Formidler beskjeder fra den andre siden

Formidler beskjeder fra den andre siden

Klarsynte Lilla Monsrud hører ord og ser bilder

I løpet av de snart 20 årene som Lilla Monsrud (61) har jobbet på teletorget under navnet Ayla, har hun kanalisert budskap til kunder som har trengt hjelp til alle mulige problemstillinger. Spørsmål om kjærligheten er det mest vanlige, men Lilla har i løpet av årene som klarsynt utviklet en egen evne til å formidle beskjeder direkte fra sjeler fra den andre siden til sine kunder. Lilla Monsrud liker å være både direkte og kvikk i sin måte å kommunisere på med kundene. Hun har nærmere 20 års erfaring med å hjelpe andre via jobben sin på teletorget. Hun trives svært godt i jobben og tar alle problemstillinger like alvorlig.

– Etikk og moral er svært viktig for meg. Enhver problemstilling er akkurat så alvorlig som vedkommende det gjelder føler at det er. Et problem kan for noen være nærmeste uoverkommelig, men det behøver nødvendigvis ikke å være på samme måte for andre. Vi er alle forskjellige, og det må vi ha både takhøyde og respekt for.

 

Mange faste kunder

Ut fra kundene til Lilla å dømme, er de svært fornøyd med måten Lilla jobber på.

– Jeg har svært mange faste kunder. Den første kunden jeg hadde på teletorget er faktisk en av mine faste kunder fortsatt, smiler Lilla. 

– Noen ringer én til to ganger i året, mens andre kan ringe noe oftere, spesielt i perioder når det hoper seg opp med ting man må rydde opp i. De fleste henvendelsene handler om det vi alle bryr oss mest om, nemlig kjærligheten.

– Det er kanskje ikke til å unngå, smiler Lilla. 

– Det er jo kjærligheten vi alle er mest opptatt av i livet. De mest vanlige spørsmålene kan være «blir det oss to,» «hva tenker han/hun om meg,» eller «er det noe poeng for meg å vente på han eller henne.» Jeg får jo også mange telefoner der folk lurer på ting om jobb og økonomi. Når ting skjer i raskt tempo og man ikke helt har oversikten over alt som skjer, kan det være til stor hjelp å få noen utenforstående til å ta en «kikk» på saken. Uansett hva det gjelder, så er jeg ærlig, forteller Lilla. 

– Bare husk at det er mange måter å være ærlig på. Fokuset mitt er å hjelpe andre, og derfor fokuserer jeg på det som er positivt. Dersom svaret er et soleklart «nei» når noen spør om det blir et forhold med en eller ei, legger jeg fokuset på hvor bra det blir etterpå. Etter at skuffelsen har lagt seg.

 

Bruker tarotkort

Lilla bruker tarotkort når hun jobber, selv om det ikke er nødvendig. Når jeg ber henne forklare hvordan evnene hennes virker, prøver hun etter beste evne å forklare.

– Jeg liker ikke å definere meg selv som synsk. Da liker jeg heller å kalle meg klarsynt, begynner hun. 

– Jeg får en klar beskjed fra det som for meg er universet om hva jeg skal si. Et kort i tarotstokken har mange forskjellige betydninger, og den betydningen som gjelder akkurat til den innringeren blir på en måte kastet mot meg. Jeg vet med en gang hva det gjelder, og jeg begynner å snakke med ord som bare må ut. Lilla tenker seg om. Det er kanskje ikke så lett å sette ord på eller forklare noe som man har gjort i mange år og som er en naturlig del av deg.

– Du kan si det sånn at jeg ser klart der innringeren ikke gjør det. Jeg hjelper til med å rydde i tankegangen ved hjelp av kanalisering. Det er mye lettere for meg å jobbe når kunden har spesifikke spørsmål. Det blir som å jobbe med en konsentrert energi. Man kan selvfølgelig også spørre på et generelt grunnlag om framtiden, men det kan omfavne så mye. Det blir bare å berøre det overfladiske i stedet for å gå i dybden på det som egentlig plager deg med en gang.  

