Jobben er å veilede - ikke villede!

Jobben er å veilede - ikke villede!

Astarah på teletorget er selvsikker i jobben sin.

Torill Anita Venås (45), bedre kjent som Astarah på teletorget, er selvsikker i jobben sin. Hun er så sikker på det hun gjør, at hun vet at andre må oppfatte henne på grensen til arrogant. Det bryr hun seg ikke om. Hennes jobb er å formidle informasjon fra den andre siden som er til hjelp for hennes kunder. Hun skal veilede, ikke villede.
 
Jeg blir tatt i mot av Astarah hjemme hos henne på Østlandet, der hun har bosatt seg etter å ha flyttet fra Telemark hvor hun ble født og vokste opp. Hun er ikke vant til «rampelyset», som hun mener dette intervjuet er en del av, og er derfor litt spent. Det går fort over – vi havner raskt i en naturlig samtale der spørsmålene mine nesten blir overflødige.
 
– Jeg har jobbet mange år innen psykiatrien, røper hun. – Det tror jeg er viktig i jobben jeg gjør på teletorget. Jeg er veldig glad for at jeg vet hvordan jeg skal takle «tunge» saker. Jeg har jo opplevd at folk er på grensa til å gi opp det meste. Jeg har heldigvis kunne være til hjelp og har snudd manges tankegang, smiler hun. Heldigvis er det ikke flest av de tyngste henvendelsene. Kjærligheten er som regel hovedtemaet, og hun har stort sett veldig mange optimistiske og blide mennesker blant sine faste kunder.

 

Hengt mann-forhold

– Jeg opplever at det er mange som lever i et «hengt mann-forhold». Det er mitt eget utrykk på dem som sitter fast i en følelse til en bestemt person som de ikke kommer videre med, eller er i et av- og på-forhold over lengre tid. Når jeg får opp bilder av den «hengte mannen» under en reading, vet jeg at vedkommende sitter fast i fortiden på en eller annen måte. Det vi alle skal være klar over, er at jo mer energi du gir en forelskelse, jo mer trekker vedkommende seg unna i et «hengt mann-forhold». Det er faktisk en interessant observasjon jeg har gjort gjennom jobben. Du gir og gir av din energi, og på den måten hekter du energien din, eller sjela di, til vedkommende. Når du ikke greier å legge forelskelsen vekk og gå videre, hvordan skal du da forholde deg til det du føler? Vi skal selvsagt vise følelser, men vi skal ikke gi bort sjela vår! Der kan jeg hjelpe mange. Man må faktisk finne en vei som tilsier at man kan leve med det og fungere i hverdagen samtidig. Det er ikke så enkelt at man kan be noen om å kutte ut vedkommende, man må kunne komme med forslag til løsninger på hvordan prøve å forholde seg i en så frustrerende, og over tid, veldig slitsom relasjon. Astarah trekker pusten og setter seg bakover i sofaen. Hun fester blikket sitt i meg og fortsetter. 

– I en slik situasjon trenger man blant annet å skifte fokus. Når du ikke gir så mye fokus til en og samme person, vil du langt lettere kunne gi fokuset ditt til det som skjer her og nå, ikke hva som kanskje kommer til og skje i framtiden.

 

Tar inn energier

Når Astarah jobber tar hun lett inn andres energier. Det gjør hun også når hun ikke jobber.– Det er kanskje derfor jeg har et behov for å være alene til tider. Det er slitsomt og kjenne på andres energier hele tiden. Noen ganger er det ikke lett å koble seg av og på, men jeg har blitt flinkere til det med årene. Jeg kan oppleve å få pusteproblemer, hjertebank eller en angstlignende følelse. Det kan være tungt til tider, smiler hun. Når Astarah arbeider, bruker hun tarotkort. Hun trenger dem egentlig ikke, men kortene hjelper henne med detaljene.

