Klarsynte Beate Wagemann Keita

Klarsynte Beate Wagemann Keita

Bevissthet gir ro og styrke!

Mennesker må ikke skynde seg så mye, mener klarsynte Beate Wagemann Keita. – Det du skal ha, kommer til deg. Du går ikke glipp av noe som helst, mener Beate, som har lagt vekt på sine kreative evner, sin kunstneriske side og klarsynet i alle år. Hun er levende opptatt av lyd, og er nysgjerrig på hvordan hjernen vår fungerer. Når hun jobber på teletorget, bruker hun alt hun har lært for å hjelpe andre.
 

Medium møter denne fargerike damen i Oslo. Sofaen hun sitter i på cafeen vi møtes, er full av handleposer. Til daglig bor hun i Holmestrand, og når hun først er på bytur, har hun benyttet muligheten til å kjøpe instrumenter.

– Jeg har investert i utstyr, smiler hun hjertelig. – Jeg ga ut en balanserings-cd i 2012, og bruker mye lyd i healing og meditasjon. Nå har jeg tenkt å gjøre alt selv, noe jeg ikke har hatt utstyr til tidligere. Jeg har alltid vært opptatt av hvordan hjernen fungerer, og hvordan vi benytter oss av den høyre og venstre hjernehalvdel, og byttet der imellom. Jeg holder egentlig på med mye rart, ler hun. 

 

Fra Tyskland

Opprinnelig er Beate Wagemann Keita fra et sted i nærheten av Stuttgart i Tyskland. Hun kom til Norge i 1977 og bosatte seg i Valdres, der hun lærte seg norsk. På spørsmål om det var kjærligheten som dro henne til Norge, rister hun bare oppgitt på hodet.

– Nei, og atter nei. Alle tror det, men det var ikke kjærligheten som dro meg hit. Det var eventyrlysten. Jeg følte meg aldri hjemme i Tyskland. Etter at jeg fikk fagbrevet mitt innenfor kunst, reiste jeg til Norge. Her er det mye mindre folk, legger hun til med en mild latter. I dag er Beate gift og har to voksne barn.  

 

Viktig å sette grenser 

Når Beate gjør en liten reading for meg, blir hun litt fjern i blikket. Hun ser ikke direkte på meg – «blikket» hennes er vendt innover for å hente informasjon fra en usynlig kilde.

– Du har et stort hjerte, men det er skuffelser der. Du må jobbe med selvtilliten din. Du har hoppet over det. Du er en gammel sjel som har erfaringer fra mange kontinenter, sier Beate og blir stille. Så retter hun blikket mot meg.

– Du har utrolig mye å gi, men du har vanskelig for å ta vare på deg selv. Du er selv synsk og healer, og det er tungt å være det helsemessig sett. Man må passe på at man selv har det bra. Det er en forutsetning for at du skal ha det bra. Hva skal jeg si? Hun har rett.

– Det å være ensom er ofte et valg. Du har trukket deg inn i deg selv og ønsker ro. Du prøver å gjemme deg på en måte. Rett igjen.

– Jeg kan kjenne meg selv igjen i deg, sier hun med et lite smil. – Jeg kunne føle meg ensom da jeg var yngre. Verken du eller jeg er det egentlig, men vi hadde vanskeligheter med å sette grenser. Jeg prøvde også å gjemme meg. Jeg iførte meg uniform og jobbet som sikkerhetsvakt på et museum. Jeg har også vært innom økologisk jordbruk og jobbet som sølvsmed. Stort sett har jeg holdt meg innenfor det kreative. Jeg jobbet også i en butikk. Der bygde jeg meg erfaring med å forholde meg til mennesker. Man må prøve ut ting i praksis, ellers blir det bare teori. Jeg øvde meg på å separere mine energier fra andre. Det er faktisk veldig viktig. Jeg har hele tiden prøvd å holde meg i bakgrunnen, men lagde meg et bevisst mål for 2013. Det er det året jeg skal synliggjøre meg selv mye mer. Blant annet skal jeg stille ut bilder på et lite galleri som jeg har. Fram til nå har jeg bare latt andre stille ut sine bilder der for å trekke fram andre. I tråd med målet mitt ringer du og vil ha et portrettintervju. Det stemmer jo med det jeg hadde planlagt, ler Beate.

Er klarsynt

Beate kjenner seg ikke alltid igjen i det som står beskrevet om alternativbransjen i media.

– Jeg tror jeg må falle imellom to stoler på et vis. Jeg tenker at vi alle har vår egen måte å jobbe på. Selv mener jeg at jeg er klarsynt. Jeg kan ikke finne noe annet navn på det. Jeg driver også med healing, men disse to tingene går i hverandre. Jeg greier ikke å skille dem fra hverandre. Og så er jeg opptatt av lyd, da, understreker hun. – Det kom til meg for cirka 20 år siden. Jeg var på et kurs som omhandlet noe helt annet, og ble bedt om å sette ord på noe følelsesmessig vondt. Det greide jeg ikke. Da ba kurslederen meg sette lyd på det. Det greide jeg, og det kom et voldsomt skrik. Det kom som et sjokk på resten av kursdeltakerne, og vi ble bedt om å ta en liten pause. Du kan tro jeg følte meg dum, forklarer Beate. – Jeg følte meg rett og slett som en freak! Heldigvis kom det en kvinne bort til meg og sa at jeg gjorde det på vegne av alle oss kvinner. Da skjønte jeg at det hele handlet om et gammeldags kvinnesyn. Det ble en oppvåkning for meg.

 

Viktig verktøy

I dag er lyd blitt et av Beates viktigste verktøy.

