Nær døden-opplevelse endret livet mitt!

Nær døden-opplevelse endret livet mitt!

Et helt vanlig menneske med åndelige evner

Hilde-Karin Stamneshagen (44) fra Osterøy utenfor Bergen hadde en opplevelse i 1983 som endret livet hennes for alltid. I en båtulykke fikk Hilde-Karin kjenne på kjærlighetskraftens enorme energi på den andre siden. Hun opplevde en nær-døden-opplevelse som har lært henne å bruke av sin indre kraft til å hjelpe andre med sitt klarsyn og tarotstokk.

I mars måned i 1983 ble Hilde-Karin og ni av hennes venner utsatt for en båtulykke. Den episoden endret livet hennes for alltid.

– Båten vi satt i veltet, og jeg fikk ripa rett i hodet. Jeg sank som en stein, og alt ble svart. Så ble alt plutselig lyst. Jeg kom inn i en tunnel og så et fantastisk lysskinn, forteller Hilde-Karin.

– Det kom to personer i møte meg i den tunnelen. Jeg kjente ikke de to, men jeg skjønte at de kom meg i møte fordi jeg ikke skulle gå lenger inn. Jeg ville helt igjennom fordi alt var så utrolig vakkert der, men en av de to ukjente personene stoppet meg. Det ble vist meg bilder av min egen begravelse, kista mi, triste foreldre og venner, ja hele pakken, men jeg ville likevel videre inne i tunnelen. Det var som en fantastisk rus. Hilde-Karin smiler forsiktig. – Da jeg ikke ville lystre, stilte begge to seg foran meg slik at jeg var nødt til å stoppe. Jeg ble tvunget til å adlyde. Jeg aksepterte at jeg måtte tilbake og vendte om. Så ble alt svart igjen.Da Hilde-Karin kom til seg selv, befant hun seg flere meter under det iskalde vannet.

– Jeg husker at jeg tenkte at jeg måtte ha luft. Jeg svømte oppover omtrent seks til åtte svømmetak før jeg fikk hodet over vannet. Da jeg kom til overflaten, hev jeg ikke engang etter pusten. Jeg var fullstendig rolig. Dessverre var ikke alle like heldige som Hilde-Karin i denne ulykken. En døde.

– Vi befant oss noen hundre meter fra land. På land var det skog og stupbratt. Likevel fikk jeg ingen panikk. Jeg visste bare hva jeg skulle gjøre. Vi holdt i båten og svømte med den på slep inn til land, jeg bare visste at jeg ikke måtte slippe taket. Jeg visste også at jeg ikke kunne ta av meg jakken fordi den hjalp meg med å holde på varmen. Det var en enorm ro som hadde senket seg over meg. Det er ikke mulig å beskrive med ord hva jeg følte. 

 

Ingen roser eller ring

Det er lenge siden ulykken, og selv om den har vært med på å forme Hilde-Karin, akkurat som alt annet som har hendt i livet hennes til nå, ønsker hun å holde fokus på det som skjer her og nå. Hun tar en brå vending i samtalen ved å ta fram tarotstokken sin. Hun vil gjerne spå meg for bedre å kunne vise hva hun arbeider med til daglig. 

– Er det noe spesielt du ønsker å vite mer om, spør hun med et smil. Jeg ber henne ta en nærmere kikk på den berømmelige kjærligheten – eller mangelen på den. Er det noe spennende i vente for meg der ute?

– Det kommer ikke noen mann til deg i aller nærmeste framtid, men det er ikke så veldig lenge til heller. Hilde-Karin studerer kortene mens hun snakker. – Det blir veldig bra, som frisk luft som kommer inn i livet ditt. Det viktigste er at den mannen du møter, vil få deg til å le. Han er til å stole på, understreker Hilde-Karin og setter øynene sine i meg. – Selv om han ikke stiller med rose og ring den første uka dere treffes, så har han ærlige hensikter. Han er trygg på seg selv, og han gir deg tid til å bli det samme. Dette høres veldig lovende ut. Da er det for meg å holde meg åpen til sinns og gripe fatt i mulighetene etter hvert som de kommer. 
Interessen for tarot ble tidlig vekket hos Hilde-Karin.

– Jeg syntes det virket så spennende med tarot, så jeg kjøpte meg en bok om emnet samt en tarotstokk. Jeg brukte begge deler flittig i mange år. Det ble mye trening og øving. Mine venninner ble ivrige samarbeidspartnere. Etter hvert lærte jeg meg til å stole mer på meg selv. Dersom jeg fikk en følelse av at kortene betydde noe annet enn det som stod i boka, så la jeg boken vekk. Jeg lot magefølelsen, indre bilder eller andre ting som kom til meg, bestemme utfallet av det jeg kunne lese i kortene. Jeg er veldig takknemlig for at mine venninner ville stille opp for meg. De var faktisk ganske ivrige på det, ler Hilde-Karin. 

– Det var ikke bare jeg som fikk lært noe i den perioden. Mine venninner fikk også mye input og guiding i livet sitt på veien. Jeg fant nemlig fort ut at det ikke nyttet å øve på meg selv med kortene. Etter hvert er det blitt til at jeg alltid har en tarotstokk med meg i vesken. Man kan jo aldri vite når man kan få bruk for den, ler Hilde-Karin. 

 

Objektivitet

Tarot er blitt krykkene, et verktøy, til Hilde-Karin. Hun bruker intuisjonen når hun arbeider, mens kortene blir en måte for å koble seg fort på energien til vedkommende som tar kontakt. 

– Det viktigste å tenke på når du ringer meg, er å være åpen slik at jeg lettere kan lese energiene dine. Om du stenger deg for å teste mine evner, så kan du godt gjøre det, men det koster deg til gjengjeld tid og penger. Når jeg arbeider, mener jeg min rolle er å være objektiv, sier Hilde-Karin. – Jeg er utdannet livsveileder og har to kurs i etikkveiledning, og arbeider med dette til daglig. 

