Marina jobber på teletorget som spiritual coach og healer

Marina jobber på teletorget som spiritual coach og healer

- Jeg er ikke en spådame!

Da Marina Kofiloto tok avgjørelsen om å starte opp en spålinje hos Teletopia, var utgangspunktet at hun ville stille sine evner til disposisjon for å kunne hjelpe så mange som mulig. Bransjen har kanskje rykte på seg for å være preget av useriøse aktører i tillegg til å tilby kunden en dyr tjeneste, men etter å ha satt opp et regnestykke fant hun ut at tjenesten ikke er dyrere enn en hvilken som helst annen alternativ behandling.  

 

Marina er fra første øyeblikk ei positiv dame med energi som smitter, og hun er derfor lett å komme i kontakt med. Hun liker å gå rett på sak, og begynner å fortelle om seg selv.

– Jeg vil at profilen skal være interessant å lese, så jeg har bestemt meg for å være så åpen som overhodet mulig, smiler hun hjertelig. 

– Jeg har en klinikk i Drammen, Agape Transformasjon, som jeg har drevet siden 2009. Der tilbyr jeg regresjonsterapi, healing og livsveiledning, men samtidig ønsket jeg å kunne være tilgengelig for flere. Å begynne på teletorget ville være en effektiv måte å være tilgjengelig i hele landet. Likevel måtte jeg gå noen runder med meg selv for finne svaret på hva det betyr for meg å ha en linje på teletorget. Man blir gjerne profilert som en spåtjeneste der noen skal fortelle om framtiden, noe jeg tror lett kan oppfattes useriøst av enkelte. Etter å ha tenkt litt kom jeg fram til at tjenesten har et større potensial enn en ren spåtjeneste, og at jeg kan stå inne for det jeg har å tilby. Jeg tok også fram kalkulatoren og gjorde et regnestykke på det, og kom frem til at i forhold til en time med alternativ behandling på en klinikk, inkludert reisevei, ble prisen omtrent den samme. Det viktigste for meg er uansett at jeg kan nå ut til flere og være mer tilgengelig for kunden, smiler Marina mens hun heller fløte i kaffen sin og setter seg bedre til rette i sofaen med kaffekoppen i hånden.

 

Spiritual coach og healer

– Jeg ser på meg selv som en spiritual coach og healer heller enn en spådame. Jeg har et brennende ønske om å hjelpe andre, men jeg har forstått at det er viktig å være effektiv når man jobber på telefon, fortsetter hun. 

– Jeg merker stor forskjell på kundene. Noen vil bare «dyppe tåa» innenfor et konkret spørsmål, mens andre ønsker dypere veiledning. På konkrete spørsmål må man regne med å bruke rundt 10–15 minutter, men om man ønsker å kartlegge en livsutfordring og i tillegg kanskje begynne å jobbe med problemet, tar det fort 30–40 minutter. Jeg bruker ikke hjelpemidler, men på samme måte som en som bruker tarotkort må stokke kortene og legge dem opp, må jeg «tune» meg inn på rett energi. Det kan ta et par minutter før jeg er klar til å tolke energiene jeg får kontakt med. 

– Jeg leser energier. Utgangspunktet mitt er at alt er energi, at alt og alle og hele universet er knyttet sammen av energi. Min mening er at vi er en sjel med en menneskelig opplevelse, ikke et menneske med en sjelelig opplevelse. Vi er først og fremst sjel, og dette jordlivet er del av vår sjelelige erfaringsinnsamling og reise. Når man bruker dette som et utgangspunkt i terapiform, kan man avdekke store og små traumer fra både dette og tidligere liv. Felles for disse traumene er at de påvirker dagliglivet, ofte uten at du selv ser sammenhengen på et ubevisst plan. 

 

Livstemaer og utfordringer

Marina tar en stor slurk kaffe, noe som gir meg anledning til å notere ferdig. Pennen i hånden min greier ikke helt å henge med i tempoet hennes. Hun venter tålmodig til jeg er ferdig, før hun like entusiastisk fortsetter. 

– Fokuset mitt er livstemaer og utfordringer som manifesterer seg her og nå. Jeg arbeider sjelden med sjeler som har gått over til den andre siden, kun dersom det er relevant for den jeg jobben jeg gjør der og da. Sjeler fra den andre siden er på en annen frekvens enn hva jeg jobber med, forklarer hun.

