Greta har alltid vært sensitiv for energier

Greta har alltid vært sensitiv for energier

Ingenting i livet er tilfeldig

Greta Høiland (49) fra Bø i Telemark bruker ingen hjelpemidler når hun arbeider. Hennes evner har gradvis utviklet seg til full styrke de seneste årene, og i dag får hun inn bilder, ord, beskjeder og følelser som hun tolker for å gi deg de beste svaralternativene for din framtid. Hennes råd er å ikke være beskjeden når du kontakter henne for å få hjelp. Hun setter sin ære på å overholde taushetsplikten, så det er bare å bruke henne for det hun er verdt. Greta Høiland har alltid vært sensitiv for energier, men hun har ikke helt skjønt at hun har vært det.

– Jeg har alltid vært det man kaller for følsom, smiler Greta forsiktig. – Jeg har bare ikke forstått hvorfor jeg har vært så sensitiv. Jeg begynte å trekke meg unna folk fordi jeg kjente hvordan de hadde det inni seg. Det kunne bli for mye til tider. De gangene jeg nærmet meg andre mennesker, var jeg forsiktig dersom jeg følte at noen trengte hjelp i en eller annen form. Jeg var alltid den som tok meg av nye elever i klassen eller snakket med dem som stod litt utenfor. For at de ikke skulle oppdage at jeg skjønte dette, ble jeg venninne med dem. Det slipper jeg heldigvis i dag som jeg er voksen, ler Greta. Hennes evner ble sterkere med tiden. Greta fikk plutselig kontakt med ånder eller gjengangere, som hun også kaller dem. Det var overraskende for henne, for hun skjønte ikke hva det var til å begynne med.

– Det startet med at noen tok meg i bena og dro meg nedover i senga. Jeg havnet med hodet langt nedenfor puta. Jeg ble ikke redd, bare veldig forbauset. Jeg skjønte jo ingenting. For å få hjelp til å finne ut av hva eller hvem som ville komme i kontakt med meg, brukte jeg kinesiologi. Kinesiologi er kunsten å balansere energisystemet i den hensikt å bedre individets livskvalitet på det fysiske, mentale og emosjonelle området. Jeg fant ut at det var min far som ønsket å komme i kontakt med meg for å be om tilgivelse. Han ville rett og slett ikke gå over på den andre siden før han hadde fått det, forteller Greta. Denne erfaringen gjorde henne mer sikker på seg selv. Hun lærte seg å føre gjengangere inn i lyset og over på den andre siden.

 

Skriver bok med åndehjelp

Erfaringer viste seg å stå i kø for Greta. Hun skulle lære – og det fort!

– Jeg hadde en forelskelse med en jeg ikke rakk å treffe før han døde. Vi hadde planer om å treffes, for vi følte sterkt for hverandre begge to. Plutselig ble det stille fra ham. Hans far, som hadde blitt fortalt om meg, sendte meg en e-post der han forklarte at sønnen var omkommet i en bilulykke. Men det stoppet ikke der. Greta nøler litt. Hun vet at det hun nå skal fortelle, er sterk kost for de fleste. Noen kan jo tro at det har rablet for henne. Hun tar likevel sjansen på å fortelle.

– Vi ble kjærester etter at han døde. Vi hadde noen utrolige samtaler. Slik holdt vi på i cirka to måneder. Da fikk han ikke lov til å være her lenger. Det var den tiden vi fikk sammen. Grata sukker. Likevel ser hun tilbake på den tiden med glede.

– Vi begynte å skrive en bok sammen. Det vil si jeg skrev ned samtalene våre. Etter at han måtte reise videre, har jeg fortsatt å skrive ved hjelp av andre ånder, men han har alltid en mulighet til å komme tilbake og skrive med meg hvis det er meningen. Ting begynte å komme til meg i rasende fart. Heldigvis hadde jeg andre klarsynte å støtte meg på da det åpnet seg som verst for meg. Jeg ble mye tryggere på meg selv gjennom å få bekreftelser på at tingene jeg fikk inn gjennom mine evner, faktisk stemmer.

