FINN DIN EGEN super-bevissthet!

FINN DIN EGEN super-bevissthet!

Hjelper oss å nå vårt høyeste potensial.

I vår reiste 18 hvitkledde healere land og strand rundt på norgesturné, og flere steder stod de i kø for å gi healing og kjærlighet. Hvem er disse menneskene som snakker så varmt om superbevissthet og energimedisin? Vi møtte seks av healerne som turnerte Norge rundt med med Inkaspa.   

De omreisende healerne representerer Norsk Akademi for Superbevissthet. Dette er en gruppe mennesker som utforsker og jobber med ulike metoder for healing, meditasjon og andre modeller for transformasjon fra hele verden.

På Inkaspa deler de av sin energi og bevissthet ved å gi healing, leke med energiøvelser, utføre inkainnvielser og skape seremonier. Verktøyene de bruker, tar sikte på at mennesker skal nå sitt høyeste potensial, som igjen vil kunne bidra til å gi en dyp forståelse av hvem vi er.

– Du er alle gleder og all kjærlighet. Jeg ser deg som det høyeste potensial av deg selv. Sånn gjenkjenner jeg deg og samtidig meg selv. Det finnes en enhet – jeg er deg, og du er meg, sier Rune Heivang åpent og sikkert. Det er han som grunnla akademiet og står bak Inkaspa-turneen.


Urgammel inkamedisin
Alle de 18 healerne som turnerte, har gått Studiet for Energimedisin og Superbevissthet. Her har de lært healingmetoder fra ulike steder i verden og teknikker fra psykologi, åndelig praksis, NLP, coaching og andre terapiformer. Mye er hentet fra inkasjamaners gamle tradisjoner i Peru.

For 15 år siden reiste Rune Heivang rundt i verden med et ønske om dyptgående å studere energimedisin, psykologi, psykisk og fysisk helbredelse og mye annet relatert til helse og spiritualitet. Det sterkeste inntrykket fikk han under oppholdet i Andesfjellene. Her studerte han hos de siste inkaene som skal ha levd isolert de siste 500 årene.

– Mange av våre inkavenner har ikke hatt tilgang på vestlig medisin, men har kun hatt muligheten til å benytte noen få urter. De har blitt mestere til å lese puls og til å jobbe med sine medisinske lysmetoder. Dette har de gjort i tusenvis av år, og det ville de ikke gjort hvis det ikke hadde virket, sier Rune.

 

Lysende energifelt

Ideen om et lysende felt rundt menneskets fysiske kropp er sentral i inkahealernes energipraksis, som handler om å korrigere lysfeltet (tankefeltet) rundt kroppen.

Feltet er en slags blåkopi av alle minner vi har erfart, både fysiske, følelsesmessige og åndelige. Ifølge healerne kan lysfeltet eller auraen vise avtrykkene av sykdom ofte måneder og år før den manifesteres fysisk i kroppen. Et mål for healerne er å kunne lære å se og påvirke avtrykkene i lysfeltet, slik at de kan forebygge sykdom og ubalanser på alle nivåer. De jobber med sjelen og alle energier rundt oss, for å hjelpe oss å gjøre det de tror vi har kommet til jorden for – å skape paradis på jord. Velværet de vil bringe videre til andre, er ment å skulle gjøre oss klare til å gå videre i vår kollektive utvikling. 

– Vi ønsker å komme frem til at du har skapt din egen virkelighet, uansett hvor vond denne sannheten kan være for noen. Oppfattelsen av virkeligheten er bare en drøm. Når du erkjenner dette, endrer alt seg, sier Heivang. Energifeltet han henviser til, er det samme som forskere innen kvantefysikk har kalt nullpunktet eller «feltet», som er et hav av energi med ubegrenset potensial.

– Når du fokuserer din bevissthet på feltet, kollapser det du observerer, til en mindre form av feltet, som deretter blir vår nye virkelighet, forklarer Rune. Kanskje er det dette som skjer når en person får healing i oppreist stilling og faller i bakken. Personen dras på en måte inn i energifeltet og blir en del av en energibølge. Etter en slik hendelse har det ofte skjedd at klienten forteller om å ha vært på et annet sted hvor alt føltes anneredes.

 

Veien til superbevissthet

Rune Heivang sier at den første regelen for å kunne ta del i den totale virkeligheten er at vi alle har tilgang til superbevissthet.

«Alt i universet har en frekvens som er energi med bevissthet. Når mennesket hever denne frekvensen med bevisstheten, skjer det magiske ting med vår helse, vår bevissthet og våre liv,» skriver Rune Heivang i «Templenes visdom» (2008). Denne boken har han skrevet som en arbeidsbok for å ta oss med på en dyp sjelereise og sette i gang forandringer i oss. En slik magisk reise starter med at man blir et lite barn igjen, som er nysgjerrig og stiller spennende spørsmål, skriver han videre. Superbevissthet beskriver healerne som opplevelsen av kjærlighet i vakre former. For å få tilgang til vår superbevissthet må vi først lære å styre vår egen bevissthet.

