Jobber med det åndelige på heltid

Jobber med det åndelige på heltid

Evy ble født med overnaturlige evner

Evy Heitmann fra Finnmark har alltid sett mer enn de fleste av oss, og har i hele sitt voksne liv brukt evnene til å hjelpe andre. Hun lovte sin bestemor i drømme at hun skulle bruke evnene sine på andre mennesker, og det løftet har hun holdt. 

 

Evy Heitmann er bosatt i Alta og bor sammen med sin ektemann og to av deres fire barn. De andre to er voksne og har flyttet hjemmefra. Hun bor i skogen, noe hun trives fortreffelig med. 

– Jeg har skogen nesten inne i stua mi, forteller Evy.

– Det passer meg helt ypperlig. Jeg finner roen og slapper godt av i naturlige omgivelser.
Intervjuet foregår per telefon siden jeg er bosatt på Østlandet, men vi finner tonen øyeblikkelig. Tilfeldighetene vil ha det til at Evy er fra samme lille plass som min mor, en liten «flekk» i havgapet langt mot nord som heter Komagfjord. Evy husker min familie godt, noe som merkelig nok gjør meg oppskjørtet og glad.

– Jeg husker godt dine besteforeldre. Vi var mye på besøk hos dem. Jeg husker godt divanen de hadde på kjøkkenet, ler hun.

 

Åpner energiene

Minnene strømmer på og jeg åpner energiene mine totalt, noe Evy fanger opp.

– Jeg kan gjerne «se» på deg nå med en gang, tilbyr hun. Vendingen i samtalen er brå for meg, men jeg tar meg sammen for å høre «dommen» mens Evy legger fra seg røret for å koble på klarsynet sitt. Jeg har ingen direkte spørsmål til Evy, men jeg vil gjerne vite hva som eventuelt dukker opp av informasjon.

– Sånn, nå er jeg klar, sier hun og hopper rett over til å snakke om meg. 

– Du får noen ufortjente penger i løpet av vinteren. «Ufortjent», tenker jeg som et stort spørsmålstegn. Så spørsmål nummer to: Penger? Jeg kan nesten ikke tro hva jeg hører. Det har jeg aldri hørt før, bortsett fra en spådame på en alternativmesse som mente jeg skulle få en millionpremie i november for fem år siden. De pengene har jeg for øvrig aldri sett noe til.

– Med ufortjent mener jeg at du enten kjøper eller selger noe med stor fortjeneste, eller at du vinner penger i Lotto. Jeg tror det har med kjøp og salg å gjøre, fordi jeg ikke kan koble det opp til en premie. Uansett, det kommer penger til deg. Jeg puster lettet ut. Slike ufortjente penger kan jeg håndtere. Jeg må altså ikke jobbet for pengene. Evy fortsetter.

– Du klarer deg økonomisk, men du er litt for flink til å bruke penger. Mannen du skal ha, møter du om høsten, men jeg vet ikke om det er i år eller til neste år. Tid er vanskelig å forutse, forklarer hun. Evy fortsetter med å beskrive min framtidige mann. Hun forteller meg også om fortiden, mitt tankemønster og om hvor flink jeg er til å slite meg ut med å jobbe for mye. Hun er presis, presis nok til at jeg inderlig håper at hun tar feil når hun sier at jeg skal bli bestemor innen to år. 

 

Åndelig levebrød

Evy er født med evnene sine, og hun har fått dem i arv fra sine bestemødre. 

– Da jeg var i tolvårsalderen, fornektet jeg at jeg så ting som andre ikke så, men etter hvert skjønte jeg at det ikke nyttet. Begge mine bestemødre hadde evner. Den ene av dem brukte evnene på sine nærmeste, mens den andre var kjent for evnene sine. Folk fartet langveisfra til henne i Lofoten for å få hjelp. Jeg vet blant annet at hun hadde faste kunder som kom helt fra Trondheim. Da jeg var 18 år, kom hun til meg i drømme. Hun ba meg inderlig om å ta i bruk evnene mine. «Kan du være så snill å hjelpe andre mennesker, slik jeg har gjort», ba hun, og jeg lovte at jeg skulle gjøre det. Dagen etter fikk jeg budskap om at hun var død. Hun visste nok hva jeg kom til å jobbe med, forteller hun med varme i stemmen. 

– Bestemor var kjent i Lofoten, gjentar hun. – Hun stoppet blod, tok vekk smerte og forutså spådommer som gikk i oppfyllelse. 

 

Jobber heltid

Nå har jeg litt innsideinformasjon om hvor Evy er fra, og kan derfor spørre litt mer nærgående. 

– Den andre bestemoren din bodde da kanskje i Komagfjord. Kan årsaken til at hun ikke gikk ut med evnene sine, være at det var en kristen bygd?

– Det kan absolutt være årsaken, men jeg vet det ikke helt sikkert. Jeg vet bare at hun ikke fortalte så mange andre om hva hun kunne. Evy har holdt løftet hun ga til sin elskede bestemor i Lofoten. Hun har gjort det åndelige til sitt levebrød.

– Jeg tok noen vakter i helsevesenet da jeg var ung, mest for å være sosial, men ellers har jeg levd av evnene mine på heltid. Da jeg var 22 år, begynte jeg å jobbe som medium og healer på heltid, og det har jeg gjort siden. I dag jobber Evy 70 prosent fordi hun prioriterer familien framfor jobben.

