Håpet er livets gave!

Håpet er livets gave!

Alva arvet evnene

Alva er født og oppvokst i Stockholm i Sverige. Overnaturlige evner har vært sterkt representert i familien gjennom generasjoner. Hennes greske farmor var synsk og flere av hennes tanter og onkler var synske eller healere. Selv har hun alltid vært interessert i det paranormale. Tarotstokken ble introdusert til Alva da hun var i 12-årsalderen av hennes ni år eldre søster. Siden har tarotstokken blitt en del av henne.

Alvas bakgrunn kan høres ut som rene globetrotteren. Hennes far er fra Hellas og moren fra Finland. De møttes på 1970-tallet i Stockholm og ble forelsket. Alva vokste opp i Stockholm, men er i dag bosatt i Frankrike. Det var en kombinasjon av karriere og kjærlighet som brakte henne til et av verdens største kultursentre.

– Jeg er sanger og låtskriver, forteller Alva på telefon fra Frankrike. – Jeg søkte etter en ny, dyktig musiker som jeg kunne samarbeide med. En av de som kontaktet meg var Laurent fra Frankrike. Jeg reiste for å spille inn en låt sammen med ham. Samarbeidet utviklet seg fra arbeid til kjærlighet, og jeg flyttet til Frankrike i 2007. Vi er fortsatt sammen, ler Alva, som den siste tiden har begynt å jobbe som turnéansvarlig med Laurents management. Dette innebærer mye reising på turneer og spillejobber. Derfor jobber hun nå på teletorget fra mange forskjellige land rundt om i verden.

 

Ulovlig med tarot i Qatar

Det finnes mange land som har andre lover, skikker og vaner enn de som vi i Vesten er vant til. Det er ikke alltid man husker å sjekke på forhånd hva som er tillat eller ikke. Heldigvis gikk det bra for Alva da hun jobbet i De Arabiske Emirater for ikke så lenge siden.

– Vi var i Qatar i forbindelse med en konsert med Laurent. Jeg gjorde som jeg alltid pleier, jobbet med managementet på dagen og på teletorget på kvelden fra hotellrommet. Jeg tenkte ikke noe videre over det. Det er jeg jo slik jeg alltid gjør. I etterkant fikk jeg til min skrekk vite at det ikke er tillatt å bruke tarot i Qatar. Det er ikke lov å ta med seg tarotkort en gang. Heldigvis var det ingen som oppdaget hva jeg drev med, verken på vei inn, ut eller mens jeg befant meg i landet. Jeg vet ikke hva konsekvensene hadde blitt dersom jeg ble oppdaget, men likevel er jeg glad for at jeg ikke fikk problemer. Jeg vet ikke om noen andre steder hvor dette ikke er tillatt, men jeg kommer til å sjekke neste gang jeg skal til et land jeg vet lite om. Jeg gjør dette for å hjelpe folk, ikke for selv å havne i trøbbel, spøker Alva.

 

Fascinert av tarot

Alva ble tidlig interessert i tarot. Hennes ni år eldre søster introduserte henne for kortene da hun var rundt 12 år gammel.

– Jeg kan takke min storesøster for at jeg tidlig ble interessert i tarotkort. Hun introduserte både astrologi og tarot for meg, noe jeg syntes var både spennende og interessant. Da jeg var rundt 14 år hadde en kunde glemt igjen en tarotstokk på et hotell som min stefar drev den gangen. Det var Aqyarian Tarot Deck fra 1970. Disse tok jeg med meg hjem. Jeg har faktisk kortstokken ennå. Det var den stokken som fikk meg til å ta interessen opp til et helt annet nivå. Jeg begynte å sette meg inn i kortene og øve. Min søster fortsatte å spille en viktig rolle på den alternative siden. Hun lærte meg veldig mye. Jeg begynte også å samle på bøker om astrologi og tarot. Jeg prøvde å få tak i alt jeg kunne om emnet. Det har resultert i en stor samling bøker hjemme som jeg kan bruke dersom det er noe jeg lurer på. Tarot har alltid fascinert meg. Nå er tarot blitt en så stor del av meg at den alltid finnes der om jeg har bruk for det. I tillegg til tarotkortene har Alva arvet evner fra sin fars side av familien.

