Smerte er et redskap til å finne kjærligheten

Smerte er et redskap til å finne kjærligheten

Wenche og Inge reiser Norge rundt i bobil

Til daglig arbeider samboerparet Wenche Dragvoll (56) og Inge Østensen (56) på teletorget. Denne sommeren tar de med seg telefonen og drar med sin nye bobil Norge rundt for å møte menneskene ansikt til ansikt. Trondheims-paret ser det som sin livsoppgave å hjelpe andre medmennesker til å frigjøre smerte for å finne glede og kjærlighet. Siden de jobber sammen når de fram til en dypere forståelse av at vi selv har valgt den smerten vi lever i. Wenche Dragvoll (56) og Inge Østensen (56) er samboere og har adresse i Trondheim. Til daglig arbeider begge to på teletorget, en jobb de setter stor pris på.– Vi anser det som vår livsoppgave å hjelpe andre, og det får vi i aller høyeste grad gjort i jobben vår på telefonen. Likevel har vi et ønske om å treffe nye mennesker, for vi er jo veldig sosiale av oss. Etter litt planlegging fram og tilbake kjøpte vi en bobil i fjor for å kunne ta med oss jobben rundt i hele landet. Telefonen har vi jo med oss, så folk får jo tak i oss likevel. Og kanskje når vi fram til andre personer enn de som ringer teletorget ved å dra ut og møte folk der de er, sier Inge.

– Har dere satt opp en fast reiserute for sommeren?

– Det har vi ikke, smiler Wenche. – Vi ønsker å reise dit vinden fører oss. Om vi får mange henvendelser fra et spesielt sted, reiser vi rett og slett dit. Og som sagt har vi telefonen med oss, så det er bare å ringe og spørre hvor vi er. Det er jo ikke så lange avstander i østlandsområdet, og vi er jo veldig fleksible. Det eneste vi har bestemt oss for, er at vi skal bruke august og september nord for polarsirkelen og at vi avslutter jobben når snøen kommer.Hjemme i Trondheim tar også paret i mot klienter. Wenche bruker tarotkort og healer, mens Inge kanaliserer.

– Vi ønsker å bidra til å hjelpe andre til å forstå smerten de står i. Når Inge kanaliserer, treffer det han sier på et dypt, ubevisst plan som forløser ting og gjør at folk blir bedre. Ordene treffer på riktig tidspunkt og er alltid riktig, forklarer Wenche. 

– Vi har opplevd at folk som har vært langtidssyke er blitt bedre etter at de har vært hos oss. Jeg synes det er helt spektakulært, og selvfølgelig merkelig også, smiler Inge. 

– Noe annet man skal være oppmerksom på, er husene vi bor i og hvordan dette kan påvirke oss. Vi har renset mange hus, og på den måten har vi forbedret livskvaliteten til mange. Folk opplever å komme inn i hus og kjenner at de ikke trives der uten å kunne sette fingeren på hva som er galt. Da kan huset ha behov for å renses. Jeg er ganske sikker på at store eiendomsmegler etter hvert vil bruke sånne som oss i fremtiden for lettere å kunne selge hus som er vanskelige å selge.  

 

Snur smerte

Inge bruker pseudonymet «Leon» i sine annonser. Der står det også: «snur smerte, vekker deg».

– Navnet Leon er ikke et navn jeg har hentet fra løse luften. Jeg har selv opplevd og sett at det er en mester som heter Leon som kanaliserer gjennom meg. Det er der navnet kommer fra, forklarer Inge. – For å snu smerte er det nødvendig å gjøre vedkommende bevisst på at det er smerten som har ført deg dit du er i dag. Sårbarheten er en del av kraften ethvert menneske har i seg. Desto mer sårbarhet man tør vise, jo mer kraft får du. Vi har lært helt fra barndommen at vi ikke skal vise sårbarhet, men denne følelsen er jo også en naturlig del av oss – om vi velger å fornekte den eller ikke.

