Anne-Kristine Augestads ukjente fortid

Anne-Kristine Augestads ukjente fortid

Kjempet seg tilbake til livet

Det gjør et sterkt inntrykk å møte sympatisk Anne-Kristine Augestad som gjorde en imponerende innsats da hun ble kjent for hele Norge i programserien «Jakten på den 6 sans» på TVNorge. Ennå sterkere blir det når man hører henne fortelle om den vonde og lange veien tilbake til samfunnet etter en dramatisk trafikkulykke. Inntrykket etter tv-serien bare forsterkes etter å ha møtt henne og lært hennes evner å kjenne bedre.

? Innerst inne er jeg en ganske sjenert person, forteller Anne-Kristine Augestad, som ble et kjent og kjært fjes for mange da «Jakten på den 6. sans» gikk på TVNorge i fjor.

? Jeg levde i skjul med mine evner i mange år. Det var veldig få som visste om dem, for jeg forsto ikke hvordan jeg skulle bruke evnene. Dette har sammenheng med at det er veldig viktig for meg å framstå som seriøs. Siden jeg har vært så heldig og fått muligheten til å være med på mange viktige oppgaver, så har jo skeptikeren i meg begynt å forstå at mine evner går utover alt og alle forklaringer. I programmet «Jakten på den 6. sansen» opplevde jeg å sitte med en hårlokk i hånda og fortelle om personen som hadde hatt håret på hodet uten å vite noe mer om henne. Jeg fikk til og med opp navnet til denne personen. Dermed har skeptikeren i meg fått en slags ro. Jeg har blitt mer undrende, jeg forstår at det ikke er alt som kan forklares, forteller Anne-Kristine Augestad til Medium. Noen tv-seere husker kanskje også hvordan Anne-Kristine på imponerende vis klarte å navigere en båt i Oslofjorden med evnene sine for å finne en person som var satt i land på en av de mange øyene.

? Jeg har vært klarsynt hele livet. I en stor del av livet mitt var jeg svært opptatt av ikke å fortelle det til noen. Jeg brukte veldig mye tid på å rømme fra den delen av meg selv. Men så førte skjebnen meg i en alvorlig trafikkulykke. Jeg fikk en nakkeskade og ble liggende til sengs i en lang periode. Siden jeg ble hjelpetrengende ble livet snudd på hodet. Mens jeg lå til sengs tok jeg en del valg om hva jeg ville bruke fremtida til. Jeg bestemte meg for å utvikle evnene mine som jeg visste hadde vært der bestandig, men som jeg ikke helt ville møte. Deretter begynte jeg å trene ? trene en masse, forteller Anne-Kristine.

 

Satt i rullestol

I løpet av sykdomsperioden opplevde hun de harde medisinske realitetene. De jobbet mot henne, men evnene fortalte at dette kom til å gå bra, og det var dette håpet som holdt henne oppe, noe ikke minst det hun klarte på TVNorge har bevist til fulle.

? Mens jeg trente meg opp og fikk forskjellige typer behandling, satt jeg en periode i rullestol. Mitt høyeste ønske var å komme tilbake i jobb, men jeg kan ikke gjøre hvilket som helst arbeid, for jeg kan ikke belaste nakken. Jeg fikk god tid til å tenke og fant ut at jeg er flink til å snakke med folk, samt å være et medmenneske. Og så har jeg jo disse evnene da. Evnene fortalte meg at hvis jeg begynte med en gang, ville det ta mellom 7 til 8 år å bli klar. Da er det i hvert fall et lite håp, tenkte jeg. Jeg lærte alt mens jeg lå stille i senga ? time etter time, dag etter dag, uke etter uke ? og resultatet er at jeg nå har fått en utrolig meningsfylt oppgave med å hjelpe andre. Det tok faktisk 7 til 8 år før jeg klarte å stable meg selv på bena. Anne-Kristine tar en pause og ser ut i lufta.

