Lærte kjærlighets- verktøyet Deeksha

Lærte kjærlighets- verktøyet Deeksha

Sett pris på hvem du er, uansett hva det er!

fI januar 2005 dro Morten Eriksen og paret Susanne og Asgeir til India for å lære mer om en energi kalt Deeksha. Det er lett å tenke at alle andre er bedre enn oss selv, og at vi ikke strekker til eller er gode nok. Deeksha handler om å overføre en høyere bevissthet til andre, som gjør at man slipper dette negative tankemønsteret som kan ødelegge mye av livskvaliteten.

Morten Eriksen hevder vi alle er fullkomne akkurat slik som vi er skapt. Det handler bare om å bli bevisst på dette, noe som Deeksha kan hjelpe deg med. Den gir deg en mulighet til å oppleve det som ligger under skallet, et skall som virker begrensende på de fleste.

? Der dypest inne brenner et lys i oss alle som bare venter på å få komme fram. En livsglede større enn hva du kan fatte. Det må bare oppleves, sier Morten.
I januar 2008 var det Linda Jargrens tur til å reise til India. Hun her samboeren til Morten, og sammen med Susanne og Asgeir, jobber de fire for å bevisstgjøre og spre oppvåkningsenergien i Norge. Deres ønske er at så mange som mulig skal få oppleve virkelig livsglede. Ikke bare de gangene vi lykkes med noe, men få en konstant indre tilfredshet og lykke med den man er.

 

Kanal for åndelige energier

Selve Deeksha overføringen foregår på den måten at den som gir Deeksha holder hendene sine på toppen av hodet på den som mottar energien. Den som gir Deeksha blir da en kanal for de høyre åndelige energier. Overføringen kan vare alt fra noen sekunder til noen minutter. Det varierer fra person til person. Det varierer også hvordan man kan oppleve det å få Deeksha. Noen kan merke strømmer av energi, lys og kjærlighet. Andre kjenner ikke noe annet enn forsiktige hender på toppen av hodet.

? Om man føler det ene eller det andre er egentlig uvesentlig, sier Morten. ? Energien gjør det den skal. Noen er klar for å gi slipp på det gamle og negative som de bærer på, mens andre holder igjen. Det er det Deeksha handler om. Slippe taket på det du ikke har behov for. Det er lett å tenke at andre er bedre eller dårligere enn seg selv, men virkeligheten er en annen, understreker Morten.

? Vi er alle fullkommen akkurat slik vi er. Følelsen av å være utilstrekkelig kommer av den bagasjen vi bærer på. Bagasjen er en billedlig forklaring på hendelser, forestillinger og erfaringer vi bærer med oss. Deeksha energien hjelper til å se sannheten om hvem du egentlig er. Du ser deg selv og andre, ja hele verden på en helt ny måte. Du innser at den negative bagasjen du har båret med deg er en unødvendig bør. For du er en del av det hele, og helheten er fullkommen. Du blir ett med universet, forklarer Morten, som også mener det er mange som ikke er klar over er at deres eget selvbilde hindrer dem i å oppleve seg selv slik de egentlig er. 

 

Bak maskene

? Hva er det bak alle dine masker? spør Morten forsamlingen som har møtt opp for å motta Deeksha en kveld i Drammen. Du er ikke den du tror du er. Du må anerkjenne at du er like god som alle andre og at ingen er bedre eller dårligere enn deg selv. Gi slipp på dine forventninger og krav til deg selv. Også innenfor åndelighet, understreker Morten.