– Min farmor i Hellas rakk jeg aldri å treffe fordi hun døde før jeg ble født. Jeg har fått høre at hun var synsk, men hun hadde også et heftig temperament og elsket hunder. Min onkel og tante, som nå er døde, hadde også sterke evner. Min tante spådde i kaffegrut. Hun er vel den mest mediale personen jeg har truffet noen gang. Min onkel healet folk med hendene mens han samtidig snakket et uforståelig språk. Jeg husker godt en gang han healet meg for hodepine bare for å ende opp med å få hodepine selv. Alva tar en liten pause i telefonen før hun fortsetter med et lite sukk.

– De lever ikke lenger, men alle tre er høyst nærværende for meg. Døden berører ikke sjelen. Sjelen består.

 

Egne evner

Av alle henvendelsene Alva får, handler rundt 80 prosent om kjærlighet. Det synes hun ikke er så merkelig. Kjærligheten er jo det viktigste som finnes.

– Jeg får også mange spørsmål om karriere, savnede ting eller personer og helse. Det eneste temaet jeg absolutt ikke svarer på er dødsfall. Det er ikke mitt bord, presiserer hun. Det fra farssiden av familien Alva har arvet sine evner. Hun synes ikke det er så lett å forklare hvordan evnene fungerer. Først og fremst «kjenner» hun, det vil si at hun får inn følelser mer enn direkte bilder. Hun lytter til stemmen til vedkommende som spør, og ber om å få opplyst navn og fødselsdato. Under en samtale dukker det opp en følelse, samt ulike inntrykk som blir for eksempel et hendelsesforløp.

– Jeg kjenner for eksempel hvilke sperrer folk har i seg. De sperrene blir en form for redsler som gjør at man står fast fordi man ikke våger å slippe taket og gå videre. Jeg kjenner også hva vedkommende som ringer meg om hjelp ønsker å oppnå i livet, hva de håper, ønsker og drømmer om. Min første tanke er å veilede vedkommende for å finne den rette veien for å kunne oppå det de ønsker. Jeg bruker også kortene, og de bekrefter alltid det jeg får opp når jeg jobber medialt. For eksempel fant jeg nylig igjen en bortkommen katt, noen penger og et rosa Nintendospill. Jeg er flink til å se hvilken vei et forhold tar, for eksempel etter et stygt brudd. Om det er lurt å satse på det som er eller om det er bedre å gå videre. Jeg får også rett om det blir opprettet kontakt mellom to personer via for eksempel telefon eller e-post og hva dette kan føre til, sier hun.

 

Respekt

Alva har stor respekt for kundene. Hun ønsker å veilede, ikke legge føringer for hva som er til det beste for vedkommende. Hver og en har ansvaret for at livet skal leves. Hvordan de skal leve, er opp til den enkelte.

– Det er én ting at jeg forteller hva man ser. Jeg gjør jo det, men det er nesten viktigere å fortelle hva man bør gjøre for å oppnå det man vil med sitt liv. Ingenting er umulig. De ordene der tror jeg inderlig på. Jeg tror på tankens kraft fullt ut. Mitt ønske er å spre den energien og positiv tankekraft til mennesker som har behov for oppmuntring og energi. Jeg blir litt nysgjerrig på hva Alva kan se. Ikke minst trenger jeg en oppmuntring på kjærlighetsfronten. Kan Alva se om det snart dukker opp en høy, mørk mann til meg? Alva begynner å snakke:

– Det kommer en mann inn i livet ditt. Han er født i et sterkt tegn, som for eksempel løven. Det er en form for distanse mellom dere, så det er mulig du treffer han på en reise. Eller kanskje via internett, legger Alva til. – Slik jeg ser det, dukker denne mannen opp i løpet av høsten 2010. Du bør forresten unngå menn som har vanskelig for å bestemme seg for hva de vil, uansett hva det gjelder. Du har ikke tålmodighet nok til det, selv om du skulle prøve å tilpasse deg. Den mannen du treffer i løpet av høsten kommer du til å ha et langvarig forhold til.

