Klarsynte Ann Kristin: Historien kommer som følelser eller bilder

Klarsynte Ann Kristin: Historien kommer som følelser eller bilder

Lytt til din indre stemme!

Ann Kristin Helgetun har lang erfaring som TFT-terapeut (tankefeltterapi) og har jobbet med alt fra sorg til angst og depresjoner. Selv fikk hun føle betydningen av sorg da hennes tvillinger ble offer for krybbedød i 1991. I dag har hun snudd sorgen til noe konstruktivt. Hun hjelper andre til å sortere livet sitt på teletorget, og føler at hennes klarsyn og tidligere erfaringer kommer til sin rett. 

I og med at jeg vil at Ann Kristin skal vite minst mulig om meg, begynner vi intervjuet med at hun spår meg. Gjennom flere år har leserne fulgt med på kjærlighetslivet mitt – eller rettere sagt mangelen på det – gjennom spådommer her på Medium-profilen. For å gjøre det litt mer spennende har jeg bestemt meg for å gjøre en liten vri denne gangen. Ann Kristin skal «lese» meg uten at jeg gir henne et tema å se nærmere på. Det synes Ann Kristin er strålende.
 
– Jeg vil helst ikke ha noe tema når jeg skal jobbe, så det passer jo bra, sier hun fornøyd. 
 
– Når jeg «går inn» i deg og lesere energien, får jeg lyst til å reise meg opp og begynne å gå. Du har en aktiv energi. Du trenger en jobb som er utfordrende, for det trigger hjernen din. Det som peker seg ut som en utfordring i livet ditt akkurat nå, er følelser. Du er følelsesladet, men du kompenserer med humor. Du har likevel en alvorlig side, og du må være autentisk i det du gjør. 

 

Som en åpen bok

Det kommer veldig mye mer ut av readingen Ann Kristin foretar. På rams. Hun leser meg som en åpen bok helt uten andre hjelpemidler enn fødselsdatoen min. 

– Det er sånn det fungerer for meg når jeg arbeider med klarsynet. Historien kommer til meg gjennom følelser eller bilder, og jeg forteller. Jeg begynner med et utgangspunkt, som når du er født. Deretter går jeg dypere inn lag for lag. Jeg kjenner på følelsene til vedkommende, noe jeg tar inn svært godt. Ann Kristin har lang erfaring på teletorget, og hun har lagt merke til én ting. Hos veldig mange av dem som kontakter henne, føler hun sorg.

– Jeg opplever at det er veldig mange som bærer på en sorg inni seg. Slik jeg ser det, er det en sorg over livet. Eller rettere sagt, en sorg over at livet ikke ble slik man forestilte seg at det skulle bli. Årsaken til det er kanskje at vi ikke lytter til magefølelsen vår. Egoet vårt er stort og snakker sterkt til oss. Det gjør at egoet kan overgå magefølelsen. Det er ikke nødvendigvis den sterkeste følelsen vi skal følge, for det kan være egoet som snakker. Intuisjonen kan snakke med lavere stemme. Et eksempel er når man innleder et forhold til noen som allerede er gift. Forelskelsen er sterk, og man velger å følge den. Intuisjonen forteller at dette er dømt til å gå galt, men man lytter ikke. Eller at man gifter seg, men egentlig føler at dette er feil person å ta dette skrittet med. Da vil følelsen bare bli sterkere etter hvert som tiden går. Vi må lytte til vår indre stemme, ellers kan man bli syk og deprimert, mener Ann Kristin.

 

Ut av sorgen

Ann Kristin har selv fått kjenne på hvor tung sorgen kan ramme. En skjebnesvanger natt i 1991 døde tvillingene hennes i krybbedød. Samme natt. 

– Det ble helt svart. Det var ikke lett å stable livet på beina igjen etter det. Jeg husker at jeg en stund etter hendelsen grublet over hvor lenge jeg skulle sørge. Det var jo så vondt. Jeg kom tilfeldigvis over et dikt av Jan Erik Vold der han skrev at; «en sorg varer sjelden mer enn sju år.» Jeg kan bekrefte at det tar så lang tid, minst. Ann Kristin var likevel bevisst på at hun ikke skulle drukne seg i sorgen. 

– Jeg fant ut at jeg måtte ta tiden til hjelp, og hele tiden jobbet jeg bevisst for ikke å synke inn i sorgen. Jeg gråt og pratet masse, men det var TFT (tankefeltterapi) som ble det store vendepunktet for meg. Det fikk sårene til å gro, og sorgen ble normalisert. Det som skjedde er fortsatt en stor del av meg, men det er ikke noe jeg tenker på hele tiden lengre. Sorgarbeid er veldig viktig. Man må hele tiden jobbe for ikke å synke inn i det som er svart, forteller Ann Kristin, som i dag bor utenfor Trondheim med samboer, tre gutter og et nytt tvillingpar. 

– Jeg tenker at barn ikke er noen hindring for det jeg driver med. Det gjelder uansett hva man har lyst til å gjøre. Nå har jeg fem barn og har likevel tid til å tegne blyantportretter, lage smykker av ekte krystaller, og drive min egen nettbutikk i tillegg til å jobbe på teletorget. Man må jo ha noe å henge fingrene i, ler hun blidt.

 

Ikke gi opp!