 

Sjeler kommer til henne

Opp gjennom årene har en annen side med kanaliseringen utviklet seg helt naturlig hos Lilla. Hun snakker med ånder fra den andre siden.

– Dette er noe jeg ikke har lært noe sted, det har bare utviklet seg hos meg. Sjeler kommer til meg fordi de har noe å meddele til sine slektninger eller venner. Jeg synes dette er svært spennende, og jeg er glad for at jeg i dag har mulighet til å gjøre dette. Jeg kan fortelle om et eksempel. Jeg har spurt vedkommende det gjelder om lov til å bruke historien, og det har jeg fått, understreker Lilla. Etikk og taushetsplikt er noe hun setter veldig høyt i jobben sin.

– Det er til tider ganske mange sjeler som er innom meg, men denne gangen var det en mannlig energi som jeg ikke kunne unngå å legge merke til. Det banket i veggene, virkelig høyt, og han skrudde av og på lyset i huset mitt. Dette pågikk i omtrent 14 dager. Jeg snakket til ham og ba ham fortelle hva han hadde å si, men jeg fikk ikke noe svar. Ikke ble han borte heller. Til slutt slo jeg meg til ro med at jeg ikke fikk ham i tale nå, men at jeg en eller annen dag ville kunne forstå hva det var han ville. Så ringer spåtelefonen… 

 

Opprivende samtale

Lilla lener seg bakover. Det er tydelig at hun har noe sterkt å fortelle.

– Det er en av mine faste kunder som ringer. Hun ringer meg en gang i blant. «Hjelp meg, stesønnen min har tatt livet av seg,» åpner hun samtalen med. Da gikk det et lys opp for meg hvem denne sterke energien i huset mitt var. Ganske riktig, han åpenbarte seg for meg og begynte å snakke. Jeg så ham så tydelig at jeg kunne beskrive hvordan han så ut i detalj. Det var ingen tvil om at jeg hadde stesønnen hennes hos meg. Han forklarte meg hvorfor han tok livet av seg, noe jeg kunne formidle videre til min sorgfulle kunde. Jeg grein, kunden grein og det var i det store og hele en svært sterk opplevelse. Etter at jeg la på røret etter denne opprivende samtalen, forsvant også stesønnen fra huset mitt, og jeg har ikke merket noe til ham siden. Lilla er alvorlig. Så bryter hun opp i et smil.

– Ektemannen til denne kunden synes dette overnaturlige bare er noe tull. Men etter at kona fortalte om vår samtale og hvor detaljert jeg hadde formidlet alt sammen, ble han omvendt, ler hun hjertelig.

– Sånne opplevelser blir det bare mer og mer av, fortsetter Lilla. 

– Veldig ofte er det noen som har behov for å forsikre sine kjære om at de har det bra der de er nå. Jeg setter stor pris på at sjelene som har behov for dette kan komme til meg og at jeg kan videreformidle slike meldinger. Det er givende både for meg, mottakeren av beskjeden, og helt sikkert også for den sjelen som kan gå videre inn i åndeverdenen i fred.  

 

Alltid hatt evner

Lilla har medfødte evner, men hun har ikke alltid vært klar over det.

– Jeg har ikke definert det som evner for meg selv. Når jeg tenker tilbake så ser jeg jo at folk alltid har kommet til meg når de har hatt problemer. Jeg har alltid kunne «se» muligheter og kunne gi råd ut i fra hva jeg har sett som løsninger. Men jeg visste jo ikke at det er det samme som å være klarsynt, sier hun med en liten latter. 

– Interessen for det overnaturlige har alltid vært der og jeg har kjent nærvær av avdøde som jeg kjenner. Min mamma som døde i 1990 kunne jeg kjenne tilstedeværelsen av etter at hun døde. Jeg kjente at hun la armene sine rundt meg og trøstet meg, og jeg kunne kjenne lukten av henne. Det samme skjedde da pappa døde for tre år siden, men da var jeg blitt mer bevisst. Det har vært en naturlig del av meg, så jeg har vel egentlig trodd at alle andre har hatt det på samme måte. Nå vet jeg at det slett ikke er alle som føler, kanaliserer og ser det samme som meg. Det var veldig fint å bli bevisst at jeg kan hjelpe andre med evnene mine. 

