Healer Hugo har hatt over 100 000 klienter på 25 år

Healer Hugo har hatt over 100 000 klienter på 25 år

- Mye hysteri rundt det åndelige

Hugo Stenberg (56) har fått mye ris og ros for sitt mangeårige arbeid som healer. Etter gjentatte angrep fra media har Hugo i dag blitt reservert. Han vil gjerne hjelpe, men enkelte ting vil han helst ikke gjøre, som å spå framtiden. Han mener selv han er ortodoks, og at alt var bedre før i den alternative bransjen. Nå blir det bok om Hugos livslange erfaring som healer. 

Jeg møter Hugo hjemme hos ham i et digert velholdt hus med fantastisk hage, praktfullt plassert høyt oppe i lia i Brumunddal. Jeg beundrer utsikten og plassen.

– Dette skal jeg selge, konstaterer Hugo, og slår ut med armen mot huset sitt. – Utsikten her har jeg sett nok av. Han trekker på smilebåndet. Hugo smiler nemlig ikke. Det sluttet han med da han var 12 år. Det var da puberteten og sjenansen slo inn for fullt i livet. Hugo forteller kortfattet og i stikkordsform om hva han holder på med.

– Jeg driver med alt fra håndspåleggelse til husrens. Jeg blir som en magnet på åndene når jeg kommer inn i et hus, og jeg tar dem med meg ut når jeg går.
Han prater om det som det er helt dagligdags. Det er jo det, for Hugo. Han har arbeidet som healer på heltid i 25 år. Selv velger han å kalle seg ortodoks. Hjemmesiden hans på internett er ikke blitt endret på 10 år, og han synes alt var «mye bedre før».

– Etter programserien «Åndenes makt» på tv, har det vært hysteri rundt det åndelige. Det har dukket opp så mange typer healere etter hvert, at man kan bli forvirret av mindre. Folk kaller seg flotte healernavn ut fra hvilken healerform de har gått på kurs for å lære. Hugo rister på hodet. – Hvorfor kaller de seg ikke bare healere?

 

Alt var bedre før

– Jeg mener alt var bedre før! Folk sier det alternative miljøet er blitt mer åpent og stuerent, men jeg opplever at gjennom de 25 årene jeg har arbeidet som healer på fulltid, så er alt blitt verre. «Alle» er i dag healere, og det er veldig mange der ute som ikke får hjelp. Når det skjer, blir alle healere slått under samme kam av folket, og vi får masse pepper både på folkemunne og i media. Jeg har mange avisutklipp fra før 1995, men etter det, har det vært stille rund meg i media. Det er tydelig at Hugo er lei av å få pepper. Han har fått mye av det opp gjennom årene. I 1992 sluttet han å spå på grunn av oppstusset.

– Jeg er veldig direkte, og jeg kunne buse ut med ting når jeg møtte folk. Noen ble veldig sinte. Jeg fikk hatbrev i posten fordi jeg hadde sagt ting som folk ikke ville vite, som for eksempel om karakter på en eksamen. Folk ble rett og slett redde. Til slutt lærte jeg meg å tie, helt til noen spør i alle fall. Det hender at jeg sier noe dersom jeg opplever at vedkommende er mottakelig for det, men aldri ellers. Hugo forteller at valget om å bli healer, egentlig ikke var et valg. Det ble tvunget fram av seg selv.

– I 1986 arbeidet jeg som snekker i Oslo. Jeg healet folk ved uhell og lignende. Til slutt ble det nesten ikke tid til overs til snekring. Min første betalende kunde var en mann med kollapset lunge, en skade han hadde etter krigen. I betaling fikk jeg en julekake, humrer Hugo. – Jeg snekret, healet og spådde, og til slutt måtte jeg gjøre det som er ment at jeg skal gjøre, å åpne egen praksis. Hvis ikke ville jeg bare ha ødelagt for meg selv, det erfarte jeg mange ganger.

 

Alltid sett

Hugo har alltid sett ånder. Han kan ikke huske et liv uten.

– Jeg har alltid vært sånn. Jeg husker at jeg healet mamma da jeg var 5 år. Det var i 1960. En stemme sa til meg at jeg skulle gå bort til henne og legge hendene på hodet hennes. Jeg gjorde det. Mamma, som hadde vært plaget med migrene fram til den dagen, har vært helt uten plager siden. Hugo setter seg tilbake og tenner en røyk.

