Tegner portretter av avdøde sjeler

Tegner portretter av avdøde sjeler

Mediums reading og «psykisk kunst»

Noen ganger kan det se ut som om mediene gjetter når de kanaliserer beskjeder fra åndeverden. Andre ganger treffer de rett på spikeren og midt i hjerteroten til mottakeren. Ved å kombinere et mediums reading med «psykisk kunst,» kan man få en synlig og fysisk bekreftelse på om budskapet er sant.

To medium fra England, Christine Parkin og Philip Holden, var på Norgesvisitt i februar for å holde en demonstrasjon og gi private readinger. Begge er utdannet ved Arthur Findlay College i Stansted ved London, som går for å være verdens fremste skole for spiritualisme og «psykisk vitenskap». Christine Parkin jobber som synsk medium og «psychic artist» i Devon, sørøst i England. Ikke bare hevder hun å kunne kommunisere med de som har gått bort, men også at hun kan tegne bilder av dem. Dette kalles «psychic art», på norsk «psykisk kunst». Philip Holden jobber som transemedium og transehealer i London, og sies å ha svært sterke evner til å kunne hente beskjeder fra åndene. Christine og Philip jobber sammen både i gruppeseanser og private readinger. Mens Philip formidler det meste av budskapet fra avdøde personer, tegner Christine åndene. De holdt en mediumseanse i regi av Pamela Fornell Haugeland i Asker sentrum, hvor undertegnede deltok. Pamela var selv kursdeltaker på Arthur Findlay College, og da hun så Christine og Philip i aksjon ble hun så imponert at hun bestemte seg for å invitere dem til Norge. 

– Hvis vi ikke lykkes med å forbinde oss med åndene, håper vi på å få dere til å le. Latter er den mest oppløftende og helbredende energien vi kan ha, introduserer Philip seansen med. Han og Christine stod inne i en liten stue foran rundt 18 spente tilhørere. 

 

Vil bare ha «ja» eller «nei»

Under både private readinger og mediumseanser for grupper er det viktig at mottakerne ikke sier for mye til mediene. Når mediet eller mediene spør om budskapet de formidler er riktig, skal man bare svare «ja», «nei», «ikke sikker» eller «vet ikke». Christine Parkin understreker hvor viktig dette er, før hun lukker øynene og kanaliserer et budskap. 

– Jeg tror jeg har en far med meg, og et navn som begynner med «D». Han er svært rask og oppglødd, og brukte mye tid på å jobbe med trevirke – trolig lagde han møbler. Da han gikk bort skjedde det plutselig. Han døde av et hjerteinfarkt. Mannen har ikke vært i åndeverden i mer enn fem år, forteller hun. En kvinne i salen bekrefter at budskapet stemmer med faren hennes, som døde brått av et hjerteinfarkt for 5-6 år siden. Christine formidler så et kjærlig budskap fra faren til kvinnen, som da smiler fra øre til øre. Flere ånder ser ut til å dukke opp i medienes kanaler denne kvelden. Christine dras mot den ene siden av rommet og forteller om Thomas som døde da han var rundt 31 år. Hun får inn at han ønsker å fortelle en av tilhørerne om Margareth. En dame i salen sier at sønnen til en venn av henne het Thomas, og døde for rundt ti år siden da han var 23 år. Hans samboer het Margrethe. Christine spør om han var han utålmodig og ville gjøre ting i livet altfor fort. Mottakeren bekrefter dette, og sier det var narkotika.

– Ikke fortell meg noe, sier mediet. Hun ber oss kun bekrefte eller avkrefte budskapet de formidler, slik at de kun vet om de er på riktig spor. Hvis man forteller for mye, blir ikke budskapet fra åndeverden rent og troverdig.

 

Energier fra huset?

Under seansen var det som oftest en person blant tilhørerne som kjente igjen budskapet mediene formidlet, men ikke alltid. I tre av tolv tilfeller kunne ingen i salen bekrefte om budskapet var sant. Mediene forklarte dette med at de kunne ta inn energier fra det gamle trehuset seansen ble holdt i. For eksempel kanaliserte Christine fornemmelser fra en sterk jødisk kvinne som overlevde 2. verdenskrig. Ingen i salen ytret høyt at de kjente seg igjen i budskapet. Pamela som jobber i dette huset nå, fortalte at det bodde en familie i huset under 2. verdenskrig som gjemte seg i kjelleren. Hvem vet – kanskje var kvinnen som Christene fornemmet medlem av denne familien? Christine tegnet et trist og slitent portrett basert på sine fornemmelser.   

