TENK DEG slank og sunn!

TENK DEG slank og sunn!

Bytt ut negative tankemønstre

Birgit Semundseth har siden 1998 fordypet seg i mennesket potensial. Hun har utdannelse innen NLP, coaching og loven om tiltrekning. De siste årene har Birgit med stor entusiasme undervist hvordan mennesker kan trene seg opp til å bruke mer av sin egen kapasitet og finne sitt ubenyttede potensial. Nå har hun utarbeidet metoder og verktøy som endrer din underbevissthet slik at du tenker og handler i tråd med en slank, sunn og frisk kropp. Ved å fjerne årsakene til overvekt er det mulig å mestre kroppsvekten og jobbe seg fram til en sunn, frisk og slank kropp. Birgit har med stor suksess reist land og strand rundt og undervist i «Loven om Tiltrekning» og bruk av positiv tankekraft både til privatpersoner og bedrifter. Hun lærer bort hvordan vi mennesker ved å endre tankemønstre kan få tilgang til ubenyttet potensial som ligger i underbevisstheten i oss alle. Det samme er derfor mulig for å klare å mestre sin egen kroppsvekt.

– Det er mange som har prøvd forskjellige slankekurer og vært med på slankekurs, men likevel greier de ikke å ta kontroll over sin egen kroppsvekt. En slankekur starter ofte med et ressonement som får frem behovet for å gå ned i vekt. Vi bestemmer oss for å slanke oss og setter mål. Vi finner fram viljestyrke og begynner på en slankekur. Men det er ikke viljestyrken og de bevisste tankene som får oss til å gå varig ned i vekt. Årsaken til at man er overvektig må fjernes – og den årsaken ligger på det ubevisste planet, forklarer Birgit. Intensjonen med kurset «Vektmestring» er å gjøre deg i stand til å programmere deg selv slik at du oppnår din ideelle vekt og god fysisk form – resten av livet! Birgit har selv prøvd ut metoden. Hun hadde et ønske om å gå ned noen kilo hun ikke greide å kvitte seg med etter mange forsøk. 

– Det hele startet med at en tanketrener i Canada testet ut deler av konseptet på seg selv og fikk oppsiktsvekkende gode resultater. Det gjorde meg nysgjerrig og jeg bestemte meg for å teste ut konseptet på min egen kropp. For det første gikk jeg ned de 4-5 kiloene jeg ikke har klart å gå ned etter en barnefødsel for åtte år siden. Men kanskje det viktigste for meg er at mitt enorme søtbehov som jeg har hatt siden tidlig i tenårene, endelig er borte. Jeg «raner» ikke kioskene lenger, ler hun. Hjerneforskning Ifølge Birgit viser nyere hjerneforskning og mange års erfaring at kvaliteter som å sette mål og hente frem viljestyrke er funksjoner av den bevisste hjerne. Det er viktig å være klar over at dette «bare» er starten på noe. For det er ikke den bevisste hjerne som gjør at man når målene man setter. Det er det hovedsaklig den ubevisste delen av hjernen som gjør! Vi mennesker klarer ikke å komme i gang uten den bevisste tanken om at vi vil mestre vekten, men det er først og fremst programmene i underbevisstheten som styrer oss i forhold til hva vi tenker og gjør i hverdagen. For eksempel om vi spiser lenge etter at vi er mette, om vi spiser når vi kjeder oss, er fortvilet eller er frustrert – eller om vi velger å spise mat som inneholder mye sukker og dårlig fett. Ifølge den siste forskningen innen hvordan hjernen fungerer, styrer underbevisstheten 96-98 prosent av våre tanker og handlinger. Det er ikke så rent lite. Likevel er det viktig først å sette seg et mål – et mål som for den enkelte virker oppnåelig, selv om du må bruke tid for å nå målet.

– Det er viktig at målet du setter deg er krystallklart. Like viktig er det at målet er attraktivt og realistisk. Du kan ikke sette deg et mål som er så stort at du egentlig ikke tror at du vil nå det – for da vil fokuset ikke bli på målet, men på at du ikke vil nå målet! Det blir feil fokus. Fokuset skal være på et attraktivt og realistisk mål. Alle kursdeltakerne blir coachet i å sette optimale mål, og de får en visuell måltavle (visionboard) som vil hjelpe dem med å ha fokus på målet.

 

Endre ditt tanke- og handlesett 

På kurset kan Birgit tilby verktøy som gjør at du vil klare å endre ditt tanke- og handlesett. Birgit forklarer med stor entusiasme: 

– Det er faktisk mulig å omprogrammere dårlige mønstre/programmer som vi har i hodet og som er hovedårsaken til at vi tar valg som gjør at vi veier for mye. Alle som mener at vektmestring sitter i hodet kan nå få verktøyene for å endre dårlige mønstre til gode vaner som legger til rette for en sunn og slank kropp. Ved å benytte disse verktøyene vil du oppleve en helt annen styring over deg selv, din helse og dine matvaner. Dette vil påvirke din underbevissthet slik at det blir naturlig og enkelt å nå din ideelle vekt og beholde den resten av livet. Verktøyene brukes både aktiv og passivt. Erfaringsmessig tar det cirka tre måneder før man kan forvente at nye mønstre er blitt til en naturlig vane. Du vil også få praktiske og inspirerende innspill til hvordan du kan øke din fysiske aktivitet. 