? Åndelighet handler ikke om å kunne se aura eller se framover og bakover i tid! Det handler om å være det man er, med full aksept om det er godt eller dårlig. Da blomstrer vår åndelighet. Alt for mange ønsker å være noe annet enn det de er.  Eller tror de er? I dette skaper vi alt for mange regler for oss selv. Du skal gjøre alt det rette som trene, meditere, ha tid til partner og barn ? og jobb. Aller helst skal du spise sunt, fortrinnsvis spise bønner dyrket i Himalaya over 2000 meter, for å sette det på spissen. Den listen vi lager for oss selv, blir rammer som hindrer oss ? og denne listen er lang! Det er ikke mye av det som står på denne listen som egentlig er sunt og godt for oss. Men for de fleste blir det nye regler for å trives med seg selv og bli bedre personer.

 

Boblen som sprakk

? Regler er ofte til for å endre noe vi ikke liker. Jeg har alltid prøvd å gjøre alt perfekt. Dette har jeg gjort for å bli fornøyd med den jeg er. Straks det gikk opp for meg, sprakk boblen. Og kjærligheten til den jeg er kom strømmende inn. Mange i salen ler og nikker samtykkende. Det er tydelig at mange kjenner seg igjen i beskrivelsen som Morten gir.

? Å tenke på alt du skal endre med deg selv og alt som må forbedres, er som å piske seg selv! Aksepter deg selv som du er, og du vil blomstre. Deeksha kan hjelpe deg med å belyse hvem du er. Energien drar deg inn i nuet, fortsetter Morten. Den som ikke vil inn i seg selv har kommet til feil sted i kveld, smiler Morten til forsamlingen. Selv om det blir sagt med et smil, ligger det alvor bak ordene.

? Desto mer du stresser, desto lenger unna er du deg selv. Tenk på at du skaper din egen virkelighet. Alt du sender ut, får du igjen. De aller fleste har begynt å skjønne det nå. Bak all smerten ligger det alltid noe fint. Deeksha kan hjelpe deg til å finne fram til alt det fine bak alle maskene dine. Deeksha er som en lyskaster som lyser opp inni deg.

 

Deeksha

Lyset i rommet blir dempet og atmosfæren fylles av behagelig musikk. Musikken er en mantra som ofte blir brukt når Deeksha skal gis. De frammøtte sitter lett framoverbøyd slik at toppen av hodet er lett å nå for Morten, Linda, Susanne og Asgeir som skal gi Deeksha. Det er en behagelig og høytidelig stemning i rommet. Hver og en synker inn i sitt indre for å motta energien som skal hjelpe med å endre reaksjonsmønsteret i hver enkelt. Selv er jeg en av dem som ikke opplevde noe som helst da jeg mottok Deeksha. Jeg følte ingen endring. Men dette har Morten understreket på forhånd. En annen av deltakerne denne kvelden hadde en helt annen opplevelse.

? Det smalt nesten til i hodet, og jeg merket en enorm energi som strømmet fra hodet og nedover i overkroppen og videre ned i hendene. Jeg følte en stor ro kom til meg, sier Heidi Svingen. Mange bilder i symbolsk form dukket også opp for mitt indre. Det spesielle var at bildene kom helt krystallklare frem for meg, selv om jeg ennå kanskje ikke greier å tolke symbolikken i dem. For meg var Deeksha en helt spesiell og positiv opplevelse, sier hun. Etter to uker merker hun fortsatt virkningen av Deeksha.

? Jeg har merket en endring i meg selv etter møtet med Deeksha. Jeg ser verden på en mer positiv måte. Hindringer som dukker opp har hatt en tendens til ikke å feste seg ved meg lenger. Humøret var vært upåklagelig i etterkant. Faktisk har jeg også greid å tolke de bildene som viste seg så krystallklart for meg. Det er helt merkelig, men nå vet jeg hvilken retning jeg skal velge framover, sier hun. Før kvelden er omme får alle en runde til med Deeksha. Dette er ikke noe du kan få for mye av. Desto mer, desto bedre, ifølge Morten Eriksen.