– Det er forresten viktig å understreke at det jeg ser og formidler i en samtale ikke er hugget i stein. Det jeg ser, er et potensial eller muligheter for hvordan ting kan bli. Dersom du gjør noen endringer i livet, forløser sperrer og jobber med personlig utvikling, eller på den andre siden velger ikke å gjøre det, så kan framtiden se helt annerledes ut. Det Marina mener hun er skikkelig god på, er å finne svaret på hvorfor man manifesterer de samme problemene i livet sitt om og om igjen, innenfor det hun kaller et livstema. For eksempel hvorfor det alltid går galt med relasjoner eller kjærlighetsforhold, hvorfor man stadig sliter økonomisk, eller hvorfor man har vektproblemer. Alt henger sammen. 

– Det fantastiske er at hvis ting fungerer som det skal, vil man automatisk få en helsegevinst av det. Hvis du har et livstema med utfordringer, kan jeg hjelpe til med å finne hovedårsaken til dette og starte en prosess for å heale eller balansere det som har skjedd. Det vil hjelpe deg i den situasjonen du står i, og det vil også gjøre prosessen framover lettere for deg selv. 

 

Psykologiverktøy

Marina har lang erfaring bak seg. Hun har tatt utdannelse i EFT (Emotional Freedom Techniques), hun har gått på Hypnoseakademiet med hypnoseterapeut i bunn med regresjon som spesialfelt, og er utdannet coach fra USA. Dette har gitt henne gode psykologiverktøy.

– Jeg er på ingen måte en psykolog, men jeg bruker teknikker som går på hovedårsaken til et problem. Minst 97 prosent av det som foregår i hodet vårt, er ubevisst, og vi danner ubevisste mønstre allerede fra barnsben av. Når man er voksen, har man erfaring nok til å få satt opp filtre for seg selv, noe vi mangler som barn. Derfor er det mange ubevisste tankemønstre som blir dannet i tidlig alder. Om hendelsen er stor nok og ikke bearbeidet, kan man ha det med seg i resten av livet. Man kan ha vært så liten at man ikke husker det, eller man kan ha fortrengt det, men det finnes alltid lagret i det ubevisste. Jeg kan hjelpe til med å finne tilbake til når et ufruktbart mønster ble dannet, og sette i gang en prosess for å forløse det. 

 

Tar jobben seriøst

Det er tydelig at Marina tar jobben sin seriøst. Hun vet hva hun snakker om, og hun har hjulpet mange opp gjennom årene.

– Husk at en opplevelse kun er en opplevelse helt til du putter følelser på den. Opplevelsen er verken positiv eller negativ før det – og vi danner mønstre ut fra det. Marina tar en liten pause slik at jeg får notert ned alt sammen. Straks jeg løfter blikket, fortsetter hun. Hun er bevisst og klar på hvor hun best kan hjelpe andre.

– Jeg gjør også rene readinger dersom det er ønskelig. Bare husk at det er begrenset hva man får gjort på ti minutter. Om du har et konkret spørsmål, så holder det lenge, for det er utrolig hvor mye informasjon som kan komme på kort tid. Når du har fått informasjonen, så er det opp til deg selv hva du gjør med den. Om du vil oppnå noe, må du alltid gjøre noe. Marina kommer plutselig på noe.

– Ja! Du må ikke bli skremt når jeg ber deg om å si ditt fulle navn tre ganger høyt! Det er min måte å tune meg inn på, forklarer hun.

– Det er slik jeg er blitt lært opp, og det fungerer svært godt. Det gir sjelen – eller energien din, om du vil – tid til å komme gjennom til meg. Deretter begynner jeg å tolke informasjonen jeg tar inn, og som er ment å skulle overleveres til deg. 

 

Bakgrunn

Marina vokste opp i drammensområdet til hun var cirka 18 år. Siden har hun tatt lærerutdannelse i Alta i Finnmark og på Elverum i Hedmark, BI i Oslo og vært et par år i Israel. I dag er hun tilbake til utgangspunktet i Drammen. Der begynte hun som rekrutteringskonsulent og avdelingsleder for Proffice i 1997, en jobb hun trivdes godt med.

– Jeg har jobbet med rekruttering helt fram til 2012. Fra 2002 drev jeg et eget rekrutteringsselskap, Madison Rekruttering, og var knallgod i jobben! Det er utrolig hva man kan bruke intuisjonen til, ler hun muntert. 

