Malu er synsk rådgiver og medial

Malu er synsk rådgiver og medial

Kjenner smerten til andre

May Britt L. Abinda, eller Malu som hun foretrekker å kalle seg, er synsk. Hun ser bilder, hører ord eller setninger, kjenner lukter og merker andres følelser og smerte. Allerede som 13-åring brukte Malu sine evner aktivt, noe som tilsier snart 25 års erfaring. Hun er treffsikker i sin spådom, både om hva som skal skje, og når det skal skje.
 
Malu bor og jobber i Bergen som synsk rådgiver og er medial. Hun holder kurs i tarot, meditasjon og selvutvikling. Alt hun kan, har hun lært selv. Malu er nemlig født synsk. – Jeg har ganske mange faste kunder som foretrekker å bruke meg som rådgiver fordi jeg ser framtiden veldig detaljert. Men mange er også fornøyd med at jeg kan svare på når ting skal skje, forteller Malu mens hun stokker tarotkortene sine for å spå undertegnede. Bergensdialekten matcher hennes mangel på beskjedenhet.
 
– Ser du tid? Det har jeg forstått er veldig vanskelig å få klart svar på når man ser med synske evner. Malus ansikt bryter ut i et stort smil. Dette vet hun er et omdiskutert tema.
 
– Det kan være vanskelig, og man skal aldri være bastant. Likevel har jeg laget meg mitt eget system når jeg legger ut kortene som forteller om tiden – sånn cirka når hendelser vil skje. Det er sjelden jeg tar feil. Men det er helt klart lettest å treffe best på det som er nærmest i tid.Jeg har bedt Malu spå meg og er spent på hva hun har å fortelle. Hun legger ut kortene og begynner å prate. Det jeg får høre, er nedslående for min egen del. Ikke noe kjærlighet i sikte ennå. Jeg sukker humoristisk oppgitt. Malu smiler bredt av min reaksjon.

 

Trygg og direkte

– Jeg forteller det jeg ser, og ikke noe annet. Man kan ikke ta «en spansk en» i jobben min. Det vil føre til en skivebom. Jeg ønsker verken å lure deg, mine kunder eller meg selv ved å snakke noen etter munnen. Jeg har så lang erfaring at jeg er trygg på hva jeg ser, og formidler dette på en direkte måte. Malu er bestemt og helt tydelig på hva hun ser. Andre ting dukker opp i kortene som hun forteller om. Hun beskriver detaljert, inkludert når jeg kan forvente at ting skal skje. Jeg kan faktisk bekrefte at et par av disse tingene har inntruffet – og til rett tid. Heldigvis gjelder det ikke så store hendelser i livet mitt, siden det nesten hadde vært skummelt å vite om på forhånd.

 

Snoker ikke

– Hvilke henvendelser får du mest av?

– Det er mest vanlig at folk kontakter meg i forbindelse med kjærlighet, men jeg får også veldig mange henvendelser når det gjelder jobb og økonomi. Det er noen firmaer som bruker meg fast når de skal ansette nye på arbeidsplassen, eller hvis de skal skrive kontrakter. Men jeg vil ha det helt klart at jeg ikke går inn på en tredjeperson og «snoker» i hvordan vedkommende er privat. Jeg simpelthen ber om å få vite hvordan vedkommende vil passe inn på arbeidsplassen, og hvordan jobben vil bli gjort, og på den måten få svar på om personen er rett mann eller kvinne på rett plass i den aktuelle jobben. Dette gjelder også når det kommer til kjærlighetsforhold der det er en person for mye involvert. Jeg forteller hvordan du best kan forholde deg til situasjonen du er oppe i, og noen ganger kan jeg fortelle hvordan du selv kan finne informasjonen. På den måten er det kunden selv som avslører hva som skjer, og ikke jeg, sier Malu, og understreker at hun har høy etisk standard og moral. 

– Taushetsplikt er en selvfølge, noe annet vil du ikke oppleve fra meg. Malu er bestemt, men på en merkelig myk måte. Hun merkes i mengden på grunn av den sterke utstrålingen. Hun har også lett for å komme i kontakt med nye mennesker.

– Jeg har alltid vært sånn. Det kan jo oppfattes både positivt og negativt. Mange synes kanskje jeg er for mye, noe jeg har fått høre enkelte ganger. Men med stjernetegn i Løven tar jeg den plassen jeg er ment å ha. Jeg ber ikke om oppmerksomhet, men ved å være blid og ha en positiv innstilling blir det jo til at man lett kommer i kontakt til andre, smiler Malu.

 

Tusenlapper spart

Malu har ikke greie på biler eller tekniske duppedingser. Når hun får spørsmål om finne eventuelle feil på en bil, er det slettes ikke lett å skulle forklare hva hun ser.

– Jeg husker en gang jeg fikk spørsmål om dette fra en kunde. Jeg så at det var et eller annet med bilen og tegnet og forklarte etter beste evne hvor på bilen feilen var. Jeg så det var noe rundt og avlangt under bilen som ikke var i orden. Det viste seg at det var bremserørene som var feilen. En annen gang spurte en kamerat av meg om det samme. Jeg sa at det var et eller annet som var lekk foran på bilen, som viste seg å være radiatoren. Jeg sa bare det jeg så. Det er faktisk mange som ringer meg for å sjekke eventuelle feil eller mangler før de kjøper bil eller hus. Det koster riktignok noen kroner å ringe, men jeg vet jeg har spart mange kunder for tusenlapper ved å avdekke feil og mangler.

– Siden du ser veldig detaljert, klarer du kanskje å finne igjen tapte ting eller dyr?

