Hvordan løse problemer kommer automatisk

Hvordan løse problemer kommer automatisk

Føler på energiene og tolker dem

May Brith Dybvad er forholdsvis ny på teletorget. Hun bruker både tarotkort og sine egne healerevner når hun jobber. Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider og sykepleier, og arbeider i dag på et bosenter med psykisk helsevern, men drømmen er å satse hundre prosent på det alternative. – Når jeg bruker evnene, dukker metodene for problemløsning automatisk opp, forteller hun.

May Brith Dybvad er opprinnelig fra Ytterøya i Trønderlag, men kjærligheten brakte henne til hovedstaden. 

– Jeg er nok ingen typisk byjente. Jeg er jo vokst opp på landet, og det er godt forankret i meg, forteller May Brith. – Jeg savner naturen nært omkring meg, og det blir vel til at vi flytter til litt mer landlige omgivelser etter hvert, men ikke riktig ennå. Men sånn er det når man følger hjertet. Det ville jo vært fryktelig dumt av meg å flytte til Tromsø når kjærligheten befant seg i Oslo, ler hun hjertelig. 
Apropos kjærlighet: Jeg, journalisten, er til tross for spådommer gjennom seks år i Medium fortsatt uten kjæreste. Jeg jobber ganske mye, så det blir ikke så mye tid til å pleie den siden av livet. Ikke ennå i alle fall. Jeg ber May Brith spå meg på kjærlighetsfronten framover. Vi kan jo like gjerne gjøre det i begynnelsen av intervjuet, så jeg ikke røper for mye personlig informasjon om meg selv. May Brith tar fram tarotstokken sin og begynner å stokke kortene.

Inspirere

– Det er ikke om å gjøre alltid å ha rett, forklarer hun. – Det viktigste er å inspirere folk til å gjøre noe, sier hun mens hun stokker kortene. 

– Det er ikke alt jeg får frem når jeg jobber, som er basert på fakta. Jeg føler på energiene og tolker dem. Men nå skal jeg spørre for deg om kjærlighetslivet ditt framover – og det som påvirker dette for deg. Hun legger opp kortene i en sirkel, kikker litt på dem, lener seg tilbake og begynner å snakke.

– Du har allerede jobbet med floker i liver som stammer fra fortiden din, men du er langt på vei ferdig med dette. Du har i denne prosessen funnet deg selv, og har på en måte begynt på nytt. Når jeg kikker raskt på det, så ser det ut som om du allerede har truffet en partner, eller at du snart kommer til å gjøre det. Men du er likevel usikker på om du skal satse. Jeg forteller May Brith at jeg ikke har truffet noen, så da er den saken kartlagt.

– Uansett så hopper du ikke uti noe, fortsetter hun. – Du vil undersøke først. Du har en spennende tid foran deg, og er klar til å velge ut fra den du er i dag, og ikke ut fra hva andre mener. Dette er svært viktig for deg, understreker May Brith. Det kan jeg jo bekrefte at stemmer.

– Det er mulig at du allerede har møtt ham, men at du ikke har oppdaget ham på den måten ennå, at du ikke ser på han som en potensiell partner. Han er nok fortsatt litt i bakgrunnen.

– Jeg pleier å begynne på denne måten, forklarer May Brith. – Det blir nokså generelt, men dersom kunden ønsker å vite mer eller å utdype emnet, legger jeg kortene opp på nytt og på en annen måte enn dette sirkellegget som jeg bruker nå, for å komme til kjernen i spørsmålet. 

 

Private ting

– Mange som kontakter meg via teletorget, er svært sårbare eller befinner seg i en sårbar situasjon i livet. De fleste er villig til å høre på hva jeg har å si uten å stille krasse spørsmål. Da sklir energiene lettere, og jeg står friere til å kunne hjelpe. Men dersom du allerede har bestemt deg for hvilket svar du vil ha, og forsøker å styre meg i én retning ved å stille spørsmål, så er du i utgangspunktet ikke villig til å motta hjelp eller lytte til mulige løsninger på et problem. Da stopper også energiene opp, og jeg får ikke jobbet like godt, sier May Brith.

 – Derfor er det viktig at man kan være åpen for det som kommer opp av informasjon, og være mottakelig for løsningene som blir presentert. Det er ikke jeg personlig som kommer med råd eller veileder kundene. Det kommer fra et annet sted, et sted jeg personlig ikke kan forklare. Jeg kjenner på følelser, tolker energier og får bilder som jeg i utgangspunktet ikke forstår, men som kan være av stor betydning. Faktisk er det en nøkkel til vedkommende som skal ha beskjed. 

 

Klarsynt eller synsk

Det er vanskelig for May Brith å definere evnene sine eller kalle seg selv klarsynt eller synsk. Det er ikke så lett å forklare hva hun gjør når hun arbeider med evnene sine, som hun har hatt hele livet. Hun vet ikke hvordan det er å være noe annet enn det hun er.

