Krystaller mot alle slags plager

Krystaller mot alle slags plager

Alle bør få muligheten til å oppdage at steiner og krystaller kan dempe mange plager og smerter.

Det mener steinentusiasten Unn-Eli Walsøe. Mange opplever at både hodepine, depresjoner, smerte, eksem og blødninger kan lindres ved bruk av spesielle steiner. Fra sin tidlige barndom har Unn-Eli Walsøe fra Magerøya ved Nordkapp samlet på alle slags steiner. I dag driver hun sin egen gavebutikk og nettbutikk med steiner, krystaller, naturlige oljer og urtekremer som kan brukes mot de fleste fysiske og psykiske plager. Spesielt med krystallene er det bare fantasien som begrenser hva vi kan bruke dem til. 
 
– Jeg bruker ikke piller mot noen ting. Jeg bruker steiner for de fleste plager, som hodepine, menstruasjonssmerter, depresjoner og smerter, sier Unn-Eli. Hun driver Tyras Krystallrom på Filtvet, som ligger rundt tre kvarters kjøretid sør for Oslo. Hennes store lidenskap for steiner og krystaller har vært intakt hele livet, helt siden hun som jentunge suste rundt for å plukke og samle på steiner nordpå. Tidlig i tenårene begynte Unn-Eli å spå vennene sine med spillkort, og siden 1992 har hun holdt på med tarot. Hun har jobbet på spålinje, men nå er det steiner og gaver for alle pengene. Ved siden av butikkarbeidet jobber hun som omreisende hjelpepleier som drar på besøk til eldre mennesker. Ofte hender det at hun gir bort steiner som kan hjelpe mot diverse små og store ulemper.
 
– Å få lov å holde på med steiner og tarot og å gå i denne gode energien fra steinene hele dagen er helt fantastisk, stråler hun fornøyd.   

 

Mot blødning og smerter 

Inne i gavebutikken kan gjestene sette seg og få en kopp te, og alle får god tid til å se seg rundt og spørre om råd. Men det er ikke alltid like lett å vite akkurat hvilken stein man trenger og har mest nytte av. Derfor kan de som vil, få hjelp fra Unn-Eli til å finne riktig stein ved at hun bruker tarotkort. Selv bruker Unn-Eli steiner og krystaller for å lindre de fleste symptomer og smerter som dukker opp. 

– Jeg bruker ikke medisiner mot noen ting. Jeg bruker stein for de fleste plager, som hodepine, depresjon, eksem, menstruasjonssmerter og andre smerter, sier hun. Hematitt, også kalt blodstein, er for eksempel veldig populær for kvinner som har sterke smerter og mye blødning i forbindelse med menstruasjonen.

– Plasser den på magen, så forkorter du menstruasjonen med flere dager og forminsker smertene. Under første verdenskrig fikk soldatene med seg hematitt på reisen, fordi den stopper blod, sier Unn-Eli. Selv har hun brukt mye hematitt, og flere av damene hun kjenner, elsker denne steinen fordi den hjelper dem når «mosters røde tine» kommer. Malakitt er en annen stein som blir brukt mot smerter, men også mot depresjon og søvnvansker. Hodepine kan lindres med akvamarin, tipser steinentusiasten.

 

Lyst, glede og rikdom

En skikkelig gledesstein er solsteinen, som kan øke lystfølelsen og seksuallysten og gjøre oss glade. De som er deprimerte og nedstemte, kan ha ekstra glede av den, og den virker best på kvinner. Solstein kan også gi en slags blomstrende friskhet og følelse av fullstendig renhet. Den kan brukes for lykke og hell, fjerne frykt og oppfordre til uavhengighet og originalitet. En lystig stein spesielt for menn er shiva lingam, som er en slags naturlig viagra fra steinriket. Naturligvis har det seg slik at brukerne av denne steinen sjelden snakker høyt om virkningen! Shiva lingam er avlang og tofarget, og står også for fruktbarhet og universets kreative kraft. Et gammelt ordspråk sier at hvis du eier et stykke rubin, blir du aldri fattig. Så hvis man sliter med økonomien, er det ingen dum idé å skaffe seg en rubin.  

 

Mot eksem og stråling

Ametyst er en av de beste steinene mot eksem, synes Unn-Eli. Selv har brukt den mye mot egne eksemplager. Når hun legger ametyst i hendene, opplever hun at eksemen forsvinner raskere. Helingstiden blir kortere enn når hun ikke bruker ametyst. Denne vakre lilla krystallen kan også gi ro i sinnet, så den er utmerket til meditasjon og kan være god ved søvnløshet. Den virker rensende, absorberer negativ energi og motvirker luftforurensning. Rosenkvarts er en av de mest kjente krystallene, og mange bruker den for avskjerming mot stråling fra tv-skjermer, mobiltelefoner, pc-er, vannårer og trådløse nettverk. 

– Vi blir bestrålt hele tiden fra alle kanter. Legg rosenkvarts i hvert hjørne av huset for å beskytte deg mot all slags stråling. Alle burde ha rosenkvarts i sengen sin, sier Unn-Eli. Rosenkvarts er også en fin gave å gi til nyfødte, fordi den representerer guddommelig kjærlighetsenergi og er ment å gi evig stabilitet til kjærligheten. Den kan gi en beroligende energi som fjerner negativitet og skaper balanse i livet.  

 

Bruk av steiner 

På Tyras Krystallrom blir alle oppfordret til å bruke steiner og krystaller med stor respekt og kjærlighet. Disse skattene fra naturen kan hjelpe oss å fremme positive egenskaper både i kropp og sinn. Når du skal skaffe deg en stein, er det ikke alltid størrelsen det kommer an på. En liten stein kan ha like stor effekt som en stor. Det er mange måter å bruke steiner på, men det mest vanlige er å plassere den utvalgte steinen direkte på stedet du vil gi behandle eller gi oppmerksomhet til. Når det kommer til psykiske plager, er det vanlig å legge steinen over det tilhørende chakraet eller energisenteret i kroppen. Ellers kan du legge steinen i vann og drikke vannet. Andre mennesker skal helst ikke ta på spesielt utvalgte krystaller og steiner som bare du bruker. Hvis noen andre tar i steinene, skal du skylle dem i vann for å nøytralisere energien. Ellers bør steinene du bruker, skylles minst en gang i uken. Å rense dem i sol eller månelys er best. Du kan også legge dem i saltvann over natten, men vær oppmerksom på at ikke alle steiner tåler vann. Husk alltid å rense steiner før og etter bruk.  

 

Barnas valg av stein viser vei 

Visjonen bak Tyras Krystallrom er å la alle få muligheten til å bli kjent med effekten av steiner. Derfor holder de prisene nokså lave, slik at også barn har råd til dem.

– Jeg elsker det når barn kommer inn og vil ha steiner. Det er så artig å se at de bruker ukepengene sine på steiner i stedet for godteri. Mange av barna samler og lager seg flotte steinaltere hjemme. Det er også veldig interessant å se hvilke steiner de plukker. For deres valg representerer fremtiden vår, sier Unn-Eli fornøyd. Hun er svært takknemlig for å få besøk av av både store og små som kan vise oss hvor livet går videre.

 

Les mer om Tyras krystallrom her