– Jeg har funnet igjen mennesker og haugevis av katter og hunder. Det enkleste er faktisk å «se» hva som skjedde i forkant av forsvinningen. Denne informasjonen kan være bra å ha for dem som leter. Jeg husker godt en episode fra Vestlandet. Innringeren savnet hunden sin. Den informasjonen jeg «så», var hunden som hadde en skadet forlabb, en brønn og to stedsnavn. Det ene navnet kjente kunden igjen, og de samlet folk og dro dit for å finne hunden. De fant hunden liggende inntil en brønn som var plassert midt ute på et jorde, som var det andre stedsnavnet jeg hadde opplyst. Malu smiler igjen

– Det er godt å kunne hjelpe både dyr og mennesker. Det er derfor jeg har fått de evnene jeg har, og har lært meg selv å bruke dem. I eksempelet fra Vestlandet var hunden skadet i benet og hadde det vondt, mens eierne var fortvilede og redde for hunden sin. Jeg var så heldig å kunne bidra med at begge parter fant hverandre igjen og fikk det bra. I saker der mennesker eller dyr er forsvunnet, har jeg ikke pleid å ta betalt. Noen ønsker å gi noe i ettertid, men jeg pleier aldri å kreve noe. Jeg ønsker ikke å gi noen en ekstra belastning. Det er tøft nok når noen er borte.

 

Nedarvede evner

Malu var ung da hun begynte å bruke sine evner aktivt. Som 13-åring spådde hun venninner med bordkort og i kaffegrut. Men hun har aldri følt at hun har vært annerledes enn andre.– Hele familien min har evner. Jeg husker mormor pleide å si «Sann mine ord» når hun hadde «sett» noe – og faktisk kan jeg ikke huske at hun noen gang tok feil. Hjemme hos oss var det å være synsk helt normalt, og det er nok også grunnen til at jeg alltid er blitt tatt på alvor. Jeg ble ikke avfeid og fikk ikke beskjed om at jeg fantaserte. Jeg kan faktisk heller ikke huske at jeg ble sett skjevt på eller mobbet fordi jeg var synsk. For meg var det normalt, og jeg oppførte meg vel deretter. Men så har jeg egentlig aldri brydd meg om hva andre mener heller. Om jeg treffer noen igjen fra skoledagene i dag og forteller hva jeg jobber med, trekker de bare på skuldrene og sier: «Du har jo alltid holdt på med noe sånn der.»

– Det kan ikke alltid være like hyggelige ting man får se eller får beskjed om når man er synsk. Verden er ikke rosenrød. Hva om du plutselig får inn bilder om dødsfall, sykdom og tragedier – hvordan takler du det?

– Jeg har bedt om å slippe å se grusomme ting, men det er ikke alltid jeg slipper unna. Det hender jeg ser ting, men det kommer som regel til meg når jeg ikke jobber bevisst, slik jeg gjør når jeg spår en kunde. Disse «bildene» kommer til meg helt plutselig og uten at jeg gjør noe på forhånd for å få vite om dem. Det verste er jo at jeg ikke kan gjøre noe med den informasjonen jeg får. Det er ingen som har bedt om å få vite – derfor er det heller ikke noe å fortelle. Malu tenker seg om og trekker litt på smilebåndet før hun røper at moren hennes noen ganger har fått kjeft fordi evnene hennes gikk i arv. 

– Jeg blir så oppgitt når jeg «ser» ting jeg ikke kan bruke til noe. Triste ting. Jeg har kjeftet på stakkars mamma og sagt at jeg ikke har bedt om å få evnene jeg har. Men hun har det på samme måte, så hun vet at det dreier seg om frustrasjon og mindre hyggelige syn som jeg har hatt.

 

Alle kan ta feil

– Tar du noen ganger feil eller feiltolker synene du får?

– Alle kan ta feil, men jeg opplever sjelden at jeg tar helt feil, sier Malu og tenker litt over hvordan hun jobber. 

– Det kan være vanskelig å forklare noe man bare er og alltid har vært. Jeg opplever at det er veldig enkelt å se det som er her og nå, for energiene er jo her. Da kan jeg bare «koble meg på» for å ta det inn. Når jeg ser framover i tid, må jeg tolke det jeg får inn. Når jeg legger opp kortene, «ser» jeg samtidig. Kortene blir som et arbeidsredskap som jeg støtter meg på mens jeg i tillegg får inn «bilder», kjenner lukter, føler stemninger og hører setninger. Jeg pleier å si at hvis jeg bommer på noe, så er det gjerne tiden. Den er det vanskeligste å stadfeste. Aller mest stoler jeg på det jeg «ser», sier Malu.

– Du får sikkert henvendelser av både mindre og mer alvorlig karakter. Klarer du å kvitte deg med inntrykkene, følelsene og lydene du opplever, når du er ferdig med en kunde?

– Jeg fungerer som en kanal. Informasjonen kommer jo ikke fra meg, men fra et sted utenfor meg. Når jeg har fått kanalisert ut informasjonen, er jeg ferdig. Når røret er lagt på, er forbindelsen brutt til både klienten og informasjonskilden. Når jeg arbeider, er jeg så konsentrert at jeg som regel ikke husker etterpå hva jeg har sagt.

– Lytter kundene til dine råd?

– Hele tiden har vi et valg. Vi velger hva vi skal gjøre, og hva vi ikke skal gjøre. Vi velger også hvilken holdning vi skal ha til andre mennesker, hendelser og informasjon vi mottar. Det finnes en positiv måte og det finnes en negativ måte å møte verden på. Jeg kan ikke velge for kundene mine. Valget er helt opp til den enkelte å ta. Jeg kan bare gi råd.