alle døgnets tider. Dette er ikke en utdannelse i Star of 13, men man får en innføring slik at man forstår hva det dreier seg om.

– Det vi jobber mest med, er energikonstellasjonene som skapes der og da. I stedet for at vi følger et program vi har laget på forhånd, ser vi hvilke energier som dukker opp av seg selv blant de som er der. Dette er det sterkeste kurset vi har. Teveltunet er et spesielt sted med mye tilgang til energier som gjør at det er lettere å få til transformasjoner på et dypt og varig plan. Med transformasjon mener jeg ikke at noen skal forandre seg og bli en annen enn den de er, jeg vil bare at de skal se hvem de er, slik at de kan «ta inn» seg selv. Dette er et fantastisk kurs der vi trommer og leker, synger og danser. Det er veldig mye bevegelse. Vi mediterer på symboler og bruker energisystemer i praksis. Det er litt teori, men aller mest action, ler Silja.

 

Universets nøkkel

Silja har sammen med Joanna Crawson og Katrina Vrebalovich forfattet boken «Universets nøkkel» eller «The Key to the Universe» som den heter på engelsk. I boken er det kort som du kan trekke for å få veiledning i livet. Prosjektet begynte i Spania. Silja og hennes kollega Joanna som hun hadde jobbet med i «School of life,» en skole Silja har grunnlagt, snakket om at de ville lage en bok med kort.

– Jeg tenkte det kunne bli lettere for folk å forstå Star of 13 hvis vi hadde kort som folk kunne legge. Systemet kunne da bli brukt som et symbolsk, psykologisk verktøy, eller rett og slett bli brukt som et spirituelt verktøy der du trekker et kort og har tillit til at du trekker det kortet du trenger mest. Vi brukte et par år på dette. Deretter trengte vi en kunstner som kunne lage kortene. Vi ba derfor universet om å finne en kunstner til oss. Da dukket Katrina Vrebalovich opp. Det var ingen tvil om at hun fanget opp alle disse energiene og bevegelsene, forklarer Silja. Hvert kort utstråler den energien det representerer. De tre jentene har laget et system hvor hver energi er delt opp i fire kort. Bruken av kortene er veldig relatert til hva du kan jobbe med og hvordan du kan jobbe. For tiden jobber Silja med et musikklydprosjekt sammen med sin bror hvor de forsøker å sette lydbilder til de forskjellige 12 urenergiene i Star of 13. De vil gi et eksempel på hvordan energien virker i lyd. Dette er tenkt brukt som et annet verktøy hvor du kan sette på en meditasjons-cd. Her får du en meditasjon, innføring og guiding i energien. Det er guidete meditasjoner til hver energi. Silja håper å bli ferdig med denne cd-en i løpet av høsten.

 

Star of 13 og fremtiden

Ifølge Silja har Star of 13 et stort potensial som verktøy langt utover Norges grenser, og hun føler hun kommer til å jobbe mye mer i utlandet etter hvert med ideen sin.

– Vi kommer også til å jobbe mye med barn i forhold til Star of 13. De er mer mottakelige enn voksne, sier Silja, som føler at de kan nå mange forskjellige grupper mennesker. I forhold til situasjonen på jorden nå, tror Silja at vi må lære at spiritualitet egentlig er handling.

– Spiritualitet handler om å leve de livene vi har fått og ikke drømme oss bort i en annen verden, konstaterer Silja og fortsetter.

– Ikke dra ut på en sånn «stjernetur» med mindre «stjerneturen» gir deg noe håndfast du kan bruke på jorda, ellers så har det lite hensikt. Star of 13 har for mitt vedkommende hjulpet meg med å trekke hele min virkelighet så til de grader ned på jorda. Jeg føler at i forhold til de miljømessige utfordringene menneskeheten står overfor, har vi verktøy som vi ikke er blitt brukt enda, men som nå er tilgjengelige. Jeg tror at jo flere mennesker som ser at disse verktøyene er der, jo større muligheter har vi til å gjøre dramatiske forandringer og endre virkeligheten vår på en positiv måte, avslutter Silja.