Veileder med synske egenskaper

Veileder med synske egenskaper

Tarleena kommer fra en intuitiv familie i Finland

Tarleena Korteniemi (42) har vanskelig for å sette en merkelapp på seg selv, om hun er synsk, klarsynt eller intuitiv. Det er ikke lett å definere noe som ikke lar seg sammenligne med andre helt konkret. Tarleena ser bilder, bruker tarot som hjelpemidler, og ser spøkelser selv på høylys dag. Hva du velger å kalle henne, er opp til deg.

Tarleena er opprinnelig finsk og har til sammen bodd over fem år i Chile. Siden 2000 har hun bodd i Østfold sammen med sin mann og deres to barn. Tarleena har alltid vært intuitiv. Det har vært en helt naturlig del av livet hennes i og med at hun har arvet evnene fra både foreldrene og besteforeldrene.

– Hjemme hos oss var det helt normalt å være intuitiv. For meg var det sånn det skulle være. Jeg var blitt ganske stor før jeg skjønte at ikke alle opplevde det samme som meg og min familie, smiler Tarleena. – Selv da kunne jeg ikke helt definere eller sette ord på hva som var forskjellen. Jeg var liksom aldri nysgjerrig på ting, som tarot, healing eller astrologi, antakelig fordi jeg ikke visste at jeg kunne utvikle meg den veien. Jeg var allerede intuitiv, men hadde ikke fått satt ord på det.


Utdannet hudpleier

Tarleena var heller ikke bevisst på dette da hun valgte å utdanne seg til hudpleier. Gjennom jobben fikk hun etter hvert mange tilbakemeldinger på at hun var en naturlig healer. Kundene mente de opplevde ekstra velvære på grunn av hennes varme hender.

– Dette gjorde at interessen for metafysikk og energier begynte å vokse. Jeg begynte å spørre og grave for å få vite mer. På den måten fikk jeg definert og satt ord på tingene som var en naturlig del av meg. Jeg visste på en måte ikke at disse tingene hadde et navn. Tarleena synes det er vanskelig å gi seg selv en tittel i forhold til hva hun kan. Hun har ikke noen å sammenligne seg med.

– Jeg liker å kalle meg for veileder. Jeg er vel det man kan kalle for «synsk,» men det er et definisjonsspørsmål i forhold til hva folk legger i ordet. Jeg synes det er veldig vanskelig å definere. I mange år var jeg redd for at andre skulle oppdage hva jeg så eller følte. Jeg var veldig reservert fordi jeg ikke ville bli stemplet som «gal.» I dag er det heldigvis mye mer vanlig å ha evner, om jeg kan si det sånn. Men jeg har stor respekt for andre med evner, og vil ikke prøve å hevde meg ved å si at jeg er sånn eller sånn. Jeg er nok veldig preget av janteloven som herjer her i Norge. Tarleena trekker pusten og slipper den ut igjen med et lite sukk.

– Bare for å presisere; jeg er ikke preget av janteloven når jeg jobber. Da er jeg hundre prosent fokusert på kunden og energiene i det som skal formidles.


Spøkelser på høylys dag

Tarleena ser spøkelser både natt og dag. For henne er ikke «å se spøkelser på høylys dag» et ukjent begrep.

– Jeg ser spøkelser, ja. Jeg ser dem fysisk med øynene mine, smiler Tarleena. – Men jeg vil ikke kalle meg for et medium likevel. Jeg kommuniserer ikke med dem på andre måter enn at de viser meg ting. De forteller eller snakker ikke særlig mye med meg. Det jeg kan beskrive er hvordan de så ut, hva de har på seg og eventuelt det de ønsker å vise meg. Tarleena husker tilbake til ungdomsårene. Da var det ikke spesielt morsomt å være alene hjemme.

– Jeg var ikke redd for spøkelser da jeg var liten, men da jeg kom i 16-årsalderen var jeg redd alt som rørte seg. Spesielt dersom jeg var alene hjemme. Det var stor aktivitet i huset vi bodde i den gangen. Redselen gikk heldigvis over etter hvert. I dag renser Tarleena hus sammen med venninnen Therese med stort hell. Det har blitt noen jobber etter hvert, men på spørsmålet om hvorfor enkelte mennesker «går igjen,» er ikke Tarleena helt sikker.

– Jeg er usikker på hvorfor noen går igjen, mens andre ikke gjør det. Inntrykket mitt er at de som blir hengende igjen her på jorden har en trang til å passe på seg og sine. Det kan være huset de bygde, et barnebarn de vil passe på, eller andre eiendeler som var av betydning for vedkommende. En gang kom jeg over ei bestemor som passet ekstra godt på skatollet sitt. Det hadde vært hennes fineste og mest dyrebare eiendel, og hun var veldig sur for at de som hadde arvet det pusset opp rommet.

 

Leser energier

Tarleena er ikke opptatt av stjernetegn, engler eller det hun karakteriserer som «sånne ting.»

– Personlig har jeg ikke møtt noen engler. De jeg har kontakt med, er døde mennesker som har gått over til den andre siden. Mange spør meg om hjelp til å komme i kontakt med sine hjelpere, men jeg kommer ikke i kontakt med andre enn døde mennesker som fungerer som hjelpere. Din personlige hjelper må du komme i kontakt med selv. Våg å være i stillheten og bruk din indre stemme og intuisjon. Det er fullt mulig. Om det var flere som gjorde det, ville det vært betydelig mindre behov for teletorget, smiler Tarleena. Selv om hun smiler, mener hun det alvorlig. 

