Ser fortid og fremtid i bilder

Ser fortid og fremtid i bilder

Nina Torp synes det er et privilegium å få være en kanal.

Nina Torp (47) har spådd i over 20 år og har like lenge brent for å hjelpe andre på alle tenkelige måter. Etter å ha brukt noen år på å sette livet og sine evner i system føler Nina at hun endelig er på rett plass i livet. I dag er hun leder i fagetisk råd i Det Norske Healerforbund og ivrer etter å kunne la universet bruke henne som en kanal. Foruten å jobbe med tarotkort er Nina også healer og medium og arbeider som livsveileder og tankefeltterapeut. Det var først i 1994 i Karlstad i Sverige at puslespillbrikkene skulle falle skikkelig plass i Ninas liv. Da hadde hun sitt aller første møte med et medium.

– Jeg fikk en opplevelse av en åpenbaring, en «det er her jeg hører til»-opplevelse. Det var akkurat som om jeg hadde hatt en nøkkel i hånden min hele tiden uten å ha sett nøkkelhullet den passet i. Jeg stakk nøkkelen i nøkkelhullet, som dette mediet viste meg veien til, åpnet døren – og så åpenbarte hele universet seg for meg. Det var en helt fantastisk opplevelse. Slik forklarer Nina med egne ord hvordan hun fant inngangsporten til å begynne veien til å bruke sitt mediumskap og utvikle sine synske evner.

– Jeg er spiritualist og har dyp respekt for alle religioner. En av mine oppgaver her på jorden er å formidle kontakt med de døde. Jeg mener bestemt at det er liten sjanse for at jeg skal miste bakkekontakten. Jeg har gjennom mange år reist rundt i verden og bodd i USA, Thailand, Saudi-Arabia og Sverige. Jeg har lært mange kulturer og tenkesett. Jeg er utdannet sykepleier. Min mediumistiske utvikling har jeg fra Karlstads Spiritualistiska Förening i Sverige samt Arthur Findlay College i England.

– Kan man lære seg å bli et medium?

– Jeg valgte å gå i lære for å sette mine evner og kunnskaper i system. Jeg tror nok alle har et eller annet i seg, men det er slettes ikke alle som har interessen for det. Det samme gjelder for legestanden eller rørleggere, bare for å ta et eksempel. Det er mange som utdanner seg innenfor samme yrke, men det er ikke alle som er like flinke. Nina tenker tilbake til den gangen hun valgte å gå den alternative veien.

– Jeg begynte med transeutvikling, det vil si å lære å gå ned i dyp transe. Transe kan brukes til mye, blant annet filosofi og healing. De to første årene bare gråt jeg. Jeg gikk også i psykoterapi der jeg ble kvitt masse gammel dritt. Jeg fikk bearbeidet mye sorg og ensomhet. Da jeg var ferdig og kom ut på den andre siden, opplevde jeg at den spirituelle verden kom meg voldsomt nær. Jeg opplevde en kjærlighet og nærhet som jeg aldri hadde opplevd tidligere, forteller hun.

 

Konkrete spørsmål

– Hvilke henvendelser er det du får på telefonen?

– Temaene som går igjen, er stort sett penger og kjærlighet. Det er mange som vil vite mer om en bestemt person. Men bare å gi meg et stjernetegn, hjelper ikke. Jeg har ikke noe forhold til astrologi. Men et fornavn hjelper, smiler Nina.

– En annen ting jeg har lagt merke til, er at mange helst skal ha opplyst dato og klokkeslett på når hendelser vil inntreffe. Jeg kan svare sånn noenlunde, men ikke helt konkret. Her spiller våre egne valg en så stor rolle at tiden blir hva hver enkelt velger å gjøre med den. Vi har friheten til selv å velge hva vi gjør med alt som kommer vår vei. Vi kan velge å dra ting ut – eller vi kan skynde på prosessene. Jeg vet at det er noen som blir skuffet når jeg ikke kan gi dem et nøyaktig tidspunkt. De kan få gode råd, men hva de ønsker å gjøre med dette, er helt opp til den enkelte.