Wenche tar ordet:

– Et spørsmål vi ofte får er hva som skal til for å redde et parforhold. Vi anbefaler aldri noen å gå ut av et forhold, men det vi ser er at mange er redd for å rive seg løs fra avhengigheten til et annet menneske. Avhengigheten blir destruktiv for begge parter. I forhold der det er mye sjalusi, er det vanskelig å få ting til å fungere. Frykten du kjenner gjennom sjalusien, de energiene du sender ut gjennom denne følelsen, skyver partneren lenger unna. Man må alltid begynne med seg selv. Sjalusi bunner ofte i dårlig selvfølelse som man overfører til sin partner, som på sin side føler seg mistenkeliggjort. Det blir en ond sirkel som er vanskelig å komme seg ut av. Mannfolk snakker ikke om følelser. Sånn er det jo i de fleste forhold. Vi kvinner trenger bekreftelse fra mannen. Det vet jeg bare ved å se på meg selv, sier Wenche.– I dypet av vår sjel ligger det mye tomhet og ensomhet. Det er ikke det livet handler om eller dreier seg om. Følelsen av å være ensom vokser i hele befolkningen. Hva tror du denne lengselen er som vandrer hvileløst fram og tilbake utenfor din indre dør? Det er en stemme fra dypet av din sjel som bønnfaller deg om å velge noe annet. Den ber deg om å løse opp i ditt koagulerte liv. Den ber deg om å våkne opp. Du vet ikke hvem du er. Våkne opp og finn det ut!

 

Emosjoner

– Emosjoner gir avtrykk også i framtid, begynner Inge å forklare. 

– Vi mennesker reinkarneres i grupper. Vi er mer eller mindre de samme som kommer tilbake til jorden i samme tidsrom. Noen går videre til andre dimensjoner, mens andre har andre oppgaver de må fullføre, men vi tilhører mer eller mindre den samme gruppen. Vi tar med oss ting videre, som for eksempel karma. Karma er ifølge hinduismen troen på at motivene bak alt vi gjør skaper enten god eller dårlig karma. De handlingene du gjør i dette livet, er med på å avgjøre hvordan ditt neste liv blir. Vi har gruppevis reinkarnert og sammen vandret fra Afrika, gjennom Asia, Hellas, deretter Amerika og videre til Europa og Skandinavia. Våre sjeler har opplevd krig, sult og elendighet. De erfaringene vi gjorde i disse livene har vi lagret i kroppen vår gjennom det ubevisste. Bare se på oss som bor her i nord. Vi i Norden er et dystert folkeslag med mye rusproblematikk. Den smerten vi gjennomgår er knyttet til åndelighet og eksistensialisme.

 

Moral og etikk

Inge lener seg framover. Han er blitt veldig ivrig mens han fortsetter å fortelle. – Dette er ikke noe jeg finner på, jeg har fått beskrevet dette gjennom kanalisering, smiler Inge, før han trekker pusten og fortsetter. – Årsaken til at vi i dag har problemer med moral og etikk er at dette er bygd på kristendommen. Vi har en gudsfrykt som har et sterkt grep på oss alle. Alle har levd et liv i den mørke middelalderen da kirken hadde en demonisk kraft som folk fryktet. Vi sitter fast i moral om for eksempel sexliv, noe som egentlig er helt naturlig, selv om vi i dag skriver år 2009. Det sitter i benmargen vår på grunn av alle livene vi har levd under kristendommens åk. Vi holdes i en tro om at vi ikke har frihet, at ting skader oss, og dette fører til at vi legger lokk på følelsene våre. Vi blir rett og slett tillært hva som er synd og skam. Det er viktig at folk blir mer bevisste på disse tingene.

 

Hva er kjærlighet?

– Det er en følelse, smiler Wenche. Inge nikker.

– Det er en følelse som inneholder mange begrep om det positive. Det er noe alt levende søker etter. Det handler om hvem vi er. – Vi skal ikke glemme yin og yang. Det ene eksisterer ikke uten det andre. Altså du må vite hva smerte er for å kunne oppleve kjærligheten. Når man forløser smerte kommer kjærligheten, utdyper Wenche.

– Dere som vet alt dette har vel et perfekt kjærlighetsforhold? Wenche og Inge ler godt.