– Gjennom mine samtaler med den andre siden har jeg også hatt samtaler med Gud og Jesus, smiler Greta. – Til sammen er vi ganske mange som former boken. Vi bruker både humor og alvor, men jeg vektlegger å legge dette fram på en enkel måte. Det er fordi at flest mulig skal kunne forstå budskapet. Etter min mening er det altfor mange «guruer» der ute som forklarer budskapene sine på et allment altfor høyt nivå.

 

Ingen hjelpemidler

Når Greta jobber i dag, bruker hun ikke hjelpemidler for å kanalisere fram budskap.

– Jeg får inn ord, bilder, beskjeder, setninger eller følelser. Når jeg jobber, er det en fordel at kunden er åpen og ærlig om hva vedkommende egentlig vil ha svar på. Ikke vær beskjeden, legg problemstillingen fram for meg, så skal vi kikke på det og mulighetene framover. Jeg har jo taushetsplikt. Jeg er her for å hjelpe, smiler Greta. Når noen velger å ringe Greta, prøver hun så godt det lar seg gjøre å få vedkommende til å bruke, lytte til og stole på sin egen intuisjon.

– Vi mennesker har en tendens til å overanalysere ting, uansett om det gjelder relasjoner eller en oppgave vi skal løse. Vi skal være klar over at ingen eller ingenting som kommer inn i livet vårt, er tilfeldig. Vi har alltid noe å lære i en situasjon – eller å lære bort. I stedet for å analysere alt mulig, så prøv å leve litt mer etter følelsene og ikke bare etter fornuften, sier Greta, som blir ivrig og henter seg litt inn igjen.

– Jeg sier ikke at man skal legge bort all fornuft. Man må jo selvfølgelig ha en viss fornuft i det hele, ler hun. De fleste henvendelsene som kommer til Greta, handler om kjærligheten.

– Jeg får veldig mange henvendelser om kjærligheten, det er sant. Likevel er det mange som ringer meg, som føler seg tomme og utslitte. De vet ikke helt i hvilken retning neste steg bør være. Jeg har hjulpet mange til å se mulighetene og sortere hindringer som eventuelt står i veien. Andre ganger kontakter noen meg for å snakke med sine avdøde kjære. Da bruker jeg å beskrive den personen som kommer gjennom til meg, slik at vi vet at vi har med rette vedkommende å gjøre. Det hender faktisk at andre også kommer gjennom fordi de har noe de vil si.

 

Ikke la deg forvirre

Greta har opplevd at mennesker som tar kontakt med henne, er desperate etter et svar.

– Det hender at noen sier at «jeg har ringt mange klarsynte, og de sier…». Hva du enn gjør, så ikke ring rundt til mange forskjellige klarsynte. Man må jo bli forvirret av å holde på slik. Dersom du velger å bruke denne formen for rådgivning, anbefaler jeg på det sterkeste å holde deg til en klarsynt som du har tillit til i en bestemt sak. Man får heller ikke noe klarere svar ved å ringe hver dag og stille det samme spørsmålet. Du kan gjerne bytte person dersom du har en ny sak du vil ha svar på, men vokt deg for å prøve å tvinge fram et svar som du på forhånd har bestemt deg for at du vil ha. Da kan du like gjerne la være å ringe, sier Greta alvorlig.

– Som jeg ser det, jobber vi klarsynte med det samme, men ingen er like. Vi ser valgmuligheter. Dersom to klarsynte sier to forskjellige ting, er det dermed ikke sagt at noen av dem tar feil. Begge løsningene kan være rette, men du har selv den frie viljen til å velge mellom dem. Du kan også velge bort alt det en klarsynt forteller deg. Du er faktisk sjefen i ditt eget liv. Vi mennesker har en tendens til å brenne lyset i begge ender og plutselig føle oss utladet og nedfor. Da er det mange som bruker forskjellige meditasjonsteknikker for å lade seg opp og avvikle stress.

– Veldig mange er opptatt av at de skal sitte stille når de mediterer. Jeg mener at man kan være i bevegelse og meditere like godt. Meditasjon handler om å forsvinne inn i en verden der tiden står stille. Dersom du gjør noe der du blir «høy» eller borte i deg selv, eller du er i en «flow», det er da du mediterer, slik jeg ser det. Jeg er i den tilstanden når jeg svømmer. Grunnen til det er at jeg blir vektløs i vannet. Jeg mener at sjelen min husker hvordan det er å være vektløs – uten kropp. Finn noe som passer for deg og finn veien tilbake til sjelen din – eller tilbake til deg selv, understreker Greta. 

