Overbeviste med sine mediale evner

Overbeviste med sine mediale evner

Therese Hussein vant «Jakten på den 6. sans»

Oppgavene i «Jakten på den 6. sans» er utfordrende, selv for landets beste klarsynte. Denne våren var Therese Hussein den mest treffsikre av de ti deltakerne i konkurransen, og stakk til slutt av med seieren. I mai var det duket for finale i programmet «Jakten på den 6. sans». Da de krevende oppgavene var ferdige, ble det klart at Therese Marie Myrtveit Hussein (36) har best kontakt med sin sjette sans. Hun fikk best resultat av de ti personene TVNorge hadde invitert til å delta etter at de klarte den innledende opptaksprøven.  
 
– Det var veldig gøy å vinne. Spesielt godt var det at vi fikk tid til å tenke igjennom sakene etterpå, siden det gikk lang tid fra vi var ferdige med å filme til finalen ble sendt. Det har betydd veldig mye for meg at jeg fikk være med, og at jeg vant, sier Therese fra Loddefjord ved Bergen. Nå nyter hun et godt familieliv med sin mann Gholam Hussein.

 

Lei av skeptikerne

Som klarsynt medium har Therese møtt mye motbør og skepsis opp gjennom årene. Da hun bestemte seg for å melde seg på som deltaker i «Jakten på den 6. sans», var dette litt av grunnen. Hun ville bevise at det faktisk er mulig å ha klarsynte og mediale evner.

– Jeg var litt lei av å møte så lite forståelse. Da var det godt å få lov til å vise svart på hvitt hva jeg faktisk har evne til, forteller Therese. Og bevis har hun gitt flere ganger i løpet av programmene ved å forbause med sin treffsikkerhet. Etter å ha sett Therese i programmet har mange av de mest skeptiske seerne fått bevis for at noen mennesker kan innhente informasjon fra avdøde og åndeverdenen. 

– Jeg har fått en del henvendelser fra veldig skeptiske mennesker som har sagt at jeg har klart å rokke ved dem. Det synes jeg er fint, for jeg har møtt veldig mye motbør, sier hun. Både da programmet gikk på TV og etter finalen, har hun fått haugevis av e-poster og telefoner. Hittil har hun bare fått positive tilbakemeldinger. Mange har sagt at de har fått troen på at mennesker lever videre etter døden, og at det finnes en åndeverden. Noen har fortalt Therese at hun hjalp dem med å finne roen og til å forsikre dem om at personer de har mistet, er på et trygt sted. Det er ingen tvil om at Therese har imponert og gjort inntrykk på mange.

 

Kommuniserer med avdøde

I første episode av programmet sa Therese klart og tydelig fra om at hennes sterkeste side som klarsynt er å kommunisere med avdøde på «den andre siden». Nettopp denne egenskapen er det hun skåret best på senere i programmet. Oppgavene hvor de skulle hente frem informasjon fra historiske hendelser og avdøde personer, klarte hun utmerket. Et eksempel på dette så vi i det siste programmet, da hun fikk frem detaljer fra en tragisk brann i Hegdehaugsveien i Oslo 6. november 1938. Brannen ble utløst i et stort selskap. Ingen av deltakerne visste noe om hendelsen på forhånd. Therese beskrev hendelsen korrekt, blant annet at det var et selskap hvor det oppstod sjalusidrama og en alvorlig brann, og at alle gjestene unntatt en kvinne brant i hjel. Alt hun sa, stemte med virkeligheten, selv om hun ikke hadde noen kunnskap eller minner om hendelsen.

– Min sterkeste side er å være medium, og som medium kan jeg sanse veldig mye forskjellig, av både bilder, lukter, lyder og smaker. Kontakt med ånder er det jeg kan aller best. Det er under slike oppgaver jeg pleier å ha full treffsikkerhet, sier hun. En oppgave Therese selv er veldig stolt av, var da deltakerne skulle plukke ut et uekte maleri blant fem ekte malerier, uten å se maleriene. Therese forteller at hun da fikk direkte kontakt med den avdøde kunstneren som hadde malt de ekte maleriene.

– Jeg så ham fysisk foran meg. Kunsteren stod ved siden av meg og fortalte meg hvilket som var det uekte maleriet, sier hun. I etterkant fikk hun en drøss med henvendelser fra forbausede og forundrede seere. Akkurat denne typen oppgaver som medium er også Thereses favoritt – det er hennes arbeidsområde. 

 

Klarsynt som barn

For Therese handler klarsynte evner om å kunne lese andre menneskers følelser tydelig. Som klarsynt kan man si hvordan et menneske har det inni seg uten å snakke med vedkommende. Alle har denne evnen i mer eller mindre grad mener hun, men noen har den mye sterkere enn andre. 

– Jeg har alltid vært klarsynt, helt fra jeg var liten. Som barn var jeg veldig følsom og plukket opp andres følelser. Men jeg var ikke klar over det, sier hun. Siden hun ikke var bevisst om at hun også plukket opp andres negative følelser, skapte det problemer for henne. Derfor trodde hun at hun hadde angst, og var redd i mange år før hun fikk orden på sansene sine. Etter hvert begynte hun å oppdage at de negative følelsene ikke var hennes egne. Hun merket at hun kunne stå opp om morgenen og gå ut full av selvfølelse og selvsikkerhet. Da hun kom ut blant mennesker, plukket hun opp andres angst og bekymringer. Snart ble hun observant på dette, og fant ut hvordan hun skulle stenge av for negative energier.

– Det har ikke vært noen lett vei å være klarsynt og medium. For meg har det utviklet seg på en vanskelig måte, men i dag forstår jeg det. Jeg tror det har skjedd slik fordi det var meningen at jeg skulle jobbe med litt tunge temaer, sier hun. Therese var godt voksen før hun oppdaget at hun skulle bruke sine klarsynte og mediale evner til å hjelpe andre. Hun fikk en del hjelp fra Anna Elisabeth Westerlunds bok «Synsk: Av en clairvoyant kvinnes erfaringer» (1968). Therese er enig med Westerlund i at det å være synsk handler om mer enn bare å ha god intuisjon eller magefølelse, eller bare å ha en vag følelse eller ubehag for en person eller en fremtidig hendelse. 

– For meg er det å være synsk å ha full styrke og sikkerhet om følelsen eller bildene du får, og at du vet 100 prosent sikkert hva som har skjedd på det stedet du er på, sier Therese.

 

Åpner mange dører

Som vinner av «Jakten på den 6. sans» har Therese fått drøssevis av positive tilbakemeldinger. Seieren har åpnet mange dører både for henne og for seere som har blitt sterkere i troen. Det flotteste for Therese er å få lov til å hjelpe og gi svar til en del mennesker som spør om sine avdøde slektninger og venner. Mest av alt ser hun seg selv som et bindeledd mellom den fysiske verden og åndeverdenen hvor vi går når vi dør. 

– Hvis noen dør veldig brått og de gjenlevende mister kontakten med den avdøde, oppfatter jeg kontakten umiddelbart. Jeg kan gjenopprette kontakten mellom den som døde, og dem som er igjen, og lege sårene som er der, avslutter mediet. 

 

Ønsker du å kontakte Therese Hussein? Skriv til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ring 924 68 386.