– Selv om jeg trivdes godt, ville jeg gjøre noe annet, og selv om jeg hadde startet eget rekrutteringsselskap, ville jeg noe mer. Jeg visste ikke helt hva jeg ville, men da jeg så tilbake på det jeg hadde gjort, oppdaget jeg at de beste opplevelsene mine var der jeg visste at jeg hadde utgjort en forskjell for andre. Hvis ikke jeg hadde oppdaget potensialet i andre mennesker, hadde de ikke fått den sjansen de fikk. Det var da jeg fant ut at jeg ville jobbe med dette hele tiden. Jeg ville hjelpe folk til å finne og til å utnytte sitt eget potensial. Tenk noe så fantastisk – å kunne jobbe med å få andre til å trives med seg selv! Jeg begynte å undersøke og tok mange kurs. Jeg jobbet med å utvikle meg selv på nettet og i helgene, samtidig som jeg jobbet fulltid i firmaet mitt. Det var en periode jeg ikke var så mye til stede i det som foregikk rundt meg, men det er utrolig hva man får til bare man vil det nok, smiler hun. 

 

Mitt traume

Jeg er spent på om Marina kan hjelpe meg med å finne et av mine tidligere traumer i det ubevisste for å finne ut hvorfor jeg har vært sammenhengende singel i ni år.

– Som for de aller fleste ligger det et potensial der også for deg. Du styrer det faktisk selv. Det er ikke alltid at man er klar for kjærligheten, men det kan være på et ubevisst plan.

– Hva med økonomien min? Hvorfor greier jeg ikke å spare penger?

– Det er også relatert til det ubevisste. Om du gjør noen endringer på det ubevisste planet relatert til et annet livstema, kommer det til å endre seg kjapt. Du må bli ferdig med tidligere forhold, konstaterer hun. Jeg blir mildt sagt oppgitt. 

– Jeg er så lei av å høre det, sukker jeg.– Jeg føler meg ferdig med fortiden. Hva er det som mangler, spør jeg, ikke fritt for en sur undertone i stemmen. Marina lyser opp.

– Se det! Når du spør om det, da kan jeg virkelig begynne å jobbe. Hun setter seg til rette og lukker øynene. Hun kontakter sjelen min ved «å tune seg inn» mens jeg sier navnet mitt høyt tre ganger. 

– Det begynte i mors liv, sier hun og setter øynene i meg idet hun åpner dem igjen. Hun har fått kontakt med sjelen min! Jeg kjenner det suger til i magen min. Jeg har egentlig visst om det hele livet, at det var da det begynte, men har faktisk ikke relatert dette til mitt eget følelsesregister. Marina traff virkelig spikeren på hodet. 

 

Regresjon

Seansen ender med en to timers regresjon i stolen hos Marina. Uten å gå inn på altfor private ting kan jeg med hånden på hjertet si at jeg fikk løst opp i noen floker jeg ikke var bevisst på at jeg hadde. Jeg kunne kjenne igjen energier som ikke var bra for meg, og jeg kunne se sammenhengen i hvorfor jeg har tiltrukket meg feil form for energi i relasjoner. Det har gjort at jeg har hatt et skjevt bilde av meg selv og hva jeg er i stand til å gjøre. Det er som om verden ligger for mine føtter, og det er skremmende. En dør er blitt åpnet for meg, og jeg vil ikke tilbake når døren først er blitt åpnet. Men som med alt som er nytt, det er skremmende! Jeg står fortsatt i døråpningen og kikker inn. Om ikke lenge vil jeg våge å ta det første skrittet inn i alt det nye.  

 

Egen endring

– Det er viktig å huske på at man kun kan skape en endring hos seg selv. Det er ikke mulig å endre på andre. Ved at du begynner med deg selv og med et utgangspunkt om at alt er energi, så vil du endre på det som er rundt deg. Din energi påvirker helheten. Om du blir den beste utgaven av deg selv, bringer du menneskeheten framover. Marina smiler.

– Det er en prosess man bevisst må jobbe med hele tiden. Jeg er fortsatt ikke den beste utgaven av meg selv, det må jeg jobbe med hele tiden. Hver morgen ønsker jeg dagen velkommen, og jeg mediterer en halvtime før jeg logger meg på linja. På den måten føler jeg meg skjerpet og klar til å yte maks når jeg arbeider. Jeg bruker også coaching for å få rettledning og hjelp til å se meg selv bedre. Alle trenger av og til en bekreftelse på at ting er som de er, og for å få et lite puff for å ta tak i og gjøre endringer i eget liv, forklarer Marina.