? Vi mennesker henger fast i vårt eget reaksjonsmønster og følelser. Vi henger oss opp i stort sett de samme tingene. Det er følelsesmessig negativitet som følelsen av ikke å bli sett eller hørt, bemerkninger fra andre om at vi ikke er gode nok, og lignende. Selvfølgelig er det også mange som har opplev det som klassifiserer til traumatiske hendelser. Men det som er felles, er at det fester seg og blir til en bagasje som vi tar med oss videre i livet.

 

Finnes ikke noe som kan dømmes

Asgeir og Susanne setter seg foran forsamlingen og ønsker å fortelle om hvordan Deeksha har forandret livet deres.

? Vi har blitt åpnet opp til vårt høyere selv på mange plan. Vi kjenner alle til følelsen av lykke, som for eksempel ved en forelskelse. Etter hvert blir følelsen borte. Har du noen gang spurt deg selv hvorfor den blir borte? Hvorfor er vi ikke forelsket hele tiden når energien er tilgjengelig for oss? spør Asgeir.

? Det er fordi vi lar oss styre av tankene våre. Tankene er ikke våre egne. De passerer gjennom oss. Når du når en viss terskel i bevisstheten, kan ikke tankene styre deg lenger. Deeksha hjelper deg til å åpne hjertet ditt og lande i denne energien, som kan sammenlignes med en forelskelse ? og få den til å vare, fortsetter Susanne. Asgeir tar over fortellingen igjen.

? Vi begynner tidlig i livet vårt med å beskytte oss mot ting som gjør vondt. Vi blir mestere til å administrere følelsene våre. Det innebærer at energien brukes til å mestre følelser istedenfor å oppleve selve livet. Det som setter oss fri, er når vi sier ja til følelsene som er i oss. Vi er alle en design forankret gjennom generasjoner bakover. Etter hvert fordømmer vi vår egen design. Vi begynner å gjøre noe for å stikke av fra våre egne følelser ? som for eksempel sex, prate eller se på tv. Vi stenger av for følelser som kjennes vondt og jager etter det som kjennes godt. Deeksha gjør deg mer komfortabel med å være deg selv, også når du ferdes blant andre. Skulle det dukke opp noe vondt, tør du kjenne på følelsen der og da ? og du blir satt fri. Når vi er i kontakt med vårt høyere selv, kan vi romme alle våre følelser ? både de gode og de onde! Vi er alle ett og det finnes egentlig ikke noen som kan dømmes.

 

Samfunn og stimuli

Vi er et samfunn som er proppfull av stimuli på utsiden. Straks vi kjenner følelsen av smerte, kan vi døyve den. Det finnes noe som fikser nesten alt. Vi bedøver smerten, rett og slett. Men det kommer til et punkt der bedøvelsen ikke virker lenger.

? Den verste dommeren som finnes, er den vi har i oss selv. Lidelse er ikke selve smerten. Lidelsen er kampen for å unnvike smerten. Det er flukten fra det som er, som skaper lidelsen. Det du ønsker å være, stemmer ikke overens med det som er. Da skapes det en indre konflikt ? eller lidelse. Tør du å kjenne på en smertefølelse hundre prosent kun én gang, så er den borte ? for alltid. Følelsen skal forløses, og det gjør den ved at du slipper taket. Det blir som å installere et antivirusprogram i deg selv. Det som før var et problem får ikke tatt tak lengre, og blir løst i samme øyeblikk som det dukker opp. Asgeir og Susanne ser ut over forsamlingen mens de forteller om hvordan det er å lande i en ny bevissthet.

? Dømmer jeg ikke meg selv, så dømmer jeg heller ingen andre, avslutter Susanne. Det som er det fine med Deeksha, er at du ikke trenger å gjøre noe aktivt for at ting skal skje. Deekshaen gjør det for deg. Ikke trenger du å tro på noe, tilhøre noe eller følge noen spesiell livsstil. Det er kun en gave for å sette mennesket fri. Til en varig frihet og en permanent indre glede. Vi skal der alle sammen. På vei inn i oss selv Morten Eriksen er tilbake på podiet igjen. Han mener verden er på vei inn i en bevisst tilstand. Det merkes ved at flere og flere ønsker å bruke seg selv på en helt ny måte.