? Det ble en lang læringsprosess hvor jeg har blitt veldig godt kjent med meg selv. Jeg fikk mye hvile og ro til å utvikle evnene i løpet av alle de timene jeg lå stille i opptil 18 timer i døgnet. Jeg var så redusert at jeg ikke kunne holde opp en bok engang. Jeg lå i et mørkt rom, og den eneste kommunikasjonen var i perioder kun lyder fra rommet ved siden av og en lysstripe som snek seg inn gjennom døra, sier Anne-Kristine, som begynte å drømme mye denne perioden av livet. Da lærte hun seg en drømmetydingsbok utenat slik at hun ikke trengte å lese. Etter hvert begynte hun å se symbolene på sin egen måte. Det er mange måter å se på, og Anne-Kristine ser blant annet i symboler. Høsten 2007 så Anne-Kristine at de søkte etter klarsynte på tv, og tenkte først at dette med å være på tv vil hun aldri klare.

? Samtidig skjønte jeg at dette var min inngangsbillett til å komme meg ut av trygdesituasjonen og begynne å jobbe. Da tok jeg en liten prat med evnene mine og ble fortalt at det kom til å gå veldig bra. Men jeg var ikke sikker da, ler hun.

 

Fornuft og intuisjon

Det har vært viktig for Anne-Kristine å forstå evnene hun har med fornuften. Derfor har hun laget sitt eget system og teknikker. Hun har plassert dette i et system som hun kan forklare og som hun kan gå god for. Samtidig lærte hun gjennom opplevelser at selv om hun var skeptisk, måtte hun ta en rekke valg. Hun valgte å stole på tankens kraft og på at hun kunne se inn i framtiden. Anne-Kristine er utdannet samtale-coach og er opptatt av etikken og at de man snakker med skal føle seg vel.

? Jeg kan ikke si hva som helst, selv om jeg ser det med evnene mine, forteller hun. ? For meg har det ingen hensikt å snakke med et menneske om hjelpere, engler eller reinkarnasjon hvis de ikke tror på det selv. Det har heller ingen hensikt å si at jeg ser at et kjærlighetsforhold blir slutt hvis jeg ser at den jeg prater med jobber hardt for å få dette til å fungere. Jeg uttaler meg aldri om «være» eller «ikke-være»-spørsmål om liv og helse. I samtalene jeg har med mennesker lytter jeg ikke bare med hodet og ørene, men med hjerte og sjel for å høre hvor vedkommende er i livet sitt. Derfor er det ikke alt jeg sier. Det er fordi jeg er ydmyk for andres liv. Jeg kan ikke bare buse ut med alt jeg ser fordi det er min tolkning, og det er ikke sikkert at det er rett for vedkommende jeg snakker med akkurat da. Det går også an å ta feil. Det er noe alle som snakker med klarsynte må huske, at også klarsynte kan ta feil! Derfor har jeg alltid i bakhodet at det jeg holder på med ikke er en eksakt vitenskap, sier Anne-Kristine, som er bevisst på sitt eget ansvar og den større sammenhengen i den jobben hun har.

? Jeg tror vi er en del av alt og jeg tror at fordi om jeg tar på en hårlokk eller en vegg, så kommer ikke informasjonen fra meg. Jeg tror vi alle er knyttet til en «informasjonsbank» som alle kan «koble seg på,» men klarsynte er mer klar over disse fornemmelsene. Klarsynte har evnen til «å koble seg på». Jeg tror også at klarsynte bør jobbe med selvutvikling fordi mennesker som jobber med dette kommer i dypere kontakt med seg selv. Dermed får også intuisjonen større plass og man vil også forstå forskjellen på andres følelser og egne følelser. Jeg tror at det å være klarsynt og bruke intuisjonen ligger så nært opp til sanseapparatet vårt at det er lett å bli forvirret. Man vet ikke, klarer ikke å skille. Ved å søke innover i seg selv i stillhet tror jeg man finner nøkkelen. Det finnes tusen andre nøkler, men det er første skritt og nøkkel nr. 1, tror Anne-Kristine, som har respekt for hvordan hun bruker evnene. Ut fra disse etiske verdiene har skeptikeren i henne fått en slags ro og hun har funnet sin egen vei hvor hun kan jobbe med disse tingene.