– Jeg er alltid sikker på det jeg tar inn av informasjon, men for å få hjelp til å se detaljene klarere, bruker jeg tarotkortene. Det er blitt måten jeg jobber best på. Jeg kan jo få spørsmål om alt mulig, alt fra hvordan blir dagen blir i dag, til om vedkommende er den rette for meg. Det første spørsmålet blir som oftest stilt av mine faste kunder når de vet at de har en spesiell dag foran seg. Jeg får også mange henvendelser på å finne igjen gjenstander eller folk, healing eller å kontakte noen på den andre siden mediumistisk, forteller Astarah, som har en egen ro over seg. Hun utstråler selvsikkerhet og styrke uten å virke hoven på noen som helst måte. Når jeg nevner det for henne, ler hun og kaster på det blonde, lange håret. 

 

En lang reading

Et kort resymé av meg er at jeg er singel på sjuende året med et svært lite aktiv kjærlighetsliv. Det er tidligere blitt sagt at jeg skal treffe en i mai. Nå skal vedkommende som spådde dette ha rett i det. Tilbudet kom, men jeg valgte å avslå.

– Jeg går da rett på det som er relevant, begynner Astarah. – Tilbud og muligheter finnes sikkert over alt, men jeg vil heller prate om det som vil fenge deg. I mine øyne er det ikke et tilbud reelt før du er interessert eller nysgjerrig på noen. Hun kikker ned i kortene og konsentrerer seg. Så begynner hun å snakke rolig, men uten å være verken søkende eller påståelig.

– Du har en del sperrer fra tidligere forhold. Du sender ut for mye energi av deg selv i form av arbeid. Du arbeider for mye! Hun kikker opp fra kortene og ser på meg. Du må gjøre noe med dette, du er rett og slett sliten. Astarah flytter blikket ned i kortene igjen, mens jeg prøver å røpe minst mulig. Aller minst at hun akkurat traff spikeren på hodet.

– Du hadde det helt forferdelig vanskelig der du var, og det har gjort deg skeptisk. Du gransker mennene og stiller spørsmål. Det skremmer dem. Men nå over til det positive. Det er faktisk ikke all verdens med tid til du møter en som er interessant for deg. Vent litt, så skal jeg finne ut mer nøyaktig når. Hun legger sammen kortene og stokker dem igjen. Så legger hun dem opp på nytt. Det ser ut til at du kan treffe ham i juni, men det utvikler seg ikke til noe mer før i juli, kanskje august. Det ligger litt spesielt rundt måten du treffer han på. Mulig på en reise til utlandet i juni.Jeg skriver så blekket spruter mens alt som heter kroppshår har reist seg. Nå klarer jeg ikke å tie lengre. 

– Første uka i juni reiser jeg til Hellas, ler jeg. Astarah nikker, men holder fortsatt blikket festet på kortene.

 

Bruk av tid

Astarah har tatt seg god tid under readingen. Det er ikke noe hun har for vane å gjøre.– Jeg sier fra til kunden dersom jeg merker at ting kan ta tid. Det er kundens penger, og vedkommende står fritt til selv å velge hva pengene skal brukes til. Vil de ha hjelp, så skal de få det, men av og til må jeg bruke tid på å nøste informasjonen. Jeg liker veldig godt å gå inn i selve mennesket og lete etter informasjon i det underbevisste. På den måten kan jeg hjelpe vedkommende til bedre å forstå seg selv og sine egne handlingsmønstre. Det er på den måten man lettest kan endre vanene, mener jeg da. Jeg putter ingen ideer i hodene på folk. Om det er akkurat han eller hun som dukker opp er revnende likegyldig. Det som er viktig er at du får vite at det kommer til å oppstå gjensidige følelser. Jeg vil ikke låse det til en bestem person. Da er det store muligheter at jeg er med på å skape et «hengt mann-forhold.» Astarah smiler litt sørgmodig.