? Vi kan bruke oss fire som står her i kveld som eksempel. Vi følger hjertet vårt ved å reise rundt i bobiler for å nå ut til folk med Deeksha. Det er ikke mange i dag som opplever å være lykkelig hele tide. Det er mest i smådoser vi kjenner denne følelsen. Det betyr at man i dag er i skyggen av den man egentlig er. Likevel beveger vi oss i et landskap hvor vi er på vei inn i oss selv, sier Morten, som kan se både bakover og framover i tid. Han er i kontakt med den andre siden og har lyst til å dele med oss hvilket budskap han har mottatt om framtiden.

? Fra den åndelige verden blir det sagt, at det vil bli gjort så sterke ting at selv den største skeptiker vil se det!Vi er ikke klar over hva vi kan utrette. Vi sover hele gjengen! Vi går rundt og duller i våre egne mønster og skaper oss en illusjon og drama som vi setter oss fast i. Du kan sette deg så til de grader fast at du lever mange like liv på grunn av en traumatisk opplevelse. Redselen for å bli gjennomskuet gjør at vi tar på oss masker, som skjuler aggresjon og bitterhet. Nøkkelen er å elske deg selv for den du er, og ikke for det du kan utrette, er den klare meldingen fra Morten.

 

Alternative verden

? I den alternative verden popper det stadig opp nye teknikker for å finne deg selv. Pass på ikke å låse deg fast. Nye teknikker trenger vi alltid, men ikke rot deg bort i for mange. Det kan forvirre mer enn det kan hjelpe. Stol på deg selv, så kanskje du ikke trenger så mange teknikker. Det er nesten som om det finnes en skam ved det å være et menneske, sier Morten. Han setter inn tung skyts på slutten av kvelden. Hans viktigste budskap er helt klart at vi alle er fullkomne, og verdig et liv i kjærlighet. Han kan ikke få forklart det godt nok, og ikke blir han lei av å fortelle om det heller.

? Den verste personen å tilgi, er oss selv. Vi føler at vi ikke fortjener tilgivelse og aksept, så vi gjør alt for å gjøre ting godt igjen. Vi gjør mange fine ting, men vi handler ut fra vår egen dårlige samvittighet. Vi ønsker alltid å fikse ting. Men husk på at du er forhåndsprogrammert fra generasjoner bakover. Du har med deg et helt lass med gener! Ikke fornekt dem! Hvis du er villig til å akseptere deg selv, vil du nå ditt høyeste selv. Det er da hjertet ditt åpnes. Gå inn i et kjærlighetsforhold til deg selv. Når du aksepterer deg selv med feil og mangler og alt som er, det er da du forløses! Litt om framtiden Morten avslutter med noen ord om framtiden før siste runde med Deeksha blir gitt til forsamlingen.

? Religion er noe vi mennesker har skapt, og det har i høy grad vært med på å lage rammer for oss mennesker. Vi har laget våre egne rammer opp gjennom årtusener. Egoet vårt forteller oss at jeg har rett. Dette kommer til å være oppe i dagen i mange land framover. Vi er i ferd med å slippe det vi ikke har behov for, men mange tviholder på egoet. Men ta Buddha som et eksempel: Han mediterte i mange år. Gjennombruddet hans kom ikke før han ga slipp på sitt lave selv og åpnet opp for sitt høyeste selv. Da først kom forløsningen.

? Når jeg ser framover, ser jeg en verden av kjærlighet. For å komme dit skjer det en fødsel. Det er det som er i gang nå i dag. Det er derfor vi er forvirret og ikke helt vet hvilken retning vi skal velge. Da er en enkel huskeregel denne: Sett pris på hvem du er ? uansett hva det er!