– Folk tror ofte at siden vi jobber med dette så er alt rosenrødt i vårt forhold. Sånn er det ikke. Vi kan sitte fast vi også, men vi har hverandre og kan sammen finne løsninger og komme oss videre. Sånn sett er forholdet vårt perfekt, men vi må hele tiden jobbe med oss selv. Vi stopper aldri opp og vi lærer noe nytt nesten hver dag. Livet er en reise med forandringer, problemer og gleder for oss som for alle andre. Nøkkelen er ikke å bli sittende fast på et sted, men våge å gi slipp på ting som ikke er bra og fortsette på livets reise. Inge lener seg forover igjen og prøver å sette tingene i perspektiv.

– «Moderne tider» har jo alltid vært en del av utviklingen. Vi hadde fortsatt bodd i jordhauger om det ikke hadde vært for alle de gale folkene som fant på noe nytt. Nytenkning, prøving og feiling har fått oss dit vi er i dag. Det handler hele tiden om å utvikle seg selv når tiden endres.Wenche er alvorlig et øyeblikk.

– Livet har ikke vært smertefritt for verken Inge eller meg. Vi har også vært på søken etter materielle goder som de fleste andre, og vi lærte de samme leksene om og om igjen til vi skiftet mønster i våre tanker og handlemåte. Det har krevd hardt arbeid til tider, men forståelsen og forløsningen som er resultatet av all jobbingen er verdt det. 

 

Forløsning

– Nå skal jeg være veldig direkte, og det virker som om du er åpen for det, smiler Inge, mens han ser på meg med alvor i blikket. – Du holder mange såre følelser under lokket ditt. Du er redd for å vise deg sårbar i redsel for selv å bli såret på nytt. Jeg ser du slet en del i 17-18-års alderen, sier han. Jeg kjenner hårene på ryggen reiser seg. Litt uventet og brått tar minnene meg tilbake til den gang jeg var ulykkelig forelsket i den noe eldre Jørgen i to år. En avvisning som sved lenge.

– Du har lidd masse, fortsetter Inge, mens han bretter ut noe som for meg føles som sjela mi. Han setter fingeren på mange hendelser fra fortiden, og mens han lirker dem frem kjennes disse hendelsene absolutt som svake punkt i livet mitt. Det gjør vondt når han trykker på dem. Samtidig står gåsehuden på kroppen. Hvordan er det mulig at han kan vite alt dette om meg?Wenche smiler og beroliger meg.

– Du får dette kanalisert til deg nå fordi du er klar til å snu smerten du bærer med deg til kjærlighet. Det er det rette tidspunktet for deg – akkurat nå. 
Inge fortsetter med kanaliseringen som treffer meg på mange plan, både fysisk og psykisk. Det er en sterk opplevelse som også er litt smertefull. Det hele gjør meg klar over at jeg har mye i meg som jeg holder tilbake og som må forløses. Jobben begynner nå. Når det hele er over kjenner jeg en befrielse og glede boble i brystet på meg. En følelse jeg faktisk ikke har kjent på lenge. 

– Når vi er ute og jobber er det kraften mellom oss to som er den helbredende effekten der og da. Vi setter i gang de nederste chakraene som kan gi grobunn til vekst. Siden kan vi følge opp på telefon dersom det er nødvendig. Smerten blir omformet til et redskap for å realisere seg selv, understreker Wenche. 
Wenche tenker seg litt om før hun kommer med en anbefaling fra dypet av hjertet.– Vær i din sårbarhet, vær i din ensomhet. Tør du ikke det, vil du fortsatt gå i dine gamle handlingsmønstre med frykt, kontroll og raseri. Dette raseriet forteller deg at du egentlig lengter etter noe mer. Vi må rett og slett tørre å være oss selv. For å være oss selv, må vi også tørre å være sårbare. Forestill deg hvordan livet vil være uten bekymringer og plager, uten uro eller angst, men kun å være i livets midtpunkt der du kan møte frykt og smerte med sinnsro og enkelhet uten panikk. Dette prinsippet består i å vite og å innse fullt ut at du har et valg og et kraftsenter inne i deg – som er deg! Inge avslutter med en tankevekker:

– Folk sier at det vil gå bra til slutt. Husk at det ikke finnes en slutt. Vi skal fortsette å leve og eksistere i all evighet…