 

65 prosent gjenkjennelse

Alt i alt fikk Christine og Philip fikk inn budskap fra det som angivelig var 11 avdøde personer og en levende person. Beskjeden som angikk den levende personen traff 100 prosent for mottakeren, siden hun bekreftet alle detaljer som ble formidlet om denne personen. Fire av de 12 kanaliseringene stemte omtrent 95 prosent med mottakernes gjenkjennelse og bekreftelse av informasjonen. To av dem traff rundt 80 prosent, en kanalisering traff 70 prosent og en traff 50 prosent som mottakerne kunne bekrefte var sant. Tre av kanaliseringene gav som nevnt ingen gjenkjennelse blant tilhørerne i salen. Alt i alt er dette rundt 65 prosent treff med tilhørernes gjenkjennelse av informasjon fra avdøde slektninger og venner. Ifølge mediene selv gjorde de en mye dårligere jobb enn de er vant til.

– Vi var ikke så gode som under vår siste lesning. Hvis vi har det jeg kaller en «80 prosent kveld», der vi kun får 80 prosent bevis, er dette en dårlig kveld for meg. Da er folk ganske rask til å dømme oss. Andre respekterer arbeidet vårt og skjønner at vi bare er mennesker. Vi har både gode og dårlige dager, sier Philip. 
Når ingen i salen kan bekrefte om kanaliseringer i grupper stemmer, kan det skyldes at beskjeden medfører altfor sterke følelser eller handler om personlige tema man ikke ønsker å dele med flere. 

– Noen ganger er det enkelte i gruppen som ikke takler de følelsesmessige bitene vi bringer opp i lyset. Ofte kommer folk til oss etter seansen og bekrefter budskap vi har formidlet, sier Christine. I slike tilfeller er det gjerne såre, vonde eller bitre temaer som man ikke har bearbeidet enda. Da vil en privat reading være mye bedre enn en gruppeseanse.

 

Philip går i transe

Under mediumseansen fikk vi også se Philip Holden gå inn i transe. Da er det meningen at han lar en sjel fra den andre siden snakke gjennom hans egen munn. Men det er ingen garanti for at han alltid klarer å gå i full transe.

– Hvis atmosfæren er god og hvis alle føler seg komfortabel med de som sitter foran seg, vil Philip bli avslappet nok til å la kontrollen komme gjennom. Hvis han tillater å la dette skje, må dere ikke si Philips navn, for da fører dere ham tilbake til full bevissthet. Jeg er klar over endringer i ham i dette øyeblikket, sier Christine, idet tilhørerne venter i spenning. Philip har sittet med øynene lukket en stund, og får noen snåle rykninger i ansiktet.

– Det som skjer er at han, som er «fartøyet,» går inn i en underbevisst tilstand og tillater hans kommunikatør å komme frem, forteller Christine. Tilhørerne får lov til å stille spørsmål om hva som skjer ute i verden, men de skal ikke være personlige. En dame i salen spør om hvorfor mange unge mennesker ser ut til å være litt psykopatiske. Vi har også fått flere barn med atferdsproblemer, og noen har vanskelig for å integrere seg i samfunnet. Hvorfor er det slik? Er dette indigobarn? For de som ikke vet det, er indigobarn en merkelapp enkelte har gitt til barn med uvanlige spirituelle evner. Idet Christine kommenterer spørsmålet, kommer plutselig en rar stemme fra Philips munn:

– «Greetings!» En av dere har spurt om uheldige omstendigheter med deres unge barn. Barna dere har kalt indigo, stjernebarn og krystallbarn, er navn dere har funnet på slik at dere kan behandle dem annerledes og gi dem et annet sett regler. Forstår dere, spør transemediet. Et par av tilhørerne kniser, mens andre venter spent i taushet. Stemmen fra Philip høres mye eldre ut enn den han snakker med til vanlig, og måten han ordlegger seg på er mer gammeldags og forfinet. Han høres ut som en eldre herremann.

– Disse barna har ikke noen regler, og de vil ikke adlyde reglene. Dere må finne nye måter å oppmuntre dem til å oppføre seg på måter som er akseptable. De er her for å rive i stykker samfunnet slik dere kjenner det. Dere vet at menneskerasen ikke har vært i stand til å få samfunnene til å fungere. Forstår dere at det finnes ikke galt eller riktig, godt eller ondt? Enten fungerer det eller så gjør det ikke det. Er dette korrekt, spør han.Deltakerne ser ut til å undre seg over hva som egentlig skjer, men noen nikker taust og Christine svarer «ja».