– Følger kundene dine råd?

– De fleste gjør det, men det finnes også dem som på forhånd har gjort seg opp en mening om hvilket svar de vil ha. Om det jeg da kanaliserer, ikke er i samsvar med deres forventinger, vil de bare ringe til andre synske – helt til de får det svaret de vil ha. Men jeg kan ikke gi noe annet svar enn det jeg ser eller føler. Det er alltid kunden som avgjør om de vil lytte til rådene mine. Rådene er jo ikke fra mitt ego – det er det universet ønsker å formidle til vedkommende.

 

Kort som hjelpemiddel

– Kan du beskrive hvordan du «ser» når du bruker dine synske evner?

– Jeg ser ikke fysisk med øynene – bilder viser seg i hodet mitt, nærmest som en tanke. Jeg kan for eksempel se hvordan en person ser ut, karaktertrekk, hårfarge og hårfasong. Av og til kan jeg også høre stemmer, men mest føler jeg personligheten til personen jeg får bilder av, og hva de ønsker å formidle. Det kan være vanskelig å skulle beskrive noe så abstrakt og så personlig, men Nina gjør et forsøk likevel.

– Jeg anser det som et privilegium at universet godkjenner og ønsker å bruke meg som en kanal. Jeg tar ikke inn alt mulig hele tiden. Jeg har en av/på-knapp som jeg bruker. Jeg kjenner jo energiene til andre på bussen eller i folkemengder, men jeg «kobler» meg ikke på og går nærmere inn på tingene. Da tror jeg jammen jeg skulle bli tussete til slutt. Nina ler hjertelig og kaster på det lange håret sitt.

– Når jeg bruker tarotkortene, eller mine favorittkort som er sigøynerkort, bruker jeg ikke den mediumistiske delen av meg. Da bruker jeg synskheten. Kortene er et hjelpemiddel som viser en vei som kunden kan gå. Kortene tar utgangspunkt i de tankene du har, og den veien du har planlagt. Om du skifter retning, vil kortene også gjøre det samme. Det er opp til oss å ta tak i de tingene som kommer til oss. Vi har alle et ansvar for eget liv. Det holder ikke å si at min mor var narkoman, derfor er jeg også det. Når vi er små, har vi ikke noe valg, men er prisgitt voksne. Når vi selv blir voksne, kan vi velge om vi ønsker et godt eller dårlig liv. Jeg sier ikke at det er lett, og ofte trenger vi hjelp utenfra for å kunne se lyset. Men det er alltid et valg.

– Hva om kortene viser at det kommer problemer framover?

– Om kortene skulle vise dette, kan man forberede seg på det som kommer. Man kan faktisk gjøre veien enklere for seg selv. Det nytter ikke å grave seg ned og vente på at problemene skal dukke opp. Poenget med å bruke en veileder må jo være å gjøre veien lettere for seg selv. På den annen side har jeg et viktig ansvar når det gjelder hvordan jeg formidler denne kunnskapen. Jeg spår ikke død og alvorlig sykdom. Nina tenker seg litt om.

– Det gir jo ikke noe mening å legge kort om man ikke er villig til å endre noe. Om man lever etter et horoskop dag for dag, har man gitt opp ansvaret for sitt eget liv.

 

En jordnær kvinne

Nina er ei jordnær kvinne som trenger bevis og forklaringer før hun godtar at ting fungerer.

– Jeg føler at jeg må kunne bevise ting. Jeg kan jo ikke bevise at kortene fungerer på annen måte enn å ha rett om fortiden og nåtiden til en kunde. Det samme gjelder når jeg bruker det mediumistiske. Man skal kunne kjenne igjen vedkommende som kommer med et budskap. Hvis ikke kan jeg jo sitte og fortelle den ene historien etter den andre. Men da er jeg ikke ærlig verken overfor kunden eller meg selv – og sånn kan jeg ikke jobbe. Det er viktig å være klar over at vi alle har guider med oss. Nina tuner seg inn på meg og bruker sine egenskaper som medium.