– Jeg reiste på messer, holdt kurs og var stadig på farten i jobben. Jeg kan egentlig jobbe så mye jeg vil fordi etterspørselen er stor, men jeg ble nødt til å prioritere. Jeg var nesten ikke hjemme, noe som gikk utover familielivet. Jeg måtte ta et valg, og jeg valgte å trappe ned på arbeidstiden, noe som var svært enkelt for meg. Familien er det som kommer i fremste rekke for meg. Alltid. 
Bare så det er klart: Evy er fortsatt å treffe på messer rundt om i landet, bare ikke like mange som før. 

 

Er rolig av natur

Av natur er Evy en rolig og avslappet person. Hun henter mye av styrken sin ved å bo i skogen, og i tillegg gir det henne fred og ro både i kropp og sjel. 

– Naturen styrker meg, og det er viktig når man jobber med det åndelige. Dersom man stresser, blokkerer man seg selv, og da kan man ikke jobbe med det alternative. Når kroppen er «i klemme», er man ikke i stand til å hjelpe andre. Det er ikke alltid at det er like lett i dagens samfunn der alt helst skulle vært gjort i går. For å hoppe av den evigjagende karusellen måtte jeg lære meg å si nei. Jeg var bare hjemme for å vaske klærne mine for så å reise videre på jobb. Jeg måtte bruke tid for å finne balansen mellom arbeidet og privatlivet mitt. Evy vet godt hva stress er. For å kunne hjelpe flere mennesker, noe hun hele tiden brenner for å gjøre, har hun utviklet en egen form for avslappingsteknikk, nemlig transehealing.

– Jeg kan hjelpe til med å fjerne stress, forklarer hun. – Det er veldig mange som er slitne i dagens samfunn. Da kan jeg gi folk en transehealing for å gi dem påfyll av energi. Det er faktisk veldig populært akkurat nå. Transehealing kan jeg også være behjelpelig med over telefon, forklarer hun. – Når jeg får telefoner på teletorget, gjelder de fleste henvendelser kjærligheten, men jeg tror ikke folk er klar over hva de kan få hjelp til. Jeg kan også være behjelpelig med få kontakt med avdøde venner eller slektninger på den andre siden. Du kan enten la meg kommunisere kontakten som en kanal, eller jeg kan ta deg i transe slik at du selv oppnår kontakt. Nøkkelen er å være helt avslappet. 

 

Allsidig dame

Evy er ei allsidig dame, og hennes evner brer seg over et vidt spekter. Hun holder kurs i blant annet husrens, automatskrift og healing. For noen år siden hadde hun også en spåkafé i Alta sentrum der hun tok imot kunder. Det var ikke helt heldig. Alta er et lite og gjennomsiktig samfunn, der folk fikk spørsmål etter å ha vært innom kafeen.

– «Hva skulle du hos henne», og lignende spørsmål. Det ble for mye styr i folks privatliv som gjorde at jeg valgte å legge det ned. I dag tar jeg imot kunder hjemme i tillegg til å reise på messer, svare på telefon og holde kurs. Evy har også tatt kurs for å være sammen med likesinnede og lære seg nye ting.

– Jeg gikk på skole på Änglagård i Sverige for å gjøre meg selv sterkere og ha en ferie sammen med likesinnede. Der lærte jeg meg mye om hvordan man lærer bort ting. Det har kommet godt med når jeg senere har holdt kurs selv. Jeg ble faktisk tilbudt jobb på Änglagård, men jeg takket nei til det. Jeg har også tatt kurs i husrens, trommereiser og mediumskap, forteller Evy, som ikke er så opptatt av å få tilbakemeldinger på jobben hun gjør. Hun får nok bekreftelse ved at kundene kommer tilbake til henne år etter år. 

 

Ønsker å hjelpe

– Jeg kunne ikke hatt det alternative som levebrød dersom jeg egentlig ikke hadde hatt evner. Jeg har alltid lang kø på messer, folk står og venter på meg når jeg kommer, ler Evy.

– Det er jo noe som gjør meg veldig glad. Lykken i livet er å få være frisk og hjelpe andre som trenger meg. På den andre siden er ikke Evy glad når folk ikke greier å være ærlig når hun prøver å hjelpe dem.

– Noen kan benekte den informasjonen jeg tar inn. De hevder hardnakket at det ikke stemmer, men innrømmer at jeg likevel hadde rett idet de går ut døra. Da blir jeg litt irritert, for mitt mål er å hjelpe andre. Jeg er selv hundre prosent ærlig, og jeg sier alltid det jeg ser. Noe annet kan jeg ikke gjøre dersom jeg skal være seriøs i jobben min. Kundene må være ærlige med meg, ellers blir evnene mine blokkert. Det stopper rett og slett opp, og jeg greier ikke jobben. Selv om det ikke alltid er like hyggelig, får Evy også forvarsler dersom noen av hennes kjære er i fare.

– Jeg ble for eksempel veldig urolig for min sønn for noen år siden. Når jeg får slike varsler, får jeg ikke puste, og jeg blir fysisk dårlig. Jeg greier ganske raskt å resonnere meg fram til hvem den urolige følelsen gjelder, for jeg vet hvem som er hjemme, og hvem som er ute og farter. Da jeg fikk den fryktelige følelsen, hadde sønnen min vært i en frontkollisjon på snøscooteren. Heldigvis slapp han unna med en hjernerystelse. Kanskje han slapp så billig unna fordi jeg alltid legger et beskyttende skjold på mine kjære, undrer hun. Det har ofte hendt at Evys familie har vært i ulykker der de har sluppet billig unna, mens andre har blitt hardt skadet. Tilfeldig? Evy er overbevist om at det ikke er det. Hun verner om seg og sine.

Vil du snakke med Evy kan du ringe henne på 829 95 176 (kr 26,00/min)