 

Bilder av hendelser

Av og til får Lilla også bilder av hendelser hun ikke helt vet hva hun skal gjøre med.

– Jeg ser bilder noen ganger, men for det meste kommer ordene til meg. Jeg så blant annet terroraksjonen på togene i Madrid natten før det hendte, men jeg hadde ikke mulighet til å vite hvor i verden det skulle skje. Oftest kommer bildene uten at jeg ber om det, altså når jeg ikke «kobler» meg på bevisst. Når jeg jobber på teletorget kobler jeg meg på helt automatisk, og når jeg legger ut kortene kommer ordene av seg selv. På spørsmål om det er ubehagelig å ha evner, er svaret til Lilla et klart nei.

– Jeg har aldri, kanskje med et par unntak, syntes det har vært ubehagelig å ha evner. Det som jeg ikke får gjort noe med, som terroraksjonen i Madrid, det må jeg la ligge. Da er det kanskje en mening med det, uansett hvor forferdelig det er å si det. 

 

Vær positiv

De største hendelsene Lilla vil trekke fram fra hennes eget privatliv, var da hun ble mor som 19-åring, og da hun i voksen alder fant kjærligheten. Livet former oss mens vi lever det, og Lilla angrer ikke på noe av det hun har gjort. Det viktigste for henne er å fokusere på det positive. 

– De feilene jeg har gjort har jeg lært av. Det er ingenting i livet mitt jeg ville ha ugjort, for alle referansene i livet mitt har vært med på å gjøre meg til den jeg er i dag. Og, legger hun til med en hjertelig latter, jeg er svært fornøyd med den jeg er i dag. Jeg har en jobb jeg trives med, jeg har funnet kjærligheten – faktisk gjennom jobben, legger hun lurt til, og jeg trener og går tur nesten hver dag.

– Vet du, det er så viktig å være positiv og sette pris på de små tingene her i livet. Når du sender ut positivitet vil du få det samme tilbake. Jeg får svært mange positive tilbakemeldinger på jobben jeg gjør, og det gjør jo at jeg trives enda bedre. Jeg legger vekt på å fokusere på det positive til de som ringer meg. Det er alltid noe positivt å fokusere på. Dersom du greier å se gleden i de små tingene i hverdagen og ikke minst gjøre mer av det du har lyst til å gjøre, får du en mye lettere hverdag.

 

Magefølelsen

Lilla prater med stor iver nå.

– Bli flinkere til å lytte til magefølelsen din, sier hun.

Her avbryter jeg henne og skyter inn et lite spørsmål.

– Hvordan skal man bli flink til å lytte til magefølelsen sin da? Må man sitte stille og meditere?

– Nei, det trenger du ikke, svarer hun kontant. 

– Du får egentlig beskjed med en gang dersom du gjør noe som er «feil» for deg, men du avviser eller overser det. Hadde vi vært flinkere til å lytte til oss selv, kan vi unngå mye negativt. Ikke for det, universet jobber slik at vi alle skal få motstand i forskjellige grader som vi skal overvinne. Det kan være svært vanskelig å se meningen med det når man står midt oppe i det, men du vil se meningen med det i etterkant. Én ting leder til noe annet – alltid. Så lenge man er i bevegelse i alle fall, smiler Lilla. 

– Poenget er at man ikke trenger å meditere for å lytte til magefølelsen. Gjør det gjerne, for det kan skape sinnsro og senke stressnivået, men det er ikke nødvendig. Ting kommer til deg når det skal. Du må kanskje lære deg å skjønne hva magefølelsen sier, og det er ikke alltid like lett. Du må rett og slett trene på det. Tren på å bli mer observant og bevisst på deg selv og hva du føler og tenker. Det gjør man naturlig med årene på grunn av erfaring også, legger hun til. 

– Vi blir alle bedre og bedre med tiden, avslutter hun.

Les mer om Lilla her