– De fleste av oss burde bli flinkere til å stole på seg selv. Alt for mange er preget av janteloven. Du skal ikke tro at du er noe… Det er jo helt forferdelig. Jeg mener stikk motsatt! Tro på deg selv og aksepter at du er unik slik du er. Det betyr ikke det samme som at du skal tro at du er bedre enn alle andre. Det betyr bare at du tror at du er like bra som alle andre!

 

Janteloven

Da Tarleena bodde i Chile skjønte hun at janteloven virkelig var sterk i Norge, mye mer fremtredende enn både i Finland og Chile.

– Nordmenn er lik finnene, men nordmenn er mer åpne og sjenerøse. Finnene er et skeptisk folkeslag, slik jeg oppfatter det. Spesielt til det som er fremmed. I Chile er folk annerledes. De er åpne og glade, men lite naive. Nordmenn stoler på «alle», mens i Chile har de selvtillit og stoler på seg selv. Det er en herlig og total mangel på jantelov. Chilenerne sier; «bli hva du vil dersom du vil det.» Det burde nordmenn lære av. Det er så utrolig fordomsfritt. Det er et tankesett som for meg er enkelt å forstå og som jeg kan forholde meg til. Tarleena har aldri hatt en norsk kjæreste. Hennes ektemann gjennom 14 år er fra Chile.

– Det er ikke så voldsomt stor forskjell på chilenere og nordmenn, men de er mer oppriktig på hva de vil. De er tydeligere og setter grenser, noe som kler meg godt, ler Tarleena.

 

Kjærligheten

I Tarleenas jobb på teletorget er det spørsmål om kjærligheten som oftest går igjen hos kundene hennes.

– Ordet «kjærlighet» er helt klart det mest brukte ordet når jeg jobber. Vi har et behov for bekreftelse på vår egen magefølelse. Følelser lar seg ikke så lett kontrollere, og når vi først har fått følelser for et menneske, har mange behov for å vite om dette kommer til å vare, bli noe av, ja, rett og slett hvordan fremtidsutsiktene er. Da er det viktig for deg å vite at jeg er ærlig og direkte i måten jeg arbeider på. Jeg ser det jeg ser. Dersom du ikke liker det jeg får inn, så kan jeg ikke noe for det. Jeg kan ikke endre på informasjonen jeg får. Ser jeg at et forhold ikke er levedyktig, så sier jeg fra om det. Jeg tar inn energier veldig fort, og ser jeg at vedkommende kun er interessert i sex, sier jeg også det. Om forholdet passer for deg, er det bare å kjøre på.

 

Minst mulig informasjon

Tarleena trekker pusten dypt og tenker seg litt om.

– Jeg ønsker minst mulig informasjon når jeg jobber. Jeg opplever at mange ønsker å komme med masse bakgrunnsinformasjon, men jeg vil ikke vite noe om det. Da får jeg ikke jobbet like godt med informasjonen som kommer via det mediale. Når du tar kontakt, så still spørsmål, men ikke informer eller fortelle meg noe, understreker hun. Det er ikke like mange menn som kvinner som tar kontakt på teletorget, men nordlendingene har en tendens til å ta kontakt med Tarleena. Hun smiler bredt.

– Det kommer kanskje av måten jeg kommuniserer på. Jeg er direkte og konkret, akkurat som nordlendinger er kjent for å være. Det jeg i bunn og grunn er ute etter, er å gjøre en så god jobb som overhodet mulig. Dette er min jobb og mitt levebrød, så jeg må forvalte det godt.

 

En reading

Tarleena er klar for å gi meg en reading. Hun tar fram kortene sine og stokker dem godt. Hun skal kikke på kjærlighetslivet mitt.

– Du har vært i et forhold som har merket deg i fortiden, begynner hun. Det stemmer. Så forsetter hun kort og konsist: Det kommer en kjæreste, men om det blir varig vil jeg ikke uttale meg om. Skal du holde kurs i utlandet kanskje, spør hun videre og kikker på meg. Jeg skal holde kurs i Egypt på slutten av året, så det stemmer.

– Det blir et veldig bra opphold. Jeg ser at folk lytter til hva du har å si. Du kan glede deg. Dette var jo oppløftende. Det kommer en kjæreste, og i tillegg kom informasjon jeg ikke hadde bedt om å få høre.

– Nå ble dette veldig kort og litt overflatisk, smiler Tarleena. – Jeg vil understreke viktigheten av å prioritere tid og penger når du velger å bruke denne formen for veiledning. Invester i deg selv ved å ringe en og ikke flere, og heller bruk tid på den ene klarsynte. Om du føler at alt blir feil, har du muligheten til å legge på. Det er jo dine penger og din tid som du selv råder over. Under en samtale kan et helt nytt tankemønster ta form, og ting kan endre seg i en helt ny og bedre retning. Da kreves det tid. Tarleena setter seg bakover i stolen.

– Tiden klarer jeg ikke. Jeg kan ikke fortelle når ting kommer til å skje. Det kan bero på mange ting. Om det er rett rundt hjørnet, så kan jeg oppfatte det, men ellers kan jeg ikke være veldig behjelpelig på området.

Som sagt – kort, ærlig og presis!

 

For å snakke med Tarleena kan du ringe 829 95 341 (kr 26,00/min)