– Flesteparten bruker ikke sin superbevissthet fordi de ikke forstår sin egen bevissthet. Når vi sammen kan forstå hvordan den totale bevisstheten virkelig fungerer, vil vi sammen kunne endre vår oppfatning av fremtiden, sier Rune. Healernes poeng er at siden vi skaper vår egen virkelighet, må hver og en av oss selv ta ansvar for den. Dermed kan vi finne våre gleder, erfare visdom og få åndelig innsikt. Denne erfaringen og innsikten er kjærlighet i en ny vakker form. Når vi er superbevisste, opphører lidelse, og vi er våkne og totalt frie til å forstå at vi er skapere av virkeligheten, og den vakre følelsen og forståelsen vedvarer.

– Da er vi hjemme hos Gud, Altet, Skaperen, Kilden, Den Ene eller Den Universelle Kraften som beskriver bevisstheten og energien i og mellom alt. Vi forstår at vi er på en mystisk og magisk reise inn i det ukjente, utdyper Heivang.

 

Ingen åndelige merkelapper

Norsk Akadami for Superbevissthet er ingen sekt eller religion, og de er ikke kommet for å bevise noe som helst.

– Vi bryr oss ingenting om du tror på healing, Gud eller Jesus, sier Rune. Likevel mener han at alle kan, gjennom healing og andre metoder, få erfare hvordan den guddommelige universelle kraften føles, og hvordan den kan brukes til menneskenes, dyrenes og naturens felles beste. De er heller ikke så opptatt av vitenskapelige beviser for at healing har effekt – selv om de finnes – siden mennesket selv kan føle hva velvære er. I stedet mener de hver og en må forstå at de er unike, slik at de finner livets mening og vet hva som er viktig, spennende, morsomt og utfordrende for dem.

– Vi setter heller ikke merkelapper på hva som er åndelig eller ikke. Alt er jo ånd. På vår skole lærer vi bort noen metoder der studentene selv erfarer hvem de virkelig er. Derfra må de bruke denne innsikten til hva de ønsker å bruke superbevisstheten sin til, forteller Heivang. Healerne ved akademiet måler suksess etter økt velvære, en følelse av nyvunnet fred, kraft og følelsen av samhørighet med alt liv. De liker å kalle healing for en lek med inspirasjonskraften eller kjærlighetskraften.

 

«Jeg elsker deg!»

En av healerne som reiste rundt på Inkaspa-turneen, er Brigitte Sørlie. Hun gikk på Inkaskolen for to år siden, og i ettertid har hun deltatt på flere mestermøter.

– Det jeg har opplevd, er verdt fem ganger av prisen det koster å gå på denne skolen. Det kan ikke beskrives med ord. Jeg drev med healing før jeg begynte på skolen, og det er summen av det hele som gjør det bra, sier hun tydelig begeistret.
Den 40 dager lange healingreisen Norge rundt synes hun gikk altfor fort.

– Egentlig skulle jeg ønske at turen varte mye lenger. På Inkaspa får du oppleve en smakebit av alt du opplever under utdannelsen, sier hun, og deler et tips med oss:

– Se deg selv i speilet og si «Jeg elsker deg» høyt. Prøv dette hver dag i to uker og se hva som skjer med deg. Kombiner dette med å puste livets pust og drikke vann som du bevisst sender gode tanker, sier hun og smiler lurt. Til daglig driver hun Ørnen & Condoren’s Hjerte i Hønefoss, hvor hun utfører behandlinger og driver en alternativ butikk.

 

Gikk energistudiet to ganger

Daniel Wien har gått på Inkaskolen to ganger. Den første gangen ønsket han en transformasjon, og den andre gangen ville han fordype seg enda mer. Han har også tatt alle mesterkursene og var med på Inkaspa-turneen med Heivang i vår.

– Det har helt forandret livet mitt. Jeg fikk virkelig vite hvem jeg er, og hvor jeg skal her i livet. I tillegg fikk jeg lære fantastisk kraftfulle healingteknikker, sier Daniel. 
Tidligere jobbet han som fotograf og eide en fotobutikk, og opplevde da mye stress i jobben. I en periode møtte han skikkelig veggen og ble veldig deprimert. Da begynte han på kurs i thetahealing. Allerede fra han var 12 år, hadde han lest mye om alternative metoder og paranormale fenomener. Men før han begynte på healingkurs, hadde han for det meste bare lest om det, og ikke gjort så mye med det selv. På kurset fikk han satt det han kunne fra før, inn i et system. Siden begynte han på Norsk Akademi for Superbevissthet.