 

Egen teknikk og forskning

Anne Kristine bruker teknikker fra samtale-coaching for å finne ut hvor personen er i livet sitt. Hun har utviklet sin egen teknikk som hun kaller for intuisjonsrådgivning.

? Jeg baserer de aller fleste samtaler jeg har på denne teknikken, forteller hun.

? Er denne teknikken utviklet fra kunnskap og erfaring?

? Ja. Mitt behov for å systematisere ting og forstå det ut fra fornuften og forklare det, har gjort at jeg nå kan forklare mye, forteller Anne-Kristine, som også tror det er viktig å være skeptisk og ha føttene godt plantet på jorda når man jobber på denne arenaen.

? Det har vært veldig viktig for meg. Dette er likevel veldig todelt. Jeg tror det er mye som kan forklares, men det er også veldig mye som ikke kan forklares. Det finnes erfaringer jeg har hatt og ting jeg vet har skjedd, men min fornuft kan ikke gi meg noe svar på hvordan det går an å se inn i framtida eller hvordan det går an å bevege seg over på «den andre siden.» Fornuften kan heller ikke forklare hvordan man kan høre stemmer fra folk som ikke er til stede, eller hvorfor jeg har klarsynte drømmer og får beskjed om ting som skal skje i framtida mi. Det forskes veldig lite på klarsynthet. Det forskes lite på livet på «den andre siden.» Mennesker vet veldig lite om dette, vi er bare i startgropa av noe som kommer til å bli veldig stort om 100 år. Vi er bare i den spede begynnelsen, og vi kan på en måte ikke gjøre oss selv til Gud over andre mennesker. Jeg mener man skal være veldig forsiktig med å være for bastant og påståelig når man sitter med en vitenskap som ikke gir konkrete data. Her finnes det noe som vitenskapen ikke kan måle og veie. Jeg tror imidlertid at menneskeheten etter hvert vil få mer kunnskap om dette slik at det blir mer forståelig for andre. Kanskje vi om noen år utviklingsmessig vil begynne å forstå ting, sier hun.

 

Skriver bok

Det finnes flere eksempler på teknikker man kan bruke så det blir forståelig, og teknikker for å få kontakt med intuisjonen. ? Er det kanskje slik at det er når det begynner å oppstå kontakt med intuisjonen at spørsmålene begynner å komme. Anne-Kristine er enig. ? Ja, og det er der jeg opplever at jeg klarer å forklare prosessene. Jeg har laget et eget system som jeg skriver bok om. Det tror jeg vil bli veldig interessant, sier hun.

? Jeg har respekt for systemer som kan forklare det vi snakker om, men har alltid et varsku når det gjelder folk som sier at «mitt system» er det fullkomne system, skyter jeg inn.

? Jeg tror ikke at det finnes et fullkomment system, svarer Anne-Kristine. ? Et system er bare en måte å forklare noe på, og jeg tror det er viktig å forstå at den menneskelige logikken ikke fungerer så godt i forståelsen av dette. Man er nødt til å tenke sidelengs, gå litt utenom for å forstå det, forklarer Anne-Kristine.

 

Den andre siden

Anne-Kristine snakker med folk fra hele landet. De ringer henne om alt fra nøkler som er borte til å få livsveiledning. Det er det siste hun jobber mest med.

? Jeg jobber av og til med å finne mennesker og dyr, men det kommer veldig an på hvem som ringer og spør. Det er ikke alltid jeg sier ja. Jeg har veldig stor respekt for dette. Jeg har av og til hjulpet til med å finne både mennesker og dyr, men det er taushetsbelagt, sier Anne-Kristine, som helst ønsker å jobbe med samtaler og se om man kan finne en tråd, som for eksempel hvorfor mønstre gjentar seg.

