Åndelig kunnskap til alle!

Åndelig kunnskap til alle!

Fysisk er ikke Vibeke Behrens med oss lenger, men hennes visjon lever videre

Fysisk er ikke Vibeke Behrens med oss lenger, men hennes visjon lever videre gjennom Den Lille Arkana. Ved å skape en nytenkende og svært innholdsrik alternativ butikk, levde hun ut sin store drøm om å spre spirituelle budskap til flest mulig mennesker. For ti år siden fantes det knapt noen alternative butikker i Norge, men nå dukker det stadig opp nye. Da Den Lille Arkana på Youngstorget i Oslo åpnet i 2001, var den en av landets første sammen med Zen Bok & Musikk og Scanalka. 

– Mitt ønske, mitt håp og min tro er å spre det åndelige budskapet. Jo flere mennesker som kommer inn på denne veien, jo bedre vil verden bli, sier Annette Behrens. Hun er den 14 måneder yngre søsteren til Vibeke Behrens, gründeren som startet butikken og som hadde en stor visjon om å spre åndelig kunnskap ut til menneskeheten.


Klare visjoner

Drømmen om å starte butikk begynte å spire da søstrene Behrens lekte butikk i 4-5-årsalderen. De hadde fått et rødt kasseapparat av plast i gave, og solgte alt de kunne finne av ting og tang. Allerede da gikk Vibeke i bokhyllen til foreldrene for å hente bøker. Hun stod som regel bak disken og Annette var kunde. Senere i livet fikk Vibeke nattlige drømmer om å starte en bokhandel. Alt tydet på at det var dette hun skulle drive med. Etter mange utenlandsreiser og møter med mennesker fra hele verden, begynte interessen for det åndelige aspektet av livet å spire. Hun fant ut at det hun ønsket å gi videre var den åndelige kunnskapen som det finnes så mye av i det skrevne ord, og gjøre den tilgjengelig for hele landet. Ved hjelp av intuisjon og drømmer fikk Vibeke indre beskjeder om hva mennesker behøvde i sin utvikling, og dermed hvilke varer hun skulle velge til sin butikk.

– Hun hadde en unik evne til å fange opp signaler om hvor vi står som menneskehet, og bidra med det som var mest aktuelt for vår vekst og søken, det være seg bøker fra ulike filosofiske eller spirituelle retninger, essenser, musikk, tarotkort eller lignende. Ofte jobbet hun 16 timers dager for å få endene til å møtes, forteller Annette.


Superpopulære englekort

En natt fikk Vibeke en drøm om å oversette Doreen Virtues englekort til norsk. Vibeke satset alt, og det viste seg å gå veldig bra. Nå vet vi at noe av det som bidrar til at butikken overlever er at hun valgte å oversette disse kortene, sier Annette. Hun har vært med på å oversette kortene og har i hovedsak ansvar for alle stegene i tilvirkningen. Virtues vakre englekort og orakelkort på norsk er faktisk de mest solgte varene i Den Lille Arkana. Ellers er det populært med litteratur som handler om at vi skaper vår egen virkelighet. Steiner og krystaller er det også mange som vil ha for tiden. Butikken har et svært allsidig sortiment – noe for enhver smak. Dette synes også på kundene, hit kommer alt fra små barn som vil ha fine steiner, til pensjonister, husmødre og menn med stresskoffert som ønsker englekort og salvie. Alle skal kunne finne noe de liker.


Bringer visjonen videre

Den Lille Arkana drives nå i hovedsak av familien, med uunnværlig hjelp av flotte ansatte.

– Vi er utrolig heldige som har så fine medarbeidere i Lille Arkana, som alle er koblet på den samme visjonen som Vibeke hadde. Jeg håper og tror at Vibekes energi fremdeles har en slagkraft og at den fortsetter å nå ut til mennesker, sier Annette. Da Vibeke styrte butikken var hun veldig åpen med sine ansatte om sin store drøm bak butikken. Hele tiden jobbet hun for å få alle til å føle seg som del av et team som jobber mot et høyere formål. Ifølge de ansatte i butikken har det aldri vært snakk om å tjene masse penger eller være påtagende hyggelig med kundene for å få solgt mer. I stedet har de hatt fokus på å finne det som er riktig for hver enkelt kunde, der de er i deres egen prosess på sin egen reise. Selvfølgelig er det utrolig viktig at de ansatte har stor interesse for og innsikt i ulike spirituelle og filosofiske retninger. Arbeidet i Den Lille Arkana er som en livsstil for jentene i butikken.

– Dette er ingen vanlig jobb der du kommer klokken ti, drar hjem klokken seks og er ferdig med det… Det handler om langt mer enn det. Den Lille Arkana er med overalt, sier butikksjef Malin Pettersen. Sammen med Brita, Annette og Kimmi Behrens, henholdsvis mor, søster og datter til Vibeke, satser de på at de klarer å fortsette arbeidet Vibeke satte i gang. Ambisjonen bak butikken har alltid vært å høyne menneskers bevissthet og fremme vår åndelige utvikling. De vil la Den Lille Arkana leve videre i den ånden.

Nettsiden til Den Lille Arkana: www.denlillearkana.no