– Matvaner og fysisk aktivitet henger tett sammen i forhold til vektmestring og helse, smiler Birgit. Du vil også få gode og enkle oppskrifter som legger forholdene til rette for at du går ned i vekt. Du vil lære en matfilosofi med gode smaker og mye matglede, og som gir et svært godt utgangspunkt for god helse og energi. Litt uvanlig er det at kursdeltakere får mat på kurset. Det blir blant annet servert gourmet grønnsakssuppe og sunn og deilig hjemmelaget rå sjokolade.

– Det er ikke alle denne formen for tanketrening passer for dersom de ønsker å gå ned i vekt. Dersom det er medisinske årsaker til overvekten, kan man ikke omprogrammere den ubevisste hjernen. For da ligger ikke årsaken der, men i det medisinske. Når vi hevder at Vektmestring fjerner årsakene til overvekt, så er det under forutsetningen at det ikke er medisinske årsaker til overvekt. Vektmestring vil hjelpe de som er overvektige av de «tradisjonelle årsakene» som i hovedsak skyldes dårlige vaner knyttet til mat og lite aktivitet, understreker Birgit. 

 

Merker endringen

Tone Pedersen (41) startet på vektmestringskurs 9. januar i år. Hun har benyttet seg av de verktøyene hun har lært å bruke på kurs. Det har gitt resultater.

– Jeg var veldig spent før jeg begynte på kurset, men likevel hadde jeg troen på at dette kunne fungere til å oppnå en varig endring av mine vaner – og dermed gi meg mulighet til å endre min livsstil. Jeg har egentlig ikke noen problemer med å gå ned i vekt. Jeg gikk ned tolv kilo for en liten stund siden. Problemet er at jeg gikk tilbake til gamle vaner igjen, og dermed kom også kiloene tilbake. Jeg har funnet ut at viljestyrken holder til å gå ned i vekt, men den holder ikke til å holde vekten nede over tid.

– Hvilke endringer er det du har merket etter at du begynte å bruke verktøyene fra kurset?

– Det jeg har merket er at mannen min, som ikke har gått på kurs, også har endret vaner – helt uten å gå inn for det selv. Årsaken til dette er det passive omprogrammeringsverktøyet som jeg har brukt mye. Jeg har spilt CD-en med positiv omprogrammering på veldig lavt volum daglig, og det har faktisk påvirket hele familien min positivt! Tone har som mål å gå ned 30 kilo. Selv om dette er mange kilo, ser Tone det som realistisk at hun skal greie å nå målet sitt. 

– Jeg ser ikke på det som en umulighet at jeg greier å gå ned 30 kilo samtidig som jeg gjør en varig endring i mine vaner. Etter kurset har det blitt veldig lett for meg å ta sunne valg. Selv om jeg handler inn godterier til ungene i familien, frister det meg ikke å spise det selv lenger. Jeg måtte til og med smake på et par potetgull-flak for å være sikker. Det smakte ikke noe godt lenger. Tone er i godt humør. På fire uker har hun gått ned over fem kilo. Hun er på god vei til å nå målet sitt. 

– Jeg tror det er mange som trenger denne formen for hjelp for å kunne endre sine usunne mønstre. Oppskriftene vi får på kurset gjør det også enklere å gjøre sunne valg i stedet for lettvinte og dårlige valg. Til og med ungene mine er blitt med på dette. De har begynt å spise grønnsaker og salat – noe de faktisk ikke likte før. Hjemme hos meg er det i alle fall blitt en merkbar endring etter jeg var på vektmestringskurs. Det er bare en bonus at de rundt meg også nyter godt av det.

 

Jobber på en annen måte

Hanne Storheill Tønseth (45) har også vært på kurs i vektmestring. Hun har som mål å gå ned 20 kilo.

– Dette er noe helt annet enn det jeg har gjort før for å gå ned i vekt. Det finnes ikke noen definert diett eller et regime som jeg må følge. Kurset lærte meg å ta for meg andre sider av problemet mitt. Birgit trigget et eller annet i meg som ikke er blitt trigget på andre kurs – og derfor vil jeg si at dette føles riktig for meg. Det er kanskje litt tidlig for meg å avgjøre helt at dette er det riktige, men forskjellen fra andre metoder jeg har prøvd er der. Jeg har opplevd å være veldig motivert når jeg har startet på et slankekurs, men har etter noen få uker blitt satt på prøve. Søtbehovet melder seg og man blir fysen – men så langt har jeg ennå ikke blitt satt på prøve etter at jeg startet med verktøyene i Vektmestringskurset.

– Hvordan merker du at du blir omprogrammert?

– Jeg føler ikke sånn direkte at jeg blir omprogrammert – at det foregår noen form for ommøblering i hodet mitt. Det jeg merker, at jeg automatisk tar de riktige valgene og at valgene er helt naturlig for meg å gjøre. Hanne er gift og har to barn. Resten av familien er ikke delaktig i det Hanne driver med.

– Jeg involverer dem ikke i dette her. Til nå har jeg gått ned nesten fem kilo, så jeg har et godt inntrykk av at dette fungerer. Den store forskjellen fra tidligere erfaringer er nå føles ingenting som et offer. Det er ikke «ikke gjør ditt og ikke gjør datt» mentalitet. Jeg gjør nå de riktige valgene uten å føle at jeg må ofre noe. Det er jo ikke noe hokus pokus i dette. Dette er jo kjente metoder som tas i bruk. Det er fortsatt en jobb som må gjøres, det er bare at jeg jobber annerledes denne gangen.

For mer info, se www.vektmestring.no