Ann Kristin mener vi må jobbe sammen for at livet skal bli best mulig. Mange tror at alt er forutbestemt, og gir på en måte opp. Det er da vi skal huske på at vi har vår frie vilje. Livet skapes hele tiden med tanker og følelser. Kraften til å skape et godt liv er der hele tiden, og alle har det i seg. Selv om man til tider kan være frustrert, har hver dag nye øyeblikk der det er mulig å skape noe nytt. Dersom tankene handler om alt det negative som skjedde en gang, blir livet skapt rundt dette. Ann Kristin prater jevnt og trutt uten så mange pauser. Det hun har å si, kommer klart og tydelig fra hjertet.

– De fleste har forstått at vi skaper livet med tankene våre, men veldig mange har glemt at vi skal visualisere og skape. Tenk på en syforening der damene møtes en gang i uken for å klage på partneren, sykdom, naboene og så videre. Det er virkelig triste greier. Da blir fokuset på det negative, kanskje det til og med skaper noe negativt i seg selv fordi det blir en ubevisst konkurranse om hvem som har det verst. Dropp syforeningen og gjør heller noe som gjør deg glad. Vi har alle et sett med verktøy av egenskaper. Noen er estetiske, andre er praktiske, det spiller ingen rolle. Vær bevisst på tankene dine, og vær aktiv med å jobbe for å stoppe uhensiktsmessige tanker. Det er faktisk mulig, understreker Ann Kristin, som har jobbet med TFT i tolv år. Hun brenner for teknikkene som metoden bruker.

– Når det gjelder å bryte negative tankemønstre kan TFT hjelpe. Det finnes mange gode teknikker for å snu uønskede tankevaner, noe jeg også praktiserer på telefon. Jeg kan for eksempel hjelpe til med å roe ned irritasjon og stress. Da skapes positive tanker, og ut av det skapes det positive dager. Ann Kristin kan ikke få understreket nok at det gjelder å holde seg aktiv. Er man passiv skjer det ikke noe. Da gror man fast, kanskje både i tanker, følelser og handlinger.

– Mange går på selvutviklingskurs eller andre kurs for å lære åndelig utvikling. Da skal man være klar over at åndelighet handler om å praktisere det man har lært, ellers blir dagene helt tilfeldige og man lar humla suse. Man må være bevisst og skape det man vil ha i livet. 

 

Er klarsynt

Ann Kristin synes det er vanskelig å definere sine egne evner. Hun gjør et forsøk på å forklare.

– Jeg liker best å si at jeg er klarsynt. Jeg er også et medium og har kontakt med avdøde mennesker, men hovedengasjementet mitt må vel sies å være at jeg skal gi «guts» til folk slik at de kan leve livet sitt på en best mulig måte. Jeg legger vekt på at det er opp til den enkelte å leve det livet de har fått. Det blir ikke galt uansett om vi velger det ene eller det andre. Det vi må spørre oss selv om, er om vi trives med livet vi lever. Mange tenker for eksempel at dersom de bryter ut av et forhold, så vil alt bli bra. Som regel handler det ikke om noen andre enn oss selv. Selv vet jeg jo at alt som skjer i livet mitt, alle de menneskene jeg møter, er et speilbilde av hvordan jeg har det inni meg. Om jeg stadig havner i konflikt med andre, er det konfliktfylt inni meg. For å skape en endring på dette må jeg ta tak i meg selv.

 

Oppgjør med seg selv

Mange kan kanskje være uenig med Ann Kristin når det kommer til møte med andre mennesker. Noen kan anse det som skjebnen, noe man ikke kontrollerer selv.

– Jeg mener at dette ikke er bestemt av skjebnen. Noen ting er bestemt, som for eksempel hvem dine foreldre er, barna dine og dine kjærester. Mens andre møter kan være fra den delen av livet der vi bruker det frie valget vi har. Dersom vi ikke tar et oppgjør med oss selv eller tar tak i det som er «feil» i livet, vil du tiltrekke deg det samme hele tiden. Helt til du har gjort noe med det, altså tatt et oppgjør med deg selv. Dette er egentlig ganske interessant, smiler Ann Kristin. 

– Dersom vi snur på det, kan man si at man ved å gå inn i seg selv kan endre relasjoner på utsiden. Uten at noen vet om det, for man behøver nødvendigvis ikke fortelle andre at man jobber med sitt indre. Det er dette jeg forsøker å få folk til å skjønne når de ringer meg. Det finnes muligheter for absolutt alle, og jeg kan hjelpe deg med å se mulighetene og sette fokus på dem. Jeg kan likevel ikke leve livet for andre, men jeg kan gi dem trua på seg selv til å handle etter sin egen sjel. 

 

Alle kan leve et godt liv

Ann Kristin tenker seg litt om. Hun har selv gjennom å miste to barn erfart at det er noen som får tøffere tak enn andre. Likevel mener hun at alle kan leve et godt liv.

– Jeg forsøker ikke å hevde at alt blir en dans på roser dersom man er bevisst. Man vil hele tiden møte nye utfordringer, men det er måten vi takler utfordringene på som kan hjelpe oss til å håndtere ting på en mer hensiktsmessig måte og gjøre det lettere for oss selv. Noen har helt klart flere utfordringer enn andre, men alle har muligheten til å leve et godt liv. Det er mye sant i uttrykket; «det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det.»  Ann Kristin presiserer til slutt at hun med det ikke kimser av følelser eller reaksjoner dersom noe tungt eller vanskelig skulle inntreffe.

– Man må jobbe seg gjennom det hele tiden. Det viktigste du gjør er å håndtere det som skjer i stedet for å prøve å undergrave eller glemme det. Gråt, rop i skogen og bli forbannet, men ta tak i det! Det er den eneste måten å få gjort opp på. Ingenting blir borte av å gjemme det, for tingene er jo der selv om det er skjult.