– Det har vært en fantastisk reise – helt nydelig. Det er en fantastisk skole som nesten burde vært en del av konfirmasjonsundervisningen. Man begynner å elske alle mennesker og slutter å dømme fordi man gjenkjenner alle som seg selv, sier Daniel, som jobber som healer og veileder på Wien Naturterapi i Skien.

 

Opplevde en revolusjon

Da Jørgine Lillehaug begynte studiet på Inkamedisinskolen for tre år siden, begynte ting å skje veldig fort i livet hennes.

– Det var absolutt en revolusjon. Mange ting ble snudd totalt på hodet for meg, og jeg så etter hvert at jeg var så mye, mye mer enn jeg tildligere trodde jeg var. Jeg fikk følelsen av å være ett med alt som er – til å begynne med bare av og til, men etter hvert ble det mer og mer, forteller hun. Selvsagt møter hun livets utfordringer som alle andre. Forskjellen er at hun nå tar imot sine utfordrende opplevelser som gaver.

– Jeg ble lei av den gamle illusjonen, der jeg ofte identifiserte meg med fortiden. Så jeg spurte meg selv: «Er det noe mer? Hvem er jeg?» Spørsmålene bringer meg videre på reisen mot å huske hvem jeg egentlig er. Jeg er alle gleder, all visdom, all kjærlighet, alle mestre, all frihet og alt som er. Vi er alle i en illusjon som handler om at vi er på en fantastisk guddommelig reise, sier Jørgine takknemlig. I dag driver hun en healingpraksis sammen med Tore Hem i Steigen i Nord-Salten.

 

Total frihet

Det er nå to år siden Arne Bjellesbø gikk det ettårige kurset på Inkaskolen. Siden har han gått på mesterkurs, og han var også med som healer på norgesturneen Inkaspa. De 40 dagene på reise synes han var veldig gøy.

– Denne skolen har etter min mening både spirtuelt og pedagogisk en lærerstab som er i verdensklasse. Det er fint å tenke på at lille Norge faktisk har noe av det beste tilbudet i hele verden på denne fronten. De fleste som har gått der, er nok enige i det, mener healeren. Selv synes han at noe av det beste han lærte, er at healing ikke handler om å «fikse» på noe som ikke er som det skal være. På skolen lærte han at alt er på en måte som det skal være, så vi trenger ikke å fikse noe. Nå har han også erfart at alle healingteknikker er like riktige.  

– Din metode er like god som min. Det finnes like mange healingteknikker som virker like godt, som det finnes mennesker på jorden. Healing er mer et hellig møte mellom mennesker, og det handler om å utforske det å bli mer av den man egentlig er, sier Arne. På skolen lærte han en ny bevissthet som har forandret livet hans ved at han tar mer ansvar for hvordan han betrakter ting. Hvis han får en murstein i hodet eller blir syk, har han et mindre dømmende syn på det som skjer. Det å vite at han skaper sin egen virkelighet gir en total frihet til å tenke og velge selv.

 

Store gaver

– Å bli kjent med Rune Heivang og Drømmeveverskolen (tidligere navn på skolen) i 2005, er den største gaven jeg har gitt meg selv, sier Berit Rosseland Eikrem. Også hun har tatt årskurset i inkamedisin.

– Jeg var mye i offerrolle, og det var tøft å møte meg selv, se meg selv og vise hvem jeg var uten maskene jeg hadde lagt på meg selv, sier hun. I løpet av skoleåret fikk hun transformert sine traumer til gaver som gir forståelse og visdom. Da hun var ferdig på skolen, skrev hun i dagboken sin: «Nå er jeg klar for livet, nå er jeg klar for gledens vei.» 

– Jeg manifesterte at jeg ville nå mitt høyeste potensial i dette livet. Jeg fikk mange beskjeder om hvem jeg er, og at jeg kunne gå for akkurat det jeg hadde lyst til. Likevel tok jeg ikke steget og levde som den healeren og medmennesket jeg er, sier hun. Selv om hun hadde lyst til å jobbe som healer og kursholder, satt hun hjemme uten å komme i gang. Høsten 2008 ble hun alvorlig syk, og nettopp det ble redningen hennes. Da grep hun livet med et sterkt ønske om å leve. Nå vet hun at sykdommen var et opppvåkningsrop. Etter nedturen har hun fått enormt mange fine gaver, gleder, visdom og kjærlighet inn i livet. Spaturen hun var med på, synes hun også har vært fantastisk.

– Det har vært en stor gave å få være med på denne turen og møte så mange flotte mennesker. All den kjærligheten! Å gi og få er akkurat det samme: Takk, takk, takk! Nå vet jeg hvem jeg er, og jeg vet jeg er god nok. Jeg er Mesterhealer. Jeg kan gjennomføre alt jeg vil, og jeg trenger bare å være meg selv – om det er som kone, mor, bestemor, medmenneske, healer eller kursholder.