– Deres liv på jorden er et liv i smerte. Dere er utfordret på alle tenkelige og utenkelige måter. Hvis dere var perfekte, ville dere ikke vært her på jorden. Da ville dere vært i åndeverden med meg. Selvsagt er det sjeler på høyere nivåer som er mer perfekte enn meg. Men hver og en av oss er perfekte i skapelsen til Guds sinn. Forstår dere, spør den eldre stemmen fra Philips munn. Slik fortsetter han å snakke i noen minutter før han avslutter med: «Velsignelser til dere alle». Gradvis går Philip ut av transen til normal bevissthet.

 

La evnene på hylla i 20 år

Dagen etter mediumseansen og transen, drar undertegnede for å bli mer kjent med Philip og Christine, og for å få en reading. Christine forteller at hun oppdaget sine mediale evner som barn, da hun kunne se ånder, føle dem og snakke med dem.

– Hvordan utviklet du dine evner?

– Jeg gjorde ikke noe i det hele tatt. Jeg så alltid ansikter. Jeg visste at jeg var sensitiv, men jeg visste ikke at de ansiktene jeg snakket med som barn var ånder, forteller hun. Christine voks opp i en vanlig arbeiderklassefamilie i England og levde et helt vanlig liv, inntil hun stod midt i et vanskelig og aggressivt ekteskap. Plutselig føltes det som å gå gjennom en kald foss. «Bare slipp alt og dra», sa åndene til henne. Neste dag pakket hun og dro fra mannen. Christine tegnet mye da hun var barn, spesielt karikaturer og portretter. Dette la hun på hylla i 20 år, men etter skilsmissen kom interessen tilbake. Da begynte hun også å få kontakt med åndene igjen, og de syntes å bombandere henne med beskjeder. Christine lurte på hva all informasjonen betydde, og dro til den parapsykologiske skolen Arthur Findlay College for å få svar. Etter en uke på kurs, ble hun imponert over medienes kommunikasjon med åndene. Men hun klarte ikke å se selv som medium, og ville ikke fortsette på skolen.

 

Blir lærer på Arthur Findlay

To måneder senere kom hun likevel tilbake til Arthur Findlay, fordi hun ville gå kurs i «psychic art». Her tegner man eller maler bilder av avdøde personer som man aldri har sett selv, i alle fall ikke i vår materielle verden. Etter hvert viste deg seg at stadig flere mennesker gjenkjente de avdøde sjelene Christine tegnet, noe som motiverte henne til å fortsette.

– Ser du den avdøde personen i ditt indre mens du tegner?

– Noen ganger ser jeg en person. Men som oftest ser jeg ikke personen, og det er ikke slik at jeg ser og kopierer det jeg ser. Ånden gir meg kun et inntrykk. Det er som å bli veiledet, sier hun. Etter «psychic art» kurset hun tok i 2004, synes hun selv at evnene aksellererte. I disse dager er hun i ferd med å utdanne seg til lærer på Arthur Findlay College. Det er ikke hvem som helst får lov å bli lærer der, og det er en lang prosess. For å få lov til å søke om å gå lærerutdanningen, må man gjennom skikkelig hardtrening i flere år. Christine blir ferdig utdannet lærer der først om 4-5 år. I tillegg til å være «psychic artist», har hun 25 års erfaring med massasje, samt utdannelser i massasje, reiki, akupressur og hypnoterapi. 

 

Praktiserte evner i åpen sirkel 

Philips første skritt på veien til å bli medium skjedde da han var fotomodell for snart 20 år siden. En dag ble han kontaktet av et medium som  hadde sett åndelige guider rundt ham på bildene av ham. Hun sa at Philip kom til å bli et veldig berømt medium om 20 år. Men dette virket helt fjernt for Philip den gangen. Han var ikke klar. Etter et problematisk ekteskap stod han på randen av livet, og var i ferd med å hoppe utfor en høy bro. Etter å ha stått på broen i 25 minutter, begynte han å tenke på datteren sin: «Hvis jeg ikke er her, hvem skal beskytte henne?», surret det i hodet. Da bestemte han seg for å leve videre, og oppsøkte et medium. Nok en gang ble han fortalt at han skulle bevege seg i retningen spirituelt medium. «Finn deg en åpen sirkel og dra dit ofte.» Hun siktet til en åpen mediumsirkel, som er nokså vanlig i England. Her får alle praktisere sine evner som medium, og man sier ting i tur ettersom man får inn ulike impulser. I sin desperasjon gjorde Philip som mediet sa, og det var ingen dum idé. På sitt første møte i en åpen sirkel, visste han at han var på riktig sted. Så godt likte han seg at han ble i denne sirkelen i 10 år. Underveis var det flere mennesker som fortalte at Philip kom til å jobbe profesjonelt med åndene. Men selvtilliten hans som medium begynte ikke å vokse før han utdannet seg ved Arthur Findlay College. 

