Skjebnen er en prosess

Skjebnen er en prosess

Ninni bruker numerologi, tarot og astrologi

Nina Marie Høvik (54), kjent på teletorget som Ninni, ble introdusert til den alternative verden gjennom soneterapi for snart 35 år siden. Fra hun var liten jente, har hun vært et naturbarn og skjønt at det finnes flere parallelle verdener. I dag driver hun egen praksis i Ski på Østlandet i tillegg til å hjelpe folk fra hele landet på teletorget.

Ninni har alltid vært et naturbarn. Som liten jente oppholdt hun seg mye i naturen sammen med sin kjære farfar.
 
– Min farfar og farmor drev utfartsstedet Furuholmen i Vestmarka utenfor Oslo. Det falt seg helt naturlig at min farfar tok meg med på mange og lange turer ut i marka. Han hadde mange overnaturlige evner og lærte meg mye. Når jeg tenker tilbake til barndommen og opplevelsene jeg hadde ute i marka, skjønner jeg at det var helt naturlig for meg at det fantes flere verdener parallelt med hverandre. I og med at farfar oppfattet det samme som meg, ble det ingen diskusjoner eller at han avviste meg med at det jeg opplevde, var fantasi eller oppspinn. Det var bare sånn verden fungerte for oss, forteller Ninni. Det var i de gamle lykkelige dager. Siden har det skjedd mye annet, også ting som ikke var så bra, som bekreftet Ninnis syn. 
 
– Da jeg var 20 år, fikk jeg operert vekk en nyre. Da jeg fikk barn, måtte jeg ta keisersnitt og ble plaget med stadig tilbakevendende urinveisinfeksjoner. Jeg prøvde mange ting for å bli kvitt problemet, men det var ikke før jeg ble anbefalt soneterapi, at jeg fant en behandlingsform som hjalp meg. Det ble veien min. Jeg ble kjent med min egen kropp. Jeg bestemte meg for å lære meg dette selv for å kunne hjelpe andre, og satte meg på skolebenken. Kort fortalt åpnet hele prosessen opp for mine healende evner, sier Ninni.
 
 
Når fram til flere

Ninni har et brennende ønske om hele tiden å lære noe nytt og å utvikle seg selv. Hun har vært Reiki-lærer i 13 år, gått på krystallskolen i noen år, og er utdannet astrolog hos Henrik Gullfoss.

– I dag har jeg egen praksis utenfor Ski der jeg tar imot klienter og holder kurs. Jeg reiser også både i inn- og utland for å holde kurs. Blant annet blir det et kurs i Spania i juni, smiler Ninni.

– Når jeg jobber, fletter jeg inn mange ting, blant annet astrologi og krystaller i tillegg til at jeg jobber med det mediale. Jeg har også tatt mange kurs innenfor mediumskap. Jeg er veldig direkte og går i dybden når jeg jobber. Jeg sparker folk litt bak, kan du si, ler Ninni hjertelig. Selv om det ikke er det helt samme å jobbe med mennesker over telefon som å ta imot klienter hjemme, er det ikke så store forskjellen likevel.

– Jeg arbeider med energier. Jeg innhenter den samme informasjonen uansett om klienten sitter ved siden av meg eller vi snakker på telefonen. Fordelen med telefonen er at jeg kan hjelpe mennesker i hele landet. Det er jo et stykke å reise for eksempel fra Harstad til Ski. Jeg når fram til folk på en helt annen måte. Det kan være lettere å snakke om vanskelige ting når man får lov til å være anonym. På den måten kan jeg i visse tilfeller nesten være til større hjelp per telefon, sier Ninni, som helt siden hun var ung og selv opplevde å få hjelp, har hatt en trang til å hjelpe andre.

– Jeg husker at da jeg lå på sykehuset, bestemte jeg meg for å bli sykepleier. Da kunne jeg hjelpe andre til å bli friske. Nå ble det ikke helt på den måten, men jeg har valgt å jobbe med mennesker med intensjon og ønske om å hjelpe. Ikke minst kan jeg spille på mange strenger og flette inn tingene jeg mener er best, og det er noe jeg stortrives med.

 

Reading

Folk har mye på hjertet når de ringer Ninni. Som for de aller fleste andre i bransjen er det kjærligheten som er det mest hyppigste temaet.

– Folk vil vite mye forskjellig. Det meste handler om kjærlighet, forhold og relasjoner, men jeg får også mange henvendelser om jobbsituasjon, flytting og utbrenthet. Mange føler at de står fastlåst og ønsker å vite hva de kan gjøre for å komme seg i gang igjen. Selv alternative mennesker kan trenge en liten dytt i ny og ne for å komme seg videre. Det gjør vel alle mennesker en eller annen gang i løpet av livet.
Jeg kan trenge en liten dytt. Faktisk et realt spark bak! Jeg føler at jeg gjentar meg selv her i spalten. Men for de som ikke vet det, så er jeg singel på det syvende året. Ufrivillig singel. Men det er ikke så mye som skjer på den fronten for min del. Jeg håper Ninni kan hjelpe meg med å se en lysning framover. 