Hva kan jeg si? Jeg gleder meg!

 

Mye kreativitet

Alva er naturlig kreativ. Det er mye hun ønsker å gjøre, men det er ikke alltid tiden strekker til i en travel hverdag.

– Jeg maler mye og ofte. Jeg gikk på kunstnerskole i Stockholm, men byttet senere til musikk. Hjemme er huset fullt med oljefarger og halvferdige malerier. Skulpturer synes jeg også er spennende. Da jeg bodde i Sverige pleide jeg å øve meg på å lage snøskulpturer. Jeg meldte meg også på den årlige snøskulpturkonkurransen i Kiruna i Nord-Sverige som arrangeres hvert år. Jeg elsker også dyr. Jeg ønsker meg en hund, men jeg reiser alt for mye til å kunne ha tid til å drive forsvarlig hundehold. Per i dag har jeg to røde katter. Det holder lenge, for kattene mine er veldig spesielle. I alle fall for meg. De har personlighet som alle dyr, legger hun til.

Alva føler langt på vei at hun har skapt seg et liv slik hun ønsker det skal være. Musikk, kreativitet og evner går hånd i hånd. Det kan bli mye til tider, men hun foretrekker en hektisk hverdag fremfor å leve kjedelig.

– Jeg blir trigget av personer som har ambisjoner. I alle fall så lenge ingen tramper over andre medmennesker for å få seg selv fram i lyset. Å jobbe med et prosjekt som du faktisk ser du kan dra i land, at man ikke kjemper forgjeves, det er en ren lykkefølelse for meg. Livet belønner ambisjoner på alle plan, ikke bare karriere. Faktisk også innenfor relasjoner og på det åndelige planet. Håp er livets gave. Finnes det håp er det bare å ta tak i det og tro på det. Da kan du nå langt!

 

Håpet i seg selv

– Hva skal til for at man skal finne håpet i seg selv?

– Det har å gjøre med å åpne seg opp for det som er positivt i livet. Ta tak i det positive og skap deg selv. Man er den man vil være. Tankens kraft er mektig og selvutviklende. Det finnes ingen hindre. Det finnes metoder som tar deg forbi det som eventuelt skulle stå i veien. Å nå sine egne mål er et av livets høydepunkter. Glem aldri at tankens kraft sprenger grenser og at det er en enorm frihetsfølelse å våge å ta for seg i livet. Før eller senere kommer vi alle til et punkt i livet der det negative tankemønsteret er rådende. Det gir ingen vekst, og man føler seg motarbeidet, tom eller sliten. Noen kan også bli syke. Et negativt tankemønster kveler følelsen av håp, noe jeg mener er et av livets forutsetninger for lykke. Det viktige er å forstå hva det negative gjør med deg. Hvilken effekt det gir. Når man forstår det har man grunnlaget for å kunne snu på det. Da kan man velge om man skal fortsette i det ufruktbare negative, eller bryte ut og tenke mer positivt om seg selv og verden omkring. Alva er flink til å gjøre det som gleder henne i hverdagen. Hun husker de små tingene.

– Jeg blir glad av å tenne lys og røkelse, noe jeg faktisk gjør daglig. Jeg forsøker også å mosjonere regelmessig. Selv om jeg ikke akkurat er så veldig glad i den biten, prøver jeg å kompensere for at jeg har et stillesittende arbeid. Det er viktig å gjøre tingene som gjør godt. De blir ikke gjort av seg selv, så man må prioritere. Man må rett og slett gjøre seg selv godt. Det har alle fortjent!

Les mer om Alva på hennes spåside