 

Transemedium og transehealer

Med årene har ikke Philip «bare» blitt profesjonelt medium, men også transemedium og transehealer. Dette utviklet seg etter et kurs med de to engelske mediene Mark Webb og Mike Hunter. Hver morgen på kurset gjorde de en meditasjon, hvor en av lærerne satt i transe og snakket til Philip og tre andre. Til Philip sa han: «Du har evne til å gjøre transehealing.» Beskjeden var veldig sterk, så Philip var rask med å melde seg på kurs i transehealing ved Steven Upton. Her bruker man hypnose for å komme i transe, og tillater en ånd fra «den andre siden» å ta kontroll over mediet.

– Husker du hva du har sagt etter transen? 

– Jeg husker sporadiske ting og spesielle ord, men ikke hele samtalen. Det er som om jeg sitter i et annet rom, og jeg hører en stemme i det andre rommet, sier Philip. 

– Hvem er ånden som kommer gjennom deg? 

– Han du møtte i går har hovedkontrollen (se ovenfor). Men han lar andre komme igjennom. De er vanligvis ikke guider eller mestere, men mennesker i åndeverden som ønsker å bringe et budskap og gjenoppleve det å være i en fysisk kropp. De vil ikke reinkarnere igjen. Ganske ofte vil nye ånder bruke meg som prøvekanin, for de ønsker å prøve en erfaren kanal før de prøver et medium, sier Philip.

– Kan du bestemme hvem som kommer gjennom? 

– Ikke som regel fordi transe er passivt. Normal mediumkontakt er aktiv. Da sender vi ut tanker til åndene og «drar opp» for å møte dem. I transe tillater vi ånden å komme gjennom. Som oftest vil jeg bare tiltrekke meg energier som ligner mine egne, forklarer Philip. 

 

Et portrett av far? 

Da undertegnede møtte Philip og Christine, fikk de vist sine evner som medium, transehealer og «psykisk kunstner». De fikk i oppgave å kanalisere min avdøde far.

– Jeg har en mannlig energi rundt meg som er spent og nervøs. Han har problemer med hjertet. Fysisk føles han ut som en eldre mann, men veldig ung og sterk til sinns. Han hadde ideer forut for sin tid og tenkte fremover. Han så på ting og fant dem opp på nytt. Han elsket utfordringer og var et oppfinnsomt sinn, fosser det ut av Philip. Alle karakteristikkene stemmer, og faren min hadde et hjerteproblem.

– Hadde han en liten hytte hvor han trakk seg tilbake? Han tar meg opp i en bakke hvor jeg får opp healingenergi. Dette trengte han for sin helbredelse, forteller Philip. Faren min hadde en egen liten rød hytte hvor han spilte piano og komponerte. Men selv om Philip treffer spikeren på 90 prosent av det han kanaliserer, bommer han fullstendig på noe. 

– Hva var min fars yrke?

– Jeg ser lastebiler. Var han lastebil eller transportsjåfør, spør Philip. Dette er helt feil, for faren min var organist, komponist og musikklærer. Men jeg innser at spørsmålet kanskje var litt dumt og formålsløst, for poenget med en slik reading er vel ikke akkurat å teste medienes evner. Formålet er vel egentlig å få bekreftelser på at våre nære og kjære avdøde har det godt, og få hint om hvilke veier som er de riktige for oss her i livet. Philip gav meg en del hint om hva jeg skal satse på videre i livet, og svar på personlige spørsmål som gav mening. I tillegg fikk han demonstrert sin evne som transehealer. Før vi begynte readingen hadde jeg smerter i korsryggen, og da jeg skulle gå igjen var smertene nesten borte. I mellomtiden hadde jeg bare sittet på en stol og hørt Philip snakke. Ingen hadde lagt hendene på ryggen min, hvis ikke en ånd gjorde det? Etter readingen viser Christine et portrett hun tegnet mens Philip gjorde readingen. Det ligner faktisk litt på faren min da han var omtrent 18 år. Det eneste jeg stusser litt på er nesen og øyenbrynene hans. Men jeg er temmelig imponert, og tror nok at både Christine og Philip har evner utenom det vanlige. Hvis ikke har de i så fall en svært virkelighetsnær og treffsikker fantasi, hvis ikke det er en og samme sak?

 

Les mer om mediene her: 
Christine Parkin: www.christineparkin.com
Philip Holden: www.philipholden.com