– Lyd har flere funksjoner. Man blir mer mottakelig for energier, og det kan åpne blokkeringer i kroppen. For meg blir det også lettere å kanalisere via lyd eller stemmebruk. Det kan høres skikkelig rart ut, ler Beate. – Det er ikke snakk om å synge vakkert, det handler om toner fra stemmen din. Det er tilstanden du er i når du jobber som kunstner eller med lyd, som er viktig, ikke resultatet. Beate får mange forskjellige spørsmål på teletorget, og det kan være vanskelig å forklare hvordan klarsynet hennes virker, men hun gjør et forsøk.

– Jeg blir vist bilder, for eksempel hvis det kommer et spørsmål som omhandler en kjærlighetsrelasjon. Dersom en kvinne spør meg om en bestemt mann er interessert, kan jeg raskt se det. Jeg blir vist et bilde av en kvinne og en mann, og ut fra hans kroppsholdning kan jeg finne mange svar. Han kan være på vei mot henne eller bort fra henne, eller han kan ha noen stående ved siden av seg, som for eksempel kan tyde på at han er opptatt. Jeg kan også få bilder av en lyshåret eller en mørkhåret mann, men det betyr ikke at han er det i virkeligheten. Hårfargen symboliserer en personlighet for meg. Men som jeg sier til mine kunder, det er ikke viktig hvordan han ser ut. Jeg kan beskrive personligheten til vedkommende, noe jeg anser for å være viktigere enn utseendet. Så får det være opp til den som spør, å være åpen for mulighetene som dukker opp. Tenk deg om du avviser kjærligheten fordi jeg har sagt at han er mørk i håret, mens den som står der foran deg, er skallet. Det ville vært trist. 

Fast «åpningstid»

Beate har jobbet på teletorget siden 2002 og tar kundene sine på alvor. Derfor har hun valgt å ha «fast åpningstid».

– Jeg er tilgengelig på linjen hver mandag, tirsdag og onsdag fra klokken 19.30 til 21.30. Da sitter jeg klar ved telefonen for å svare. Er jeg på jobb, så er jeg på jobb, forklarer Beate. – Jeg har jobbet på denne måten i alle år. På den måten får jeg vernet om meg selv ved at jeg ikke bruker all min tid på å vente på en telefon døgnet rundt. Jeg føler at det gjør meg fastlåst. På den andre siden er jeg tilgengelig når jeg har sagt at jeg skal være det. Da gjør jeg ikke noe annet. Jeg har mange faste kunder som har fulgt meg siden jeg begynte, og de er klar over dette. På den måten har jeg mer å gi til kundene mine.

 

Liker å jobbe med mennesker

Beate tar en god slurk med kaffe.

– Du vet, jeg reiser også rundt til forskjellige byer for å hjelpe folk. Dersom det blir mange nok som melder sin interesse, så tar jeg gjerne turen. Jeg var for eksempel i Ålesund bare for noen dager siden. I tillegg har jeg et eget kontor i Drammen samt et hjemmekontor i Horten. Jeg liker å jobbe med mennesker, forteller Beate, som ikke trenger å vite noe om kunden når hun starter en reading. 

– Når jeg har private møter, bruker jeg rundt førti minutter og tar alt sammen opp på en CD. På den måten får kunden med seg alt som kommer fram i løpet av en reading. Det er ikke alltid like enkelt å huske alt sammen etterpå, for det kommer fram mye informasjon, samt at det går i dybden, som for eksempel når det gjelder tidligere liv. Jeg har registrert at det går mye i mønstre og ikke så mye i detaljer. Det kan komme opp informasjon som besvarer mye om hvorfor man har gjort som man har gjort, og hva som skal til for å endre det. Det kan være en følelsesmessig stund, og da er det greit å ha tilgjengelig senere det som blir sagt. 

Kanaliserer

Det tok lang tid for Beate å bli trygg på seg selv når det kommer til kanalisering.

– Jeg er et brent barn fra et tidligere liv der jeg ble misbrukt som kanal. I dag kjenner jeg forskjellen på når jeg kanaliserer og ikke. Jeg kjenner det på kroppen når jeg kanaliserer. Jeg får en annen følelse, jeg bruker andre ord og et annet språk enn jeg ville ha gjort selv. Når jeg ikke kanaliserer, iakttar jeg. Jeg vet hvor jeg er, og hva som er hva. Når jeg kanaliserer, går det gjennom kroppen. Beate har en beroligende effekt på meg. Hun virker trygg på seg selv, og ikke minst rolig. Det smitter over på meg. Hun smiler når jeg nevner det for henne.

– Jeg er blitt veldig trygg på meg selv med årene. Når man er avslappet og trygg, åpner det seg opp på mange plan. Ro er kraftfylt, og det er bevissthet som gir ro og styrke. Det er viktig med ro i livet, ellers har ting vanskelig for å synke inn. Du avviser rett og slett. Det som har med intuisjon å gjøre, snakker med en rolig stemme. Hvis ikke er det en impuls. Det blir som når en bilselger sier at «du må kjøpe den bilen nå, ellers blir den borte». Man handler på impuls og ser i etterkant at man kanskje ikke hadde bruk for den likevel. Du må ikke skynde deg. Det du skal ha, vil du få. Du går ikke glipp av noe, for universet sender deg det du skal ha, sier Beate og tenker seg om.

– Det har kanskje med utålmodighet å gjøre, og det kan man lære seg å takle. Jeg pleier å si at det finnes aktiv venting og passiv venting. Aktiv venting er når du lever livet og har det bra mens du venter. Med passiv venting prøver du å styre ting med hjelp av viljen. Det blir som regel aldri bra, avslutter Beate.