– Vi får røyke litt, så vi holder oss friske, smiler Hugo lurt. – I 1994 tok avisen Gudbrandsdølen bilder av huset mitt. De mente at jeg healet ulovlig. Det gjorde jeg ikke. Det var ei bønnelinje. Min hovedlinje sprengte telelinjene hos Telenor i 1991 på grunn av 6200 oppringere på én time. Jeg er godkjent prest av Kongen. Hugo tar en liten kunstnerpause. – I 1994 startet jeg Det Kosmiske Trossamfunn, og ble godkjent som prest. I dag heter det «Kosmologisk livstro» og ledes av Eirik Myrhaug. Jeg hadde vielsesrett, dåp og konfirmasjon. Jeg ville ha fram det jeg kaller for urkristendommen. Gudskraften som kommer fra altet og som eksisterer over alt. Vi har flyttet oss inn i varmen på kjøkkenet. Utsikten kan vi nyte fra vinduet også. Jeg kan ikke noe for det, men jeg blir nysgjerrig på hvor synsk Hugo er, og stiller et uskyldig spørsmål.

– Ser du noe som kommer til å skje meg da? Jeg lover at jeg ikke blir redd eller sender deg stygge brev dersom du får rett. Hugo blir sittende som om han tenker.

– Du er sjenert for menn. Du liker ikke å kle deg naken foran en mann. Du tror du er så stygg og feit og har alle mangler og feil man kan ha. Med lettere bakoversveis må jeg bare bekrefte at han har rett. Han trenger ingen bekreftelse på at han har rett, og fortsetter med en irettesettelse.

– Du er dum, repliserer han. Jeg kan ikke annet enn å le. Han er direkte av seg, ja!

 

Healing

– Jeg ser i hånda di at du blir gammel og at du møter kjærligheten i voksen alder. Du blir ikke alene resten av livet selv om du tror det. Mer vil ikke Hugo si. Han viser meg behandlerrommet der jeg skal få en prøvebehandling i stedet.

– Jeg setter på litt rolig musikk. Det er en kassett jeg har hatt siden 1986. Igjen understreker Hugo at han er ortodoks. Hendene til Hugo beveger seg i luften over kroppen. Min første reaksjon er at jeg må puste. Jeg føler trang til å suge til meg oksygen for å fylle kroppen med luft eller energi. Jeg er litt usikker. Puste må jeg i alle fall. Jeg kjenner energi fra hendene hans som en svak bølge av strøm som fyller kroppen min. Det føles veldig behagelig. Plutselig løfter han opp blusen min.

– Her er en nerve, sier han og trykker på begge sider av navlen min, som fortsetter ned i hofta. Kjenner du forskjell på den ene siden kontra den andre? Det gjør jeg. Nerven på høyre side er hoven og hardt.

– Det gjør at ryggen og tarmsystemet er i ulage. Det fikser jeg nå. Han trykker til så jeg nærmest mister pusten. Hugo smiler. Det er mange som har skreket her før når han har rettet opp den nerven. De skvetter litt, for han må være brå.

– Du har også en energistopp i nakken som kommer til å åpne seg etter hvert. Det gjør at alt går tregt for deg. Etter hvert vil du få mer fart i sakene. Resultatet av healingen akselerer i minst 14 dager framover. Men husk du skal ikke leve i fortiden eller framtiden. Du skal ikke belage deg på at du blir singel eller gift. Du må leve her og nå! Ikke legg fokuset på alt du skal gjøre i framtiden eller hva du har gjort i fortiden. Det er mange sier at de skal ta igjen søvn de har gått glipp av. Det er ikke mulig å få til. Bruk all energien på det som skjer her og nå. Da vil du slippe å jobbe så hardt for å få ting gjort.
 

Kasser med brev

I løpet av årene som Hugo har arbeidet som healer, har han mottatt hundretusener med brev. Han samlet dem i kasser i garasjen, men måtte under flytting for noen år siden kvitte seg med noen. Han hadde rett og slett ikke plass til å spare på dem lengre. Han brant 250 000 brev, resten ligger fortsatt i kasser.

– Jeg brukte tre dager på å brenne alle brevene. Det var personlige brev, så jeg ville ikke utlevere noen og måtte derfor destruere dem. Det er faktisk noe jeg angrer på at jeg gjorde. Men jeg hadde rett og slett ikke plass til alle. I tillegg til alle brevene, har jeg hatt over 100 000 klienter til behandling i tillegg til å hjelpe over telefon. Det er mange mennesker det, sier Hugo stille. Hugo, som er selvoppnevnt «filmoman», ivrer etter å filme små og store hendelser i livet. Alt fra små snutter der han spiller trekkspill, som har vært en lidenskap siden 1963, til naturopplevelser, dokumentasjoner på møter og klienters inntrykk etter behandling. Hugo har tatt på seg lesebrillene og finner fram små klipp han har lagret på PC-en. Et av dem er en tidligere klient som forteller hvordan Hugo har hjulpet henne. På skjermen dukker det opp en dame. Hun er midtveis i livet, sky og brydd over å være i fokus for linsen på kameraet. «Skal jeg bare prate nå,» spør hun forsiktig, og etter en bekreftelse fra Hugo, begynner hun å fortelle. «Jeg fikk utført en mageplastikkoperasjon der alt gikk galt. Jeg fikk betennelse i såret og ble operert tre ganger uten at jeg ble bedre. Jeg fikk store mengder antibiotika og hadde enorme smerter. Legen klargjorde meg til en fjerde operasjon, den skulle jeg ha 48 timer etter at jeg fikk beskjeden. Så ble jeg anbefalt healer Hugo og oppsøkte han. Hva kan jeg si? Legene var overbevist om at det hadde skjedd et mirakel, for såret grodde og ble helt bra etter en healing! Takket være Hugo slapp jeg den fjerde og en smertefull operasjon.»