? Noen ganger jobber jeg også med salgsobjekter, går inn og ser på «grunnmuren» for å finne ut om det er noe der. Det skal jeg også være ydmyk for, men det har vist seg å stemme veldig ofte, sier hun.

? En annen del av arbeidet mitt er relasjoner og dynamikk både i jobb, grupper og mellom par. Jeg har teknikker til å se på det, men noen ganger kommer teknikkene til kort, spesielt når man skal jobbe med aura, hjelpere og de som har gått over på den andre sida. Jeg har vært veldig opptatt av livet her og nå, men jeg har også evner til å gjøre denne delen og har gått dypere inn i arbeidet mitt som medium i det siste. Da bruker jeg evnene mine på en helt annen måte, og den delen synes jeg også er veldig spennende. Det kan være veldig konkret når noen spør meg om hjelpere og om livet på den andre sida, og jeg er veldig opptatt av at den jeg snakker med får lov til å bestemme hva vi skal snakke om, slik at de føler seg støttet. Jeg har også hatt opplevelser i grupper og store forsamlinger hvor flertallet av de som satt i salen fikk beskjeder og informasjon fra de på «den andre siden» som ble formidlet gjennom meg.

? Jeg føler ikke at vi trenger å bekymre oss, sier Anne-Kristine. ? Jeg har en veldig tro på at vi blir tatt vare på. Men det er kanskje fordi jeg har vært gjennom såpass dramatiske ting at det skal mye til før jeg bekymrer meg. Jeg vet at livet kan gå opp og ned, men det er bare midlertidig. Vi mennesker har lett for å tro at det vi står i akkurat nå er alt. Derfor er det mange som synes det er godt å høre litt om framtida. At ting kan snu seg.

? Har du noe informasjon til meg, spør jeg. Anne-Kristine lukker øynene et øyeblikk og konsentrerer seg. Informasjonen som kommer er sterk og viktig. Blant annet er det en kjær avdød i min nærmeste familie som gikk over til den andre sida for flere år siden som tar kontakt gjennom Anne-Kristine. Den kraftige energien fra sjelen kommer raskt inn i rommet. Det som Anne-Kristine formidler har hun ingen kjennskap til på forhånd. Hun starter med å beskrive utseende, relasjon og opplevelser og å spørre ut fra det hun ser. Hun beskriver det hele krystallklart og korrekt. Jeg får også en annen hilsen fra den andre sida til hele familien, relatert til huset. Anne-Kristine beskriver i tillegg en sjelsforbindelse som har vært viktig i mitt liv med en person som jeg har møtt, men som jeg ikke lenger er så ofte i kontakt med. Hun ser også noen av mine relasjoner til personer som fortsatt er inkarnert. Ringen er sluttet. Jeg får bekreftet mine inntrykk av henne som startet på et «møte» gjennom tv-skjermen og ble bekreftet i et personlig møte.

Møt Anne-Kristine på Storefjell Alternativfestival
Benytt anledningen og møt Anne-Kristine personlig på Storefell Alternativfestival i mai! Hun har nettopp flyttet til Østlandet fra Nord-Norge. Anne-Kristine tar oppdrag over hele landet. I tillegg er hun på mange messer og arrangementer. Hun holder kurs, foredrag, privatundervisning i intuisjon, gir livsveiledningssamtaler med bruk av coaching, jobber som klarsynt og medium. Du kan bli med på kurs med henne og bestille privat konsultasjon på Storefjell Alternativfestival i mai.

Anne-Kristine kan kontaktes på tlf. 913 33 849 eller e-post This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nettside: wwww.annekristine.no.
For bestilling til Storefjell Alternativfestival, se www.altfestival.no.