– Det kommer en fisker inn. En som var glad i å sette garn i en liten robåt. Han var en handyman-type og likte veldig godt å fiske alene. Forbauset kikker jeg opp. Hun beskriver min farfar.

– Han mediterte egentlig når han var på sjøen, smiler Nina. – Han viser meg fiskegarnet, hvorfor gjør han det tro, spør Nina seg selv og konsentrerer seg igjen.

– Du er opptatt av å ha det ryddig rundt deg, men du får det ikke helt til. Du tar skippertak. Din farfar sier at du må passe på å gjøre litt og litt slik at ikke det hoper seg opp med ting du skal gjøre. Det stjeler for mye tanker og energi hos deg. Den uttalelsen kaller jeg for BINGO!

 

Demonstrerer evnene sine

Jeg må le. Dette stemmer på en prikk – og Nina har ingen som helst forutsetning for å kunne vite det. Men jeg vil høre mer.

– Ta det i det små, så blir det så mye lettere for deg i hverdagen, smiler Nina. – Du får også tid til å nyte livet mye mer når du har det ryddig rundt deg og i hodet. Nina skifter tema.

– Du trenger å meditere, sier hun. Dette er jeg smertelig klar over, og jeg krymper meg.

– Ja ja, sier jeg oppgitt. – Jeg skal begynne med det. Det er bare å sette i gang, jeg kommer ikke unna. Nina tar fram kortene. Hun vil bruke dem for å se litt nærmere på det som ligger bak meg, rundt meg og foran meg.

– Du tenker på den store kjærligheten, ser jeg. – Men det gjør vel alle single i blant, smiler Nina når hun studerer kortene foran seg. – Du har flyttet for en stund tilbake? Jeg bekrefter at jeg flyttet for et år siden.

– Flyttingen har gjort deg godt. Du måtte gjøre det for å finne harmonien. Du er en meget spirituell person, og du blir lett dømt av andre. Lett dømt av andre? Jo, det kan jeg slå fast at jeg gjør.

– Det kommer en mann og et barn inn i livet ditt. En positiv mann, som er stolt av deg og gjerne vil vise deg fram. Du verden – la oss håpe Nina får rett!

 

Ninas hjertesak

Healing er Ninas hjertesak, og hun vil gjerne fortelle litt om det

– Healing er ikke bare berøring, det er også ord. Jeg brenner for kommunikasjon – bra kommunikasjon. Jeg mener det å spå over telefon og å arbeide med veiledning også er en form for healing. Mange kommer til meg for å få healing fordi de synes det er deilig. Det fjerner stress, og så får de pleie seg selv den timen som vedkommende har satt av. Da kan de slippe alle tanker og bare nyte. Det er rett og slett en gave å kunne gi dette til andre mennesker, stråler Nina.

– Det fine er at jeg aldri blir tappet for energi når jeg arbeider. Jeg tar energi fra den utømmelige universelle kjærligheten, og der blir det aldri tomt. Jeg vil understreke at det er viktig å være i balanse. Man kan ikke si ja til absolutt alt.

– De fleste av oss har vel ikke mulighet til å være med på alt vi blir spurt om?

– Nei, det har du rett i. Likevel er veldig mange med på mer enn de egentlig har lyst eller tid til. Man skal ikke være så snill at man blir dum heller, ler Nina. – Da lar man seg utnytte. Jeg har funnet ut at jeg ikke sier nei for å være slem mot noen, men rett og slett fordi det ikke passer eller at jeg er for sliten. Nina strekker på kroppen og tar et dypt åndedrag.

– Livet er spennende, konstaterer hun på utpust. – Jeg har vært gjennom en del, men det var fantastisk å få øye på lyset i tunnelen og oppdage at livet er en gave. Det at jeg også fant mannen i mitt liv for to år siden, hjelper jo også. Ninas ansikt får et nytt utrykk – et forelsket drag viser seg over hele ansiktet. Hun viser med hele seg at hun har det bra, trives og er trygg på sine evner og de valgene som har ført henne akkurat hit hun er i dag.