– Jeg får presentert en historie på en måte. Jeg tar inn bilder i hodet mitt som jeg må tolke, men mest føler jeg ting direkte på kroppen. Jeg pleier å si at jeg kjenner det som et innfall. Om det er å være klarsynt eller synsk, det vet jeg egentlig ikke, ler den blide trønderjenta. 

– Når jeg healer, ser jeg farger – og skal man kalle det da, undrer May Brith med et skuldertrekk. – Det er merkelig egentlig, fortsetter hun, og begynner å snakke om noe annet.

– Jeg er ikke fullstendig åpen og «tar inn» alle mennesker rundt meg til enhver tid og tolker det. Jeg kan merke at humøret mitt blir dratt ned i enkelte situasjoner, uten at jeg tenker noe mer over det før jeg skifter miljø, eller at en person forlater rommet jeg er i, og energinivået stiger igjen. Da skjønner jeg hvorfor. Enkelte kan tappe meg for mye energi ved at de er i en personlig krise, har mange bekymringer eller tung energi. Det smitter over på meg, på samme måte som godt humør smitter på en positiv måte. 

 

Psykiatrisk bosenter 

May Brith er utdannet barne- og ungdomsarbeider og sykepleier, og arbeider i dag på et psykiatrisk bosenter, men drømmen er etter hvert å leve av å bruke evnene sine.

– Jeg ønsker at jeg etter hvert får mitt eget kontor eller et eget rom som jeg kan bruke til å ta imot folk til healing, i tillegg til å jobbe på teletorget som i dag. Jeg liker å kombinere tarot og healing, og legger det jeg kaller for et chakralegg som jeg kombinerer med healing. Jeg legger opp tarot for å kartlegge hvilke områder i livet som er vanskelig, så kan jeg jobbe med den problemstillingen gjennom healing. Dette fungerer like godt med fjernhealing, understreker hun. – Når jeg bruker evnene mine, dukker metodene jeg skal bruke helt automatisk opp.  

 

Spennende med spøkelser

Da May Brith var ei lita jente, syntes hun det var spennende med det overnaturlige. Den interessen utvidet seg etter hvert som årene gikk.

– Jeg kan ikke huske noen spesielle situasjoner fra da jeg var liten som gjør at jeg kan tenke tilbake og si at «jeg er synsk». Jeg har jo alltid vært den jeg er, og jeg vet ikke hvordan det er å være annerledes, så for meg har det alltid vært naturlig å ha evner. Det jeg kan huske, er at jeg syntes det var kjempespennende med spøkelser da jeg var liten. Det var en blanding av spenning og nysgjerrighet. Etter hvert kom også astrologien inn. Jeg fant ut at det er noe mer «bak», noe vi ikke kan se eller ta på, men som likevel er der. Jeg begynte å søke, og oppdaget healing-evnene mine ved en tilfeldighet. Dette ville jeg videreutvikle og prøvde selvutviklingskurs, men det ble helt feil. Jeg opplevde at det ble for mange pekefingre. Jeg tok kurs i Reiki-healing, som også følger oppskrifter, men der lærte jeg å beskytte meg selv, noe som er svært viktig. 

– Det er til tider svært tunge energier jeg jobber med, og da er det viktig at jeg greier å koble ut og riste det av meg når jobben er gjort. Det er jo tross alt et svært personlig yrke, der de innerste hemmeligheter kommer fram i lyset. Selv om det ikke alltid er like alvorlig, kan det være tungt for den enkelte å stå i en prosess med forandringer. Man føler seg usikker, liten og kanskje redd, og da kan det være godt å få noen til å hjelpe seg til å sortere alt sammen. Det viktigste for meg er likevel at de som ringer til meg, skal føle at jeg er profesjonell. Jeg tar alle like seriøst. 

 

Mest kjærlighet

De fleste henvendelsene som kommer på teletorget når May Brith jobber, omhandler – helt riktig – kjærligheten.

– Kjærlighet er et stort og viktig tema for de fleste. Men jeg får også menge henvendelser om jobb og økonomi, så det er ikke bare folks kjærlighetsliv jeg jobber med. Faktisk har jeg fått en del henvendelser om å lete opp ting, men det har jeg ikke noe trening på, så jeg vil ikke reklamere for at jeg kan akkurat den biten, smiler hun. Enkelte spørsmål er det ikke etisk forsvarlig for May Brith å svare på når hun jobber, noe hun er svært bevisst på.

– Jeg rører ikke temaer som omhandler helse eller død. Det er veldig på kanten. Jeg mener at jobben min er å motivere folk, ikke å ta motet ifra dem. Jeg snoker heller ikke på andre, som for eksempel å prøve å finne ut hvordan en ekspartner har det sammen med sin nye partner. Det er direkte ubehagelig, og ikke kan jeg forstå hva vedkommende skal bruke informasjonen til. Det er viktig å gå videre i livet og utvikle seg hele tiden, i alle fall slik jeg ser det. Vi har alle en skjebne, men jeg tror ikke alt vi gjør er forhåndsbestemt. Vi har vår frie vilje, men det er hva vi gjør, som alltid er det viktigste, avslutter May Brith.

 

Du kan snakke med May Brith på telefon 829 95 283 (kr 26,00/min)