– Jeg har mange slike tilbakemeldinger å vise til, nikker Hugo mot skjermen. Jeg begynte å skrive bok om hendelser, pasienters tilbakemeldinger og om åpenbaringer jeg har hatt for mange år siden. I 1994 la jeg den til side. Jeg tok opp igjen skrivingen etter tsunamien i Japan i mars i år. Jeg forutså nemlig at det kom til å skje. Jeg hadde allerede skrevet om det. Nå blir det utgivelse av bok i løpet av høsten, ifølge Hugo.

 

Sterke meninger

Hugo kan virke sint og krass når han jobber på teletorget. Det er han klar over.

– Folk sier jeg høres sint ut på telefonen, men det er jeg aldri. Jeg prøver å prate kortfattet, mest for og ikke missbruke folks tid og penger. Noen kan feiltolke det og tro at jeg er tverr og vanskelig. Det er ikke meningen, sier Hugo. Det er også en av grunnene til at Hugo best liker å ta i mot kunder hjemme i Brumunddal eller på Tyristrand der han ofte oppholder seg. Ellers reiser han mye rundt i Norge i bobilen, og tar i mot kunder blant annet i Bergen og Ålesund.

– Jeg har hatt mange kunder med ME (trøtthetssyndrom) opp gjennom årene. Også mange sliter med ryggvondt, barnløshet, migrene og andre smerteproblemer.

– Hva kan du hjelpe folk med over telefonen da, spør jeg.

– De kan få hjelp til akkurat det de søker hjelp for. Om jeg høres sint ut eller ikke. Jeg er nå en gang den jeg er. Hugo blir litt fjern i blikket. Han tar ordet igjen.

– Jeg blir aldri sliten av å jobbe. Jeg kan stå midt på Karl Johan i Oslo og arbeide, ta en etter en og heale dem uten å bli sliten. Men når arbeidsdagen er over, da kan jeg faktisk føle meg ensom av og til. Jeg har jo ingen barn. Huset blir så stille da. Han sukker tungt. – Mamma healer forresten nå på sine eldre dager. Hun har drevet med det de siste årene, så dette er vel noe som ligger i familien. Hugo hopper litt fra det ene til det andre når han snakker. Han kikker på klokken.

– Jøss, du har vært her lenge! Så lenge har jeg aldri snakket med en journalist før. Jeg pleier å kaste dem ut ganske fort, sier han ærlig og direkte – som alltid. Hugo drar fram trekkspillet og spiller små sekvenser fra kjente og kjære melodier. Interessen for trekkspillmusikk har tatt han med inn i gammeldansorkesteret Nakkerud Special i Tyristrand. Hugo har lært seg over hundre sanger på et år. Helt uten noter, for er det noe Hugo ikke kan, så er det noter.

– Jeg kan bare spille på gehør. Jeg har dysleksi på noter. Han bøyer seg ned og gnir seg bak på leggen etter å ha spilt en liten stund. Du kan si det sånn; sammen med Nakkerud Special har jeg blitt kvitt sceneskrekken, men ikke senestrekken!

 

Godkjent healer

Hugo Stenberg – også kjent som Healer Hugo – er godkjent healer av Det Norske Healerforbundet siden 1994 og er registrert godkjent healer i Brønnøysund registeret.

Hugo kan blant annet tilby:

* Healing, håndspåleggelse, åndelig og mental veiledning som for eksempel innen:
* samlivsproblemer
* meditasjon inkludert pusteøvelser
* kostveiledning
* urter og kosttilskudd.Han kan også hjelpe med skjerming av negative strålingsfelt rundt hus, eksempelvis vannårer. Hovedsakelig består hans virksomhet av healing, håndspåleggelse og samtaler. Han kan også benytte seg av sine synske evner dersom behovet og åpenheten er til stede. Kun dagtid – og helst før kl. 12 om formiddagen. 

 

Vil du snakke med healer Hugo? Du kan treffe ham på telefon 820 95 135(kr 26,00/min)