 

Liker å lære

Greta er egentlig utdannet frisør, men måtte omskoleres på grunn av belastningsskader. Hun valgte å bli lærer på videregående skole og er utdannet norsk- og engelsklærer samt innen pedagogikk.

– Jeg lærte veldig mye om meg selv da jeg studerte på høgskolen. Jeg liker å ha kontakt med fremmede mennesker. Det hadde jeg jo også i frisøryrket. Samtidig har jeg alltid likt å lære bort ting. Jeg hadde lærlinger hos meg da jeg var frisør. Etter hvert valgte jeg å gå på kurs i klarsyn. Jeg fikk beskjed om at det ville være som å gå i barnehagen for meg, men jeg ville gjennomføre det for å finne noen nye redskaper jeg kunne bruke i jobben som spirituell lærer. Greta valgte å ta dette med læring et steg videre. I dag holder hun selv kurs i klarsyn.

– På kursene mine lærer du mye om deg selv. Du blir kjent med din egen spiritualitet og intuisjon.

– Kan man gå på kurs og lære seg klarsyn?

– Jeg mener at når interessen for kurset eksisterer, er man allerede en åpen kanal som ønsker å utvikle seg. Det er ikke alle som tar kurset, som skal bruke det til å arbeide som klarsynt, men de utvider horisonten sin og finner ut at teknikkene de lærer, kan brukes i andre sammenhenger også. De tilbakemeldingene jeg får på mine kurs, er at deltakerne blir kjent med seg selv på en my måte med praktiske øvelser i trygge omgivelser. Som lærer liker jeg også å høre at kursene mine er pedagogiske, ler Greta hjertelig. 

 

Prøver ut sitt klarsyn

Jeg er spent på hva Greta kan fornemme om meg med sine evner, og spør om hun kan «ta en titt». Det gjør hun gjerne.

– Jeg visste før du kom, at du er mørk i håret, smiler hun. – Det som også slo meg, er at du er glad i sjokolade, men helst ikke skulle vært det. Så langt stemmer det jo. Jeg kunne vel strengt tatt droppet sjokoladen og blitt kvitt en bilring der midjen egentlig skulle vært.

– Du er sta, men positivt sta og liker å hjelpe andre. Du har ei varm side ved deg som du kanskje skulle vise fram litt oftere. Det kan nok stemme, ja. Men jeg vil vite litt mer om framtiden. Vil det dukke opp en kjæreste til meg i løpet av året?

– Jeg får opp en mørk mann. Han er sterk i seg selv, så du får faktisk ikke rikket denne mannen av flekken dersom han har bestemt seg i en sak. Men du liker litt motstand, ler hun. Greta fortsetter å beskrive min framtidige mann ned på detaljnivå. Ikke alt kan røpes her – for tenk om han leser det og blir skremt?

– Du må ha tålmodighet og la tingene få komme til deg. Det er det flere der ute som burde tenke litt over. Dersom du peser noe, holder det seg unna. Det kommer når du er klar til å ta imot. På den andre siden handler livet vårt om å leve. Vi kommer langt ved å overvinne frykt og tørre å hoppe inn i ting. Elsk alt på alle måter og ikke steng av eller blokker for kjærligheten. Det er når du lever i nuet, at du virkelig kan nyte. Det siste du skal la deg stoppe av, er hva som skjer om to år «hvis jeg gjør dette nå». Ikke tenk, bruk intuisjonen. Hva som skjer om to år, er irrelevant. Gjør det som føles riktig nå, så kan det godt være at noe annet er riktig om to år. Det spiller ingen rolle. I verste fall sitter vi der og stopper oss selv og blir bunn ulykkelige. Ikke bry deg om å tenke slik. Det er en mening med alt. Du lærer enormt mye om deg selv underveis. For det er det livet i det store og hele dreier seg om – deg selv. Ring Greta på 829 95 473