– Jeg har vel også fått testet en del vennskap etter jeg begynte å jobbe på teletorget for fullt. Det her er jobben min, og for meg er det viktig å skille mellom jobb og privatliv. Grensesetting er viktig. Helt siden hun var liten jente har Astarah visst at hun er litt annerledes.– Jeg har vel alltid hatt evner, og var nok en veldig spesiell unge som sa mye rart. Jeg fikk høre at jeg var stille og beskjeden, men allerede som liten likte jeg å leke alene. Mine besteforeldre hadde også evner på farssiden av slekten min. Min farfar hadde respekt, men han var også fryktet på grunn av sine synske evner. Han døde da han var rundt 70 år. Han bodde hjemme hos oss, og en ettermiddag husker jeg han sa: «Eg skal på ei lang reise nå, eg.» «Åh,» svarte mamma. «Skal du til datteren din i Drammen.» «Nei, det er nok lengre dit eg skal,» svarte han. Han visste han skulle dø. Han var ikke redd. Han gikk på rommet sitt for å legge seg. Da vi skulle vekke han et par timer etterpå, var han død.

 

Overgi deg

Nøkkelen til å slippe unna fortiden, er å overgi seg selv, mener Astarah.

– Det beste du kan gjøre for deg selv dersom du opplever at følelsene er fastlåst til en bestemt person, og har vært det over svært lang tid uten framgang eller endringer, er å fokusere på det du vil ha i stedet for det du ikke vil ha. Ikke fokuser tankene på akkurat han eller henne, men på kjærligheten. Det er da kjærligheten kommer til deg. Hun trekker pusten og tar en liten pause før hun fortsetter.

– Den beste skolen vi kan gå på, er livets skole. Motstand gjør sterkere. Du kan ta så mye utdannelse du vil, men med erfaring og innsikt kan du komme langt. Du kan bruke dine erfaringer til å hjelpe andre, og det er ingenting som slår livserfaring. Det finnes en mening i at vi alle har tøffe perioder i livet. Vi må gå gjennom en del vonde ting. De fleste av oss må gjennom noen smertefulle erfaringer. Det gjør oss til bedre mennesker dersom vi tar lærdom av erfaringen. En tidligere bekjent av meg som startet et nytt firma valgte ikke å lytte på mine råd. Jeg sa fra at det kom til å gå skikkelig galt, både økonomisk og med familien om han valgte å gjennomføre drømmen om firmaet sitt. Han valgte likevel å gjennomføre det, og etter to år gikk det veldig galt. Det nytter ikke å si noe til noen som ikke er villig til å lytte. Samtidig var det noe han skulle lære av dette. Det var vel kanskje en del av hans skjebnevalg.

 

Skjebne og karma

Til slutt ønsker jeg å stille Astarah et vanskelig spørsmål. Hva er forskjellen på skjebnen og karma? Astarah tenker seg godt om. Så resonerer hun seg fram.

– Skjebnen betyr ikke at alt som skjer er forutbestemt. Jeg tror vi kan velge hvilken vei vi skal gå. Der har vi vår frie vilje. Det er instrumentet vi har for lettere å kunne følge intuisjonen vår. Karma er ting vi har med oss fra tidligere liv, oppgaver vi ikke har løst og som vi må løse i dette livet for å kunne slippe å ta med de samme problemene inn i neste liv. Jeg ser helt klart at skjebne og krama kan forveksles. Jeg tror du til dels kan styre din egen skjebne. Det har med innstillingen din å gjøre. Om du gir opp og forteller deg selv at det er noe du ikke greier å gjennomføre, da blir det hengende ved deg. Men står du på og tenker at du bare må løse dette, uansett hva det er, da kommer du videre. Det viktigste av alt er at du holder deg i bevegelse og har et optimistisk syn på vanskelige utfordringer vi kan ha i dette livet.

 

Du kan snakke med Astarah på telefon: 829 95 236 (kr 26,00/min)
eller lese mer om henne her