– Jeg mener utdannelsen min er god å ha som grunnmur når jeg arbeider på teletorget. Jeg vil faktisk si det så sterkt at jeg ikke hadde hatt noe på teletorget å gjøre uten dette som bakgrunn. Jeg mener det er viktig å kunne komme med råd som har rot i virkeligheten. Hilde-Karin har begge bena godt plantet på bakken. Det skal noe til for å få henne til å lette til de åndelige sfærer.

– Jeg er ikke åndelig! Jeg er et helt vanlig menneske med åndelige eller eteriske evner. Min jobb er å tolke bildene eller informasjonen jeg mottar, og få den til å passe inn i et dagligliv. Derfor velger jeg å kalle meg en tarotist for folk flest. Det er ingen hemmelighet at det er kjærlighet og jobb folk flest vil vite mer om når de velger å kontakte Hilde-Karin.

– Når folk spør om arbeidet, er det gjerne noen som har vært på den samme arbeidsplassen lenge. De begynner å kjenne på seg selv at de vil noe annet. Da kan det være godt å ha noen som kan hjelpe til med å sortere valgmulighetene. Det er også mange som lurer på hvilke alternativer de har innenfor alternative eller kreative utdannelser. Det er stor interesse for tarot og lignende temaer i samfunnet vårt. Jeg tror forresten at alle kan lære seg det, smiler hun. – Men det er som med advokater eller leger, ingen blir det dersom de ikke vil. 

 

Kjærlighet

Kjærlighet berører oss alle i en eller annen form. Spesielt mangelen av dette store, udefinerbare som vi så sårt trenger. Hilde-Karin mener det viktigste vi kan gjøre for å finne den store kjærligheten i et annet menneske, er å elske oss selv først. Det har vi hørt før. 

– Jeg tror virkelig at det er noe i det, at vi må elske oss selv først, før vi kan elske noen andre. Det vi må huske på, er at vi ikke er tankene våre. Folk har altfor lett for å identifisere seg med sine egne tanker. Vi er for negative mot oss selv. Du vil ikke tillate at noen du er glad i, prater negativt om seg selv, sier Hilde-Karin.

– Ta for eksempel en datter i tenårene som klager til sin mor over utseendet sitt. Moren vil gjøre alt for å støtte datteren og få henne på bedre tanker. Datteren får høre hvor vakker og flink hun er. På samme måte skal du ikke tillate deg å snakke nedlatende om deg selv til deg selv. Du må bestemme deg for å like deg selv. For meg er det blitt til en sannhet at jeg ikke er tankene mine. Jeg ser på det som at det er jeg som er tenkeren, altså ingeniøren av tankene mine. Det er jeg selv som bestemmer hvordan byggverket av tanker i hodet mitt skal se ut. Lag nye tankekart og tenk positivt. Det krever uendelig mye mer av deg å være deprimert enn å være positiv! 

 

Mennesket er verdien

– Når man har opplevd den kjærligheten som det lyset var som jeg opplevde under båtulykken, har man alltid med seg den følelsen. Man endrer verdier totalt. Det er mennesket som er den egentlige verdien i verden, forteller Hilde-Karin. Hun ønsker at flere skal forstå det som hun har opplevd. 

– Jeg har en enorm trygghet i meg selv. Det innebærer at jeg er kvitt sjalusi, sinne, hat og bekymringer. For å si det på en litt keitete måte så vi har noe å se fram til. Døden altså, smiler Hilde-Karin. 

– Ikke det at jeg lengter etter å dø, jeg er bare ikke redd for det. Livet slutter ikke ved døden. Det fortsetter, det er jeg helt sikker på. Etter opplevelsen ble jeg så merkbart forandret at folk som kjenner meg, merket det. Noen sa til og med at jeg hadde et lysskjær rundt meg. Den følelsen av indre ro og kjærlighet mener jeg det er mulig å kjenne på så lenge man er glad i seg selv. Så til alle dere som er ute etter kjærlighet, begynn med dere selv. Skjebnen styrer oss, tror mange. Det er Hilde-Karin enig i, men det kan være enkelte ting rundt begrepet som er vanlig å misforstå.

– Et skjebnemøte kan være sterkt. Vi kjenner det med hele oss at denne personen er viktig for oss. Likevel er det ikke sikkert at skjebnen vil at det skal bli en romanse ut av forholdet. Folk må være mer villig til å lære noe i møte med mennesker. Ikke ha det så travelt med å trekke konkusjoner. Et skjebnemøte kan vare fra en kort time til et helt liv, men likevel ha en så sterk virkning på oss at det forandrer noe i oss, for alltid. Med andre ord, selv om du føler at det er skjebnen som har ført dere sammen, er det ikke sikkert at skjebnen vil at dere skal gifte dere, smiler Hilde-Karin. 

– Vi kvinner har en tendens til å glemme oss selv og sette alt fokus på den mannen vi vil ha. Husk at du ikke er snill mot deg selv når du glemmer din egenverdi i møte med andre mennesker. Husk at i motstand kan det ligge gull. Hilde-Karin har noen flere tips hun vil ha med til slutt.

– Humor er det viktigste av alt. Uten det er du ingenting, slik jeg ser det. Mor Teresa sa en gang: «If you judge people, you have no time to love them.» Det er så sant som det er sagt. Eller som Blair Robertson sa: «You cannot plough a field by turning it over in your mind.» Med andre ord, elsk din neste som deg selv, og utvis handlekraft for å få positive ting til å skje i livet ditt, her og nå.


Snakk med Hilde-Karin på telefon 829 95 163 (kr 26,00/min)