– Når er du født, spør Ninni. Jeg gir henne nødvendige data, og Ninni begynner å jobbe. Hun har koblet ut verden rundt seg og er veldig fokusert på det hun skal gjøre. Jeg føler meg forbausende nok ivaretatt bare av å se hvor alvorlig Ninni tar oppgaven med å lese min framtid. 

– Nå har jeg koblet inn numerologi og astrologi, samtidig som jeg bruker tarotkortene mine, begynner Ninni med å fortelle. – Du er en firer i numerologi, som betyr at du er medisinkvinne, antakelig healer du selv. (Det stemmer.) Du er født i Tyrens tegn, som forteller meg at du er følsom, men at du også må ha struktur. (Stemmer også.) Du er på vei inn i en fin tid kjærlighetsmessig. Det åpner seg mye for deg framover, spesielt på det følelsesmessige planet. Jeg får inn at du skal møte en mann på vårparten, i mai faktisk. Det er sterk kjærlighet mellom dere. Han er alternativ, og det trenger du. Jeg vil gå så langt som å si at han er din tvillingsjel. Kort, konsist og på rams. Ninni pakker ikke ting inn i bomull. Hun er rett på sak, og det er ikke noe utenomsnakk. Jeg satt igjen med en følelse av å være ivaretatt på en tydelig måte. Det høres kanskje rart ut, men det er det jeg sitter igjen med av inntrykk. Nå håper jeg at det siste stemmer like mye som numerologien og astrologien.

 

Livets skole

Ninni tror at skjebnen er livets skolegang. Du får ikke mer motgang enn hva du kan takle.

– Jeg mener at det som er bestemt for meg i løpet av livet, vil skje meg, men at jeg kan takle alle situasjonene og lære noe av det. Det blir på en måte som å si at skjebnen, for meg i alle fall, er livets skole. Jeg har vært i fire bilulykker med det resultatet at jeg ikke har det samme ansiktet som jeg en gang hadde. Det har selvfølgelig gjort mye med meg, men jeg har også lært noe av det. Ninni trekker pusten. Dette er et viktig tema for henne.

– Jeg mener at skjebnen er en prosess. Når du treffer et menneske du føler det er skjebnebestemt at du skal møte fordi kjemien stemmer, så betyr ikke dette nødvendigvis at du har funnet en livspartner eller venn for livet. Man kan oppleve mange skjebnemøter gjennom et langt liv. Noen relasjoner varer lenge, mens andre bare varer noen timer, ja kanskje til og med minutter. Det viktigste er at du ikke henger deg fast i noen eller noe. Det betyr ikke at du er følelseskald dersom du bearbeider et problem og går videre. Finn en måte som passer deg for å bearbeide ting, og hold deg i bevegelse både fysisk og psykisk. Jeg kan bruke meg selv som eksempel. Etter alle ulykkene hadde jeg problemer med å snakke om det. Jeg følte at jeg sto fastlåst og måtte gjøre noe. Da jeg så en liten annonse i en avis om en reiselederjobb, sa jeg opp jobben jeg hadde ved en hudpleiesalong og reiste til Spania. Der fikk jeg til å prate om ulykkene, fikk nytt fjes og gjorde noe med følelsene jeg hadde rundt disse traumene. Det var min måte å komme meg videre på.

 

Plei deg selv

For at du skal kunne trives i hverdagen og skape overskudd, mener Ninni at kjærligheten til deg selv er det viktigste redskapet.

– Hver og en har ansvaret for sitt eget liv. Vi må alle passe på å gjøre ting i livet som gir påfyll av positiv energi. Vi må gjøre oss selv glade. Om vi ikke steller pent med oss selv, mister vi livsgnisten. Jeg for min del har dansen. Dans har hjulpet meg masse i forhold til å få ut masse følelsesmessig gørr. 

– Det er også viktig å ikke glemme fysikken, skyter Ninni inn. – Veldig mange i den alternative verden er så opptatt av åndelighet at de helt glemmer at de er forankret i en fysisk kropp her på jorden. Prøv å finne din forankring gjennom å være i og ta vare på kroppen din. Selvfølgelig på den måten som passer deg best, sier Ninni, som også har en klar mening om det hun kaller «haremsenergi».

– Jeg har vært på mange kurs opp gjennom årene. Gjentatte ganger har det slått meg at det finnes altfor mange gjengangere på disse kursene. Med det mener jeg at noen tar de samme kursene om og om igjen for å tvinge seg selv til å forstå noe de egentlig ikke har anlegg for. Det er slett ikke alle som har en utviklet intuisjon, er synske eller healere. Jeg mener at i en slik situasjon oppstår det jeg kaller for haremsenergi, eller at de tar i bruk seksualkraften. Kurslederen får energi, oppmerksomhet, makt og penger fra elevene. Læreren ser rett og slett ikke mennesket, eller sjelen til mennesket, som mange hevder at de gjør. Eleven befinner seg nesten som i en rusavhengighet. Dersom du ikke er forankret eller får brukt deg selv i en slik situasjon, da er du kanskje på feil kurs. Ikke ta kurs om og om igjen – finn noe annet, oppfordrer hun.